Skocz do zawartości
IGNORED

Audio Show 2015

Gość damboo

Rekomendowane odpowiedzi

Wzorem lat ubiegłych, zorganizowaliśmy dla Was oferty lunchowe.

1. Stadion Narodowy

Lunch I + II danie 25zł

Miejsce: Restauracja na +1

Menu:

MENU NA 06.11.2015, PIĄTEK

DANIE GŁÓWNE

Kurczak w sosie tymiankowym, ziemniaki pieczone lub ryż, mix warzyw z masłem ziołowym

Lub

Dorsz Puree z dyni , ziemniaki pieczone lub ryż, mix warzyw z masłem ziołowym

DANIE WEGETARIAŃSKIE

Pierogi ruskie okrasa z cebulki

ZUPA

Krem z pomidorów

MENU NA 07.11.2015, SOBOTA

DANIE GŁÓWNE

Pieczona karkówka w sosie pieczeniowym, kluski śląskie, buraczki zasmażane

Lub

Filet z pstrąga w sosie z porów, ziemniaki z koperkiem, bukiet warzyw

DANIE WEGETARIAŃSKIE

Torellimi ze szpinakiem z suszonymi pomidorami i brokułami

ZUPA

Krem z białych warzyw

MENU NA 08.11.2015, NIEDZIELA

DANIE GŁÓWNE

Kurczak w sosie curry, ziemniaki cajun, warzywa z masłem ziołowym

Lub

Dorsz w sosie koperkowym , ziemniaki cajun, warzywa z masłem ziołowym

DANIE WEGETARIAŃSKIE

Penne z neapolitana/ pesto bazyliowe / parmezan

ZUPA

Krem z marchwi z imbirem

Płatność: tylko na miejscu gotówką lub kartą

2. Hotel Golden Tulip

Lunch I + II danie - 35zł.

Miejsce: Restauracja Hotelowa

Menu: do wyboru kurczak curry z ryżem lub lassagne wegetariańska

3. Hotel Radisson Blu Sobieski

Lunch I + II danie - 49zł

Miejsce: Restauracja Hotelowa

Menu: bufet lunchowy

W Sobieskim najdrożej - rok temu było to też 35zł, ale hotel stwierdził, że rok temu wystawcy narzekali, więc w tym roku będzie lepiej, ale ... drożej. PS. Osoba, która narzekała rok temu, proszona o wystąpienie przed szereg - abym mógł ją osobiście zamordować :)

Przecież w zeszłym roku to ten bufet lunchowy w Sobieskim to była ściema , jak tam poszedłem to wybauszyli oczy jak stare 10-złotówki i nie wiedzieli o co chodzi . Zjadłem tam cos hambergeropodobnego ale w cenie chyba ok 80 zł

witam

te jedzonko to tylko dla wystawców lub czy wcześniej trzeba rezerwować bo w tamtym roku w Sobieskim odbiłem się od drzwi.Miła pani w recepcji hotelu nic o ogólnodostępnym bufecie nic nie wiedziała

Przepraszam , nie doczytałem do tego momentu ale potwierdzam

Artur nie wymigasz się, wszystko zrobisz spokojnie po AS ;)

Niestety w tym roku muszę zostać w Kra i to nawet nie przez pracę ... ale w przyszłym roku muszę pojechać na dwa dni. Poczytam Wasze relacje co tam w audio piszczy i świszczy :)

Złote myśli "Słońca hajenda" ... "Lampa szumi, winyl trzeszczy, Ellipticor nie dla leszczy". 

Ludzie na tej pieknej galicyjskiej prowincji swiat sie nie konczy, mysle ze i w Warszawie mozna znalezc piekne zlotymi liscmi przystrojone parki. Londyn przykladowo jak na zgielkliwa metropolie przystalo ma pelno przepieknych parkow i miejsc zwiazanych z przyroda, nawet ostatnio odkrylismy pelno stawow na kierunku Uxbridge, ciagna sie kilometrami kanaly, stawy dzikie, pelno przedwojennych drewniach sluz, pelno dzikiego ptactwa i dzikiej przyrody a to Londyn...No ale Anglicy dbaja o przyrode, a wiecie ze to prawda byla ze Polacy jak przyjechali do Londynu to kaczki dzikie lapali i jedli, jaja jak berety. :D sorki taka mala dygresja...:D

wiec i w Warszawie znajda sie fajne miejsca, Lazienki sa calkiem OK lubie ich klimat jest dla mnie szalony ;)

pozr :)

Gość masza1968

(Konto usunięte)

a wiecie ze to prawda byla ze Polacy jak przyjechali do Londynu to kaczki dzikie lapali i jedli

Lazienki sa calkiem OK lubie ich klimat jest dla mnie szalony ;)

Uprzedzam, że za odłów karpi w Łazienkach grozi spora grzywna!

No to trza naszego Karpiaka forumowego uprzedzić, by go nikt nie złowił :)

TA-E80ES | TA-N55ES MKIII | SS-G3 | CDP-X77ES | TC-K730ES | TC-K990ES | TC-765 | DTC-60ES | PCM-501ES | ST-S770ES | DENON DP-47F + AT AT33EV MC | JVC BR-7000ERA | PIONEER CT-9R

Mowcie co chcecie ale jesli chodzi o Audio Show to Elb sie stara. W porownaniu do Monachium to sa pewne mankamenty, ale trzeba przyznac jest dobra organizacja i tu dla Elba pochwaly w tym roku impreza sie rozrosla i slusznie. Mysle ze podskakujemy do Monachium troche...oby tak dalej tendencja wzrostowa. Tak trzymac Elb!

Taka mala laurka...ze tak pozwolicie..?;) Czy moge? ;)

Elberoth, w tym roku nie będzie można wchodzić do jednego hotelu kilka razy?

Tak.

Mowcie co chcecie ale jesli chodzi o Audio Show to Elb sie stara. W porownaniu do Monachium to sa pewne mankamenty, ale trzeba przyznac jest dobra organizacja i tu dla Elba pochwaly w tym roku impreza sie rozrosla i slusznie. Mysle ze podskakujemy do Monachium troche...oby tak dalej tendencja wzrostowa. Tak trzymac Elb!

Gdybym miał taki obiekt jak MOC, Warszawa było Monachium, a ceny za wynajem powierzchni były takie jak w Monachium (czytaj: 10x wyższe), to myślę, że nie tylko byśmy Monachium dogonili, ale i przeskoczyli ;)

Nowe kolumny ESA:

MC42MjE4ODMwMCAxNDQ2MzY2MDAx.jpg

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

"Don't trust opinion on forums.... every time I bought something based on online opinion and without listening in advance, it ended up being a big disappointment."

To jakaś głupia świecka tradycja albo nabijanie kasy organizatorowi!

Skoro kupuję karnet na dwa dni to powinienem mieć prawo skorzystać z takiej opcji i móc sobie wyjść coś zjeść, czy odświeżyć się w pobliskim hotelu!

Tym bardziej że będą też odsłuchy biletowane i ich pełna synchronizacja będzie graniczyć z cudem!!! Już w zeszłym roku tak olałem paru wystawców w Bristolu bo po prostu musiał bym ganiać co godzinę między Bristolem a Sobieskim. W sobotę wtedy wachadło-audio-bus dał rano ciała bo była ponad godzinna dziura i nie wiadomo co z czasem należało w Bristolu zrobić! W ramach relaksu oglądałem sobie jak można zakryć flagą cały pałac prezydencki żeby z pod niej nie było widać Bronka :) Na co też podatnik nie wyłoży kasy jak jego reprezentant lata na drzwiach od stodoły i ma fantazję ułańską aż do Bulu ;) !

Kolejna sprawa wtedy za drobniakami na bilety musiałem drałować do Sofitelu przy grobie nieznanego żołnierza gdzie znajdował się jedyny najbliższy bankomat widoczny w apce :) Noż kurde puste miasto ta stolyca :(

W zapyziałym Krakowie to bankomaty chyba gołębie z pod ogona stawiały tak gęsto.

Czy w tym roku da radę w kasie wejściowej kupić kartą karnety wstępu?

Duże osiągnięcia pojawiają się wyłącznie wtedy gdy oczekiwania są duże

Tak = można wchodzić jeszcze raz. W tym roku z biletem będą opaski. Jak w Egipcie na wycieczce ;)

W kasie tylko gotówka. Jak ktoś chce zapłacić kartą to musi bilet kupić przez biletomat.pl

Sprzedaż online tylko do piątku rano (chyba do 12:00).

"Don't trust opinion on forums.... every time I bought something based on online opinion and without listening in advance, it ended up being a big disappointment."

To jakaś głupia świecka tradycja albo nabijanie kasy organizatorowi!

Skoro kupuję karnet na dwa dni to powinienem mieć prawo skorzystać z takiej opcji i móc sobie wyjść coś zjeść, czy odświeżyć się w pobliskim hotelu!

Tym bardziej że będą też odsłuchy biletowane i ich pełna synchronizacja będzie graniczyć z cudem!!! Już w zeszłym roku tak olałem paru wystawców w Bristolu bo po prostu musiał bym ganiać co godzinę między Bristolem a Sobieskim. W sobotę wtedy wachadło-audio-bus dał rano ciała bo była ponad godzinna dziura i nie wiadomo co z czasem należało w Bristolu zrobić! W ramach relaksu oglądałem sobie jak można zakryć flagą cały pałac prezydencki żeby z pod niej nie było widać Bronka :) Na co też podatnik nie wyłoży kasy jak jego reprezentant lata na drzwiach od stodoły i ma fantazję ułańską aż do Bulu ;) !

Kolejna sprawa wtedy za drobniakami na bilety musiałem drałować do Sofitelu przy grobie nieznanego żołnierza gdzie znajdował się jedyny najbliższy bankomat widoczny w apce :) Noż kurde puste miasto ta stolyca :(

W zapyziałym Krakowie to bankomaty chyba gołębie z pod ogona stawiały tak gęsto.

Czy w tym roku da radę w kasie wejściowej kupić kartą karnety wstępu?

Nic tylko narzekać i narzekać...przygotuj sobie kaskę odliczoną w woreczku, na przykład w monetach po 10 groszy i zapłać za bilecik...jakby wszyscy tak zrobili to wszelkie postulaty za rok bedą spełnione;)

W kasie tylko gotówka.

i bardzo dobrze po co kapitaliści z Visy mają zarabiać... A klient ma mieć gotówkę odliczoną i grzecznie wręczyć ją w kasie...

Tak = można wchodzić jeszcze raz. W tym roku z biletem będą opaski. Jak w Egipcie na wycieczce ;)

akurat teraz Egipt ludziom nie najlepiej się kojarzy...

Nic tylko narzekać i narzekać...przygotuj sobie kaskę odliczoną w woreczku, na przykład w monetach po 10 groszy i zapłać za bilecik...jakby wszyscy tak zrobili to wszelkie postulaty za rok bedą spełnione;)

i bardzo dobrze po co kapitaliści z Visy mają zarabiać... A klient ma mieć gotówkę odliczoną i grzecznie wręczyć ją w kasie...

akurat teraz Egipt ludziom nie najlepiej się kojarzy...

Czytam te twoje wypociny to mi drobne w kieszeni się nie zgadzają ...

mam dla ciebie propozycję ,zrób swoją wystawę i tam stosuj swoje mądrość ...

Nowe kolumny ESA:

Wypowiedź tego Pana o kolumnach w kontekście Rolls-Royce to jak dla mnie klasyczny przejaw megalomanii.

P.S.

Elberoth czy wiesz dlaczego na wystawie nie pojawi się Metronome?

Czytam te twoje wypociny to mi drobne w kieszeni się nie zgadzają ...

To masz jeszcze jakieś drobne w kieszeniach? Dystrybutor w Indiach słabo się spisał? A może sprzedawcy w Indonezji są mało skuteczni w pozyskiwaniu lokalnych klientów? Sugeruję wykonanie obudowy w złotym kolorze, od razu wszystkie DACi po 10000 Euro sprzedadzą się na pniu i wypełnią kieszenie plikami banknotów...

Wypowiedź tego Pana o kolumnach w kontekście Rolls-Royce to jak dla mnie klasyczny przejaw megalomanii.

Pan Zawada z ESY stworzył kilkanaście lat temu kilka dobrze grających kolumn, które świetnie się sprzedawały. Kosztowały po kilka tysięcy złotych, sprzedawały się bardzo dobrze i pozwoliły sporej grupce początkujących polskich audiofilów poznać świat dźwięków. Za to jemu cześć i chwała. Jednak w pewnym momencie konstruktor uwierzył że może stworzyć kolumny stricte high-endowe...no i próbuje tak od kilku lat...

Na AVS2015 należy przyjść przynajmniej dla możliwości posłuchania słów tego Pana.

060615-KI_portrait_009.jpg?itok=YxrKVNLc

To jeden z nielicznych ludzi Audio, który nawet będąc zmęczony wielogodzinnymi prezentacjami za każdym razem potrafi opowiedzieć coś ciekawego i puścić niebanalną muzyczkę.

Ciekawe jaki kolor marynarki będzie miał w tym roku?

Pewne jest tylko jedno...złota wersja iPhone'a w rękach Ishiwaty.

Ostatnio w Monachium był w fioletowej chyba :)

Podpisuję się. Wielkie podziękowania za imprezę, za normalne ceny biletów i za to, że jest tu na wyciągnięcie ręki na forum.

Godzina " zero " zbliża się wielkimi krokami , skurecznie wspierana przez promocje we wszelakich mediach. Moja to będzie piąta. Zastanawia mnie jak wy odbieracie tego typu wystawy , jaki jest cel ich odwiedzania . W to że ktoś kupi zastaw w Polsce za 7 mln. zł raczej nie wierzę . Porównujecie te bardzo drogie zestawy i uspakajacie sie że wasze , przez lata modyfikowane domowe konfiguracje choć za procent ceny tych drogich nie grają gorzej ?

Na kazedj wystawie okreslam swój top , ale wedle osobistych preferencji ale to co wynoszę najfajniejszego to rózne inspiracje muzyczne . Po każdej wystawie uzupełniam zbiory o muzykę która poruszyła mnie na prezentacjach

Nowe kolumny ESA:

Całkiem fajnie wyglądają, przynajmniej z tego co widać. Z opisu też nieźle, w sensie specyfikacji.

Jest tu ktoś na forum ze 'znajomych' Pana Andrzeja Zawady? Może ktoś słuchał tych kolumn?

• Użytkownicy+

firma Metronome chyba ma coś nagrabione:) .....wcześniej Milimetr i ja pytaliśmy czy będzie na AS teraz Jarek ... żadnej odpowiedzi...

Dystrybutor Metronome nie wystawia się (o ile się nie mylę), więc trudno, żeby ta firma zaistniała na wystawie.

Przyjeżdżam w ten weekand do Polski. Chciałbym posłuchać najlepszych polskich sprzętów na AVS. Jakie pokoje możecie polecić? Słuchałem już trochę sprzętów z PL i niektóre maja świetny stosunek jakość/cena.

Ja proszę na PW zaproszenie ważne z zakupionym biletem będę spokojniejszy :)

firma Metronome chyba ma coś nagrabione:) .....wcześniej Milimetr i ja pytaliśmy czy będzie na AS teraz Jarek ... żadnej odpowiedzi...

Zabijaczy słuchania z plików należy eliminować z wystawy ;)

Duże osiągnięcia pojawiają się wyłącznie wtedy gdy oczekiwania są duże

Akurat Kamil to jeden z moich najbliższych kumpli w branży :)

I bardzo mily gosc, szkoda , ze nie bedzie Metronome.

Ja proszę na PW zaproszenie ważne z zakupionym biletem będę spokojniejszy :)

Zabijaczy słuchania z plików należy eliminować z wystawy ;)

Ty dlugasie, uwazaj na zakretach :)

Co Ty wiesz o plikach, chyba tyle, co sie pdf i excela naoogladales:)

Konto w trakcie usuwania

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.