Skocz do zawartości
IGNORED

Amphion 7l wymiana głośnika wysokotonowego

dfx5

Rekomendowane odpowiedzi

Niestety głośnik wysokotonowy w jednej kolumnie Amphion 7L przestał grać. Proszę o pomoc w zakupie nowego lub naprawie tego głośnika. Oczywiście zależy mi na przystępnej cenie o raz szybkim czasie naprawy. Może ktoś zna cenę tego głośnika.

Niestety Moje Audio nie udostępniło nr telefonu na stronie internetowej. Jeśli ktoś zna to proszę o podanie.

Zgadza się. Google również nie znalazło. Z całym szacunkiem do właściciela firmy -> to nie jest sklep, w którym cokolwiek bym kupił.

Zajrzyj może masz w papierach (gwarancja itd.). Jak to nie pomoże zajrzyj na stronę:

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Podzwoń po tych sklepach, wyjaśnij sytuację i zapytaj się o telefon do dystrybutora.

Przy okazji zapytaj producenta o koszt (może wyjdzie taniej):

e-mail - [email protected]

Ukryta Zawartość

Moje Audio to mała firma? Jest przecież importerem wielu świetnych produktów do Polski. Ma ktoś dokładniejsze informację na temat tej firmy? Serwisował ktoś u nich urządzenia?

Gdyby się nie udało z dystrybutorem, to pewnie trzeba będzie szukać

czegoś podobnego do np:

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

ale to już wymusza, niestety wymianę w obu kolumnach :-(

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Nie ma nic gorszego, niż człowiek wykształcony ponad własną inteligencję.   Jerzy Dobrowolski

Przecież to jest mikro firma, jeden człowiek. Może wyjechał? A może dostał 200 maili wczoraj?

Jestem daleki od osądzania człowieka, ale bez przesady. Jak wyjechał, to mógł wcześniej włączyć autoresponder. Jak ma duży przerób, to niech zatrudni asystenta. Nie żyjemy w średniowieczu. Nie ma znaczenia czy to jest firma mikro, mili, czy maxi. Na 13 polskich firm, które sprzedają produkty Amphiona, ta jedna nie podaje numeru telefonu. Wybacz, ale dla mnie to jest jakieś nieporozumienie.

dfx5 > Zadzwoń do Q21. To są poważni ludzie. Poproś o numer telefonu do dystrybutora i zgłoś problem.

Q21 właśnie odesłało mnie do Moje Audio bo to jest importer do Polski i niby to oni prowadzą serwis!!

Doczekałem się na odpowiedź z Amphiona i to oni wyślą mi głośnik. Wymiana głośnika to trochę trudna sprawa, ale ja sobie poradzę. Dodatkowo to dziwne ,ponieważ w kolumnach jest wbudowane zabezpieczenie głośnika. Niestety ono nie działa-:)

Wymieniałem wzmacniacz na nowy i niestety potrwało to ponad miesiąc. Zniecierpliwiony postanowiłem podpiąć do tych głośników mini wieże Pionner'a. Po jakimś czasie słuchania muzyki wieża się wyłączyła. Pewno jakieś zwarcie. I przypuszczam ,że właśnie wtedy głośnik się spalił. Gdy otrzymałem nowy wzmacniacz po kilku dniach zauważyłem ,że nie gra głośnik wysokotonowy. Mogłem też podłączyć niezgodnie z polaryzacją kable, ale to niby nie ma znaczenia.

Głośnik już zamówiony w firmie Amphion. W Polsce cena niestety zaporowa.

W Polsce cena niestety zaporowa.

Pewno liczone z wymianą. Nic nowego. Działa dla serwisu musi być, nawet jak palcem nie kiwną. ;)

Pamiętam że kiedyś sprowadzałem potencjometr do MF z GB. Cena była śmieszna, problemów najmniejszych.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.