Skocz do zawartości
IGNORED

listwa Sulek za 6000 plnów

dekoracja

Rekomendowane odpowiedzi

pewnie grało by tak tak samo albo gorzej jak marketówka za 20zł

Tego nie wiemy, a test mógłby coś pokazać niedowiarkom i zakończyć sporo podobnych tematów na forum.

Zero krzemu w torze, to grać nie może ?

Szkoda byśmy się dowiedzieli co warta ta listwa jest, a tu guzik. Ja tylko dodam, że najlepiej sobie samemu taki test w miarę możliwości robić i wyciągnąć swoje wnioski, ale taki bez podglądania ;) No chyba, że ktoś się upiera, że jago autosugestia nie dotyczy, a mamy tu na forum kilka takich "betonów" nie do ruszenia :)

Czekam na opisanie twojego systemu i adaptacji akustycznej. Nadal się nie doczekałem. Tak się kończy błazenada jak dochodzimy do konkretów w rozmowie.

Czekam na opisanie twojego systemu i adaptacji akustycznej. Nadal się nie doczekałem. Tak się kończy błazenada jak dochodzimy do konkretów w rozmowie.

Doszliśmy do konkretów i padły propozycje testów podkuliłeś ogon czy udajesz, że nie było pytania? Porozmawiamy jak udowodnisz swoje zdolności, a na razie zostało Ci tylko ujadanie. I co ma mój pokój do twojego słyszenia voodoo, bo nie rozumiem? Ja nie deklaruje słyszenia kabli i na pewno mam śmieciowy sprzęt.

Doszliśmy do konkretów i padły propozycje testów podkuliłeś ogon czy udajesz, że nie było pytania? Porozmawiamy jak udowodnisz swoje zdolności, a na razie zostało Ci tylko ujadanie. I co ma mój pokój do twojego słyszenia voodoo, bo nie rozumiem? Ja nie deklaruje słyszenia kabli i na pewno mam śmieciowy sprzęt.

No to wyszło szydło z worka ;) Udajesz znawce pouczasz innych a jak sam twierdzisz masz sprzęt śmieciowy. Nie mamy o czym rozmawiać i nie znajdziemy wspólnego tematu. Naprzód dorośnij posłuchaj porządnych aplikacji i muzyki na żywo. A kiedyś jak będziesz miał doświadczenie w tym zakresie wrócimy do tematu audio. Bez odbioru.

Fakty są jednak takie, że propozycja Wuelem została odrzucona. Takie zbywanie tematu to nic innego jak unikanie konfrontacji czyli przyznanie się, że listwa jest warta 200zł .

No to wyszło szydło z worka ;) Udajesz znawce pouczasz innych a jak sam twierdzisz masz sprzęt śmieciowy. Nie mamy o czym rozmawiać i nie znajdziemy wspólnego tematu. Naprzód dorośnij posłuchaj porządnych aplikacji i muzyki na żywo. A kiedyś jak będziesz miał doświadczenie w tym zakresie wrócimy do tematu audio. Bez odbioru

Pewnie Ty masz super system (kable) i to daje ci prawo do klepania głupot o podkładkach czy grających stolikach? Jednemu tu na forum taki stolik obraz w TV poprawił! Prawdziwy znaFca tematu. Mam nadzieje, że bez odbioru, bo już nudny jesteś 0 argumentów to nie pogadamy :)

Pewnie Ty masz super system (kable) i to daje ci prawo do klepania głupot o podkładkach czy grających stolikach? Jednemu tu na forum taki stolik obraz w TV poprawił! Prawdziwy znaFca tematu. Mam nadzieje, że bez odbioru, bo już nudny jesteś 0 argumentów to nie pogadamy :)

No idź już sobie i nie brnij dalej bo się ośmieszasz. Jak ktoś ma malucha to co może powiedzieć na temat jazdy mercedesem.

No idź już sobie i nie brnij dalej bo się ośmieszasz. Jak ktoś ma malucha to co może powiedzieć na temat jazdy mercedesem.

Czy sly30 ma klona, bo merytoryka identyczna...

Fakty są jednak takie

Fakty są takie, że nic nie wiesz na temat technologii wykonania listwy, jej walorów dźwiękowych, a za wszelką cenę zabierasz głos.

Jak już zrobisz swoja listwę, to znasz procedurę: wysyłka do testów, wyróżnienie na międzynarodowej wystawie audio.

Jeśli ci się uda wtedy zrobimy u mnie porównanie na moich warunkach.

Wchodzisz?

Gdzie są te międzynarodowe testy listwy i wyróżnienie jej z wystawy?

Ogólną opinię o systemie można sprowadzić do wpływu bezpiecznika, ale jaki to ma sens?

Marja&Henk żadnym słowem nie wspomnieli o listwie. A każdy rozgałęziacz przewodzi prąd.

Takie są fakty.

Jeśli ci się uda wtedy zrobimy u mnie porównanie na moich warunkach.

Wchodzisz?

Ja robię to hobbystycznie.. Ty na tym zarabiasz - i to SPORO.. Mi tutaj na niczym nie zależy ( poza swoją ciekawością głównie ), nie mam nic do stracenia. Ty za to honoru nie pokazałeś, obracając się na pięcie do propozycji Wuelem. To są FAKTY, a nie Twoje obracanie kota ogonem jak zawsze to robisz.. :)

No ale właśnie ślepy test miał pokazać czy właściciel mercedesa odróżni go od malucha

teeeż kiedyś się stukałem w głowę, jak słyszałem o wpływie kabla na brzmienie :) Dopóki nie poskładałem lepszych klocków i nie usłyszałem różnicy między zwykłym kablem 2.5mm za dychę z metra, a trochę droższym. I dopóki mi bas nerek nie odbił, jak podpięliśmy Linn-a, który wygląda jak okładzina z poręczy na klatce w bloku. I dopóki nie spróbowałem kilku różnych kabli RC. Co do listwy za szóstkę - nie wiem, nie wiem... kiedyś czytałem wypowiedzi gościa, który mieszkał w bloku i słuchał dopiero po północy. Bo wtedy konsumancja prądu była niższa i ponoć był lepszej jakości w gniazdku :D

Oto już pierwsze zastrzeżenia i będzie ich na pewno więcej łącznie z dopasowaniem być może nawet ciśnienia atmosferycznego przy którym listwa "gra" lepiej. W końcu po kilkustronicowej wymianie uwag na temat warunków testu, na które nawet pomysłodawca będzie się zgadzał, do testu nie dojdzie bo nie będzie odważnych z grupy "słyszących" oczywiście. Idę o zakład, że tak to się skończy, także próżny trud Wuelem.

Ja z chęcią mogę w takim teście uczestniczyć. Jednak system powinien być przezroczysty i rozdzielczy, bo inaczej żadnej zmiany nikt nie zarejestruje prócz tej w głowie...

Jafi jednak olał sprawę, czyli wybrał najprostszą metodę na tym forum - mieć to w dupie...

TA-E80ES | TA-N55ES MKIII | SS-G3 | CDP-X77ES | TC-K730ES | TC-K990ES | TC-765 | DTC-60ES | PCM-501ES | ST-S770ES | DENON DP-47F + AT AT33EV MC | JVC BR-7000ERA | PIONEER CT-9R

Dopóki nie poskładałem lepszych klocków i nie usłyszałem różnicy między zwykłym kablem 2.5mm za dychę z metra, a trochę droższym.

Przykład ciekawy, ale nietrafiony w kontekście tego wątku. Ten "trochę droższy" niech będzie 15 zł/m w stosunku do "dychy" za metr. Jeśli chciałbyć wydać na kabel głośnikowy 6 000 zł, to takiego kupisz sobie... 400 metrów :-)

Tak więc nie chodzi o marginalną lepszość, tylko o rewolucyjną w stosunku do użytych materiałów. Które wyglądają na takie, że tylko efekt brzmieniowy jest w stanie uzasadnić cenę produktu.

że tylko efekt brzmieniowy

Ja jestem z tych, dla których tylko efekt brzmieniowy uzasadnia cenę, jeżeli chodzi o audio :) O kablach napisałem, bo tu się przewija sprawa "grających kabli". Moim zdaniem żeby się w ogóle bawić w listwy za szóstkę, trzeba mieć przede wszystkim inne elementy toru ekstremalnie wysokiej klasy i - co najważniejsze - perfekcyjnie zaadaptowane akustycznie pomieszczenie. Jeżeli kogoś stać, dlaczego nie? Potrafię sobie wyobrazić, że mam opór kasy, spełniłem marzenia odnośnie każdego elementu toru, wpada mi na konto kolejna stówka - strzelam se listwę za szóstaka i mnie to nie boli. Jestem w stanie sobie wyobrazić też to, że w systemach bardzo drogich prąd potrafi mieć wpływ, chociaż zupełnie się na tym nie znam.

O tym właśnie mówię.. :)

Myślę, że nie olał sprawy.Musi być inna przyczyna. A wracają do tematu testu. Masz bardzo dobry produkt i przyjdzie grono osób "przypadkowych". Za przypadkowych sorrki bez obrazy. Nie ma lub nie słyszało systemów drogich i bardzo drogich. Jaki mają punkt odniesienia ze swoim obiektywizmem w ocenie po takim teście. Skąd będą wiedzieli jak powinien grać system i czy to już referencja czy też nie. Nawet drogie i bardzo drogie systemy nie każdemu wchodzą. I wybierają równorzędny inny. Jedna osoba lubi lampę a druga nie i wybiera tranzystor. Która jest lepsza i ma rację.

No ale właśnie ślepy test miał pokazać czy właściciel mercedesa odróżni go od malucha

No byłby jaja jak w ślepym teście wygrał by maluch ;)

Honoru w czym? W kolejnej ustawce?

Mam najlepszą integrą Krella i ktoś inny ma się pojawić z Unitrą tudzież Diorą.

To doprawdy jest ustawka :-)

A jak będzie np. 6 przyjezdnych i 1 osoba z Gdańska (miasta jafi) i to ona właśnie będzie najbardziej nieprzychylna, to również jest to "ustawka". Mimo, że własne "podwórko" najmocniej krytykuje, to trzymamy się opcji spisku.

Ja tam trochę bardziej wierzę w ludzi. W ich zasady i uczciwość.

Nie ma lub nie słyszało systemów drogich i bardzo drogich. Jaki mają punkt odniesienia ze swoim obiektywizmem w ocenie po takim teście. Skąd będą wiedzieli jak powinien grać system i czy to już referencja czy też nie.

To nie ma ŻANEGO znaczenia. Słuchającym jest zasadniczo @jafi.

Miej o nim lepsze zdanie :-)

Oczywiście każdy element listwy był odpowiednio przygotowany przez konstruktora.

Poważnie?

TA-E80ES | TA-N55ES MKIII | SS-G3 | CDP-X77ES | TC-K730ES | TC-K990ES | TC-765 | DTC-60ES | PCM-501ES | ST-S770ES | DENON DP-47F + AT AT33EV MC | JVC BR-7000ERA | PIONEER CT-9R

No idź już sobie i nie brnij dalej bo się ośmieszasz. Jak ktoś ma malucha to co może powiedzieć na temat jazdy mercedesem

Miałeś już zakończyć a Ty dalej swoje:) Kiedy do ciebie dotrze, że żeby obalić brednie to nie trzeba wsiadać nawet do tego merca? Prosty przykład i analogia do głupot tu uskutecznianych. Gość twierdzi, że powiesił na silniku kamyki, których producent deklaruje znaczne polepszenie osiągów z tego powodu, jeden łyknie i będzie powtarzał na forum bez końca, "nie sprawdziłeś to się nie wypowiadaj" ktoś inny mający minimum wiedzy o silnikach zareaguje pewnie tak:

422_comment_8s3mjkbu5sfb0vihpcoyru.jpg

Nie porównuj rytuałów do czegoś co nie ma z tym nic wspólnego.No chyba, że dla Ciebie dywan jest fetyszem, a to przepraszam. Bez odbioru.

Ponieważ nie zrozumiałeś to jeszcze raz, ale prościej. Dla niektórych audio (nawet voodoo) może być sztuką na miarę np. tego parzenia herbaty. Nie chodzi mi o ten dywan specyficznie choć śmianie się z tego dla mnie pokazuje tylko brak kultury śmieszka.

????

somelierzy tez nie rozrozniaja w ślepych testach gatunków

Skąd te rewelacje?

Stąd już prosta do tytułu Master Sommeliera?

Nie taka znowu prosta. Egzamin składał się z trzech części: teorii (test teoretyczny: wina, napoje soft, piwa, wody), części praktycznej (dobierania win do potraw) i trzeciej, chyba najtrudniejszej, czyli rozpoznawania gatunków i smaków wina. Aby zdać trzeba było zdobyć 70% punktów z każdej części.

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Pierwszy z brzegu link, gdzie podają jaki jest egzamin na sommeliera.

Ukryta Zawartość

It doesn't matter what we're losing,

It only matters what we're going to find.

To nadal nie sa slepe testy w forsowanej na forum formule 10/10

Slepe testy nie sa wyznacznikiem

Ukryta Zawartość

Najlepszy test jaki znam przeprowadzilismy z kolega bumpalump. Chetnie wezme udzial w drugiej edycji lecz na razie nie mam kompletnego zestawu

Chodzilo o to ze wyslal mi 3 idnetycznie wygladajace kable z czego jeden mial byc inny niz dwa pozostale. Czas na testy ok tygodnia. Uwazam ze to jedyny miarodajny test jaki mozna przeprowadzic na sprzecie audio

Ukryta Zawartość

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.