Skocz do zawartości
IGNORED

Codzienność IV RP czyli pod butem i knutem Prezesa :)

Rekomendowane odpowiedzi

I Ty biedny mózgu wyprany propagandą KK masz czelność mówić coś o samodzielności myślenia? W ogóle wiesz co to takiego?

W odróżnieniu od Ciebie wiem.A prawdziwa wolność człowieka polega też na tym, że wie iż taka miernota intelektualna jak Ty nie może go w żaden sposób obrazić.:)

Końca Owsiaka nie będzie. Złudne Wasze nadzieje. Natomiast koniec pseudo-katolicyzmu opartego na apostolstwie nienawiści jest bliski. Trzeba być ślepym aby tego nie zauważać.

Już niebawem. Nie widzisz jak się zbliża? No tak dla Ciebie Hartman to autorytet. Wszystko jasne.

To nie kk i ich ludzie sprawił że rozmawiam po polsku a nie np turecku tylko bitwa, armia i żołnierze. Żadna religia nigdy nie zanieczyściła mojej głowy, stąd może tak odmienne dla nas obu osadzenie w rzeczywistości.

Ci żołnierze walczyli i umierali ze słowami Boga na ustach. Pogadaj z Powstańcami Warszawskimi. Poczytaj wspomnienia Żołnierzy Niezłomnych, co ich trzymało przy życiu. Oczywiście masz wybór, bo Bóg dał człowiekowi wolną wolę, i możesz w nic nie wierzyć. Ja osobiście współczuję Ci.

@papaja

Oczywiście, że nie jestem w stanie cię obrazić. Obrazić można wyłącznie osobę posiadającą zdolność honorową. Ty się do takich nie zaliczasz.

Prawackie śmiecie nie zniszczą Owsiaka, spoko, więc nie opisuj tutaj swoich mrzonek.

Kolejny "inteligent" z faszystowskiej Frondy dał głos.

A teraz spytaj jakiegoś księdza jakie jest twoje zdanie w przedmiotowej sprawie i nie musisz nic odpowiadać.

Edytowane przez Bobcat

Widzę, że BoDex mnie wyręczył. Dzięki.

Też miałem to zamieścić, bo chłopaki próbują "rozwodnić" temat, i atakują personalnie. Psychologia mówi wtedy, że to bezsilność. :)

Dla przypomnienia wszystkim, fakty są takie:

1. Matka Kurka czyli Piotr Wielgucki ujawnia mocno podejrzane i śmierdzące na odległość operacje finansowe Jurka Słoika.

2. Jurek Słoik- Owsiak wytacza mu proces. Dodatkowo chce niejawności ( ciekawe skoro taki kryształowy jest), i przeniesienia spawy do Warszawy( albo nie chce mu się jeździć, albo liczy na "rozgrzanych sędziów", a raczej i jedno i drugie).

3. Sąd oddala zarzuty wobec Matki Kurki i dodatkowo widząc, że rzeczywiście coś jest na rzeczy nakazuje ujawnienie pełnej dokumentacji Owsiaka-Słoika.

4. Owsiak najpierw zaniemówił, a potem przez swojego adwokata oświadcza, ze nie ujawni. Normalnie kryształ nie człowiek.

5. Następuje atak na wszystkich, którzy widzą, że coś jest na rzeczy.

6. Owsiak nakazuje wyrzucenie dziennikarza Tv Republika siłą z konferencji prasowej.( to wszystko jest nagrane i dostępne w necie) Nie chce też początkowo wpuścić policji.Potem ich też wyrzuca.

7. Następnie za parę godzin w radiowej Trójce zaprzecza, mimo ewidentnych , niepodważalnych dowodów jakoby mówił to co powiedział.

Porozmawiajmy merytorycznie o faktach.

Oczywiście, że nie jestem w stanie cię obrazić. Obrazić można wyłącznie osobę posiadającą zdolność honorową. Ty się do takich nie zaliczasz.

Skoro tak stawiasz sprawę, bo widzę że nie zrozumiałeś ani słowa z tego co napisałem, to zapraszam Cię staropolskim zwyczajem " na ubitą ziemię".

Oglądnąłem całość, nawet Pospieszalskiego :-)

Do zarzutów nie chcę się odnosić.

Jednakże zastanawiam się czy Piotr Wielgucki jest dziennikarzem? Bo tylko oni mogą ujawniać publicznie wiadomości z postępowania przygotowawczego w ramach tzw. interesu publicznego, i to wyłącznie w szczególnych przypadkach, zanim zostały ujawnione w postępowaniu sądowym. No ale on jest stroną w tych postępowaniach, więc zapewne nie może. Więc świadomie pakowałby się na taką minę udzielając wywiadu w telewizji i prezentując materiały dowodowe przed kamerami? No chyba, że te wszystkie faktury i kwity które pokazywał to jedna wielka ściema.

Ponadto udostępnianie i ujawnianie dokumentów i akt zawierających dane stanowiące tajemnicę skarbową lub informacji zawartych w aktach spraw podatkowych jest zabronione karą zgodnie z przepisami ordynacji podatkowej z dnia 29 sierpnia 1997 oraz w trybie ustawy z dnia 6 września 2001 r. o dostępie do informacji publicznej.

Facet jak dla mnie jest niepoważny.

Rotel A14, RCD-971 & Dynaudio Focus 140.

@papaya

Powiedziałem, że nie masz zdolności honorowej. Więc się nie wysilaj.

Edytowane przez Bobcat

Powiedziałem, że nie masz zdolności honorowej. Więc się nie wysilaj w.

No i okazałeś się zwyczajnym tchórzem, śmieciu.

Typowe dziecko WSI24 i Wyborczej

Facet jak dla mnie jest niepoważny

Przecież wiadomo, że to podstawiony figurant. Marionetka. Pajacyk na sznurku, za który pociąga wiadoma instytucja.

Oglądnąłem całość, nawet Pospieszalskiego :-)

Do zarzutów nie chcę się odnosić.

Jednakże zastanawiam się czy Piotr Wielgucki jest dziennikarzem? Bo tylko oni mogą ujawniać publicznie wiadomości z postępowania przygotowawczego w ramach tzw. interesu publicznego, i to wyłącznie w szczególnych przypadkach, zanim zostały ujawnione w postępowaniu sądowym. No ale on jest stroną w tych postępowaniach, więc zapewne nie może. Więc świadomie pakowałby się na taką minę udzielając wywiadu w telewizji i prezentując materiały dowodowe przed kamerami? No chyba, że te wszystkie faktury i kwity które pokazywał to jedna wielka ściema.

Ponadto udostępnianie i ujawnianie dokumentów i akt zawierających dane stanowiące tajemnicę skarbową lub informacji zawartych w aktach spraw podatkowych jest zabronione karą zgodnie z przepisami ordynacji podatkowej z dnia 29 sierpnia 1997 oraz w trybie ustawy z dnia 6 września 2001 r. o dostępie do informacji publicznej.

Facet jak dla mnie jest niepoważny.

Ważny interes publiczny usprawiedliwia wszelkie działania Piotra Wielguckiego.

"Bits are bits, right? Wrong! 

If you can't hear the difference between cables, DACs, etc. - count yourself lucky. Your audio life is much simpler."

No i okazałeś się zwyczajnym tchórzem, śmieciu.

Typowe dziecko WSI24 i Wyborczej

A kim niby mam być, skoro ze śmieciem mam do czynienia?

Ważny interes partyjny i państwowy usprawiedliwiał wszelkie działania tow. Stalina.

A kim niby mam być, skoro ze śmieciem mam do czynienia?

No widzisz i sam przyznałeś że jesteś tchórzem.

Brawo za odwagę.

Mam tylko prośbę, żebyś już mnie nie zaczepiał bo ja z taką niehonorową szmatą jak Ty nie rozmawiam.

To Twój język rozmowy?

Dotarło?

Stanisław Michalkiewicz - jak zwykle trafnie - podsumowuje skandal na konferencji prasowej Owsiaka:

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) Edytowane przez il Dottore

If you can't hear the difference between cables, DACs, etc. - count yourself lucky. Your audio life is much simpler."

... Owsiaka są corocznie audytowane przez Ministertwm Finansów.

Mijasz się z prawdą.

Do Ministerstwa trafia sprawozdanie z słupkami cyfr, jedyne co możesz tam sprawdzić, to ich zgodność.

Audyt w WOŚP przeprowadzała firma członka rady nadzorczej „Złotego Melona”, za stawkę pięciokrotnie wyższą niż wcześniejszy, renomowany audytor.

Możecie dać spokój z wzajemnym obrażaniem się ???????

Edytowane przez BoDeX

Udowadniając komuś łamanie prawa nie nożna samemu tego prawa naruszać. Ważny interes publiczny nie może być środkiem samym w sobie.

Michalkiewicz, Pospieszalski ....... pomimo niewątpliwie ważnego interesu publicznego, coś mi tu śmierdzi.

..Rzecz teraz w tym, by nasza strona zabrała się do zwalczania jego akcji z pełną świadomością, na jakich mechanizmach manipulacji gra. Musimy doprowadzić do sytuacji, w której nabieranie się na Owsiaka będzie synonimem naiwności i uległości wobec propagandy. Musimy zepchnąć go na pozycje z czasów reżimu Jaruzelskiego, gdy środowiska alternatywne wyśmiewały jego „autentyczność”.

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

I jeszcze: Ryszard Makowski z Kabaretu OTTO komentuje upadek Owsiaka...

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Miło patrzeć jak się tutaj prawactwo rozszczekało. Mamy kolejny dowód na prawdziwość tezy, że cała głupota świata skupiła się po prawej stronie sceny politycznej. Absolutnie nie twierdzę, że każdy prawicowiec jest głupcem. Ale każdy głupiec jest prawicowcem. Drodzy Państwo o poglądach prawicowych: miło Wam w takim towarzystwie? Na Waszym miejscu coś bym z tym zrobił. Ale nie mój cyrk, nie moje małpy.

To Twój język rozmowy?

Tak. Gdy zmuszony jestem rozmawiać z szambem.

Lepiej oglądać Matkę Kurkę w TV Republika!

lepiej matkeujkę w tvPudnuk

Bardzo dobry tekst:

Dla idiotów

Co ten szambiarski wątek robi jeszcze na forum???

Jak sobie gówniarzeria ograniczona umysłowo chce plotkować, niech się przy trzepaku spotyka i tam do woli dupę obrabia komu chce. A nie z forum publicznego robi sobie agitkę ideologiczną i tubkę do opluwania osób publicznych..

Edytowane przez artur0215

Być może już w następnym roku Caritas będzie miał swoją Orkiestrę. Szpitale na każdym oddziale dostaną różańce i wodę święconą. Prosto spod Częstochowy od fundacji Matki Kurki.

Być może już w następnym roku Caritas będzie miał swoją Orkiestrę. Szpitale na każdym oddziale dostaną różańce i wodę święconą. Prosto spod Częstochowy od fundacji Matki Kurki.

Daj spokój. Nie pasuje Ci tania demagogia.

Naprawdę - bez WOŚP nikt nie umrze. Porównywałeś dochód WOŚP (z wielkim propagandowym krzykiem) z budżetem NFZ?

Przecież to taka proporcja jakby w Twoim domu Juras Ci zafundował wyłącznik do światła w łazience. A Ty musiałeś zapłacić za cały dom - od fundamentów i wykończyć go i umeblować.

Taka jest RZECZYWISTA skala "pomocy" WOŚP. G*** ona znaczy w całości budżetu NFZ. Za to krzyku jest że łomatko!

Więc bądźmy szczerzy:cały ten WOŚP jest po to, żeby Juras i Dzidzia mieli z czego doić. Nie będzie go - nikt nie poczuje. Za to Juras i Dzidzia gorzko zapłaczą bo to ONI są najbardziej zainteresowani w istnieniu fundacji.

Dobroczynność to super biznes na całym świecie.

Dla idiotów

Co ten szambiarski wątek robi jeszcze na forum???

Nie pasuje ci....to widać kolejny raz prowokujesz, poprzedni (identyczny) obraźliwy Twój wpis tu widzę....

Masz nadzieję że inni ci odpłacą tym samym a moderacja spełni Twoje marzenie....a może nawet współpracujecie? Nie zdziwiłbym się. Widzę tu kilku takich których pojawienie wieszczy zamknięcie tematu. :)))

Chytry plan.

Edytowane przez Maju

"Głupi nie szuka prawdy ani sprawiedliwości - szuka tylko satysfakcji.....Prawda nie sprawia tyle dobrego, ile złego sprawiają jej pozory....Nic tak nie odciąga ludzi od prawdy, jak bezmyślne naśladowanie tego, co robią wszyscy....Kto nie wykrzyczy prawdy wtedy, gdy ją zna, staje się sojusznikiem kłamców i fałszerzy....Kłamią niewolnicy, wolni mówią prawdę."

Dobroczynność to super biznes na całym świecie.

Może to i demagogia, ale bardzo realna.

A tutaj w pełni się zgodzę. Stąd moje nawiązanie do Caritasu. Właśnie za sprawą MK następuje wymiana ekipy d/s dobroczynności. Tylko nie zapominaj, że Juras umieścił w wielu szpitalach specjalistyczny sprzęt medyczny. Gdyby wstawił ci w gabinecie jakieś cudeńko też byś sie cieszył. Fakt, że robi to wszystko za nasz pieniądze, a nie za swoje, ale przynajmniej sprzęt ten trafia tam gdzie powinien, a nie do kieszeni polityków i urzędników.

W POlsce jest wiele firm dobroczynnych ale jak dotąd nikt publicznie nie rozliczył się z zebranych pieniędzy. Fundacja Polszmat, TVN, i inne. Ludzie wpłacają tam mnóstwo pieniędzy, ale tylko Owsiak pokazuje ile i na co zebrał. Czy robi przekręty? Jeżeli zajął się tym Sąd powinniśmy dowiedzieć się prawdy, przynajmniej jest taka szansa.

Twoje marzenie....a może nawet współpracujecie? Nie zdziwiłbym się. Widzę tu kilku takich których pojawienie wieszczy zamknięcie tematu. :)))

Chytry plan.

Jezu, tylko parę słów, a tyle mądrości.

Masz nadzieję że inni ci odpłacą tym samym a moderacja spełni Twoje marzenie....a może nawet współpracujecie? Nie zdziwiłbym się. Widzę tu kilku takich których pojawienie wieszczy zamknięcie tematu. :)))

Chytry plan.

Majusiu, rozgarnij sobie w głowie.

Widłami :) :) :)

Edytowane przez artur0215

Więc bądźmy szczerzy:cały ten WOŚP jest po to, żeby Juras i Dzidzia mieli z czego doić.

Niestety nie tylko jest po to.

Ciekawy tekst Piotra Lisiewicza na niezależnej podawałem.

Ale nie On pierwszy dokonał analizy całej tej pseudo charytatywnej działalności Romskiego Macho.

Ukryta Zawartość

Uważam, że w ogóle zaistniał kompletnie z innych powodów niż Orkiestra. Orkiestra okazała się dla niego, za przyzwoleniem tej politycznej lewackiej hołoty, dojną krową.

A tutaj jeszcze jako uzupełnienie

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Gdyby nie audiostereo to wielu ludzi nigdy nie dowiedziałoby się o tych prawicowych szmatławcach ideologicznych działających w internecie pod pozorem dziennikarstwa.

Niestety nie tylko jest po to.

Ciekawy tekst Piotra Lisiewicza na niezależnej podawałem.

Nie istnieje niezależna prasa, tylko wam się wydaje, że taka jest. A jeśli bezmyślnie wierzycie we wszystko co tam jest napisane to tylko współczuć.

Gość Gosc

(Konto usunięte)

I jeszcze: Ryszard Makowski z Kabaretu OTTO komentuje upadek Owsiaka...

Po prostu kwiat inteligencji polskiej.

Ciekawe, ze głównymi krytykantami Orkiestry, są osoby nie mające praktycznie żadnych osiągnięć.

Kabaret na dnie, to trzeba jakoś inaczej próbować zaistnieć. No i to rozumiem.

Ale że z takiej osoby i jej wypowiedzi poważne osoby chcą budować swój ogląd rzeczy, to mnie troche szokuje.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.