Skocz do zawartości
IGNORED

Czego słuchają wasze dzieci?

wojciech iwaszczukiewicz

Rekomendowane odpowiedzi

Boże, chroń nasze dzieci przed czymś takim.

spokojnie, toż to typowe granko buntujących się 14sto-latków - gitarki chodzą klarownie, wokal czytelny, przekazuje egzystencjalne zawiłości, nic strasznego w tym nie zauważam, podciągnął bym to nawet pod mocniejszy POPik ;-)

Mnie jednak trochę przeraża, że można tak dzieciakom wciskać jeszcze większy syf niż "njumetal".

Ale w gruncie rzeczy to takie gitarowe boysbandy, a z tego zdaje się wyrasta.

Wiem, że jestem inna, ale odmawianie nic nie da, bo to czego nie można bardziej kusi.

Chyba. Nie znam się na ludziach.

"Wolność oznacza prawo do twierdzenia, że dwa i dwa to cztery."

To bardzo dobrze,że jesteś inna!I staraj się utrzymać ten stan jak najdłużej.

Jakość i jeszcze raz jakość,bez tego ani rusz....Mały muzyczny prezencik ode mnie - to nie RS , to inny poziom.

Tatusiowi też może się spodobać. Mój faworyt od kilku lat Nils Frahm i tylko trochę starszy od ciebie.Posłuchaj, a na

pewno polubisz tego gościa i jego kompozycje.Tworzy i mieszka w Berlinie, tuż za miedzą.

Nie znam się na ludziach.

A ja troszkę już tak.

Niestety...

Czyim klonem/alter ego na forum jesteś?

Tylko proszę nie kłam. Już wystarczy.

" Ludzie bardziej dbają o swoją dumę niż o to, co jest prawdą." - T. Pratchett/S. Baxter

Bardziej od wyżelowanych muzykantów w przyciemnianych okularach przeciwdeszczowych którymi mogą zachwycać się młode pokolenia powinno przerażać, że słuchają niesamowitych bzdur na lekcjach, w mediach oraz innych rokefelerach robiących im do głowy olbrzymią kupę w kształcie jednowymiarowego kwadratu.

To już jest kurde męczące. Ile razy mam udowadniać, że nie jestem klonem?

W sumie nie wiem, skąd przypuszczenia, że nim jestem.

Można mi zarzucić wszystko, ale nigdy nie kłamię.

A ja troszkę już tak.

Niestety...

Czyim klonem/alter ego na forum jesteś?

Tylko proszę nie kłam. Już wystarczy.

Uroczyście informuję, że Keef jest alter ego.

Marysi.

Miałem niewątpliwą przyjemność rozmawiać z Nią przez telefon.

Śpij spokojnie, Cytrus.

Uf,jestem spokojny!

Czyżby bał się Pan, panie Wojciechu zadymy? W wątku o dzieciach?

Nigdy!

- Dzieci są przecież Święte. Do czasu...;)

serdecznie pozdrawiam

Wojciech

" Ludzie bardziej dbają o swoją dumę niż o to, co jest prawdą." - T. Pratchett/S. Baxter

Tylko moje słowo jest święte :-)

Mam 17 lat, i mam urodziny dzień po Tobie ;-)

Miłego!

P.S. Dzięki Jacku.

Kids

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Parker's Mood

Myślę,że większość Forumowiczów posiada dzieci w wieku pozwalającym na samodzielne gusta muzyczne.Wiadomo,że każde pokolenie ma swoją muzykę ale z drugiej strony istnieje również muzyka ponadczasowa.W związku z tym mam pytanie.Czy Wasze dzieci słuchają zupełnie czego innego niż Wy czy czegoś podobnwgo?Czy próbowaliście ukierunkowywać ich zainteresowania muzyczne?A może w ramach dziecięcego buntu ostentacyjnie słuchają czegoś odmiennego?

Bo ja w tej mterii poniosłem całkowitą porażkę.Zarówno syn jak i córka ( dorosłe) nie poszły w moje ślady.Nigdy ich nie zachęcałem na siłę niemniej zawsze gdzieś w tle ten jazz się tlił.Syn słucha muzyki klubowej a córka niczego.

Cała nadzieja we wnukach (dwóch).

padaka i porażka po całości.

moje również nie słuchają niczego - a właściwie - nic nie słuchają. Synowie 6 i 11 lat, kompletna olewka a muza w domu cały czas. Może za dużo? Ja w ich wieku tony kaset, zgrywanie z radia i tak dalej. Do niczego nie zmuszam, nie ubolewam.

Ale trochę jednak szkoda.

Ale nie można przecież odmawiać młodemu pokoleniu prawa do błądzenia.

bez bicia się przyznam że i ja zbłądziłem w okolicach trzydziestki na karku. Parę płyt mam do tej pory i wrzucę sobie czasem, nie odczuwam przy tym palącego wstydu ani się nie biczuję ;)

Rap to gatunek, hip-hop to cała "subkultura", a taki 2Pac np. z Jamesem Brownem "Unchained" nie jest zły. AC-DC, to też dobry zespół.

Moja kuzyneczka słucha tego:

A ostatnio jak u mnie była, to grał Pat Metheny i Charlie Haden, potem z analogu odpaliłam Johna Coltrane'a, myślałam (głupia, naiwna), że może się zainteresuje, a tu d*** wyszła :-(

Jutro potraktuję ją Wagnerem, ale nie mam już nadziei.

Brat zgrał moje wszystkie CD Stonesów, może z niego będą ludzie...?

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.