Skocz do zawartości
IGNORED

Audi-Firma śmieciowa! Jak działa Audi Polska i jak traktuje się klientów!

sly30

Rekomendowane odpowiedzi

Gość Gosc

(Konto usunięte)

BTW: co z tą aferą ? jakąś dziwna cisza, HQ z roboty wyleciał ?

Ja tu nie pracuję. Nie mierz wszystkich własną miarą. I jak piszesz o mnie to bardzo proszę o prawidłowy zapis mojego forumowego nicku.

A wracając do tematu.

VW/Audi zapowiadało pełną transparentność w śledztwie i nawet pomoc śledczym z USA bo bardzo im samym zależy na wyjaśnieniu sprawy.

Wolne zarty. W praktyce wygląda to zgoła inaczej.;

,,Koncern z Wolfsburga odmówił prokuratorom generalnym 48 stanów USA dostępu do dokumentów dotyczących manipulacji spalinami w swoich autach, zasłaniając się niemieckim prawem.

Read more: http://wyborcza.biz/biznes/1,100896,19447529,volkswagen-blokuje-sledztwo-w-usa-w-sprawie-spalinowego-szwindla.html#ixzz3wuZRQV3l

Według nieoficjalnych informacji Volkswagen odmówił przekazania amerykańskim prokuratorom e-maili swoich menedżerów

straszne rzeczy...

Taka sytuacja sprzed kilku dni:

Ja: Auto Premium? Poproszę z serwisem.

AP: Słucham.

Ja: Ile kosztuje wymiana sterownika do ABS w A8?

AP: 551 zł

Dzwonię jeszcze raz za parę minut.

Ja: Z działem części zamiennych poproszę:

AP (inny człowiek): Słucham

Ja: Czy macie sterownik do ABS?

AP: Tak, kosztuje 5600 zł.

Dzwonie ponownie do serwisu.

Ja; Mówił pan, że to kosztuje 551 zł.

AP: No tak, pytał pan ile kosztuje wymiana. Myślałem, że sterownik pan ma.

Ciekawe, czy ten człowiek idzie do dentysty z własną plombą, a do restauracji z własnym surowym kotletem?

Zauważ, że Ty pytałeś o wymianę...a wymiana to robocizna, nie część. Niektórzy ludzie, zwłaszcza w środowiskach technicznych, posługują sie konkretnymi określeniami, rzeczowymi. Mnie to nie dziwi. Powinieneś zapytać: "ile kosztuje wymiana, gdy nie ma się swojej części" albo "ile kosztuje robocizna + część". Fakt, śmieszne bo wiadomo o co chodzi, ale mnie to nie dziwi.

Wymiana to wymiana. Dostarczasz auto ze zrąbanym podzespołem, odbierasz auto ze sprawnym podzespołem.

Jeśli masz swój podzespół, to pytasz o usługę wymiany - to jest robocizna. Panie technik konkretny. ;)

"...Kto zagląda pod powierzchnię, czyni to na własną odpowiedzialność..."

Don Kichote to zły człowiek był...

jak jedziesz do wulkanizacji wymienić koła płacisz za wymianę i koła czy tylko wymianę ?

Zależy czy pojadę ze swoim sprzętem...wymieniałem zimówki mając swoje: 60 zł. Wymieniając na zimówki bez własnych: około 700.

Wymiana to wymiana. Dostarczasz auto ze zrąbanym podzespołem, odbierasz auto ze sprawnym podzespołem.

Jeśli masz swój podzespół, to pytasz o usługę wymiany - to jest robocizna. Panie technik konkretny. ;)

Nawet nie muszę odpowiadać, sam to samo powiedzialeś...i to jest właśnie to, o czym pisałem - kwestia posługiwania się językiem. Wymiana = przeważnie sama robocizna.

jakie przeważnie ? wymiana to wymiana, część to część.

Malarz też ma sobie farby kupić ?

dzieci się z tego śmieją.

jakie przeważnie ? wymiana to wymiana, część to część.

Malarz też ma sobie farby kupić ?

dzieci się z tego śmieją.

Wymiana to wymiana - robocizna. Część to część. Nie pytasz o część, a o wymianę. Proste.

Malarz ma fabry kupione przez Ciebie, gdy robi Tobie remont, albo całościowo bierze na siebie, Tobie zostawiając f-v. Większość rzeczy sami kupowaliśmy, fachowiec brał to, co uważał za potrzebne do wykonania remontu (a o czym my nie mamy pojęcia), my za to mieliśmy F-V.

Gość Gosc

(Konto usunięte)

Co innego oznacza wymiana w autoryzowanym serwisie, co innego oznacza wymiana w serwisie u pana Mirka. Chyba oczywistym jest, że wymiana w serwisie Audi, oznacza robociznę z częściami, dla mnie jest to oczywiste i oczywistym jest że klient został oszukany po raz drugi.

Chyba oczywistym jest, że wymiana w serwisie Audi, oznacza robociznę z częściami,

nie jest, zwłaszcza w autach po gwarancji. Na przeglądy tez możesz przychodzić z własnymi płynami / filtrami.

Jak ktoś nadal ma z tym problem odsyłam do słownika.

Gość Gosc

(Konto usunięte)

nie jest, zwłaszcza w autach po gwarancji. Na przeglądy tez możesz przychodzić z własnymi płynami / filtrami.

Jak ktoś nadal ma z tym problem odsyłam do słownika.

No tak, idąc do serwisu Audi w niektórych wypadkach na pewno trzeba mieć własne części, np. zamki do drzwi trzeba sobie samemu wystrugać - te od których rozpoczął się ten wątek.

• 2 miesiące później...
Gość Gosc

(Konto usunięte)

Kolejna ważna instytucja w USA wytoczyła ciężkie działa przeciwko VW. Tym razem Federalna Komisja Handlu pozwała VW za oszukiwanie klientów i domaga się odszkodowania dla klientów którzy kupili auta pomiędzy 2008 a 2015r.

,,W drodze naszego pozwu chcemy uzyskać odszkodowanie dla konsumentów, którzy kupili samochody, dając wiarę nieuczciwym i kłamliwym praktykom Volkswagena - oświadczyła szefowa FTC Edith Ramirez, cytowana w komunikacie.''

http://moto.pl/MotoPL/1,88389,19835954,federalna-komisja-handlu-usa-pozwala-volkswagena.html#MotoImg

A za pozwy zbiorowe przeciwko VW biorą się największe gwiazdy z branży:

http://www.stopvw.pl/znany-amerykanski-adwokat-zglasza-sie-vw/

Kentucky jest już piątym stanem USA które pozwało VW za samochody zarejestrowane u siebie.

http://www.stopvw.pl/kentucky-pozywa-volkswagena/

Na dokładkę KBA ( Federalny Urząd Transportu Samochodowego) nie zgodził się na sposób naprawy Passata zaproponowany przez VW. Muszą szukać innej drogi przywrócenia tych aut do zgodności z deklarowanymi danymi technicznymi:

http://www.stopvw.pl/kba-nie-zgadza-sie-na-naprawe-passata-tdi/

Matthias Müller, szef Volkswagen AG, w trakcie targów Geneva Motor Show powiedział BBC m.in. że że zakładane uprzednio koszty usunięcia skutków dieselgate – 6,7 miliardów Euro – oraz założony pierwotnie czas przeprowadzenia akcji naprawczych, mogą okazać się niedoszacowane.

Gość Gosc

(Konto usunięte)

A gdzie popadnie.

A Ty coś mądrego odpowiesz choć w jednym?

Tu sobie poczytaj może Ci się wreszcie oczy otworzą. Bardzo wciągająca lektura:

http://www.stopvw.pl/falszywagen/

,,Metoda pokazuje jak przygotowane zostało oszustwo. Kluczowa faza standardowego badania emisji spalin w USA trwa dokładnie 1370 sekund. Odkryto, że oprogramowanie sterujące pracą silnika w Audi, zostało tak skalibrowane aby emitowało on zgodną z normą ilość toksycznych gazów wydechowych dokładnie przez 1370 sekund. W 1371 sekundzie następowała zmiana oprogramowania i ustawienia pracy silnika dostosowywane były do normalnej jazdy po drodze. Jak twierdzi EPA – w tym ustawieniu silnik emitował dziewięć razy więcej NOx niż dopuszczalne ilości. Jak się do tego odnoszą niemieccy inżynierowie?''

Pierwsze doniesienia mówiły o sondzie więc albo sami nie wiedzieli o co chodzi albo dziennikarze coś przekręcili.

To gwoli przypomnienia jakbyś zapomniał co pisałeś o tej sprawie:-)

Gość Paweł Skurzewski

(Konto usunięte)

Tytuł wątku to:Audi firma śmieciowa,Audi to potężna korporacja,można oczywiści mieć pretensje do standardu usług,ale nie jestem pewien,czy jak amerykańscy prawnicy na zlecenie Audi przyjrzą się tematowi,oraz dyskusji w tym wątku,to autor i założyciel nie poczuje ciepłego oddechu na plecach.

Po tym jak potraktowali naszą sprawę jest to dla nas firma śmieciowa! Zresztą to co później wylało się na cały świat tylko potwierdza moją tezę. Sam wysłałem link do tego wątku centrali Audi w Polsce równocześnie rezygnując z dalszych zakupów samochodów, które były w planie np nowe Q7. Ale wiem, że cieszyłbyś się gdyby była jakaś kolejna zadyma. Ty to lubisz. Leć do isis. Oni poszukują zawiedzionych frustratów z wielkimi ambicjami.

Poza tym widać, że masz marne pojęcie o biznesie. Określenie śmieć. a śmieciowy to są róźne sprawy.

O ile określenie firma-śmieć mógłby być uznane za deprecjonujące, to określenie śmieciowy jest określeniem ekonomicznym i funkcjonuje w terminologii biznesowej na codzień. Śmieciowy może być....rynek, klient, sektor, obligacje, akcje, aktywa itd. Oznacza to niską jakość lub wiarygodność danego produktu, usługi.

Gość Paweł Skurzewski

(Konto usunięte)

Na ciebie slaj można zawsze liczyć,ile ty masz lat?ze zdjęć wynika,że jesteś dorosły, po twojej postawie na tym forum mam wątpliwości.Mój wpis nie był obarczony jakimkolwiek pejoratywnym zabarwieniem w twoją stronę, masz jakąś manie dopowiadania sobie, dopowiadaj ile wlezie,nie mnie,tylko sobie wystawiasz laurkę.Na koniec dobra rada,nie używaj w przestrzeni publicznej a szczególnie w internecie pojęć związanych z zagrożeniem terrorystycznym(nazywanie pewnych organizacji)bo napytasz właścicielowi kłopotów, w twoim wieku powinieneś już o tym wiedzieć.

Gość NEWNEW

(Konto usunięte)

Żaden proces sądowy z tytułu pisania w niniejszym wątku nikomu nie grozi. Krytyka tu wyrażona jest oparta o fakty i mieści się w granicach dopuszczalnej prawem swobody wypowiedzi.

Wybacz ale o tym decyduje dopiero sąd, a pozew każdy może złożyć.

Człowiek może być dobry, uczciwy ale i tak ilość ludzi na jego pogrzebie zależy od pogody...

Gość Paweł Skurzewski

(Konto usunięte)

Tomek wyraziłem swoją wątpliwość,mogę?mogę!

W zamian za to, zostałem oceniony i wysłano mnie do organizacji terrorystycznej,wpis tradycyjnie sobie skopiowałem.Uważam to,mówiąc bardzo delikatnie, za nadużycie ze strony autora wątku.

Ten ciągle coś kopiuje i zbiera na mnie materiały. To trzeba mieć psychikę. Kłania się GRU i KGB.

Gość Paweł Skurzewski

(Konto usunięte)

Nic na ciebie nie zbieram, masz po prostu w sytuacjach krytycznych(spór, polemika)wybiórczą pamięć. Ponieważ znane mi są skąd inną twoje salonikowe zapędy, aby np. wytoczyć bumowi proces na 100tysięcy za stalking(jeśli to nieprawda, zaprzecz a ja się z tego wycofam),kopiuję sobie pewne twoje wypowiedzi, bo bardzo często starasz się umniejszać swoje, nie zawsze fair zachowania .Piszesz w otwartej przestrzeni, no może poza salonikiem, ale stamtąd różne twoje wypowiedzi, twoi salonowi koledzy wywlekają do przestrzeni ogólnodostępnej. Trudno więc mówić,że ktoś coś zbiera,to bzdura!Twoje wypowiedzi na forum są wszędzie dostępne!

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.