Skocz do zawartości
IGNORED

Audi-Firma śmieciowa! Jak działa Audi Polska i jak traktuje się klientów!

sly30

Rekomendowane odpowiedzi

Nic na ciebie nie zbieram, masz po prostu w sytuacjach krytycznych(spór, polemika)wybiórczą pamięć. Ponieważ znane mi są skąd inną twoje salonikowe zapędy, aby np. wytoczyć bumowi proces na 100tysięcy za stalking(jeśli to nieprawda, zaprzecz a ja się z tego wycofam),kopiuję sobie pewne twoje wypowiedzi, bo bardzo często starasz się umniejszać swoje, nie zawsze fair zachowania .Piszesz w otwartej przestrzeni, no może poza salonikiem, ale stamtąd różne twoje wypowiedzi, twoi salonowi koledzy wywlekają do przestrzeni ogólnodostępnej. Trudno więc mówić,że ktoś coś zbiera,to bzdura!Twoje wypowiedzi na forum są wszędzie dostępne!

Wiele razy pisałeś, że kopiujesz i zbierasz moje wpisy. A z Saloniku to pewnie Fox wynosi informacje. I to prawda, jeśli miałbym wpływ decyzyjny na zarząd forum, to bum już by tu nie pisał pod żadnym nickiem.

Gość Paweł Skurzewski

(Konto usunięte)

Sly30=>Tak, tylko te ,których często nie pamiętasz. Nie wiem kto i co wynosi z saloniku i nie ma to znaczenia, do mnie dotarły tak jak do wielu innych i nie pisałem o tym, że gdybyś miał wpływ ,to bum by tu już nie pisał,tylko o tym, że rozważałeś,jak zrobić mu pozew cywilny o stalking, na bagatela 100 tysięcy zł ,czyż nie tak?

Swoją drogą myśleć, że coś takiego stamtąd nie wypłynie, jest kosmiczną naiwnością.

Napisałem w twoim wątku na temat, podzieliłem się swoimi wątpliwościami, zostałem przez ciebie niewybrednie zaatakowany ,bo coś sobie dopowiedziałeś i taki mamy rozwój sytuacji.

Tak, gdyby moją firmę uporczywie atakował ktoś taki jak bum i to przez tyle lat, to założyłbym mu sprawę o odszkodowanie 100tys.na cele charytatywne.

To gwoli przypomnienia jakbyś zapomniał co pisałeś o tej sprawie:-)

i co to ma udowadniać ?

A Ty coś mądrego odpowiesz choć w jednym?

na co mam odpowiadać ? na wieczne cytowanie wyborczej która w 10 artykułach pisze to samo ? napisz cokolwiek od siebie to możemy spróbować porozmawiać.
Gość NEWNEW

(Konto usunięte)

Tomek wyraziłem swoją wątpliwość,mogę?mogę!

Ależ oczywiście. Toteż ja odpowiedziałem na nią w mojej ocenie merytorycznie;-)

Jest jeden plus afery wokoło VW/Audi. Może teraz następne modele będą znacznie lepsze. Projekt nowe A8 na rok 2017/18 zapowiada się nieźle. Obecny model to nuda i sporo awarii. Ale ten nowy przynajmniej z wyglądu będzie fajny. Niestety co do obsługi klienta i serwisu nie należy im ufać dlatego nie kupię.

Gość Gosc

(Konto usunięte)

Zwłaszcza jak weźmie się pod uwagę duże problemy finansowe firmy w najbliższym czasie.

W związku z nimi nie jestem przekonany, że firma będzie miała kasę na innowacyjność i dostateczne badania nowych technologii.

Raczej będą widoczne oszczędności na każdym kroku.

Obecny model to nuda i sporo awarii.

Co do nudy , zakładam że chodzi Ci o design to nie dyskutuję , jednym się nie podoba innym i owszem. Mi ta prostota przypadła zdecydowanie bardziej niż konkurencyjne s-ki i siódemki. Jeśli zaś miałeś na myśli nudę pod maską to nie zgodzę się. Analogiczne modele porównywałem dokładnie i tu zwycięsca był tylko jeden /dla mnie/

Awaryjności nie potwierdzam. Wszystkich modeli nie znam ale jeszcze dwie jednostki znajomych też są bezawaryjne.

Znajomy ma i ciągle w serwisie. Przy okazji podpytałem i awarii jest ponoć więcej. Jakość środka jest super, osiągi silnika zapewne też, ale design kiepski choć tu masz rację to kwestia gustu. Ten zapowiadany model, jeśli zdjęcia się potwierdzą wygląda już całkiem inaczej. Dla mnie bardzo dobrze ale i tak nie kupię. To już wolałbym S-kę.

A z Saloniku to pewnie Fox wynosi informacje.

Zgłaszam pomówienie do moderacji. Jeszcze raz, a zajmie się Tobą najlepszy adwokat.

Człowiek może być dobry, uczciwy ale i tak ilość ludzi na jego pogrzebie zależy od pogody...

Gość Paweł Skurzewski

(Konto usunięte)

Zgłaszam pomówienie do moderacji. Jeszcze raz, a zajmie się Tobą najlepszy adwokat.

Kopiuj takie wpisy :))

Znajomy ma i ciągle w serwisie. Przy okazji podpytałem i awarii jest ponoć więcej. Jakość środka jest super, osiągi silnika zapewne też, ale design kiepski choć tu masz rację to kwestia gustu. Ten zapowiadany model, jeśli zdjęcia się potwierdzą wygląda już całkiem inaczej. Dla mnie bardzo dobrze ale i tak nie kupię. To już wolałbym S-kę.

Niestety drobiazgi się zdarzają , moduł komfortu u mnie nie działa dobrze w długiej wilgoci i minusowych temperaturach, słabe czujniki, otwieranie dotukiem to kwestia temperatury i tutaj fakt jest lipa i zdarza się że nie chce zamknać auta. Mankament serwisowy to kompletna nieznajomość przez serwisy tego modelu, dlatego być może kolega buja się z pierdołami których nie potrafią naprawić. Do reszty jednak ciężko się przyczepić.

Fakt że kiedyś zapytałem o kilka funkcji to nikt nie dał mi odpowiedzi. Otwieranie bram z kokpitu, działania właśnie modułu komfortu, czy sonary i choćby braking guard. Trochę kompromitacja, ale też przyzwyczaiłem się bo konkuret czyli serwisy bmki lepiej nie wypadały.

Co do nowego modelu, ja widziałem jakieś koncepcyjne wersję i jedna była odlotowa, ale nie wejdzie, a ta wersja która ma wejść też jest super , ja lubię proste linie, tylko jeśli środek będzie z koncepcyjnego A9 to jakoś mnie nie przekonuje. S-kę próbowałem , ale nie miła tego sportowego zadzioru co A8. Ale na miasto super , komfort referencyjny. Tutaj Audi jest po prostu twardsze.

Sprzedawców znam wielu (akurat żaden z Audi/VW/BMW), nie raz im udowodniłem że nie wiedzą co sprzedają, mało tego kłamią. Sami się chwalą że im klienci mówią co się w autach zmienia, nie czytają konspektów, nic... zero edukacji.

Jak byłem z kumplem na akcji serwisowej to sobie oglądaliśmy autka, ja w środku od pod maską. Praktycznie każdy sprzedawca uciekał w ciągu 5 minut, o samochodach nie wiedzieli totalnie nic. Małżeństwo chciało kupić golfa 7 to praktycznie wszystkiego dowiedzieli się od nas, sprzedawca nie znał nawet największych zalet tej budy.

Serwis twierdził że w TDI nie występują łańcuchy rozrządu... o czym tu gadać ?

golfy gniją po 20 :P

auto lżejsze o ~100KG, przebudowane TSI czyli powrót paska, dużo lepsze wygłuszanie samochodu (6 pod tym względem była fatalna), zależnie od wersji ACT ale czy to jest zaletą..

jechałem 6 122ps i 7 122ps w mieście różnica w wadze jest odczuwalna. Silnik ma lekko inna harkę, w starszych góra była totalnie wykastrowana, jeździło się tym jak słabym dieslem. Ostatni release softu poprawił górę ale osłabił dół. W nowszych jednostkach troszkę bardziej to zoptymalizowali.

Śledząc większość wpisów w tym wątku nasuwa się pytanie.Skoro te auta są tak awaryjne czemu kupujecie kolejne modele tej firmy?Niektórzy forumowicze nawet chwalą się,że zaliczyli po kilkanaście modeli a jednocześnie wymieniają długą listę bolączek.Gdzie tu logika?Czy nie ma innych aut na rynku?Czy liczy się tylko imidż?

A tak na marginesie to coroczne raporty TUVu czy Dekry tego nie potwierdzają.No chyba,że jeździcie starymi i zajeżdżonymi egzemplarzami?

My mamy pierwsze i ostatnie Audi. Sam samochód nie jest zły ale już nie kupimy kolejnego Audi.

My, Naród!

Człowiek może być dobry, uczciwy ale i tak ilość ludzi na jego pogrzebie zależy od pogody...

Śledząc większość wpisów w tym wątku nasuwa się pytanie.Skoro te auta są tak awaryjne czemu kupujecie kolejne modele tej firmy?Niektórzy forumowicze nawet chwalą się,że zaliczyli po kilkanaście modeli a jednocześnie wymieniają długą listę bolączek.Gdzie tu logika?Czy nie ma innych aut na rynku?Czy liczy się tylko imidż?

A tak na marginesie to coroczne raporty TUVu czy Dekry tego nie potwierdzają.No chyba,że jeździcie starymi i zajeżdżonymi egzemplarzami?

Ja tak nie pisałem, poza drobiazgami kilka moich modeli i tych które znam dobrych znajomych marka bezawaryjna. Natomiast fakt pisałem o wątpliwej jakości serwisach fabrycznych. Innych marek również więc bez wpływu na podejmowane decyzje o wyborze marki. Natomiast czytam wiele opini osób które nie znają marki. Ci zwłaszcza mają dużą wiedzę. Przenieś ten proces opiniotwórczy przez analogię z audio i będziesz wszystko wiedział.

• 2 tygodnie później...
Gość Gosc

(Konto usunięte)

każdemu producentowi możesz wytknąć że oszukuj, nie ważne czy to auto niemieckie czy japońskie.

W następstwie afery dieselgate i komentarzy wielu osób, że nie tylko Volkswagen stosował nieuczciwe praktyki przy pomiarach toksyczności spalin, KBA, czyli Niemiecka Federalna Służba Transportu Drogowego, przeprowadziła testy samochodów z silnikiem diesla pochodzących od różnych producentów.

Jak wynika ze wstępnych wyników, potwierdza się, że nielegalny proceder to było jedynie dzieło Volkswagena. Pełny raport w tej sprawie ma zostać opublikowany pod koniec miesiąca, po zakończeniu dochodzenia.

http://www.stopvw.pl/volkswagen-falszowal-pomiary-spalin/

Ci zwłaszcza mają dużą wiedzę

największą...

Skoro te auta są tak awaryjne czemu

bo nie stać nas by co 2 miesiące wymieniać bezpiecznik w X6.. to nie koszt 50 gr tylko 500 zł w ASO.. bo po co wymienić uszkodzony kabel...

co jest już nie wyborcza ? już nie TVN ? czyli Renault nie oszukiwało ? aa ten typ tak ma :P

Po co wprowadzać politykę?I demagogię?Ja nie miałem nigdy Audi i nie planuję zakupu bo mnie na taki samochód nie stać.Biorę pod uwagę auto nowe.Ale śledzę prasę motoryzacyjną w Polsce.Znam wyniki badań usterkowości i popularności marek w różnych krajach.Badań na tysiącach aut.I wynika z nich jednoznacznie,że Audi robi bardzo dobre i bardzo nowoczesne samochody.Jest w czołówce jeśli chodzi o niezawodność jak i jakość wykończenia.Pierwsze daje się zbadać metodami statystycznymi a drugie to już kwestia gustu.Mnie styl Audi bardzo odpowiada a jeśli chodzi o jakość materiałów wykończeniowych i sposób spasowania to top światowy.Pod tym względem Audi jest nr. 1 z niemieckiej trójki.

Od razu zaznaczam,że nie jeżdżę byle czym tylko najnowszą Mazdą 6 z której jestem bardzo zadowolony.

Widocznie masz mało popularną specjalność :-)

Zacznijmy od tego że w obecnych czasach nie ma nic nie zawodnego. Od tego są odpowiedni ludzie w firmie.

?👈

Niestety ze względu na normy emisji spalin o dużych silnikach możemy zapomnieć.Jesteśmy skazani na turbiny i downsizing.Osobiście nad tym boleję ale takie są realia.M.in. dlatego wybrałem Mazdę bo tam nie ma turbo.

eee 3 litrowe silniki ze stajni VW / BMW mają się bardzo dobrze, coraz więcej tego na drogach.

turbo musi być...a zobaczymy ile te dokoksowane mazdy wytrzymają.

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.