Skocz do zawartości
IGNORED

Co zamiast PianoCraft MCR-640?

kleryk

Rekomendowane odpowiedzi

Posiadam sprzęt z tematu. Nie używam już odtwarzacza CD więc pomyślałem, że może czas zamienić zestaw na jednego pełnowymiarowego klocka. Myślałem o amplitunerze Yamaha RS-500. Jeżeli chodzi o kolumny to posiadam oryginalne od PianoCrafta i dodatkowo kupiłem za grosze MonitorAudio BX2. Myślę zatem, żeby sprzedać PianoCrafta i kupić amplituner stereo o którym wyżej.

Zaznaczam, że ważne są dla mnie takie cechy jak to iż sprzęt musi być nowy. Pomyślałem o Yamasze gdyż bardzo odpowiada mi dźwięk Piano ale może czas na jakąś zmianę w górę. Na ampli mogę przeznaczyć do 1300zł.

Pytanie moje brzmi: czy warto zatem zmieniać piec do MonitorAudio BX2, które niebawem do mnie dotrą czy podłączyć je do PianoCrafta. Zyskam coś na przesiadce na RS-500?

Pokój 16m2, muzyka przeróżna (od popu do metalu), słucham głównie ze streamingu (obecnie Apple Music).

https://www.audiostereo.pl/topic/122754-co-zamiast-pianocraft-mcr-640/

Witaj,

zmiana na amplituner Yamaha R-S500 lub inny tej klasy i podłączenie kolumn Monitor Audio Bx2 przyniesie duże korzyści brzmieniowe.

Napisz proszę, w jaki sposób słuchasz streamingu? Domyślam się, że korzystasz z urządzeń Apple. Napisz proszę więcej szczegółów.

Pomagamy, doradzamy, wypożyczamy, zapraszamy na indywidualne odsłuchy.

Najlepsze ceny dla forumowiczów magazynu Audiostereo - zapytaj o ofertę! Pełna oferta na stronie www.Q21.pl.

Witaj,

Podłącz najpierw do sprzętu który już masz i zobacz czy coś będzie Ci brakować. W teorii RS 500 da Ci więcej dobrego dźwięku. Mowię w teorii bo może nie podejść Ci połączenie. Więc dlatego najpierw zalecam podłączenie do obecnego Pianocrafta 640.

Pozdrawiam

Podłącz najpierw do sprzętu który już masz i zobacz czy coś będzie Ci brakować. W teorii RS 500 da Ci więcej dobrego dźwięku. Mowię w teorii bo może nie podejść Ci połączenie. Więc dlatego najpierw zalecam podłączenie do obecnego Pianocrafta 640

Tu może być problem bo Piano mogę podłączyć najpierw, później żeby podłączyć RS-500 to piano muszę upłynnić - nie będę mógł do niego wrócić w razie czego.

• 4 miesiące później...

Temat odświeżam, plany i priorytety się zmieniły. Mam nadal PianoCrafta w pełnej okazałości. Ale nastał czas na zmianę. Chcę to zrobić stopniowo. Powodów jest kilka - pierwszy to 16m2 na których Piano na ostatniej imprezie nie dał rady. Rozkręcony na pół "gwizdka" grał po prostu słabo. Drugi to brak niskiego basu i ciepła, które lubię. Muzyka różna - Metal, Rock, Pop (Tool, System of A Down, Michael Jackson, Geogre Michael i wiele wiele innch). Wiem, że to niezły rozstrzał, ale taką muzę lubię i nic nie poradzę :)

Napisze, że wcześniej miałem Heco Metas 300 + wzmacniacz Cambride Audio Azur A550. W tym samym pomieszczeniu było świetnie - to był mój dźwięk - z pewnych powodów musiałem sprzęt sprzedać i zejść klasę niżej.

Na dziś dzień chcę zacząć odtwarzać to brzmienie i zacznę od serca czyli wzmacniacza. Chcę na niego przeznaczyć 1500 - 1800zł. Co polecicie w tej cenie? Chętnie bym odtworzył Azura A550 ale nówki nie kupię bo nigdzie nie ma, a używek nie kupuję.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.