Skocz do zawartości
IGNORED

AURALiC Aries Mini - wyjątkowy strumieniowiec?

Rekomendowane odpowiedzi

Czy połączenie Aries Mini + CA Dac Magic Plus miałoby sens?

Myślę też nad zakupem Ca SM6 V2, ale aplikacja do obsługi kuleje, zwłaszcza brak przewijania utworów i brak możliwości odtwarzania DSD po sieci.

Jesli mialbym cos poradzic to odradzam SM6 - chyba lepiej bedzie mini. SM6 przegrywa z Raspberry. Takie moje zdanie ;)

Wie ktoś, czy na panelu sterującym Ariesa mini na aplikacjach Linn Kinsky/Kazoo (tablet,smartfon,laptop) będzie można przeglądać skany okładek? Nie jednej tylko kilka

Ty -- wódkę za wódką w bufecie...

Oczami po sali drewnianej -- i serce ci wali (Czy pamiętasz?)

To można sprawdzić nawet bez mini. Wystarczy zainstalować ww. aplikacje i jakiś renderer OpenHome jak np. BubbleUPNP Server lub JPLAYStreamer

Jutro oficjalna polska premiera MINI na Audio Video Show. Stadion Narodowy, Sala 202. W ramach dodatkowych atrakcji o 12. na żywo wystąpią u nas Andrzej Smolik i Kev Fox, a potem zagramy utwory z ich najnowszego albumu z plików studyjnych hi-rez. O 15. spotkanie z Palem Bratelundem, ‎Strategic Partnership Manager w TIDAL. Zapraszam!

Gość aqs

(Konto usunięte)

Panowie nad czym ten zachwyt przecież nikt go nie słyszał co on takiego ma, on nie ma nawet DACa cena 2tyś za streamer Tidala i radia internetowego, wytłumaczcie bo nie czaję

Panowie nad czym ten zachwyt przecież nikt go nie słyszał co on takiego ma, on nie ma nawet DACa cena 2tyś za streamer Tidala i radia internetowego, wytłumaczcie bo nie czaję

Ma daca poczytaj zaczym coś powiesz

:)

Gość aqs

(Konto usunięte)

Ma daca poczytaj zaczym coś powiesz

http://auralic.pl/aries-mini/ a gdzie wejścia USB 2.0 Audio coax, toslink on ma tylko wyjścia USB 2.0 Audio do DAC-a, coax, toslink

Ale moze robić za daca i stremera w jednym podpięty pod dysk nasa a z mini sygnał do wzmacniacz cóż więcej chcieć za ta cenę

:)

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) a gdzie wejścia USB 2.0 Audio coax, toslink on ma tylko wyjścia USB 2.0 Audio do DAC-a, coax, toslink

Ma wejście USB 2.0 dla pamięci masowej

• Wejścia: RJ45 Gigabit Ethernet, Dual-Band WiFi, USB 2.0 dla pamięci masowej
  • Wyjścia: USB 2.0 Audio do DAC-a, coax, toslink, analogowe stereo
  • Martwi mnie tylko, że podobno na razie nie działa sterowanie z androida i windy. Zostaje tylko ipod, ipad.

Ma daca

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Grało w sobotę cały dzień na AVS, ktoś na pewno słyszał :)

Odnośnie sterowania, to na Androida jest apka, ale mniej stabilna niż na iPada. Na AVS mieliśmy też działającą wersję na iPhone'a.

Można korzystać z innych aplikacji: Linn Kinsky, Linn Kazoo, BubbleDS. Także na Windowsie. Auralic pracuje już nad aplikacją multiplatformową w HTML5.

"Na każdym zebraniu jest taka sytuacja że ktoś musi zacząć pierwszy" (" Rejs")

Ja słuchałem zaraz po koncercie Smolika, nie mam punktu odniesienia ale jak dla mnie było trochę za dużo basu . Bardzo mi się podobała aplikacja na Ipada. Miałem jeszcze raz wieczorem wrócić żeby zapytać o możliwość podpięcia starszego brata ale po odsłuchu Harbethów 40.2 byłem lekko rozkojarzony i zapomniałem. Tak na szybko było nieźle ale zbytniej różnicy z moim PC-tem nie słyszałem.

Ma wejście USB 2.0 dla pamięci masowej

A jak wygląda użyteczność tego wejścia w praktyce?

Po podłączeniu np. dysku2 TB załadowanego do pełna muzyką da się jeszcze wygodnie działać? Czy jest padaka jak w przypadku Squeezeboxa Touch?

Once a CD or download is converted to FLAC, the only way you can achieve the superior sound of WAV files is to go back to the original CD or source for a new rip or WAV download. - "The Absolute Sound" - Charles Zeilig, Ph.D., and Jay Clawson

A jak wygląda użyteczność tego wejścia w praktyce?

Po podłączeniu np. dysku2 TB załadowanego do pełna muzyką da się jeszcze wygodnie działać? Czy jest padaka jak w przypadku Squeezeboxa Touch?

Jak sobie nie podepniemy, to się nie przekonamy :)

Dystrybutor na AVS mówił, że nie ma problemu jaki dysk podepniemy. Mówił też,że na androida nie ma jeszcze aplikacji.

W środku podobno jest miejsce na mały HDD czy to prawda, czy źle gościa zrozumiałem?

Raczej pudełko jest malutkie.

Apka na ipada jest super

Okładki,skany ogląda się bez problemu.

Dystrybutor na AVS mówił, że nie ma problemu jaki dysk podepniemy.

Logitech też twierdził, że można podpiąć dysk. I faktycznie teoretycznie to to działa. Ale praktycznie jest nieużywalne.

Once a CD or download is converted to FLAC, the only way you can achieve the superior sound of WAV files is to go back to the original CD or source for a new rip or WAV download. - "The Absolute Sound" - Charles Zeilig, Ph.D., and Jay Clawson

Tak na szybko było nieźle ale zbytniej różnicy z moim PC-tem nie słyszałem.

A z jakim dac gra Twoj PC?

Edytowane przez Octagon

LKS Audio przez USB na Amanero.

Czyli dźwięk z Mini porównałeś ze swoim PC podłączonym do LKS Audio przez Amanero? Pomijam kwestię wzmacniacza i kolumn. Bo jeśli tak, to biorąc pod uwagę koszty, Mini w takim porównaniu wypada moim zdaniem bardzo dobrze.

Biorąc pod uwagę różne kłopoty z PC-tem to też tak myślę , natomiast za PC przemawia jego otwartość np. można sobie filmy lub koncert pooglądać ;-) in minus, poskładanie audiofilskiego PCta z zasilaniem liniowym, kartą USB itd. może być większe niż 2 tysiaki

Edytowane przez Maniol

Żeby Auralic Mini zagrał jak audiofilski PC to musiałby mieć wyjście USB jak starszy brat i zasilanie liniowe jak starszy brat.

Mini + zasilanie liniowe to już 2600. Ale jest DAC na pokładzie i wygoda użytkowania.

Fanless PC + Roon ROCK -> WiFi -> Arcam SA30 (Gigawatt LC-2 mk2) DIRAC! -> QED Silver Anniversary XT -> Fyne Audio F500SP

a wiadomo czy ma inne wyjscie niz starszy i czy wiele sie rozni po samym wyjsciu?

Tego nie wiadomo ...

Ale gdyby miał takie samo to jaki byłby sens istnienia Auralic Aries ?

Fanless PC + Roon ROCK -> WiFi -> Arcam SA30 (Gigawatt LC-2 mk2) DIRAC! -> QED Silver Anniversary XT -> Fyne Audio F500SP

Witajcie,

Na poprzedniej stronie podalem link to forum gdzie juz maja i wymieniaja sie opiniami.

W skrocie:

- funkcjonalnosc chwalona

- podobno pojemnosc dysku bez ograniczen, czy to montaz wewnatrz urzadzenia (potwierdzona opcja) czy po usb

- rowniez potwierdzono ze dodatkowy liniowy zasilacz robi swoje, dyskusja nawet zeszla na moc takiego zasilacza :)

Sam sie nad mini zastanawiam teraz, ale tylko jako transport do mojego daca.

Pzdr

Biorąc pod uwagę różne kłopoty z PC-tem to też tak myślę , natomiast za PC przemawia jego otwartość np. można sobie filmy lub koncert pooglądać ;-) in minus, poskładanie audiofilskiego PCta z zasilaniem liniowym, kartą USB itd. może być większe niż 2 tysiaki

Proponuje zrobić taki test (w Twoim przypadku będzie trudniej bo masz amanero zasilone z lini usb, musiałbyś najpierw zasilić dobrze amanero), dać najbardziej gówniany zasilacz do pc i sprawdzić czy usłyszysz degradację.

Lepsze wyjście z usb może mieć znaczenie tylko przy konwerterach zasilanych z linii usb (tych jest sporo na rynku nawet droższych konstrukcji) lub konwerterach synchronicznym przesyłem (coraz mniej na rynku ale się zdarzają np. hagel ma takie dac).

Czy zmiana dawcy usb ma sens?

ale tylko jako transport do mojego daca.

Chyba to jest najsensowniejsze rozwiązanie. 2 tys za transport, który ma praktycznie wszystko, do tego DAC, załóżmy za 3-4 tys. Czy jest obecnie na rynku odtwarzacz strumieniowy za 6 tys, który posiada dobrą, działającą aplikację na ios, można do niego podłączyć dysk po usb, NAS oraz zainstalować dysk w środku, czyta wszystko do DSD256, odtwarza Tidal, radio internetowe? Pytam poważnie bo szukam ewentualnie alternatywy dla Mini + DAC na zasadzie kompletnego urządzenia.

ma się pojawić niedługo TEAC 503 - na papierze wygląda imponująco i ma być kombajnem - cena ok 1k$

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) Edytowane przez biniek84

Ten Teac to może być ciekawe urządzono. Może robić konwersję PCM -> DSD, której jestem od niedawna fanem.

Jak wyjdzie to na pewno go wypróbuję.

• Pokaż nowe odpowiedzi