Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

34 minuty temu, misiomor napisał:

Trudno jednak mieć zaufanie do formacji, którą do zachowań propaństwowych trzeba dyscyplinować.

Piszesz o rozkradani państwa przez PiSowskich i ziobrowych działaczy? Skoro im wolno to kradną, widać mają to we krwi. Zaczynali od okradania dzieci ale ostro się rozkręcili.

Edytowane przez Jaro_747

Jestem Europejczykiem.

4 godziny temu, misiomor napisał:

Litwini mają jednak większy smród przy d..ie - są mniejsi i mają mniejsze siły, więc oni są przynajmniej zjednoczeni w kwestii obrony. Nas złudne poczucie siły widać rozkaprysiło.

Wezwali Frontex i jakoś świat się nie rozpisuje o trupach na ziemi litewskiej. Za to o zbydlęceniu Polaków dość głośno. Mnie dziwi, czemu się dziwią. Przecież od dawna mamy we krwi "ratowanie" Żydów.

18 minutes ago, zetempowiec said:

Wezwali Frontex i jakoś świat się nie rozpisuje o trupach na ziemi litewskiej.

Oczywiście - Frontex to sprawił z jego parudziesięcioma ludźmi i kompetencjami wyłącznie doradczymi... Bo mi się wydaje że jednak geografia - droga z Litwy do Niemiec prowadzi przez Polskę. I to dość wąskim "korytarzem". Ten szlak był dobry na początku całej wojny hybrydowej. Co nie znaczy że Łukaszenka nie próbuje destabilizować i na Litwie.

PS. Jakiż to straszliwy Hitler zagraża tym migrantom że aż przylatują sobie dobrowolnie samolotami na Białoruś i potem trzeba ich ratować? Porównywanie ich sytuacji do Żydów w czasie II WŚ jest mocno nie na miejscu.

44 minuty temu, misiomor napisał:

Porównywanie ich sytuacji do Żydów w czasie II WŚ jest mocno nie na miejscu

Napisz więcej na temat sytuacji Żydów w czasie II WŚ. Przyjmij, że nikt tutaj nic na ten temat nie wie. 

Do losów Żydów w czasie II WŚ odnosiłeś się dotychczas raczej obojętnie, żeby nie powiedzieć - pogardliwie.

58 minutes ago, misiomor said:

Oczywiście - Frontex to sprawił z jego parudziesięcioma ludźmi i kompetencjami wyłącznie doradczymi... Bo mi się wydaje że jednak geografia - droga z Litwy do Niemiec prowadzi przez Polskę. I to dość wąskim "korytarzem". Ten szlak był dobry na początku całej wojny hybrydowej. Co nie znaczy że Łukaszenka nie próbuje destabilizować i na Litwie.

PS. Jakiż to straszliwy Hitler zagraża tym migrantom że aż przylatują sobie dobrowolnie samolotami na Białoruś i potem trzeba ich ratować? Porównywanie ich sytuacji do Żydów w czasie II WŚ jest mocno nie na miejscu.

A jeśli mimo „dobrej” sytuacji w ojczyznach już tu przylecieli, to jest jakieś usprawiedliwienie do porzucania ich w lasach?!

42 minutes ago, toptwenty said:

Do losów Żydów w czasie II WŚ odnosiłeś się dotychczas raczej obojętnie, żeby nie powiedzieć - pogardliwie.

Jakiś cytacik może?

37 minutes ago, szczemirek said:

A jeśli mimo „dobrej” sytuacji w ojczyznach już tu przylecieli, to jest jakieś usprawiedliwienie do porzucania ich w lasach?!

Nie mają polskich ani schengeńskich wiz, poza tym nie zgłaszają się na oficjalne przejścia graniczne. Znaczy nie mają prawa wjazdu na teren RP.

Nie sądzisz chyba, że będę się przekopywał przez wątki antysemickie na AS?

Może będzie łatwiej, jak Ty podasz JEDEN cytacik przeciwny. 

7 minutes ago, toptwenty said:

Nie sądzisz chyba, że będę się przekopywał przez wątki antysemickie na AS?

Może będzie łatwiej, jak Ty podasz JEDEN cytacik przeciwny. 

Skoro wysuwasz zarzut, to udowodnij.

„Nie mają polskich ani schengeńskich wiz, poza tym nie zgłaszają się na oficjalne przejścia graniczne. Znaczy nie mają prawa wjazdu na teren RP.”

Obyśmy tylko MY mieli michę sytą i gębę pełną frazesòw. Potem tylko Pasterka, Lulaj że Jezuniu i wolne miejsce przy stole.

46 minut temu, misiomor napisał:

Skoro wysuwasz zarzut, to udowodnij.

Grunt, że masz czyste sumienie.

3 godziny temu, misiomor napisał:

Oczywiście - Frontex to sprawił z jego parudziesięcioma ludźmi i kompetencjami wyłącznie doradczymi...

Nawet podstawowych faktów nie znasz a wdajesz się w dyskusje.

Jestem Europejczykiem.

6 hours ago, szczemirek said:

Obyśmy tylko MY mieli michę sytą i gębę pełną frazesòw. Potem tylko Pasterka, Lulaj że Jezuniu i wolne miejsce przy stole.

"A goście mile widziani, byle nie wrogo odziani".

Kolejne bezpodstawne oskarżenie - tego wpisu nie usunąłem ja.

19 minutes ago, szczemirek said:

cenzura działa

Edycja jak widzę też.

A poza tym niestety musi, jak ktoś nie umie powstrzymać się od personalnych ataków.

29 minut temu, misiomor napisał:

ktoś nie umie powstrzymać się od personalnych ataków.

Może jakiś cytacik?

29 minut temu, misiomor napisał:

tego wpisu nie usunąłem ja.

Jak już pisałem, mamy przechlapane.

15 minutes ago, toptwenty said:

Może jakiś cytacik?

Miałbym przywracać ukryte obelgi? To wszystko jest, do wglądu dla Administracji.

A wracając do tematu głównego - czy Magiczne Zaklęcie "Aj refiudżer Afganistan" miałoby mieć moc atutowego przebicia procedur wizowych i granicznych? Jeżeli tak, to należałoby w ogóle zrobić "Keine Grenzen".

Keine Grenzen istniało przed Covidem w strefie Schengen. 

10 minut temu, misiomor napisał:

Miałbym przywracać ukryte obelgi?

A przytocz - możesz wysłać na mojego prywatne konto.

2 minutes ago, toptwenty said:

Keine Grenzen istniało przed Covidem w strefie Schengen.

Ale Białoruś nie jest w Strefie Schengen, a migranci nie mają paszportów uprawniających do wjazdu do niej bez wizy.

Kiedyś celowo wysłałem Ci publicznie kilka obelg - chodziło o tzw. polityczną poprawność, którą krytykowałeś.

Natychmiast dostałem karne punkyy i bana, a post z obelgami zniknął.

Czyli krytyk politycznej poprawności zastosował ją wobec siebie.

Ponieważ netykieta = polityczna poprawność.

1 minutę temu, misiomor napisał:

Ale Białoruś nie jest w Strefie Schengen, a migranci nie mają paszportów uprawniających do wjazdu do niej bez wizy.

Co Ty powiesz? Przecież sam to zaproponowałeś w poście #1687.

13 godzin temu, misiomor napisał:

Oczywiście - Frontex to sprawił z jego parudziesięcioma ludźmi i kompetencjami wyłącznie doradczymi...

Ale nie przyszło ci do głowy, że to fachowcy i dobrze doradzają? A nasi dyletanci robią po prostu wszystko nie tak? Za każdym razem, gdy coś wymyślą, to strzelają sobie w stopę. Na litewskiej granicy pierwotnie były setki ludzi każdej doby. Potem Łukaszenka postanowił "dać Polsce po mordzie" i mu to doskonale wychodzi. Bo po naszej stronie mamy samych debili, ignorantów i napuszonych faszystowsko nacjonalistów. Łukaszence to pasuje.

18 godzin temu, il Dottore napisał:

A co ma Karczewski z tym wspólnego???

Bardzo polubił się z Łukaszenką i mówił publicznie, że to taki miły i ciepły człowiek.

45 minut temu, toptwenty napisał:

Co Ty powiesz? Przecież sam to zaproponowałeś w poście

Rzekomo zostaliby przyjęci, gdyby poszli na przejście graniczne.

45 minutes ago, toptwenty said:

Kiedyś celowo wysłałem Ci publicznie kilka obelg - chodziło o tzw. polityczną poprawność, którą krytykowałeś.

Natychmiast dostałem karne punkyy i bana, a post z obelgami zniknął.

Wiesz z jaką datą masz (w swojej bogatej kartotece) ostatnie ostrzeżenie ode mnie? Sprzed dobrze ponad 5 lat.

Natomiast Netykieta nie pokrywa się dokładnie z polityczną poprawnością. Są elementy wspólne, ale do tożsamości daleko.

11 minut temu, zetempowiec napisał:

Rzekomo zostaliby przyjęci, gdyby poszli na przejście graniczne.

SG przekazuje im dyskretnie adresy takich przejść, ale oni wolą czołgać się przez druty?

2 minuty temu, misiomor napisał:

Są elementy wspólne, ale do tożsamości daleko.

Czy tzw. polityczna poprawność zakazuje publicznie i zgodnie z prawdą mówić o kimś, co się o nim sądzi, jeśli mogło by to go urazić?

Np. iksiński jest pederastą.

5 minutes ago, toptwenty said:

SG przekazuje im dyskretnie adresy takich przejść, ale oni wolą czołgać się przez druty?

Wolą - bo uruchomienie procedury azylowej w Polsce raz że zatrzymuje ich w ośrodku na sporo czasu, dwa - grozi deportacją gdyby wniosek rozpatrzono negatywnie, trzy - odbiera im opcję ubiegania się o azyl w Niemczech.

Zresztą i tak danie im prawa do ubiegania się o azyl w Polsce jest grubym naciągnięciem prawa, ponieważ oni nie są obywatelami Białorusi, tylko znaleźli się tam z własnej woli bez żadnego przymusu. Często zresztą po długim pobycie połączonym ze szkoleniem w Rosji. A uchodźca nie ma prawa przekraczania wszystkich granic jakie tylko chce. To nie turystyka. On ma złożyć podanie o azyl zaraz po wydostaniu się z kraju, gdzie dybią na jego życie i zdrowie.

12 minut temu, misiomor napisał:

tylko znaleźli się tam z własnej woli bez żadnego przymusu.

Rozmawiałeś z nimi, więc wiesz. Może widziałeś ją?

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

26 minut temu, toptwenty napisał:

Czy tzw. polityczna poprawność zakazuje publicznie i zgodnie z prawdą mówić o kimś, co się o nim sądzi, jeśli mogło by to go urazić?

Np. iksiński jest pederastą.

Bo na przykład napisanie o kimś na Bocznicy zgodnie z prawdą, że jest antysemitą, powoduje naliczenie punktów i usunięcie postu.

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )
15 minutes ago, toptwenty said:

Bo na przykład napisanie o kimś na Bocznicy zgodnie z prawdą, że jest antysemitą, powoduje naliczenie punktów i usunięcie postu.

Gdyby każdy chciał pisać o innych zgodnie z najswojszą prawdą, to mielibyśmy totalny chaos i przedszkolne przezywanie się. Dlatego przyjęto zasadę zakazu ataków personalnych. I żadne poczucie moralnej racji nie zwalnia od tego zakazu.

10 minut temu, misiomor napisał:

Dlatego przyjęto zasadę zakazu ataków personalnych

= polityczna poprawność. 

Może zastosujmy ją w całości?

Gość dom. Bóg dom. Ja razem z uchodźcami zaimportowanymi z Białorusi przyjmę pod swój dach do mojego m 0.5 Towarzysza Łukaszenkę Aleksandra. Taka czarna ironia.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.