Skocz do zawartości
IGNORED

Raspberry Pi (Malinka) z DACiem - HiFi - swietny odtwarzacz sieciowy

Rekomendowane odpowiedzi

Witam

Taki mały off top może komuś się przyda☺

Na malinie Tidal wiadomo przez Bubleupnp z Runeaudio.

Spotify z Runeaudio trochę słaba funkcjonalność i problemy z dźwiękiem(trzaski,pływanie)nie znalazłem na to rozwiązania i nikt nie podpowiedział co zrobić.

Od początku urzywania Spotify podobała mi się funkcja conect z PC(dla mnie rewelacja)ale komputer to nie najlepszy odtwarzacz do hifi.

Szukałem rozwiązania do tego aby z amplitunerem Denon X4000(zaimplementowane w nim Spotify to porażka)też można było "conect" oraz na Malinie.

Mam rozwiązanie(oby nie było jak powtórne odkrycie koła☺)

Jeśli na telefonie mamy aplikację Spotify wystarczy doinstalowac Airspot a wtedy urządzenia w sieci stają się "conect" jak z PC.W moim przypadku Malina i Denon.

Pełna funcjonalność niestety trochę wrażliwa na niedomagania Wi-fi.

Pozdrawiam

Jak zasilane jest Amanero ?

Nie ma osobnego zasilania.

Myślę, żeby dodać osobne trafo do niego. Ale czy naprawdę warto ?

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk

Jakie macie oprogramowanie wyprowadzajac dziek po usb z maliny do daca?

Potrzebuje prosty systemik. W moode audio cos nie moglem tego ustawic.

Max2play testowałem i było OK. Na początku miałem drobne problemy, ale to była kwestia wybrania sterownika a było do wyboru kilka.

Nie ma osobnego zasilania.

Myślę, żeby dodać osobne trafo do niego. Ale czy naprawdę warto ?

Warto. To jest przycza lepszego grania z maliny i gorszego z kompa z Daphile

Przy niezależnym dobrym zasilaniu Amanero, dzwięk będzie na lepszym poziomie i znikną różnice zależne od różnych komputerów, wynikające z jakości zasilania szyny 5V w USB.

Przy niezależnym dobrym zasilaniu Amanero, dzwięk będzie na lepszym poziomie i znikną różnice zależne od różnych komputerów, wynikające z jakości zasilania szyny 5V w USB.

Przekonałeś mnie. Zamówiłem już zasilacz zew do amanero. Nie chcę zbytnio grzebać w LKS stąd pomysł o zew zasilaniu. Połączę go "rozdwojonym" kablem usb.

Ma ktoś namiary gdzie kupię taki kabel ?

Jki o zasilacz ? podaj linka.

Linowy zasilacz. Zleciłem Łukaszowi Kisielowi.

Szczegółów nie znam. On wie co robić i to mi wystarczy :)

Max2play testowałem i było OK. Na początku miałem drobne problemy, ale to była kwestia wybrania sterownika a było do wyboru kilka.

Bardziej chodzilo mi o jakis prosty syetemik, max2play to prosciutkich nie nalezy.

Najlepiej jakby byl sterowany tylko przez www.

Bardziej chodzilo mi o jakis prosty syetemik, max2play to prosciutkich nie nalezy.

Najlepiej jakby byl sterowany tylko przez www.

Moode i pozamiatane. Prościej się już nie da.

Nie wiem co skomplikowanego jest w Max2play. Ale przyznaje ze innych systemów nie potrzebowałem, bo miał to być odtwarzacz Tidala, a jedynie Max2play poprzez LMS to zapewnia. Inne systemy nie zapewniają prostej integracji z Tidalem. Sterować można z aplikacji lub www.

picoreplayer?

A z Amanero to jak dziaoacie? Amanero w ktorym miejscu jest w torze pomiedzy malina a wzmacniaczem? On jest przez i2s podlaczony?

7b43b98cbcaf7.jpgCel osiagniety

Encore mDsd pogania bayery 250 omowe.

Pozdrawiam.

Edytowane przez kwasior21

Witam

Moja konfiguracja to malina na rune audio po usb do LKSa, znacząco poprawiła sie jakość dzwięku po zastosowaniu zasilacza od Tomanka,probowalem rownież po i2s ale bezkutecznie, bylo to już jakiś czas temu i nie pamiętam ale wydaje mi sie że bez dedykowanej karty audio do maliny nie ma możliwości podpięcia do LKSa przez i2s .Malina ma słaby zegar czy nie ma wogole jakoś tak pisali na forach i raczej to nie ruszy.

Zasilania amanero nie zmieniałem tak ,że jak CI się uda Piotrek to czekam na opinie.

Jeśli ktoś zainteresowany to opisałem jak w max2play uruchomilem Spotify connect

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

W tym zestawieniu spotify connect dziala obok squeezelite, wszystko stabilne od 8 godzin bez problemów

Ukryta Zawartość

marekzawa, Piotr_57210

Zastanawia mnie jedna rzecz. Dlaczego nie próbujecie podłączać maliny bezpośrednio do DAC ? Zakładając, że malina "dogada" się z DAC to rozwiązanie powinno być lepsze. Pomijamy jedno urządzenie, Amanero.

marekzawa, Piotr_57210

Zastanawia mnie jedna rzecz. Dlaczego nie próbujecie podłączać maliny bezpośrednio do DAC ? Zakładając, że malina "dogada" się z DAC to rozwiązanie powinno być lepsze. Pomijamy jedno urządzenie, Amanero.

Masz na myśli po I2S np z zew DACiem ?

Masz na myśli po I2S np z zew DACiem ?

Nie do końca. Masz np. DAC ProDac w którym jest amanero jako interface USB, zastępujesz go maliną i bezpośrednio łączysz z DAC po I2S.

Nie do końca. Masz np. DAC ProDac w którym jest amanero jako interface USB, zastępujesz go maliną i bezpośrednio łączysz z DAC po I2S.

Prodac nie ma amanero to pierwsza sprawa.

Mam LKSa z amanero. Do niego chcę się połączyć przez I2S i porównać jak gra w porównaniu do amanero z osobnym zasilaniem.

Pierwsze testy mam za sobą lecz grały mi tylko pliki 88, 96, 192.

Dziś mnie olśniło i chyba już wiem gdzie robiłem błąd. Sprawdzę to za kilka dni jeszcze raz. Czekam też na zasilacz linowy do którego wepnę malinę oraz amanero (specjalnie zaprojektowany aby używać jednocześnie maliny i amanero) Wtedy będę miał jasność co lepiej gra.

Mam LKSa z amanero.

No tak, tu się nie da pominąć amanero. Tzn poprzez wejście I2S pomijasz amanero.

Edytowane przez Kryspin

marekzawa, Piotr_57210

nie koniecznie to musi byc lepsze - malina nie ma zaegarów a amanero ma i przetaktowuje (tworzy sygnał od nowa, lepszy)

nie koniecznie to musi byc lepsze - malina nie ma zaegarów a amanero ma i przetaktowuje (tworzy sygnał od nowa, lepszy)

Ale jak dokupimy reclocker kali to może być ciekawiej.

Swoją drogą próbował ktoś tego reclockera i z jakim skutkiem ?

ja zamówiłem 502pro on też ma własne zegary i wyjścia cyfrowe - tylko będę na niego czekał 3 tygodnie bo ze stanów idzie

Ukryta Zawartość

hat z wyjściami cyfrowymi i na siłę dołożonym DACiem ale ma porządne zegary

pierwsze recenzje są obiecujące

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) Edytowane przez biniek

Witam

Moja konfiguracja to malina na rune audio po usb do LKSa, znacząco poprawiła sie jakość dzwięku po zastosowaniu zasilacza od Tomanka,probowalem rownież po i2s ale bezkutecznie, bylo to już jakiś czas temu i nie pamiętam ale wydaje mi sie że bez dedykowanej karty audio do maliny nie ma możliwości podpięcia do LKSa przez i2s .Malina ma słaby zegar czy nie ma wogole jakoś tak pisali na forach i raczej to nie ruszy.

Zasilania amanero nie zmieniałem tak ,że jak CI się uda Piotrek to czekam na opinie.

Akurat da się malinę podlączyć po I2S do LKS - Max2Play daje rade

Ukryta Zawartość

hat z wyjściami cyfrowymi i na siłę dołożonym DACiem ale ma porządne zegary

pierwsze recenzje są obiecujące

No no :)

Widzę biniek, że Cię wzięło na całego :)

Rozumiem, że malina już zakupiona i podłączona ?

Przyznasz chyba, że terminal z Daphile czy laptak z foobar to nie to samo co malinka ?

Akurat da się malinę podlączyć po I2S do LKS - Max2Play daje rade

No to dawaj schemat i opis jak podłączyć :)

Ja jestem już o jeden mały kroczek aby mi się to zgrało ale chętnie poczytam jak to u Ciebie wygląda.

Napisz proszę też czy porównywałeś z amanero.

Ja to robię na moode. Max2play próbowałem, nawet kupiłem licencję ale do końca nie jestem przekonany.

Może jeszcze trzeba przysiąść do tego na spokojnie.

Dźwięk z moode jest naprawdę dobry.

Max2play rozważam tylko z dwóch powodów: apka na smartfon i Tidal.

Póki co to Tidal wypuszczam z mconnect (apka na iPhone). Jest też wersja na androida ale coś koło 30 zł.

Dla mnie ta aplikacja jest fantastyczna. Do obsługi Tidala o wiele lepsza niż bubbleupnp szczególnie jak macie dużo albumów w ulubionych.

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) Edytowane przez Piotr_57210

No na razie pozamawialem wszystko i zloze dopiero jak dojdzie calosc bo sprzedalem konwerter i nie mam wejscia usb :)

Mam nadzieje ze jakosciowo przebije daphile z terminala fujitsu :)

• Pokaż nowe odpowiedzi