Skocz do zawartości
IGNORED

xlr do 1000 zł.-

pablo650

Rekomendowane odpowiedzi

witam szukam dobrego kabelka do podłączenia wzmacniacza cambridge 851 z cd 851 .Nie chce zejść z odpowiedniego poziomu . Gram na albedo flat one oczywiśće rca ale chce go uzupełnić xlrem o conajmniej takim samym poziomie przekazu .kabekek do 1000 zł. mile widziane propozycje poparte doświadczeniami w innych systemach.

https://www.audiostereo.pl/topic/122076-xlr-do-1000-z%C5%82/

Ja bym pozostał przy rca, a przynajmniej nie zakładał, że xlr będzie lepsze. Mam 840 i po schemacie widać, że nie ma on budowy zbalansowanej, a tor rca jest banalnie prosty w porównaniu do xlr, natomiast oba maja to samo niezbalansowane wyjście na właściwą końcówkę. I faktycznie jak po kilku latach połączyłem po rca, to okazało się, że jest znacznie lepiej. Z 851 pewnie jest podobnie.

To jest ostatnie wolne miejsce na forum na Twoją reklamę...

XLRy dodane jedynie na pokaz to dość powszechna praktyka producentów, nawet w znacznie droższym sprzęcie niż omawiany w tym wątku. Dlatego zawsze warto rzucić też okiem na bebechy, bo tak jak pisze dd6 może się okazać, że ścieżka XLR jest znacznie dłuższa od RCA za sprawą obecności symetryzatorów na wejściu i desymetryzatorów na wyjściu, co sprawia, że sens zastosowania połączenia po XLR staje się co najmniej wątpliwy. No, chyba ze będzie to długi, kilku- lub nastometrowy odcinek, to wtedy faktycznie jakaś poprawa w stosunku do RCA może nastąpić.

Sądzę, że ciężko będzie przebić te - u innego bardzo, bardzo znanego producenta kosztują pow 2000zł

http://sklep.rms.pl/kabel-2xxlra-monkey-cable-mcyxlr0-clarity-0-6m

http://sklep.rms.pl/kabel-2xxlra-monkey-cable-mcyxlr1-clarity-1-2m

Sprawdź nasze wyprzedaże, zapytaj o rabaty dla forumowiczów. 

https://sklep.rms.pl/wyprzedaz-promocje

dzieki wezme go pod uwage .

Swojego sprzedałem bodajże za 1150zł - cena sklepowa 3200zł.

Do CA kabel polecam ciepły . Taniej będzie VDH D102 III XLR ale żeby sprawdzić czy jest sens inwestować w XLRy kup na próbę Proel Die Hard za około 150zł .

Nie gra ciepło ale odpowiesz sobie czy iść tą drogą .

Zresztą na używanych kablach nie traci się wiele ale pomyśl zanim kupisz kable firm mało znanych bo dużo stracisz przy odsprzedaży ( masz mój przykład z Turbine )

witam 840 jest bardzo dobra i gra swietnie na rca . 851 JEST jej rozwinięciem wiec bedzie grała podobnie .Z tego co udalo mi śię dowiedzieć warto podpiąć ją pod xlry bo może być jeszcze lepiej .Jak w niektorych przypadkach budowa wewnętrzna sugeruje że klocek bedzie grał licho a po podlaczeniu okazuje się że jest to mylne stwierdzenie . Ja zawsze robię odsłuchy -a jak nie mam pewnośći że jest jakaś zmiana to podłączm akg 801 i one nie kłamią zawsze cos znajdą.

Ja mam 851a ale to nie jest mój pierwszy cambridge .Był też zestaw 640 -piecyk poszedł do ludzi a cd zostawiłem sobie jako rezerwowe .Ale bardzo dobrze wspominam ten zestaw -grał u mnie z monitorami elac 201 . Bardz fajne połaczenie .teraz można kupic 640 za ok 400-500 zł. to taniocha w porównaniu do jakośći dzwięku .

Napisz do kolegi z forum Rafaell

To dobra podpowiedź, też polecam. Tylko zagwarantuj sobie możliwość zwrotu, bo mie się widzi, że rca może być lepsze.

To jest ostatnie wolne miejsce na forum na Twoją reklamę...

witam szukam dobrego kabelka do podłączenia wzmacniacza cambridge 851 z cd 851 .Nie chce zejść z odpowiedniego poziomu . Gram na albedo flat one oczywiśće rca ale chce go uzupełnić xlrem o conajmniej takim samym poziomie przekazu .kabekek do 1000 zł. mile widziane propozycje poparte doświadczeniami w innych systemach.

Mój zestaw CA851E+CA851W+CA851N spięte kablami xlr Wire World EQUINOX 7 (QBI) od 0,5m - 1m .

Róznica przy podłączeniu rca jest na korzyść xlr.

Na początku odsłuchów miałem spięte xlr noname.Zanim Equinox 7 się wygrzał kilkadzesiąt godzin dźwięk lepszy był na noname (cieplejszy , lepszy bas , lepsza góra).Teraz jest wszystko w porządku.Posiadam jeszcze Lumina T1 jakość dżwięku z nasa QNAP

ts670pro jest o wiele lepsza niż z CA851N .CA używam praktycznie do odsłuchu stacji radiowych z netu.

dzieki za ciekawą wypowiedz -tak myślałem że na dobrym xlr dzwięk z 851 jest lepszy . Sam wzmacniacz jest na tyle dobry że trzeba zainwestować w nowy kabel .U mnie gra z dynaudio focus 140 -myśle że to dobre połaczenie .

• 1 miesiąc później...

Mam 851n podpiety coaxal wireworld do hegel 160. Ostre granie dosc glosne waskie stereo. Po podlaczeniu analog rca chord gra ciszej ale cieplej i baza stereo jest szersza. Mniej basu ale chyba lepsze takie granie. Teraz juz tylko xlr.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.