Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

To nie są nadgodziny

Ja rozumiem.

Podałem tylko dodatkowy przykład traktowania pracownika (nagminnie) i to w firmach również państwowych.

Polega to zatrudnianiu na powiedzmy 3/4 etatu i zmuszania poleceniami służbowymi do pracy 8 godzinnej i dłużej w "ramach" nadgodzin,

gdzie wyegzekwowanie kwoty za owe nadgodziny bywa bardzo trudne.

Znane są tysiące sposobów zabijania czasu, ale nikt nie wie, jak go wskrzesić.

Z państwowych to w urzędzie miasta znajomy na stażu robił za starych partyjniaków bo oni latali na zakupy i pogaduchy pewnego dnia w końcu jak jedna baba kazała mu zanieść buty do szewca powiedział że ni hu... baba się zagotowała i zaczęła rzucać teksty typu masz wykonywać moje polecenia jako podwładny jak odpowiedział że chętnie ale ma mu to zlecić jej przełożony odpuściła i dała mu za to karę naprawdę straszną mianowicie .......... przez 2 tygodnie nie dawała mu nic do roboty przychodził do pracy i po prostu siedział .

Edytowane przez jacm

mu zanieść buty do szewca

Jakby miał świadka to owa baba mogłaby za to polecieć na zbity pysk.

Niestety polecenia w ramach podziału czynności i w ramach stanowiska, pracownik nie może zignorować.

Chyba, że zagrażają zdrowiu lub życiu jego lub współpracowników itp.

Jakby miał świadka to owa baba mogłaby za to polecieć na zbity pysk.

Niestety polecenia w ramach podziału czynności i w ramach stanowiska, pracownik nie może zignorować.

Chyba, że zagrażają zdrowiu lub życiu jego lub współpracowników itp.

Nie tam całe rodziny piętrami siedzą jak PO zapowiadało że ograniczy liczbę urzędników o 10 % to żeby nikt nie stracił pracy i żeby się zgadzało zatrudnili 2 miesiące wcześniej o 20 % więcej ludzi do urzędu a i tak potem jak ucichło spokojnie mogli dotrudniać na sztuczne etaty swoich . Generalnie w urzędzie jest zasada od pracy są stażyści my od zarabiania .

bez konkurencji zawołają 400 zł za wizytę kto bogatemu zabroni .

bledne myslenie, konkurencja nie zniknie. Lekarze prywatni konkuruja miedzy soba.

bledne myslenie, konkurencja nie zniknie. Lekarze prywatni konkuruja miedzy soba.

Część ludzi nie stać a część z oszczędności czeka na wizyty u specjalisty po pół roku i po rok na NFZ albo dłużej a część nie ma wyboru Ja z dzieciakami nie poczekam pół roku i uwierz mi cena u każdego jest ta sama 100 zł za wizytę 150 zł z przyjazdem do domu i nikt się nie wychyla z obniżeniem ceny w dół .

Im gorsza będzie jakość NFZ Twoim zdaniem lekarz prywatny obniży czy podniesie cenę ?

Lekarz obecnie ma kasę z NFZ i prywatnego gabinetu jak nie dostanie kasy z NFZ to odbije sobie w prywatnym gabinecie na obniżkę dochodu się nie zgodzą i tak twierdzą że za mało zarabiają .

Edytowane przez jacm

Część ludzi nie stać a część z oszczędności czeka na wizyty u specjalisty po pół roku i po rok na NFZ albo dłużej a część nie ma wyboru Ja z dzieciakami nie poczekam pół roku i uwierz mi cena u każdego jest ta sama 100 zł za wizytę 150 zł z przyjazdem do domu i nikt się nie wychyla z obniżeniem ceny w dół .

Im gorsza będzie jakość NFZ Twoim zdaniem lekarz prywatny obniży czy podniesie cenę ?

Cenę wyreguluje rynek. Jeśli nawet wizyta u lekarza pierwszego kontaktu wzroslaby 3 krotnie w zamian za zlikwidowanie przymusu ubezpieczeń to i tak wyszedłbym na plus. Myślę natomiast, że mozna by było o ile już czegoś takiego nie ma, ubezpieczyć się prywatnie (płacisz składkę, chorujesz co ileś miesiecy i jak juz jestes chory to ubezpieczyciel pokrywa koszty leczenia i wizyt u lekarza).

Lub nawet bezpposrednio mozna wykupic sobie pakiet opieki w jakiejs prywatnej sieci klinik. O roznicy w jakosci takiego leczenia, a tym z nfz chyba nie musze pisac...

Tak jak ac w samochodzie :-)

Edytowane przez insaimz

Jasne że tak wszystko można tylko trzeba mieć pieniądze .

Zwolnienie z płacenia według pomysłu rządzących da ulgę tylko pracodawcy bo dziś to on płaci za pracownika składki do ZUS i NFZ nie ma szans żeby pracodawca podniósł z tego tytułu pracownikowi pensję , więc pracownik zostanie bez darmowej opieki zdrożeje prywatna a pensja pracownika nie wzrośnie .

Dla Większości Polaków którzy zarabiają najniższą krajową jakikolwiek pakiet medyczny to będzie sfera marzeń .

Edytowane przez jacm

A po co ma podnosic? Panstwo nie zgarnie czesci wyplaty po prostu i wiecej trafi do kieszeni pracownika.A nie boj sie, ze obnizy pensje, bo jakby chcial, to juz by to zrobil. Pracodawca tez nie ma latwo znalezc dobrego pracownika i nie oplaca mu sie ich wymieniac co chwile. Ludzie maja to na uwadze. Polacy za darmo tez nie chca pracowac.

Aby to wszysko dograc, nalezy jeszcze obnizyc dochodowy tak, zeby nie oplacalo sie kombinowac oraz, zeby zagraniczne firmy chcialy otwierac tu swoje fabryki. Wplywy do budzetu wzrosna, a konkurencja wsrod pracownikow wzrosnie na tyle, ze to ludzie bardziej beda wybierac gdzie chca pracowac, a nie pracodawcy kogo zatrudniac.

<br />A po co ma podnosic? Panstwo nie zgarnie czesci wyplaty po prostu i wiecej trafi do kieszeni pracownika<br />

No niestety to nie tak działa zarobisz netto tyle samo jak zarabiasz . NP brutto 1750 najniższej krajowej to masz 1270 netto na rękę pracodawca płaci Zus i Krus który jest w tej różnicy 480 zł zawarty jak zdejmą mu obciązenie ZUS i NFZ to będziesz miał pi razy drzwi na kwitku Brutto 1340 zł a netto do ręki dalej 1270 zł a dokładniej to płacenie Zusu i Krusu za pracodawcę ma przejąć Państwo za pracodawców lub ma być zawarty w innym podatku.

Żaden pracodawca nie da Ci tych blisko 500 zł więcej zarobić bo to jego ulga będzie a nie pracownika zresztą pracodawca Ci powie że on to i tak za Ciebie płaci tylko własnie w innym podatku .

To tak jak teraz pracodawca woli kupić nowe auto a kratką i nie zapłacić podatku robiąc sztuczne koszty nawet jak mu to auto nie jest potrzebne niż dać Ci podwyżkę i od tego odprowadzić podatek . Znam takich na pęczki nie wiedzą co z kasą robić a co roku w PIT dochód bliski 0 zł Podatków nie płacą ostatnio nawet jeden się żalił że nowe Porsche Cayenne za pół Bańki musiał kupić wyjścia nie było żeby nie płacić podatku ale pracownicy zasuwają u niego za za najniższą krajową .

<br />zeby zagraniczne firmy chcialy otwierac tu swoje fabryki<br />

Żaden kapitalista nie zainwestuje jeśli więcej nie wyjmie z Twojej kieszeni niż Ci początkowo włożył .

Wpuścić kapitał można jak przynosi korzyści obu stronom . Problem u nas polega na tym ze my potrafimy się za niemal darmo dawać dymać zachodniemu kapitałowi . Ponadto dochodzi miejscowy interes .

Fabryk zagranicznych Polscy przedsiębiorcy nie bardzo chcą wpuszczać bo psują im lokalny rynek pracy . Wchodzi firma która zaczyna płacić lepiej i nasi muszą też podnieść płacę dlatego lobbują w rządzie żeby nie otwierać fabryk na ich terenie gdzie pensje odstawały by od lokalnej płacy .

Edytowane przez jacm
Gość vasa

(Konto usunięte)

A pisałem że warto coś umieć. Np. doktorem zostać :)

Tyle że ci po studiach medycznych natychmiast emigrują bo tutaj lekarze mało zarabiają.

A jak jest mało lekarzy to wizyta drogo kosztuje.

Swoją drogą tanio masz. Mnie od dłuższego czasu kasują po 200. mad-doctor.gif

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

...Tygodnik Wprost zapytał polskich polityków o to czy przyjęliby uchodźców pod swój dach. Większość z pytanych – jak można było się spodziewać – odpowiedziała przecząco. Zaskakujące może być to, że najwięcej negatywnych odpowiedzi udzielili politycy, którzy – publicznie – są zwolennikami przyjmowania uchodźców.

Tyle w temacie wieszczonej wszędzie moralnej solidarności.

------------------------------------

Świetny komentarz Korwina do postawy zwolenników przyjmowania uchodźców:

...W Warszawie mieliśmy dwie demonstracje: ONRu, do której dołączyliśmy (w/g Policji 7000 ludzi, w/g PT Organizatorów 10.000, w/g mnie trochę więcej) - i "Chlebem i Solą", czyli: "Uchodźcy mile widziani" (grubo ponad 300 osób). Oczywiście tym drugim nie szło o to, że chcą przyjąć uchodźców - tylko o to, bym JA ich przyjął (!!!).

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) Edytowane przez Yodzisław

"... Mój pogląd na islam jest taki, że NIE jest to tak naprawdę religia. Według mnie jest to totalitarna ideologia polityczna z elementami religii..." ---- WWW.EUROISLAM.PL

A pisałem że warto coś umieć. Np. doktorem zostać :)

Tyle że ci po studiach medycznych natychmiast emigrują bo tutaj lekarze mało zarabiają.

A jak jest mało lekarzy to wizyta drogo kosztuje.

Swoją drogą tanio masz. Mnie od dłuższego czasu kasują po 200. mad-doctor.gif

O tak trzeba umieć , tylko swego czasu liczba miejsc do tych zawodów była celowo zaniżana i choćbyś umiał to nie miałeś miejsca na uczelni teraz jest niż demograficzny to może jest inaczej .

Młodzi lekarze emigrują nie tylko za kasą ale za wiedzą i praktyką oraz zwyczajnym etatem bo w Polsce blokuje im to Stara gwardia wiem bo mamy ich wśród znajomych kilku chodzą na kontrakty robić za lekarzy którzy zgarniają za dyżur śpiąc 800 zł ,lekarz jest niby w szpitalu 24 h ale tak naprawdę go nie ma bo albo przyjmuje wtedy prywatnie i jest na zawołanie pod telefonem do poważnych spraw ,a na nocnych śpi i jak go obudzisz do pacjenta to masz zj**ę . NA 30 lekarzy 29 ma kochanki jeden który nie ma jest pośmiewiskiem w pracy , kumpela która podejmowała pracę pierwszego dnia jej ordynator prowadzący pchał rękę do majtek może też dlatego wyjeźdzają :) mają dość zjebanych komuchów którzy robią syf w tym kraju po dziś dzień .

Taniej Tylko że nie będziesz przyjeżdzał do lekarza do mojego miasta prawda ja u mnie mam jedną cenę a u Ciebie nie masz taniej niż 200 ? .

Podstawą oprócz wiedzy żeby być lekarzem trzeba mieć w Polsce praktykę a ilość praktyk jest w Polsce sztucznie ograniczana młodzi lekarze maja problem żeby się na nią dostać więc wyjeżdzają .

Tu masz dobroczynny obcy kapitał

<br />zeby zagraniczne firmy chcialy otwierac tu swoje fabryki<br />

Ciekawe liczby

Od początku działalności czyli przez 20 lat JEronimo Martins zainwestowało w Polsce 11 Mld zł

A samego podatku płaci rocznie jedynie 478 mln , czyli kilka miliardów rocznie zysku transferuje za granicę .

Oczywiście pracownicy tej sieci mają europejsie zarobki lekką i przyjemna pracę za świetne pieniądze prawda ;) w tym dobrobycie pomaga im obcy kapitał . Polscy pracodawcy czerpią pomysły z tego wyzysku garściami .

Z tego co wiem Jeronimo Martins nic nie produkuje chwali się że sprzedaje polskie produkty a Polscy producenci płaczą że mają narzucone minimalne ceny za towar im dostarczany . CZyli Polak tanio im produkuje tanio dostarcza tanio u nich pracuje a sklep ma meeega zyski . JEdyne co zrobiło JEronimo martins to przywiozło kapitał a jego wielokrotność zdążyło już wytransferować do siebie zpowrotem .

Edytowane przez jacm

Od początku działalności czyli przez 20 lat JEronimo Martins zainwestowało w Polsce 11 Mld zł

A samego podatku płaci rocznie jedynie 478 mln , czyli kilka miliardów rocznie zysku transferuje za granicę .

Niezwykle rzetelna kalkulacja

Oczywiście pracownicy tej sieci mają europejsie zarobki lekką i przyjemna pracę za świetne pieniądze prawda ;) w tym dobrobycie pomaga im obcy kapitał .

Przymusu pracy nie ma

Z tego co wiem Jeronimo Martins nic nie produkuje chwali się że sprzedaje polskie produkty a Polscy producenci płaczą że mają narzucone minimalne ceny za towar im dostarczany .

Przymusu sprzedaży dla biedronek nie ma. Masochiści jacyś???

Inni polscy producenci wyglądają na zadowolonych.

Tuż obok mamy dyskontowe mleko "Prawdziwe“ produkowane przez OSM Mlekovita, która znana jest z markowego mleka "Wypasionego“. Współpraca Mlekovity z dyskontami, zwłaszcza z Biedronką, pozwoliła firmie na niewyobrażalny rozwój. W ostatnim roku obroty Mlekovity przekroczyły 3 mld zł.

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

CZyli Polak tanio im produkuje tanio dostarcza tanio u nich pracuje a sklep ma meeega zyski .

I jeszcze tanio kupuje głosując za biedronką własnymi nogami i pieniędzmi.

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) Edytowane przez Less

Less is more

Everything Should Be Made as Simple as Possible, But Not Simpler ...

<br />I jeszcze tanio kupuje głosując za biedronką własnymi nogami i pieniędzmi. <br />

Biedny naród pójdzie gdzie taniej lub gdzie wygodniej . Są inne opcje Osobiście kupuję na targu od rolnika .

<br />Przymusu sprzedaży dla biedronek nie ma. Masochiści jacyś???<br />

Efekt skali jak masz największy sklep w europie to chcesz z nim współpracować nie zmienia to faktu że to on zgarnia największy zysk i drenuje rynek wyprowadzając kapitał za granicę .

<br />Przymusu pracy nie ma<br />

Jasne ludzie na powietrze chodzą :)

<br />Inni polscy producenci wyglądają na zadowolonych.<br />

A Ich pracownicy ?

Less jak Ci to pasuje to zróbmy tak ja zainwestuję w Ciebie jednorazowo 100 000 zł ty zdobędziesz za to dobry zawód będziesz zarabiał 10 000 miesięcznie a w zamian ja będę od Twojej miesięcznej pensji pobierał jedynie połowę pasuje ?

W niespełna dwa lata mnie spłacisz a potem będę już żył w dobrobycie na twoim garbie nie masz nic przeciwko :) ? .

Edytowane przez jacm

Wyświetl postUżytkownik Less dnia 13.09.2015 - 06:41 napisał

Inni polscy producenci wyglądają na zadowolonych.

A Ich pracownicy ?

Pracują nadal. Wypowiedzeń nie składają.

I zapewne narzekają. Bo ponarzekać to... dobra rzecz! Sam czasami lubię. Tyle, że to zupełnie nieproduktywne.

Less jak Ci to pasuje to zróbmy tak ja zainwestuję w Ciebie jednorazowo 100 000 zł ty zdobędziesz za to dobry zawód będziesz zarabiał 10 000 miesięcznie a w zamian ja będę od Twojej miesięcznej pensji pobierał jedynie połowę pasuje ?

Słaba propozycja. Zdarza mi się więcej zarobić bez Twojej inwestycji - z pracy własnej w warunkach samozatrudnienia.

Swiadczę usługi dla klientów, którzy na nich zarabiają. Być może więcej niż ja przy mniejszym nakładzie pracy, ale c'est la vie. Nie zadręczam się z tego powodu. Szkoda czasu, zdrowia i dobrego humoru.

Poza tym, gdybyś wiedział jak zainwestować z tak dobrym skutkiem i miał co zainwestować, to byś to zrobił a nie jojczał na forum.

Keep smiling!

Less is more

<br />Słaba propozycja. Zdarza mi się więcej zarobić bez Twojej inwestycji - z pracy własnej w warunkach samozatrudnienia.<br />

Brawo to w takim razie skoro masz się tak dobrze to zainwestuję w Twoim kraju większą kasę i będę wyprowadzał jeszcze większe pieniądze dalej nie masz nic przeciwko ? super :)

Tylko wytłumacz mi człowieku jedną rzecz : z kąd w takim razie w Twowim kraju tak niska średnia krajowa skoro tak macie się dobrze ?

<br />Pracują nadal. Wypowiedzeń nie składają.<br />

Otwórz oczy .

Blisko 3 mln złożyło wypowiedzenia i wyjechało na zachód . Dalej twierdzisz że nie składają ?

W Twoim kraju żyje ponad 35 mln polaków 10 % wyjechało za granicę , rodzi się was coraz mniej a nadal utrzymujecie bezrobocie na poziomie bliskim 10 % i zarabiacie niemal najmniej w Unii JAK WY TO ROBICIE ? fenomen :) Wychodzi że ludzi u was ubywa i miejsc pracy też ? a wciąż nie ogarniecie bezrobocia przy tak niskich płacach jakim cudem ?

<br />Swiadczę usługi dla klientów, którzy na nich zarabiają. Być może więcej niż ja przy mniejszym nakładzie pracy<br />

Tu jest klucz i sedno Polskiej mentalności na tym można u was robić na was niezłą kasę .

Ważne żebyś pracował dużo więcej ode mnie przynosił mi większe zyski niż sam zarabiasz i miał uczucie zadowolenia naprawdę mam ochotę Cię zatrudnić . Ile zarabiasz dam Ci 30 % więcej .

Oczywiście nie muszę Cię zatrudniać drogo :) bo 50 % u was zarabia najniższą krajową ponad 10 % nie ma wcale pracy to przyjdą do mnie pracować za minimum .

Edytowane przez jacm

Blisko 3 mln złożyło wypowiedzenia i wyjechało na zachód .

Znowu dane wyssane z palca.

klucz i sedno Polskiej mentalności

to zawiść i narzekanie.

Rozkosznego biadolenia!

Less is more

<br />Znowu dane wyssane z palca<br />

Czekamy na Twoje :)

<br />to zawiść i narzekanie.<br />

Wręcz przeciwnie nie mam najmniejszego powodu do narzekania , mnie bardzo zastanawia ale i cieszy że chcesz zarabiać mniej niż jestem gotów Ci zapłacić i jesteś zadowolony bo wówczas jest nas już dwóch zadowolonych .

Edytowane przez jacm
Gość Gosc

(Konto usunięte)

Na szczęście coś się zmienia w postrzeganiu problemu:

http://wiadomosci.gazeta.pl/wiadomosci/1,114871,18810193,niemieckie-media-rzad-wprowadza-kontrole-na-granicy-z-austria.html?lokale=local#BoxNewsImg

Angela chyba mu się trochę głupio czuć po swoich wcześniejszych wypowiedziach.

,,Kanclerz Angela Merkel podjęła ponad tydzień temu decyzję o czasowym otwarciu granicy dla uchodźców z Syrii, którzy - protestując przeciwko szykanom władz węgierskich - wyruszyli na piechotę z Budapesztu w kierunku granicy austriackiej.

Deklaracja niemieckiej kanclerz, że zostaną wpuszczeni do Niemiec bez zwykłych biurokratycznych procedur, spowodowała, że liczba przyjeżdżających gwałtownie wzrosła.

Merkel broni swojej decyzji, uważając, że podjęła ją w sytuacji kryzysowej z pobudek humanitarnych. Jej bawarski koalicjant CSU jest natomiast zdania, że deklaracja była błędem, który wywołał falę przyjazdów.''

,,Zdaniem ministra Unia Europejska w tej kwestii "kompletnie zawiodła", a ochrona zewnętrznych granic UE "nie funkcjonuje".

Zapomniał o tym, że nasza granica wschodnia to też zewnętrzna granica Unii. I o dziwo jakoś funkcjonuje. No ale jak tu Krzyżak miałby w publicznej wypowiedzi miałby przyznać, że coś u krytykowanych Polaków może działać lepiej niż w krajach zachodnich.

Edytowane przez HQ150
Gość stary bej

(Konto usunięte)

http://www.cda.pl/video/90655a0

sorry, już film został ze względu na "poprawność polityczną" zablokowany.

ale obejrzałem, przed zablokowaniem, polskie napisy.

Policja zabiła agresywnego "kolorowego", uzbrojonego w maczetę, który groził...

W odpowiedzi na tą śmierć, reszta "kolorowych" zaczęła palić samochody i rzucać kamieniami w straż ppoż która przybyła na miejsce pożarów.

Policja niechętnie, ale podjęła próbę ochrony strażaków.

Wszystkie zadymy mają miejsce w Malme, w sieci cisza.

Co dziwniejsze, mer Malme, tudzież inny "kacyk" wypowiedział się, że policja nie będzie wkraczać w te obszary miasta, bo to mieszkańcy sami powinni sobie poradzić z tym problemem.

To był wywiad ze szwedzką reporterką, komentującą i przedstawiającą te sprawy na antenie jakiejś stacji tv.

http://swiat.newsweek.pl/zamieszki-w-szwecji--od-szesciu-dni-niespokojnie-na-przedmiesciach,104683,1,1.html

635050875041530000.jpg

Jak widać po dacie zamieszczenia filmu, te zamieszki miały miejsce w 2014 roku - aby być zgodny z prawdą i faktami.

https://www.youtube.com/watch?v=vmXaFAch73k

Gość stary bej

(Konto usunięte)

Bo jak się okazuje, a co można wyczytać w artykule z niusłika;

"...Szwecja ma poważny problem z integracją.."

Czyli, że to Szwedzi się powinni zintegrować z ludnością imigracyjną, a nie imigranci ze Szwedami !

Innymi słowy, to Szwedzi powinni przyjąć zarówno religię jak i zwyczaje islamskie !

" - Powinniśmy przenieść wojnę do domów i do serca miast na Zachodzie, ale przede wszystkim do Ameryki! - zaapelował do muzułmanów mieszkających w USA i innych krajach zachodnich przywódca Szef Al-Kaidy Ajman al-Zawahiri" - http://wiadomosci.wp...15944&_ticrsn=3

Edytowane przez stary bej

Widzę że Polacy potrafią tylko nienawidzić słabszych. Nie zdziwię się gdy przy ustalaniu następnego budżetu unijnego dostaniemy tylko tyle ile sami do niego wpłacimy (co nam już obiecują komisarze unijni) a przy zbliżającej się solidnej reformie UE wywali na zbity pysk kraje Europy Wschodniej, bo zamieszkałe tu ludy nie są dostatecznie rozwinięte moralnie i cywilizacyjnie do przyjęcia i wyznawania wartości europejskich.

Dopiero będzie powrotna emigracja, lizanie tyłka Putinowi, płacz i zgrzytanie zębów ...

Justas

Ilu uchodźców przyjmiesz i zapewnisz im byt identyczny jak tym co dostali się już do np. Niemiec.

Tym samym ratując Polaków od lizania tyłków komukolwiek.

Gość stary bej

(Konto usunięte)

Żyję już trochę na tym świecie, a całe życie w Polsce, choć było się to tu, to tam !

I wiele już transformacji ustrojowych przeżyłem, ale chcę tylko jedno powiedzieć/napisać;

NIC, kompletnie NIC nie zawdzięczam komukolwiek, a już na pewno NIC nie zawdzięczam Unii Europejskiej, gdyż wszystko co posiadam wynika JEDYNIE z pracy MOICH RĄK.

Edytowane przez stary bej

Kłamstwo ! A wychowanie ? Wykształcenie ? Opiekę lekarską ? Pracę ? Dom ?

Wojsko sprawiło że nie zabił cię wróg zewnętrzny. A policja że nie zabił cię jakiś bandyta. Tutaj ludzie zupełnie nic nie rozumieją - jak Kukiz anty-systemowiec ...

Wojsko sprawiło że nie zabił cię wróg zewnętrzny.

Niczego nie sprawiło, nie było ku temu okazji.

A policja że nie zabił cię jakiś bandyta.

Policja jako prewencja w Polsce ma się słabo.

Poza tym policja nie przewiduje takich przypadków. Póki co nie żyjemy w wizji świata Philipa K. Dicka.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.