Skocz do zawartości

Klub otwarty  ·  243 członków

Bluesound Klub

Rekomendowane odpowiedzi

7 godzin temu, gzrech napisał:

Kupiłem ifi lan i silencer. Mały gadzecik a zmiany pozytywne. Lepsza separacja instrumentów plus wyraźniejsze niższe pasma.

Ależ mnie podkusił, hmm... od jakiś kilku dni szukam czegoś podobnego i biorę pod uwagę zakup. 

Co masz na myśli pisząc o niższych tonach że są wyraźniejsze czy jest ich więcej czy są dokładniejsze bardziej soczyste ?

Music is my Religion.

• 2 tygodnie później...
W dniu 15.06.2024 o 19:33, gzrech napisał:

Mówiąc wprost partia gitary basowej jest bardziej czytelna, słyszalna. Całe pasmo jest wyraźniejsze.

Kończy mi się urlop , gdy wrócę zamierzam dokonać zakupu. Mam jeszcze jedno pytanie w tej sprawie. Czy należy ifi lan silencer podłączyć bezpośrednio do wejścia w amplitunerze czy do przełącznika sieciowego switch?

Music is my Religion.

16 minut temu, Marcin Wielgus napisał:

Dajcie link.gdzie kupowaliscie

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk

Ja dopiero będę kupować, a mieszkam za granicą więc nie mogę pomóc.

Music is my Religion.

W moim systemie etherregen ma wpływ na brzmienie wbrew temu o co toczył się spór w jednym z wątków. Na pewno słuchać więcej informacji. Przy niektórych nagraniach jest jakby nieco odchudzony. Dodaje czegoś na kształt delikatnej sterylności.

• 1 miesiąc później...
31 minut temu, gzrech napisał:

Szkoda ze nie ma transportu.

Każdy z nich może służyć, jako transport. I do tego z bardzo dobrą aplikacją. Sam wkład wartościowy DAC'a w tych odtwarzaczach nie wydaje mi się aż tak duży w stosunku do ceny każdego z nich. Podejrzewam, że sam transport byłby tańszy może o 25%. To nie jest garażowa firma, widzą co się dzieje na rynku i u konkurencji (Wiim, Eversolo, etc), więc wypuszczają 3 nowe produkty, które namieszają na rynku i zapewnią im w miarę szybki zwrot z inwestycji poprzez wolumen sprzedaży. Inwestycja w transport w tym segmencie byłaby chyba lekko wątpliwa. Niezależnie od Twojego czy mojego chcenia;)

Chylę czoła przed Bluesound, bo przez pewien czas była cisza, na forach i w magazynach "nieustająca podnieta" Wiim i Eversolo, a tu nagle bum!. Cieszę się, bo lubię i cenię Bluesounda i pewnie w przyszłym roku Icon będzie mój;)

Bluesound Node / Synthesis Roma 96DC+ / B&W 706 S3

U mnie od dłuższego czasu gra bsn 130 jako transport.  Ma najbardziej stabilny soft na rynku. Dlatego dziwie się ze nie wypuścili wypasionego transportu. To bylby hit.

Co do bsn icon to zamawiam w ciemno. Tez będzie grał z zewnętrznym dac.

Edytowane przez gzrech

Bsn 130 zasilany liniowo zasilacz nostromo. Dac gustard x26 pro via usb. Wzmacniacz lampowy od sonus oliva gra jako końcówka mocy.  Wharfedale linton. Cale okablowanie srebro od sonus oliva i mb cable. Do tego kondycjoner taga harmony pc 500.  Switch etherregen. Kable lan wireworld czerwone. Ifi isilencer lan wpięty w router. Kable zasilające głównie też od so.

W dniu 20.08.2024 o 20:47, gzrech napisał:

Bsn 130 zasilany liniowo zasilacz nostromo. Dac gustard x26 pro via usb. Wzmacniacz lampowy od sonus oliva gra jako końcówka mocy.  Wharfedale linton. Cale okablowanie srebro od sonus oliva i mb cable. Do tego kondycjoner taga harmony pc 500.  Switch etherregen. Kable lan wireworld czerwone. Ifi isilencer lan wpięty w router. Kable zasilające głównie też od so.

Bardzo dobre kable robi MB Audio Cable . Mam je też u siebie. Jaki masz model ?

Fajne rzeczy Pan Witek robił . Ja mam od niego swoją zwrotnicę prądowa w JBL L300 i zworki srebrne z tegoż jego druta

Panowie, z kompa puszczam nutę przez BS node. Desktopowy blueos gra na głośnikach podłączonych do wzmacniacza, wyświetla listę moich utworów z tidala, ale jakby sam tworzył listę, bo gdy klikam żeby wybrał kolejny utwór (losowo także), to wybiera tylko spośród tych, które już grałem wcześniej, a innych jakby nie widział.

Z kolei gdy jestem na tidal, ale nie przez blueos, tylko bezpośrednio przez desktopową apkę tidal, to nie gra na głośnikach podłączonych do wzmaka...

Zielony jestem, pomożecie, żeby można było po ludzku korzystać z obydwu apek?

W dniu 20.08.2024 o 20:47, gzrech napisał:

Spróbuj zorganizować sobie dobry kabel Spdif i posłuchaj swojego systemu na tym wejściu, zamiast przez USB. Daj znaka jak możesz z refleksji. 

Godzinę temu, rambo54 napisał:

Spróbuj zorganizować sobie dobry kabel Spdif i posłuchaj swojego systemu na tym wejściu, zamiast przez USB. Daj znaka jak możesz z refleksji. 

A jaki kabel byś polecił?

Jaki polecacie zasilacz do Node'a?

PD Creative. Mam dwa 5v do Node I 12v do Lumin I gra super tj zasila super każdy ma pomierzone sUmy i dostajesz te pomiary razem z zasilaczem

https://pd-cf.pl/sklep/

• 3 tygodnie później...
  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.