Skocz do zawartości

Klub otwarty  ·  243 członków

Bluesound Klub

Rekomendowane odpowiedzi

Godzinę temu, JB007 napisał:

No i już zasiano u kolegi ziarno ciekawości, które będzie drążyć zadowolenie z urządzenia. Problem polega na tym, że co by się nie zrobiło to zawsze może być lepiej ?

Ale na tym ta zabawa polega?

41 minut temu, jaxcek napisał:

Obstawiałem, że pierwszym wpisem będzie „podłącz do zewnętrznego DACa” to zobaczysz co to urządzenie potrafi ?

Cena zasilania liniowego w stosunku do DAC jest znacznie korzystniejsza i nie "wywracając "sygnatury dźwięku poprawia go wyraźnie.

Natomiast zewnętrzny DAC jak najbardziej,ale ja osłuchał bym trochę "gołego" i później dopiero "zabawę czas zacząć".

U mnie podłączony jest do DAC PCM 5100 we wzmacniaczu i choć sam DAC nie wysokich lotów,to jak bym miał szukać zewnętrznego,to tylko po to by połączyć analogowo ze wzmacniaczem.

Czy ktoś na sali łączy Node2 z zewnętrznym DACiem po coaxialu? Co pokazuje wyświetlacz przetwornika podczas słuchania „normalnych” kawałków i tych MQA?

Z prób jakie robiłem dla normalnych utworów zwykle było PCM 44.1kHz, czasami 48kHz, a dla MQA PCM 88.2kHz.

29 minut temu, jaxcek napisał:

Czy ktoś na sali łączy Node2 z zewnętrznym DACiem po coaxialu? Co pokazuje wyświetlacz przetwornika podczas słuchania „normalnych” kawałków i tych MQA?

Z prób jakie robiłem dla normalnych utworów zwykle było PCM 44.1kHz, czasami 48kHz, a dla MQA PCM 88.2kHz.

Dokładnie tak. 

4 godziny temu, Tomas20 napisał:

No u mnie właśnie coś nie działa po BT. Może coś źle robię widocznie

Czy sparował Ci się telefon z Blusoundem? Jeżeli tak, to wybierasz z urządzeń w telefonie Bluesound łączysz i wszystko co odtwarzasz idzie na głośniki, podobnie ze słuchawkami BT czy samochodem.

Dziś odkryłem coś ciekawego. Ponieważ mam dwa urządzenia BlueOs: Node 2i i Pulse Flex 2i, więc łączę je czasami ze sobą w aplikacji i odtwarzam jednocześnie to samo w salonie i kuchni. Dziś jednocześnie grało na nich radio i to powiązanie nie zostało zerwane. Wieczorem został włączony TV (po optyku spięty z Node) i okazało się, że w kuchni gra to samo co w TV (duże zdziwienie). Z tego wynika, że w systemie BluOs jedno z urządzeń odbiera sygnał i rozsyła je do pozostałych wpiętych w LAN. Jest to logiczne, choć wcześniej myślałem inaczej, że każde z osobna pobiera sygnał z internetu i go odtwarza; ale wtedy wystąpiłyby niewątpliwie problemy z synchronizacją.

• 1 miesiąc później...

Cześć

mam do Was pytanie.

Używam aplikacji Tidal w laptopie z Windows10. Do tej pory po uruchomieniu aplikacji widziałem w urządzeniach wyjściowych BN2i i działało OK. Od jakiegoś czasu w aplikacji Tidal nie widać urządzenia. Przeinstalowywałem tę aplikację, kombinowałem z siecią i nic. Aplikacja nie widzi wyjścia BN2i. Mam także zainstalowaną aplikację na laptopie BluOS Controller i on działa bez zarzutu. Mam także aplikację Spotify i ona także działa bez zarzutu i za każdym razem widzi BN2i. Na stronie pomocy Tidala wskazane jest tylko połączenie z BN2i tylko poprzez aplikację BluOS, a nie Tidal. Wygląda na to że wyłączona została możliwość łączenia z naszym urządzeniem przez aplikację Tidal. Macie tak samo?

pozdrawiam

• 3 tygodnie później...

Witam 

Mam pytanko. Mam podłączony tv ze smartem  przez optyka do takiego konwertera który przerabia sygnał cyfrowy  na rca ( taki dac za 40zl).  Jak podłącze tv poprzez Noda to coś się powinno zmienić na +, czy będzie taka sama jakość dźwięku jak na tym dacu za 40 zł? 

18 godzin temu, Damian780425 napisał:

I jeszcze pytanko. Da się jakoś wyprowadzić rca out z daca?  Power node 2  nie posiada anologowego wyjścia poza słuchawkowym ale tam dźwięk jest skaszaniony. 

Node 2 posiada wyjscie analogowe.

Pełno prawnie dołączam do klubu stając się posiadaczem Node 2i. Jak na razie wrażenia bardzo pozytywne z obsługi. Brzmienie bardzo zbliżone do wbudowanego dac Onkyo TX-RZ820. Oczywiście w planach jest mod zasilania ?

Witam,

Od świat mam node2i i korzystam z niego za pośrednictwem BlueOS. Ale mam pewien problem - aplikacja widzi odtwarzacz wyłącznie przez wifi, a jak jest na kablu, to go nie znajduje, chociaż wszystkie diody świecą się stabilnie na niebiesko... Ponadto jak przekazuje dźwięk z dowolnej aplikacji (Spotify, yuotube) przez bluetooth pojawiają się trzaski jak przy płycie analogowej...

Macie może pomysł, jak rozwiązać te problemy?

• 2 tygodnie później...

hej wszystkim NODe'oecom. wlasnie u mnie zawitał w drugim systemie (w pierwszym Cocktail Audio x45) i od strzała gra.

coś tylko narzekał że nie mógł sprawdzić dostepnosci aktualizacji. pewnie gdzies to pozniej w appce moge obadac?

widac ze software dopracowany .   

14 godzin temu, Marcin Wielgus napisał:

Pytanie - jak często ... Średnio wychodzi aktualizacje i jak to sygnalizuje Node?

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk

Jak często - nie wiem. A Node sygnalizuje w aplikacji sterującej, gdy aktualizacja jest dostępna.

Jeżeli oszczędzasz na coś przez pięć lat, to znaczy, że Cię na to nie stać.

Czasem w ciagu tygodnia dwie aktualizacje, czasem przez dwa-trzy miesiace cisza. Tak jak juz Franz  napisal, apka daje znac. Pytanko do Ciebie Marcinie: Jak masz obydwa urzadzenia podlaczone? Jako transport? Ciekaw jestem porownania 1:1 w jednym systemie (tym lepszym ;)), jakbys mial chwilke, bylbym wdzieczny i zapewne nie tylko ja.

Czasem w ciagu tygodnia dwie aktualizacje, czasem przez dwa-trzy miesiace cisza. Tak jak juz Franz  napisal, apka daje znac. Pytanko do Ciebie Marcinie: Jak masz obydwa urzadzenia podlaczone? Jako transport? Ciekaw jestem porownania 1:1 w jednym systemie (tym lepszym ;)), jakbys mial chwilke, bylbym wdzieczny i zapewne nie tylko ja.

Dzięki za informacje. Dajcie znać jak się pojawi informacja o aktualizacji bo będę wiedział że u mnie też powinna , a prośba stąd wynika że pierwszym uruchomieniu miałem jakiś error właśnie aktualizacji i nie wiem czy w końcu poszlo czy nie.

Porównam i dam znać. Ale dopiero wystartowałem Bluesound. Cocktail audio x45 używam łącznie z jego DAC na sabre 9018 x2 ale wstawiłem OpAmp Staccato.

16 godzin temu, Marcin Wielgus napisał:

a prośba stąd wynika że pierwszym uruchomieniu miałem jakiś error właśnie aktualizacji i nie wiem czy w końcu poszlo czy nie.

Ja też nie mogę wywołać ręcznie aktualizacji - wyskakuje błąd. Ale gdy miałem telefon z Androidem aplikacja Node informowała o aktualizacji. Teraz mam iOS i z tego co kojarzę aktualizacje aplikacji są robione w tle, bez powiadomień. I chyba tak jest bo raz miałem sytuację, że Node się zawiesił, co mnie bardzo zdziwiło, ponieważ jest mega stabilny. Więc mogło być tak, że aplikacja się zaktualizowała i wymagało to restartu Node - stąd ta "zawiecha".

Ja też nie mogę wywołać ręcznie aktualizacji - wyskakuje błąd. Ale gdy miałem telefon z Androidem aplikacja Node informowała o aktualizacji. Teraz mam iOS i z tego co kojarzę aktualizacje aplikacji są robione w tle, bez powiadomień. I chyba tak jest bo raz miałem sytuację, że Node się zawiesił, co mnie bardzo zdziwiło, ponieważ jest mega stabilny. Więc mogło być tak, że aplikacja się zaktualizowała i wymagało to restartu Node - stąd ta "zawiecha".

Też mam iOS. Nie widzę recznego odpalenia aktualizacji i nie wiem czy gdzieś można podejrzec wersje która się ma ?

6 minut temu, Marcin Wielgus napisał:

Też mam iOS. Nie widzę recznego odpalenia aktualizacji i nie wiem czy gdzieś można podejrzec wersje która się ma ?

Menu -> Pomoc i punkty:

Aktualizacja

oraz 

Wersja oprogramow. 

U mnie jest: iOS App:3.12.5 BluOS: 3.12.13

Edytowane przez Franz-007

Najnowsze to 3.12.13 czyli u ciebie jest ok

Moje znalazłem 3.6.9 

A komunikatbjak w załączniku

Jutro ściągam na pendrive i manualnie bo już nie mam siły do tej apki

EE0CBE16-4961-4174-A603-D7307977081A.jpeg

01CBC65B-D193-48C5-85DD-BC1348A0751D.jpeg

E73BC531-F855-4AA7-A4CF-E4BD1C3F424B.jpeg

Edytowane przez Marcin Wielgus
  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.