Skocz do zawartości
IGNORED

Codzienność IV RP czyli pod butem i knutem Prezesa :)

Rekomendowane odpowiedzi

A jak było poprzednim razem?

Poprzednim razem to się koalicjanci wypięli, i jeśli nie byłoby rozwiązania sejmu to PiS nie dostałby dalszych dotacji, bo PKW zakwestionowało sprawozdanie. Dobrowolnie te świnie od koryta nie ustąpią nigdy.

Myślę, że lepiej im w opzycji, dlatego teraz przyspieszyli. :)

Też uważam że zrobili głupotę, ale cóż skoro się tyle obiecało to należało się z tym liczyć.

Jakość wniosków w porównaniach audio jest zawsze zgodna z jakością procedury porównawczej.

Pasja bez precyzji to chaos. DOBRZE ŻE JEST MUZYKA

Na co dzień ciężko pracujemy, lecz dziś cieszymy się, świętujemy, program 500plus jest tym powodem, to historyczny dzień.

Wybaczam Państwu cały hejt na wpisy mojej skromnej osoby.

Pozdrawiam.

Na co dzień ciężko pracujemy, lecz dziś cieszymy się, świętujemy, program 500plus jest tym powodem, to historyczny dzień.

Pozdrawiam.

Imć 747 czemu ciągle używasz liczby mnogiej w swoich wypowiedziach ? Rozdwojenie jaźni czy przyzwyczajenia z PRLu?

Edytowane przez noquarter

program 500plus jest tym powodem, to historyczny dzień.

Nie było takiego programu, na nic Wasze, towarzyszu, starania.

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) Edytowane przez toptwenty

PiS to miszczowie kłamstwa i hipokryzji:

"Gdynia w środę obchodziła 90. urodziny. Gościem uroczystej sesji rady miasta był prezydent Andrzej Duda. Podczas przemówienia chwalił, jak wspaniale odradza się gdyńska stocznia: - Patrzymy i widzimy, że ta stocznia zaczyna się odbudowywać. Bałtycki Park Nowych Technologii, który tam powstał, Park Konstruktorów - to wszystko są rozwiązania nowoczesne, które będą tworzyć podwaliny pod nową stocznię. Mam nadzieję, że Gdynia uzyska efekt synergii: dobrej pracy sektora prywatnego, władz samorządowych i władz państwowych."

Pięknie, tylko że ciężko będzie jednak ten efekt uzyskać, bo jego partia - Prawo i Sprawiedliwość - dwa dni temu wyrzuciła z pracy osobę odpowiedzialną za wspomniane sukcesy.

Nowym prezesem strefy została Aleksandra Jankowska, działaczka PiS z Sopotu. W 2007 r. przez kilka miesięcy była wicewojewodą pomorskim. Wcześniej była radną Sopotu i kandydatką PiS na prezydenta tego miasta. W 2011 r. startowała z listy PiS do Sejmu i była zaliczana do grupy tzw. aniołków Jarosława Kaczyńskiego.

Jankowska jest absolwentką Wyższej Szkoły Morskiej w Gdyni. W ostatnich latach pracowała w SKOK-ach.

Ukryta Zawartość

Pan Długopis znakomicie sprawdza się w składaniu podpisów na podsuwanych mu dokumentach.

Niestety, zarówno jego przemówienia jak i ich treść to niewypał.

Pan Długopis kompletnie się nie sprawdza w roli Pana Megafona.

Ukryta Zawartość

Pani Posłanka z PiS stwierdziła, że "pińcet" przywraca godność polskim rodzinom.

Ktoś rozumie, o co jej chodziło? Czy według PiS godność kosztuje 500 zł?

Bez kasy nie ma godności?

Edytowane przez Jaro_747

Jestem Europejczykiem.

Ciąg dalszy dyktatury ciemniaków:

Ukryta Zawartość

cd

Ale trzeba być tępym kutasem żeby wierzyć w konkursy w administracji rządowej.

Ukryta Zawartość

Ale trzeba być tępym kutasem żeby wierzyć w konkursy w administracji rządowej.

Coś się miszczowi pomydliło. W linku nie chodzi o konkursy, tylko o zidiocenie pissmanów.

No wiesz, zidiocenia pisiaków nie da się nijak wytłumaczyć np. nepotyzmen Tuska, ale próbować trzeba, bo nic innego nie pozostało. To i próbuje.

to zdradzę wam tajemnicę, za cztery lata pis da na każde dziecko i będzie rządził wiecznie hehe

Dawno się tak nie uśmiałem. Oczywiście nie z faktu że nie da i nie będzie ale z tego, że są jeszcze tacy którzy takie kretynizmy potrafią wypisywać.

Pozdrawiam.

500 to sukces. Ale jaja.

To tak jakby sukcesem było utworzenie zasilku dla bezrobotnych albo darmowa wódka dla każdego 21+

Ale jaja.

chwilowy brak działalności w audio.

500 to sukces.

To sukces nas wszystkich, nawet tych, którzy maszerują w KOD, czy wystają gdzieś z flagami, też wezmą te 500pln, zobaczysz..w duchu się cieszą, że i oni coś mają z rządów Jarosława Kaczyńskiego, zapewniam Cię .

Rzeczywiście

Oczywiście

Ci co dostaną na pewno się ucieszą, ci co myśleli, że dostaną a nie dostaną raczej się wkurzą.

Bardziej interesujące jest to, jaki będzie efekt tego programu w perspektywie roku, dwóch czy trzech.

Jestem raczej sceptyczny, uważam, że można to było zrobić o wiele sensowniej, ale PiS rozpaczliwie musiał pokazać, że jednak coś robi i jak zwykle wygrała polityka, a nie zdrowy rozsądek.

Jestem Europejczykiem.

Tak, lepiej to było wydać na budowę żłobków i przedszkoli, na których cieli by kumple z towarzystwa...

Nie żartuj, te pieniądze zaraz wrócą do gospodarki.

nie dostaną raczej się wkurzą

Lepiej niech się zakochają i ......

1be672f158d94160b7be0bbaffe53946.jpeg

Nawet Stankiewicz ma gestapowsko-ubeckie pochodzenie?

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

To sukces nas wszystkich, nawet tych, którzy maszerują w KOD, czy wystają gdzieś z flagami, też wezmą te 500pln, zobaczysz..w duchu się cieszą, że i oni coś mają z rządów Jarosława Kaczyńskiego, zapewniam Cię .

Nie w tej formie gdyż zarzynasz niz nadmiernie obciazonych obywateli ktorzy comolwiek jeszcze robią dzieki czemu gospodarka coezko ale jakoś sie trzymie a dajesz patologii i doslownie i w przenosni.

Trzeba nie populistycznie i socjalistycznie a promując rozwoj i dzielność. Da sie ale to mniej populistyczne. Nie patologie.

Tak, lepiej to było wydać na budowę żłobków i przedszkoli, na których cieli by kumple z towarzystwa...

Nie żartuj, te pieniądze zaraz wrócą do gospodarki.

Złośliwi twierdzą, że przez monopolowy ;-).

Jestem Europejczykiem.

Jak już program dla głosów to trzeba było iść na całego dla każdego bardziej by sie wam opłaciło bo rodziny wielodzietne o ciagotkach mopso-zasilkowych może nie starczyc przy następnych wyborach. Każda jednodzoetna rodzina to tyle samo głosów. Jarosław tak prostej rzeczy jie przewidział. No i konkurencja to podchwyci przy wyborach i Was sprzatna. Nie cackac się dawać każdemu.

A na następne wybory obiecacie kazdemu bezrobotnemu zasiłek na czas poszukiwania pracy na stałe i jest szansa. Ale bez 500 dla każdego nikt wam nie uwierzy.

Dług jakoś porolujecie może do wyborów uda sie utrzymać bez bankructwa a później nastepni niech sie martwią z bankructwem. Cały socjalizm.

Imć 747 czemu ciągle używasz liczby mnogiej w swoich wypowiedziach ? Rozdwojenie jaźni czy przyzwyczajenia z PRLu?

lekarze od lat dociekają

ciężki przypadek, zapewniam

Złośliwi twierdzą, że przez monopolowy ;-).

uśmiałem się, choć przez łzy ;)

a jakby tak pis obiecał darmową pizzę, to bym chyba na nich zagłosował

lekarze od lat dociekają

ciężki przypadek, zapewniam

No też mnie to zastanawiało ale w końcu sie wyjaśniło.

Dostałem informacje sprawdzoną ze sprawdzonego zrodla że to agent PiS. Ten 747. Robi ja propagandę. Za komuny byl konfidentem komunistów teraz robi tylko za propagande PiS.

Ale uwagą bo podobno konfidenci moderacji zostalo mu z poprzedniego stanowiska.

a jakby tak pis obiecał darmową pizzę, to bym chyba na nich zagłosował

Nie mów że dałbyś się nabrać na takie tanie chwyty propagandowe ;-). Tanie chwyty są skuteczne tylko w ciemnogrodzie.

Edytowane przez Lech36

Jakość wniosków w porównaniach audio jest zawsze zgodna z jakością procedury porównawczej.

za DARMOWĄ pizzę?

Chłopie, już lecę na jarrosława głosować :)

Dostałem informacje sprawdzoną ze sprawdzonego zrodla że to agent PiS. Ten 747. Robi ja propagandę. Za komuny byl konfidentem komunistów teraz robi tylko za propagande PiS.

Ale uwagą bo podobno konfidenci moderacji zostalo mu z poprzedniego stanowiska

a za "promocję" hujni dostaje kasę z koreańskiej ambasady

umie się chłop ustawić

Chłopie, już lecę na jarrosława głosować :)

Ja bym nie zagłosował bo bym wpisał się w ciemnogród.

ech, widać, że Kolega z tego gorszego sortu się wywodzi

skoro nawet darmowa pizza nie przekonuje Kolegi do zagłosowania na jedynie słuszną opcję to, to... brak słów normalnie

ech, widać, że Kolega z tego gorszego sortu się wywodzi

Noooo :-), ale nie przeszkadza mi to.

Edytowane przez Lech36

Za komuny byl konfidentem komunistów

Dlatego komuna upadła..

Daruj sobie te pomówienia, mają tyle wspólnego z rzeczywistością co inne Twoje wpisy.

Nawet nie chce mi się zgłosić ich do moderacji jako naruszenie zasad.

Co do meritum, jeszcze się taki nie urodził...

to agent PiS

Tajny zapomniałeś dodać.

"promocję" hujni dostaje kasę

Nie mieszaj sztuki z polityką.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.