Skocz do zawartości
IGNORED

Codzienność IV RP czyli pod butem i knutem Prezesa :)

Rekomendowane odpowiedzi

Gość cycus12

(Konto usunięte)

no więc bym się tak nie cieszył... gdyby był czysty to każdy miały już po wyroku a tak jest tylko marny 1 proces.

@Cadam - nie wiesz że tutaj prawo działa tylko wybiórczo ?

Edytowane przez cycus12

Co Ty wygadujesz? Przecież na głównej stronie bloga Kurki masz pokazaną jego książkę "Berek" podpisaną z imienia i z nazwiska.

To "chowanie się za nickiem" to kolejny wymysł propagandy TVN24.

Matka Kurka też się śmieje, że w TV zrobili z niego... Masę! Głos z wiadra i zamazane ryło! :) Normalnie - bandyta! :)

To TVN też mu wymyślił tak debilny nick? :-) Poza tym nazwiska te nie zawsze są prawdziwe. Dużo czytasz i powinieneś o tym wiedzieć

@Cadam Palikot ma immunitet i dobrze wie, że nawet Prezydent RP gówno mu zrobi.

bo nie musi... to on wygrywa procesy.

Z uwagi na posiadany immunitet na głupotę Antoni nie dopuszcza do procesów, a to jest już inna bajka.

Rotel A14, RCD-971 & Dynaudio Focus 140.

Dawniej tacy kolesie jak ten Kurka pisali swoje manifesty w miejskich szaletach, dziś wolą nazywać się dumnie blogerami. Salowy podnieca się wypocinami tego grafomana, jakby to był nie wiadomo kto, a to tylko kiblowy frustrat z wyschniętym mazakiem.

Gość cycus12

(Konto usunięte)

Z uwagi na posiadany immunitet na głupotę Antoni nie dopuszcza do procesów, a to jest już inna bajka.

czego ty nie powiesz...

http://www.antonimacierewicz.pl/index.php?option=com_content&task=view&id=224&Itemid=148

http://niezalezna.pl/34247-macierewicz-wygrywa-mon-przeprasza

http://www.glos.com.pl/index.php?option=com_content&task=view&id=1720&Itemid=103

Dawniej tacy kolesie jak ten Kurka pisali swoje manifesty w miejskich szaletach, dziś wolą nazywać się dumnie blogerami. Salowy podnieca się wypocinami tego grafomana, jakby to był nie wiadomo kto, a to tylko kiblowy frustrat z wyschniętym mazakiem.

wtedy jego rolę pełniło dwóch POsłów. Edytowane przez cycus12

czego ty nie powiesz...

Ja mówię o poważnych procesach, a nie o jakiś wokandowych popierdułkach.

Cycusia nie traktuj poważnie, to młody łebek :-)

Człowiek może być dobry, uczciwy ale i tak ilość ludzi na jego pogrzebie zależy od pogody...

Gość cycus12

(Konto usunięte)

Ja mówię o poważnych procesach, a nie o jakiś wokandowych popierdułkach.

WSI to byle co ? żeby się czasem Putin nie obraził.... betka to wygrana antoniego np z TVN.

po za tym bądź konsekwentny, pisałeś że nie ma procesów .. ja Ci tylko pokazuje że są.. i jest ich dużo dużo więcej

Cycusia nie traktuj poważnie, to młody łebek :-)

o ile wiek ma jakiekolwiek znacznie, to ja na twoim miejscu (wnioskuje że jesteś starszy) wstydziłbym się że w wielu tematach nie umiem nic sensownego napisać.

cucus12 co podglądasz temat i nic nie piszesz? :-)

a czy tu jest jakiś obowiązek pisania ? wybacz ale jeśli jedna strona przedstawia liczne materiały, reportaże, dokumenty, wnioski i inne a drugą stać tylko na denną karykaturę jednej osoby .. no max dwóch to tak trochę sory. Bo wszystkiemu jest winna świąteczna kaczka. Edytowane przez cycus12
Gość cycus12

(Konto usunięte)

O Jezu, co za zberezeństwa ............ :-)

jak nie pasuje to nie patrz :P ja tam nie mam nic przeciwko :) Edytowane przez cycus12

Troszeczkę nie rozumiem dlaczego ten Owsiak tak się ciska. Prowadzi fundację, ma prawo sobie z tych pieniędzy wziąć na koszty działania ile chce byleby to było jawne i przejrzyste oraz dostępne dla każdego zainteresowanego. Jakiś problem? Rozliczenia na stół. Czy zapłacił sobie 10 koła miesięcznie czy 100 koła jest to w sumie np. dla mnie obojętne bo nie uczestniczę w tych hepeningach. Chodzi tylko o przejrzystosć działania fundacji, nie ma się co obrażać, odchodzić i wracać z żonką. W każdym kraju fundacje to dobry biznes i pomagają często głównie swoim szefom. Tutaj przynajmniej z kazdej złotówki coś trafia na dobry cel.

Home is where the needle marks try to heal my broken heart...

Najlepsze jest to że Owsiaka punktuje firma i jej ultrasi, która za ch...a jasnego nie ujawniła nigdy swoich finansów i jest jak finansowa czarna dziura- kk :-)

"Proszę państwa. Ja nie jestem przeciwny zebraniom, wręcz przeciwnie, nie mam nic naprzeciwko, ale..."

Nie wydaje mi się zeby jacys blagierzy internetowi , którzy sławia PIS czy PO czy SLD tak naprawdę mieli cos wspolnego z KK, owszem byc może klepią pacierze i z jakichs powodów chca życ dobrze z hierarchią [przykład były ministrant Leszek Miller , który najwięcej zrobił dla KK w Polsce], ale jest to wszystko bardzo, bardzo powierzchowne...to tak jak mit prawicy kaczystowskiej opartej na tradycjach katolickich, w jednym wyrażeniu wiele kłamstwa, obaj Kaczynscy to ateisci, ś.p. Maria zwolenniczka aborcji, żadnych związków z kościołem katolickim i ludźmi wierzącymi i zadnych związków z ideami prawicowymi, a jakoś w TV ciagle słyszelismy , że bronia wiary czy czegostam, zaraz, zaraz, reprezentowanie firmy ojca Rydzyka to nie jest obrona wartości chrzescijanskich..to jest nabijanie kabzy jakiemuś kacykowi....

żaden prawicowiec , konserwatywny liberał nie będzie się wypowiadał w kwestiach wiary gdyz jest to rzecz intymna i zupełnie niezwiązana z porządkiem panstwowym...dlatego też można powiedzieć , że nie mamy prawicy w POlsce , jest lewica typowo laicka czyli postkomuna , palikoty itp, jakiśtam 'środek lewacki' czyli Tusk i kamanda i lewica 'katolicka' czy też 'świetoszkowata' czyli PIS...z tego tez względu SLD zacząl tracić głosy, bo jak Miller obieca gruszki na wierzbie to na drugi dzień wstanie Kaczyński rano i powie , że on to w ogole jest za tym żeby bogaci oddawali co druga pensję całą biednym itd. itp.

Edytowane przez electro

To dziecinnie proste: Owsiak się wk***ił na internetowych gównojadów, na to bezczelne anonimowe sranie na niego, na tę przypadłość "polaczków", żeby doj**ać każdemu Innemu, na to gówno, którym go - także tu - obsrywacie. Ja go rozumiem. Dość tego, frustraci - taką wiadomość przekazał.

Pokazał tylko, ze nie radzi sobie ze stresem i nie potrafi działać pod presja. jak jego żonka to nie wiem, ale taki histeryk pewnie nie dał jej wielkiego wyboru, gender nie zadziałał...

Histeria jest ważna. Bez tego zawsze będziesz myślał, co zrobić. Nieskończenie nic nie zrobisz. A on zrobił. Wypiął się na hejterów.

Histeria jest ważna. Bez tego zawsze będziesz myślał, co zrobić. Nieskończenie nic nie zrobisz. A on zrobił. Wypiął się na hejterów.

Nie rozumiem co takiego wielkiego znowu ten gościu zrobił? Rzucił zabawki bo musi rozliczenia firmy pokazać? Wytłumacz mi jego geniusz? Czemu histerie, która jest domena kobiet i hipsterow nazywaz czymś ważnym?

Myślisz obsesyjnie, więc nie rozumiesz. Gościu zmusił lud do histerycznego odruchu serca. Histeria go nie przeraża. Ale zanim pojawiło się hipsterstwo i kobiety niewiedzące nic o kobiecości, on robił w Warszawie letnie zadymy w środku zimy. Robił COŚ. A kto coś robi dziś? Banda sfrustrowanych koniobijców w necie sra na każdego. W tym rzecz.

Chyba dorabiasz ideologie. Dla mnie to jest starszy facet plujący się w tv jak 14latek. Nikt bez względu na zasługi nie jest poza krytyka i ocena. nie takich jak on sprawdzali i nie zachowywali się jak niedorozwinięte dzieci. Nic do gościa nie mam, złotówki nigdy na to nie dałem bo nie widzę sensu jednorazowych akcji a ha nie jestem z PiS i nie głosuje na PiS...po prostu nie widzę geniuszu, mogę się tym człowiekiem nie zachwycać ? Czy staje się automatycznie zaściankiem i pisowcem?

Gościu zmusił lud do histerycznego odruchu serca

Krzywdzisz Owsiaka dorabiając do tego ideologię.

Raczej zastanów się kim byłby, gdyby nie ów lud.

Dzisiaj nikim.

Troszkę pokory powinni mieć krytykujący i zwolennicy ale wobec ludu i sprawy (nie Owsiaka).

Edytowane przez xniwax

Znane są tysiące sposobów zabijania czasu, ale nikt nie wie, jak go wskrzesić.

Chyba dorabiasz ideologie. Dla mnie to jest starszy facet plujący się w tv jak 14latek. Nikt bez względu na zasługi nie jest poza krytyka i ocena. nie takich jak on sprawdzali i nie zachowywali się jak niedorozwinięte dzieci. Nic do gościa nie mam, złotówki nigdy na to nie dałem bo nie widzę sensu jednorazowych akcji a ha nie jestem z PiS i nie głosuje na PiS...po prostu nie widzę geniuszu, mogę się tym człowiekiem nie zachwycać ? Czy staje się automatycznie zaściankiem i pisowcem?

Ależ krytykuj, nie dawaj kasy, miej go za duże dziecko, natomiast czym innym jest pisanie, że to złodziej, który skręca kasę. Ten cały Kurka i jego różni funfle z internetowych szaletów, gdzie pod każdym artykułem możesz bezkarnie być hejterem, tak właśnie robią. Czy to jest krytyka? Nie. To sugerowanie, że to złodziej, bez położenia na stole wiarygodnych dokumentów. I o to chodzi. A Owsiak nie boi się sprawdzania, bo jakoś wszystko udostępnia od lat, ale irytują go wirtualni troglodyci, którzy w dupie byli i gówno widzieli.

SzuB żyjemy w wolnym kraju i każdy z nas ma prawo nazwać kogoś złodziejem jeśli ma jakieś do tego przesłanki. Osoba która wg swojej oceny jest niewinna, ma prawo wytoczyć proces i udowodnić przed sądem winę oskarżającego. Nie ma potrzeby dorabiania do tego żadnej ideologii. Jak Owsiak nic nie ukradł to chyba nie powinien mieć problemów z udowodnieniem winy blogera i domagać się zadośćuczynienia. Zachowanie Owsiaka jednak budzi moje wątpliwości co do jego czystości. Przecież w wypadku udowodnienia że ma czyste ręce, żaden bloger nie ośmieli się nazwać go złodziejem.

Edytowane przez Kubek

Raczej zastanów się kim byłby, gdyby nie ów lud.

Dzisiaj nikim.

Klasyczny tekst w stylu : co by było gdyby babcia miała wąsy? A kim byś był teraz tutaj gdyby nie było internetu?

Niech mi ktoś powie, że Polska i Polacy to nie jest kraj destrukcyjny? Potrafimy tylko burzyć. Swołocz.

Edytowane przez sittek

Sittek ja bym swołoczą nazwał kogoś kto zakłada fundację i z niej żyje i ciągnie kasę. Teraz mamy proces innego założyciela fundacji przeciwko pedofilii. Przecież też dla dzieci zrobił dużo dobrego. Ale swołocz mu w tym przeszkodziła ?

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.