Skocz do zawartości
IGNORED

Dobór wzmacniacza do kolumn Monitor audio BX6

georgePako

Rekomendowane odpowiedzi

witam mam problem odnośnie doboru wzmacniacza do kolumn Monitor Audio Bx6

Muzyka głównie Rap hip hop trance

Budżet max 2000zł

subwoofer który wybrałem do tego zestawu to rel t5- Czy to dobry wybór??

w dalszej czesci chciałbym rozbudować zestaw o amplituner oraz BX 1 x 2 - Satelity

BX Center - Centralny oraz połaczyć przyszły amplituner ze wzmacniaczem i kolumnami tak aby wzmacniacz też pracował w kinie domowym

Z góry dziękuje za odp.pozdrawiam

Witaj,

REL to świetny wybór, szczególnie że subwoofer będzie wspomagał system także przy odsłuchu muzyki.

Z mojej strony polecam wzmacniacz NAD C356 BEE, to świetne uzupełnienie Bx6, potężna moc, dynamika. Moja pełna rekomendacja.

Zapraszam zresztą na odsłuchy do naszego salonu.

Pomagamy, doradzamy, wypożyczamy, zapraszamy na indywidualne odsłuchy.

Najlepsze ceny dla forumowiczów magazynu Audiostereo - zapytaj o ofertę! Pełna oferta na stronie www.Q21.pl.

REL to świetny wybór, szczególnie że subwoofer będzie wspomagał system także przy odsłuchu muzyki.

Pytanie - tylko po co? Odpowiedź akustyczna "niskotonowca" w stereo nie wprowadza nic sensownego w brzmienie. Czesto potrafi nawet poprzez swój czas wybrzmienia oraz poziom nagłosnienia zgubić to, co w danym utworze jest najprzyjemniejsze.

Może warto by tak zacna firma jak Q21 zwracała na to swoim klientom uwagę, że w stereo sub w zasadniczy sposób może szybciej coś popsuć w dźwięku, niz poprawić. A Wy...dolewacie jeszcze "oliwy do ognia" pisząc to, co cytuje powyżej.

Tym bardziej, że BX6 mają wystaczającą siłe by akustycznie napowietrzyć pomieszczenie niskimi tonami w trakcie słuchania muzyki.

Po co pchac tam jeszcze sub do słuchania muzyki? Nie rozumiem kompletnie!

Sub to nieodzowny element kina domowego, który staje się głosnikiem stworzonym stricte do podkreślenia efektów obrazu. Często konieczny bezwzględnie, gdy zamiast porzadnych głośników z odpowiednią wielkością, dostajemy małe plastikowe pchełki nie posiadające w sobie zdolności do kreowania niskiego pasma. Ale w stereo, do tego przy BX6?!

#IRespect Music  SORRY! NIE TRAWIĘ AGROMUZYKI.

miałem kiedyś monitor audio i mogę zapewnić, że doskonale zgrał się z creekiem. Polecam z rynku wtórnego takie modele jak evo 1, evo 2, 50a. Byłem wtedy na wielu odsłuchach i ten zestaw wg mnie oraz osób zasiadających w pokoju odsłuchowym zgrał się idealnie. Co do niskich tonów to odradzam ich eksponowanie. Wogóle zamiast BX wybrałbym np monitory audio monitor :) poważnie.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.