Skocz do zawartości
IGNORED

Obowiązkowe dla fanów poprawności politycznej.

Shrek777

Rekomendowane odpowiedzi

w akademikach mieszka we Wrocku kilkuset murzynów, nikt z tego nie robi sensacji, wielu ma polskie żony, zostają w PL, robia business, dzieci,część wraca do siebie, normalny swiat, tylko w PL klasy B ciągłe fobie

Norwedzy swego czasu chcieli 10 tys. polskich pielęgniarek zatrudnić - to też selekcja i obozy przejściowe ???

Z uchodźcami jest inaczej.

Tak, tylko ci przyjechali po wiedzę, chcą się uczyć, chcą zarabiać - być kimś. Chcą się integrować....

Cieszymy się iż Kolega mieszka w Niemczech - mam nadzieję że w dawnym RFN, a nie w Niemczech klasy B - czyli dawnym NRD.

Bo tu już obecnie są silni neonaziści.

Póki co Niemcy to gigant, ale jak nie daj bosze by padło euro i do Niemiec zawitałaby bieda rwałbyś drogi europejczyku w jednej koszuli nocą do tej Polski B.

Oby nie... Szczerze nie życzę....

Ale my mówimy nie o jednostkach, tylko niestety o przeważającej większości emigrantów którzy mają postawy roszczeniowe... Bo to im się należy i już...

Zresztą czy Kolega może przekazał kilkaset euro jakiejś organizacji pomagającej emigrantom ? Czy ta sympatia jest, bo póki co jest darmowa ???

P.S. Tylko czemu ta szczodrość Polski wobec np. Syryjczyków (daj im boże zdrowie) nie przekłada się na ściąganie polskich emigrantów z dawnego ZSRR, na pomoc polakom którzy żyją poza krajem, nie ze swojego wyboru. Czy na pomoc im tam gdzie żyją, nawet bez ściągania ich - tutaj Polska zachowuje się jak maszyna licząca (bezdusznie)

Mamy za sobą 300 lat zaborów, zsyłek, czyli armię własnych emigrantów, czy też polonusów i tu powinna iść każda złotówka, a nie na poprawianie wizerunku np. Anglii w jej dawnych koloniach... A czy to nie Anglicy dali polakom potężnego kopa w 1945 w podziękowaniu za obronę wyspy ???

Gość Włodzimierz_55692

(Konto usunięte)

Obozy przejściowe i selekcja?

Dla Polaków na Zachodzie od 1945 do 1989 roku nie było obozów przejściowych?

ksenofobem jesteś, a to róznica

Jeżeli realne patrzenie na współczesny świat jest obecnie zgodnie z wszechobecną poprawnością nazywane ksenofobią, to z pewnością nim jestem.

Gość stary bej

(Konto usunięte)

P.S. Tylko czemu ta szczodrość Polski wobec np. Syryjczyków (daj im boże zdrowie) nie przekłada się na ściąganie polskich emigrantów z dawnego ZSRR, na pomoc polakom którzy żyją poza krajem, nie ze swojego wyboru. Czy na pomoc im tam gdzie żyją, nawet bez ściągania ich - tutaj Polska zachowuje się jak maszyna licząca (bezdusznie)

Bardzo dobrze napisane.

Tym bardziej zastanawiające jest to ciśnienie na przyjmowanie afrykańskich uchodźców.

I kto tak ciśnie ?

Gość Włodzimierz_55692

(Konto usunięte)

w akademikach mieszka we Wrocku kilkuset murzynów, nikt z tego nie robi sensacji, wielu ma polskie żony, zostają w PL, robia business, dzieci,część wraca do siebie, normalny swiat, tylko w PL klasy B ciągłe fobie

W Anglii, Niemczech, Francji i gdzieś tam jeszcze też mieszkają Murzyni i Arabowie. Też mają żony Angielki, Niemki, Francuzki i inne. Robią biznesy. Maja swój normalny świat opart na szariacie, gdzie nawet instytucje państw, które udzieliły im gościny i opieki, boją się zaglądać.

W Polsce po 70 latach od zakończenia wojny mniejszość ukraińska nadal nie jest w pełni zintegrowana z Polska i Polakami. Wielokrotnie dawał temu wyraz m.in. Mirosław Czech i to w czasach kiedy był prominentnym politykiem partii rządzącej.

To bardzo dobrze, że Polska nie nadąża we wszystkim za Zachodem.

Tylko czemu ta szczodrość Polski wobec np. Syryjczyków (daj im boże zdrowie) nie przekłada się na ściąganie polskich emigrantów z dawnego ZSRR,

Ależ przekłada się i to aż za bardzo.

Niejaki Samir S. zastrzelił w Gdańsku 3 osobowa rodzinę. To Rosjanin z Kaliningradu, który otrzymał kartę Polaka mimo ze był w Rosji skazywany za przestępstwa z bronią w ręku. Ale oczywiści w Polszy wszyscy wiedzą że Ruchy to łobuzy i na pewno tego biednego Polaka co to miał prababkę Polkę zgwałconą przez kozaka, w tej wstrętnej Rosji Putin gnębił niemożebnie, aż mu trzeba było pomóc. W zamian on pomógł innym Polakom.

Ale jak już zabił, to gazeciakom z TVNu się przypomniało, że on Rosjanin jest, a nie Paliak. Na pewno go tu Putin przysłał na nasza zgubę

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Wszyscy ukraińscy banderowcy którzy sobie organizują czarne marszei w Przemyślu także mają karty Polaka i studiują za polskie pieniądze na polskich uczelniach. Bo ich także Putin gnębi niemożebnie.

Na zdrowie!

Ukryta Zawartość

Gość stary bej

(Konto usunięte)

"Nikt cię tu nie zapraszał. Skoro już jesteś, szanuj nasze przepisy. Jeśli ci się to nie podoba, odejdź". - Milosz Zeman prezydent Czech.

http://wiadomosci.onet.pl/swiat/zeman-do-imigrantow-nikt-was-nie-zapraszal-szanujcie-nasze-przepisy/kk6cn1

Myślę shane63, że ciebie się to też tyczy, skoro przywołujesz jakieś banderowskie hasełka.

Gość Włodzimierz_55692

(Konto usunięte)

(...)

Myślę shane63, że ciebie się to też tyczy, skoro przywołujesz jakieś banderowskie hasełka.

shane63 przywołuje to samo banderowskie pozdrowienie, którym posługiwali się Ukraińcy dokonujący ludobójczych rzezi na polskich obywatelach. W Polsce ma ono co najmniej tę samą wymowę, co hitlerowskie "sieg heil".

"Studiujący w Polsce Ukrainiec Wład K. z dumą prezentował zdjęcie na którym pokazywał obelżywy gest w kierunku pomnika ku czci pomordowanych w obozie koncentracyjnym na Majdanku."

5cf401303e746b16d1144b490546bd1e.jpg

"Sprawę pierwszy nagłośnił Tomasz Maciejczuk z Poznania, znany głównie z wielomiesięcznego wspierania batalionów ochotniczych walczących z donbaskimi sepratystami. Rozpropagował on dzisiaj skandaliczne zdjęcie Włada K., któergo ten zresztą nie ukrywał. (...) Maciejczuk czyni także szerszy komentarz do sprawy, biorąc pod uwagę jak ustosunkowała się do niej część jego ukraińskich znajomych, z czasów gdy aktywnie wspierał zbrojne oddziały walczące z separatystami. "Jak zwykle część Ukraińców piszących komentarze na mojej ścianie nie widzi problemu w opisywanym przeze mnie wydarzeniu. Problem widzą w tym, że postanowiłem o tym mówić. Tradycyjnie już padają oskarżenia o zdradę, a nawet współpracę z Putinem. Wnioski? Jeśli Ukrainiec zrobi w Polsce coś, co obraża pamięć o milionach ofiar III Rzeszy, to Polacy powinni milczeć i uznać, że nic się nie stało. Inaczej możemy zostać przypisani do kategorii "wróg Ukrainy, agent Putina". O rzezi wołyńskiej i UPA też lepiej nie mówić - efekt będzie ten sam. Dla Ukraińców nasze emocje i chęć odnalezienia prawdy o wydarzeniach na Wołyniu to coś oburzającego, a nawet obrażającego ich uczucia. Cóż, coraz wyraźniej widzę różnice kulturowe między Polakami i Ukraińcami" - napisał Maciejczuk na swoim profilu na portalu społecznościowym. Jak podsumował - "Ukraińcom wydaje się, że są wyjątkowi, że każdy powinien im pomagać, że nie można ich krytykować. Są w błędzie"." http://www.kresy.pl/wydarzenia,spoleczenstwo?zobacz/ukrainski-student-depcze-pamiec-o-ofiarach-obozu-koncentracyjnego-na-majdanku-fot

Co gorsze, takie banderowskie ekscesy maja w Polsce wyraźne przyzwolenie władz:

"Prokuratura Rejonowa w Przemyślu umorzyła postępowanie ws. publicznej demonstracji ukraińskich studentów z symbolami OUN. Prokuratura zwróciła się w do Bohdana Huka, znanego piewcy banderyzmu, dziennikarza z wydawanego za polskie pieniądze tygodnika „Nasze Słowo”, jako do „biegłego” (sic!).(...)" http://www.mysl-polska.pl/568

"Nikt na świecie nie upomni się o sprawy polskie, jeśli samym Polakom na nich nie zależy. Inaczej Hrycaki i Grossy będą pisać polską historię i pouczać o konieczności ekspiacji za domniemane polskie winy i zbrodnie." http://www.konserwatyzm.pl/artykul/13127/historia-wedlug-hrycaka

Tu trzeba, aby znalazł się w Polsce odważny polityk, który takie zachowania i tendencje skwitował słowami Zemana: "(...)Skoro już jesteś, szanuj nasze przepisy. Jeśli ci się to nie podoba, odejdź".", a jak to nie pomoże... zrobił to co Orban.

banderowskie hasełka.

ech mądralo -

Z Jackiem Saryusz-Wolskim, łódzkim eurodeputowanym, który właśnie wrócił z Kijowa, rozmawia Sławomir Sowa Wznosił Pan na Majdanie okrzyki "Sława Ukrainie"? Wznosiłem. Eurodeputowany Jacek Kurski, który był z Panem w tej samej delegacji, mówi, że to były ostatnie słowa, jakie słyszeli Polacy zarzynani przez Ukraińców na Wołyniu 70 lat temu, a polscy politycy tego nie rozumieją. Rozmawiałem o tym z Jackiem Kurskim i podzielił moje zdanie, że to zawołanie UPA w dzisiejszym Kijowie straciło tamtą wymowę. Znaczy dziś mniej więcej to samo, co we Francji "Vive la France", a w Polsce "Niech żyje Polska". Na Ukrainie ma wymiar patriotyczny, mobilizuje i jednoczy Ukraińców, ma pozytywny ładunek społeczny i psychologiczny.

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Gość Włodzimierz_55692

(Konto usunięte)

"Wyciszenie pamięci i prawdy o zbrodniach OUN/UPA na Polakach jest częścią polityki establishmentu polityczno-medialnego w Polsce. Dowodzi tego list opublikowany w „Gazecie Wyborczej”, a podpisany przez kilkudziesięciu polityków, dziennikarzy i działaczy mniejszości ukraińskiej w Polsce." http://www.konserwatyzm.pl/artykul/13115/prawda-historyczna-a-prawda-polityczna

"Polski rząd tak się upaja obecnymi sojuszami (i łże-sojuszem z Ukrainą), że nie jest w stanie pojęciowo rozróżnić sojuszu od interesu narodowego." http://www.tygodnikprzeglad.pl/gruba-niewdziecznosc/

Polscy politycy do najmądrzejszych nie należą.

Dwie uwagi:

1. Kartę polaka można sobie załatwić/kupić. W Moskwie są specjalne agencje do której idziemy, płacimy i robią nam polskie korzenie... Gwarancja sukcesu, albo zwrot kasy - ponoć jeszcze zwrotów nie mieli...

Żadna tajemnica - wie o tym polskie MSZ i ma to gdzieś. Także karta polaka to w znacznej mierze lipa totalna. Oczywiście Moskwa nie jest jedynym miastem za wschód od Polski gdzie można mając odpowiedni plik danej waluty kupić sobie polskość... W każdej dawnej republice ZSRR da to się kupić...

2. Polska ambasada w Izraelu jest zasypywana podania o polski paszport przez obywateli państwa Izrael których rodzice przywędrowali z Polski.

Paszporty są praktycznie wydawane na kilogramy.

Bez komentarza....... x 2

Polsce nie jest potrzebna silna Ukraina - nie wiem kto tą bzdurę wymyślił, ale na pewno nie działał w trosce o dobro RP...

Zresztą zostawmy Ukrainę - my przelaliśmy wcześniej dużo więcej ich krwi. To co się stało na Wołyniu to nie natura Ukraińców tylko zemsta, na nas i i na żydach...I niestety zasłużona. I proszę zanim zaczniecie mnie wyzywać sięgnąć po książki od historii...

Ale Litwa z którą Polska nie ma tak traumatycznych doświadczeń ma nas głęboko w..... Olewają nas, Olewają prawo w UE i Polska jest za słaba, żeby dać sobie radę z malutkim, biednym zacofanym państewkiem nie mającym bodajże 5 mln ludności. A gnoją polską mniejszość jak chcą, a Polska nic, udaje, że jej nie ma. A może już nie ma rzeczywiście ???

A z drugiej strony mocarstwowe machanie szabelką - żałosne dla każdego myślącego samodzielnie i bolesne też, bo człowiekowi jest nie raz za granicą zwyczajnie wstyd.... Już nawet nie za głupiego i głupszego buszującego po parlamencie, ale za całokształt "łelit" A ich inteligencja poraża z pewnych taśm - zresztą już nielegalnych, nawet jakby się na nich przyznali do zjadania dzieci żywcem - są bezkarni.... Oni, nie My ;P

[...] A gnoją polską mniejszość jak chcą, a Polska nic, udaje, że jej nie ma. [...]

Owa mniejszość w sporym stopniu przesrała sobie u Litwinów na własne życzenie. Szczególnie za próby "rekatolizacji" kraju. Wysyłanie polskich proboszczów, finansowanie polskich parafii, kretyńskie inicjatywy tzw. "obrońców życia", otwarte okazywanie dewocji przez polską mniejszość wobec zlaicyzowanych rozsądnie Litwinów - nie wspominam już o różnych dziwnych nostalgicznych wypowiedziach (głównie katoprawicy) na temat polskiego Wilna. To wszystko zbudowało zasłużony klimat niechęci na Litwie do wszystkiego, co polskie.

Zasialiśmy wiatr, to i mamy skutek.

Gość Włodzimierz_55692

(Konto usunięte)

Owa mniejszość w sporym stopniu przesrała sobie u Litwinów na własne życzenie. Szczególnie za próby "rekatolizacji" kraju. Wysyłanie polskich proboszczów, finansowanie polskich parafii, kretyńskie inicjatywy tzw. "obrońców życia", otwarte okazywanie dewocji przez polską mniejszość wobec zlaicyzowanych rozsądnie Litwinów - nie wspominam już o różnych dziwnych nostalgicznych wypowiedziach (głównie katoprawicy) na temat polskiego Wilna. To wszystko zbudowało zasłużony klimat niechęci na Litwie do wszystkiego, co polskie.

Zasialiśmy wiatr, to i mamy skutek.

To nie do końca tak. Nie można zapominać, że złe stosunki miedzy Polakami i Litwinami utrzymują się od co najmniej początków XX wieku. Przez cały okres II RP Litwini i Ukraińcy najbardziej szkodzili polskim interesom za sprawą Niemiec. Nie wiązałbym tego także tylko z katolicyzmem Polaków. Rosjanie też są podobnie traktowani. PKN "Orlen" też chyba nie jest katolicki. Jest to przejaw nacjonalizmu litewskiego, który przez Polskę powinien być najnormalniej w świecie zgnojony.

Jest to przejaw nacjonalizmu litewskiego, który przez Polskę powinien być najnormalniej w świecie zgnojony.

Jakże to?

Polski ksenofobiczny nacjonalizm zwany patriotyzmem, to jedna z najważniejszych cech i powód do chwały Narodu Polskiego.

Ta sama cecha Narodu Litewskiego, maleńkiego, leżącego wśród sąsiadów z których wszyscy uważają że są ich własnością, stanowi teraz wadę?

W.

Gość Włodzimierz_55692

(Konto usunięte)

Jakże to?

Polski ksenofobiczny nacjonalizm zwany patriotyzmem, to jedna z najważniejszych cech i powód do chwały Narodu Polskiego.

Ta sama cecha Narodu Litewskiego, maleńkiego, leżącego wśród sąsiadów z których wszyscy uważają że są ich własnością, stanowi teraz wadę?

W.

Masz racje jak zwykle. To Polska i polski ksenofobiczny nacjonalizm zakazuje Litwinom w Polsce nauczania, pisowni nazwisk i miejscowości w języku litewskim, etc. Do tego Polska działa na szkodę litewskich firm prowadzących na jej terenie interesy gospodarcze. A przejawem zawłaszczenia Litwy przez Polskę jest wspólna wspólna litewsko-ukraińsko-polska brygada i "Orlik" broniący litewskiego nieba.

Wysłowiłeś się, jak prawdziwy internacjonalista - przepraszam wg obecnej poprawności Europejczyk. Winna jest oczywiście Polska i Polacy...

Masz racje jak zwykle. To Polska i polski ksenofobiczny nacjonalizm zakazuje Litwinom w Polsce nauczania, pisowni nazwisk i miejscowości w języku litewskim, etc. Do tego Polska działa na szkodę litewskich firm prowadzących na jej terenie interesy gospodarcze. A przejawem zawłaszczenia Litwy przez Polskę jest wspólna wspólna litewsko-ukraińsko-polska brygada i "Orlik" broniący litewskiego nieba.

Wysłowiłeś się, jak prawdziwy internacjonalista - przepraszam wg obecnej poprawności Europejczyk. Winna jest oczywiście Polska i Polacy...

Odpowiedz jeśli możesz na postawione Tobie przeze mnie pytanie. Erystyczne wygibasy mnie nie interesują.

Gość Włodzimierz_55692

(Konto usunięte)

Odpowiedz jeśli możesz na postawione Tobie przeze mnie pytanie. Erystyczne wygibasy mnie nie interesują.

Już odpowiedziałem na twoje poprzednie prowokacyjne pytanie.

Erystyczne wygibasy mnie nie interesują.

Wątpię, żeby Cię jakakolwiek odpowiedź interesowała...

O ile mi wiadomo Litwa wstępując do UE zobowiązała się do przestrzegania praw w tym mniejszości.

W tym mniejszości polskiej jakie by o niej miała zdanie. Zobowiązała się do określonych zachowań.

Ze swoich zobowiązań kpi, a Polska - brak mocnego a cenzuralnego określenia na taką postawę - udaje że jej nie ma.

Gdyby to spotkało mniejszość np. niemiecką, Litwa została by momentalnie przywołana do porządku.

I żebyś nie miał kudłatych myśli - pod tym przywołaniem rozumiem pełne wykorzystanie prawa obowiązującego w UE włącznie z instytucjami które mogą ukarać boleśnie państwo członkowskie - finansowo np.

W dalszym ciągu nie odpowiadacie na moje pytanie. Ja zapytałem o dualizm oceny tej samej postawy narodowej powszechnie uznawanej za patriotyzm.

I żebyś nie miał kudłatych myśli - pod tym przywołaniem rozumiem pełne wykorzystanie prawa obowiązującego w UE włącznie z instytucjami które mogą ukarać boleśnie państwo członkowskie - finansowo np.

Cóż ja żyję również w Państwie w którym na każdym kroku widzę skutki uznawania mniejszości za równoprawne, a w niektórych aspektach wręcz ich gloryfikowanie.

Dopiero teraz ów Naród zaczyna weryfikować swą postawę, a nie będzie to łatwe.

Ojej dualizm......?

No popatrz wzruszyłem się do łez, ma ktoś z kolegów koc na chusteczkę dla biednego ogra ???

Kolego, Ty nieudolnie prowokujesz i to biednego Włodka - nie wstyd Ci ??? Do starszego pana z takimi numerami ??? I to tak czytelnymi ??? Chcesz go sprowokować, żeby mu bana dać ??? Dziecinne to jest mocno....

"dualizm"

Cała polityka Niemiec gracza nr. 1 w UE to dualizm. Niemcy są bezwzględni w koszeniu konkurenci, sami natomiast tak pięknie potrafią zakręcić i wykorzystać swoją pozycję nr. 1 że budzi to podziw na patrzącym z zewnątrz.

Można podawać setki przykładów od stoczni, po modne u nas ostatnio stawki dla kierowców TIR-ów.

Twój dualizm, wszystkie państwa stosują - widzę że Kolega chciałby żeby Polska była sumieniem Europy....Goła, głodna, ale szlachetna...

Ja uważam iż Europa nie ma sumienia, państwa przyjaciół - tylko interesy. Bóg, Honor, Ojczyzna - piękne hasła na piękne sztandary.

Ale ja wolę dzieci które do szkoły pójdą po pierwszym śniadaniu i z drugim w tornistrze (pardon plecaku). Bo polskich rodziców będzie stać im kupić te śniadania... Ubrania, książki, wyjazd na wakacje, itd.

Ja mam gdzieś jak o nas będą mówić, ważne żeby były miejsca praca, przemysł, dochody. Sprawy sumienia chętnie zostawię rożnym kapłanom.

Niech się wykażą - w końcu za coś im płacimy...

A jak będziemy bogaci to podobnie jak każde bogate państwo będziemy znienawidzeni i każdy nam będzie w 4 literki wchodził - co niektórzy z nas doskonale znają z życia realnego... A wszyscy wiemy jak się w realnym świecie traktuje bezdomnych..... A niestety w skali państw plasujemy się w tej grupie...

P.S. A jeśli na malutkim sąsiedzie nie potrafimy wymusić (!!!) respektowania praw do przestrzegania których się zobowiązał - to jak mówią rządzący tym krajem może już rzeczywiście została już tylko kamieni kupa

wymusić

dopóki radio znad Wilii nie przestanie gloryfikować dawnego ZSRR, wycieczki z PL na ulicy Ostrobramskiej przestaną wrzeszczeć o powrocie Wilna do Polski, dopóty dialog pol-lit będzie dalej kuleć.

Ale ja wolę dzieci które do szkoły pójdą po pierwszym śniadaniu i z drugim w tornistrze (pardon plecaku). Bo polskich rodziców będzie stać im kupić te śniadania... Ubrania, książki, wyjazd na wakacje, itd.

A ja bym wolał skupić się na tym, żeby te dzieci uczyły się rzeczy które pozwolą im w przyszłości zespołowo wygrywać z najlepszymi na świecie. Zmarnować, przeżreć, wy..ać się i utyć jest bardzo łatwo.

Podobnie z wakacjami - obecnie modne są skrajnie ogłupiające wyjazdy do Egiptu "all inclusive" z polskimi przewodnikami itd. Ja bym wolał jakby rodzice mieli nieco inne nastawienie - do Egiptu jedziemy, ale tylko jeżeli dziecko prezentuje umiejętność arabskiego taką, żeby się dogadać z miejscowymi, poobserwować, potargować na suku itd. A jak się uczy angielskiego, lepiej pieniądze przeznaczyć na wyjazd do Anglii, USA czy nawet Skandynawii.

Panowie, wyjedźcie z Polski - bo tu rządzi kołtun wybierany przez motłoch i wasze oczekiwania nigdy się tu nie spełnią - skazując Was na wieczną frustrację ...

A ja bym wolał skupić się na tym, żeby te dzieci uczyły się rzeczy które pozwolą im w przyszłości zespołowo wygrywać z najlepszymi na świecie

Od treści ważniejszy jest sposób uczenia, kompetencja nauczycieli i organizacja roku szkolnego. Jesteśmy do tyłu o 50 lat.

Plus jeszcze nauki wynoszone z domu - etyka pracy, szacunek dla merytoryki, etyka ogólna, wzorce uczciwej rywalizacji itd.

Właśnie podejście do wakacji jest doskonałym wskaźnikiem podejścia naszych rodaków do rozwoju młodzieży. Czy zabranie 8-latka do Egiptu na all inclusive z polskojęzycznym przewodnikiem cokolwiek mu da rozwojowo? Nie. Problem w tym, że jak ktoś spróbuje zaoszczędzić te pieniądze na prawdziwe inwestycje w rozwój dziecka, zaraz reszta w szkole go zadziobie jako biedaka który nie był w Egipcie.

Polakom nie potrzeba zewnętrznego spisku, udupią się sami nawzajem.

Przeważnie się z Tobą nie zgadzam. Za to jednak zdanie dostałeś ode mnie "lajka".

Gość stary bej

(Konto usunięte)

Panowie, wyjedźcie z Polski - bo tu rządzi kołtun wybierany przez motłoch i wasze oczekiwania nigdy się tu nie spełnią - skazując Was na wieczną frustrację ...

A to hasło to chyba kierowane jest do "braci w wierze", no bo nie do Polaków.

Tych byśmy z otwartymi ramionami przyjmowali, wszak to nasza słowiańska krew.

One way ticket wam zafundujemy, bo taniej wyjdzie niż kolejne chore roszczenia.

Gość stary bej

(Konto usunięte)

Jak nie będzie szczucia, to się nie udupimy.

Z resztą, o jakim udupieniu tu mowa, skoro nikt nas nie udupił, ani my nawzajem siebie od wieków.

Ty chłopie to jakaś V kolumna jesteś w mąceniu ?

Bo jak jesteś za jakąś opcją polityczną lub religijnym porządkiem świata, to z moda powinieneś być szybko odwołany.

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.