Skocz do zawartości
IGNORED

Codzienność IV RP czyli pod butem i knutem Prezesa :)

Rekomendowane odpowiedzi

Panie Skurzewski - skoro wywołał mnie Pan do tablicy to proszę: widać w Pańskim kółku i towarzyskim i politycznym panuje przekonanie, że pisywanie czegokolwiek co nie jest afirmacją (by nie nazwać tego, tak jak na to w pełni zasługuje) PiS musi się wiązać z pobieraniem za to wynagrodzenia. Nie specjalnie mnie to dziwi skoro PiS za nasze (nie swoje) pieniądze zatrudnia trolli o których parę postów wyżej. Tylko, że Pańskie przekonania co się robi dla pieniędzy, a co za darmo, tyczą tylko waszego, pisiarskiego kółka. Wasze przekonania i wasza "moralność", "prawdomówność" i "uczciwość" ma się tak do moralności, prawdomówności i uczciwości jak pięść do nosa. W związku z tym Pańskie i Pana kolegów opinie co do mojej skromnej osoby interesują mnie tyle co zeszłoroczny śnieg i mam je w najgłębszym poważaniu.

Gość Paweł Skurzewski

(Konto usunięte)

Panie Skurzewski - skoro wywołał mnie Pan do tablicy to proszę: widać w Pańskim kółku i towarzyskim i politycznym panuje przekonanie, że pisywanie czegokolwiek co nie jest afirmacją (by nie nazwać tego, tak jak na to w pełni zasługuje) PiS musi się wiązać z pobieraniem za to wynagrodzenia. Nie specjalnie mnie to dziwi skoro PiS za nasze (nie swoje) pieniądze zatrudnia trolli o których parę postów wyżej. Tylko, że Pańskie przekonania co się robi dla pieniędzy, a co za darmo, tyczą tylko waszego, pisiarskiego kółka. Wasze przekonania i wasza "moralność", "prawdomówność" i "uczciwość" ma się tak do moralności, prawdomówności i uczciwości jak pięść do nosa. W związku z tym Pańskie i Pana kolegów opinie co do mojej skromnej osoby interesują mnie tyle co zeszłoroczny śnieg i mam je w najgłębszym poważaniu.

Witam na posterunku panie kapitanie :)

Ogromnie się cieszę, że PiSowska brygada szybkiego reagowania już od samego rana czuwa.

Wprawdzie jak zwykle nie ma zupełnie nic do powiedzenia i ogranicza się wyłącznie do wpisów ad personam, co stało się już obowiazującym standardem, ale przynajmniej ma wrażenie, że coś to da. Skoro na nic więcej was nie stać...

Edytowane przez Adalbert95

Oto jak wygląda Kaczyński z zza oceanu.

Niski, otłuszczony człowieczek o zepsutych zębach, zaniedbanym zdrowiu i wyglądzie. Podczas wystąpień publicznych denerwująco mlaska i wywija językiem, nie kontroluje mimiki twarzy i brzmi jak wczesny Chruszczow.

Jest bratem tragicznie zmarłego, jednego z najsłabszych prezydentów Polski, który kompromitował kraj za granicą, przepychał się o władzę z premierem kraju, miał hopla na własnym punkcie i był pośmiewiskiem zachodnich dziennikarzy. Dziś wynoszony na pomniki człowiek bez większego dorobku, którego brat bliźniak chce podkolorować i uwieczniać za pieniądze państwowe.

Jest prezesem populistycznej partii, która oferuje nacjonalizm i izolacjonizm w połączeniu z socjalnym rozdawnictwem pieniędzy. Program wyborczy miał oparty na podgrzewaniu lęku przed imigrantami, oferowaniu pieniędzy i spiskowych teoriach rozgrabiania gospodarki przez obcy kapitał. 

Jest drugoligowym, zakompleksionym politykiem, któremu nigdy nie udało się wejść na salony politycznych elit. Kierowany żądzą zemsty za niepowodzenia polityczne swoje i swojego brata. Jako polityk nie odnotował większych sukcesów. Został usunięty z grona współpracowników Lecha Wałęsy po objęciu przez niego prezydentury. Krótko i bez sukcesów premierował koalicyjnemu rządowi. 

W 2015, dowodzona przez niego koalicja zdobyła władzę dzięki ordynacji wyborczej, która premiuje duże ugrupowania. Dzięki głupocie politycznej partii centrowych, które nie potrafiły się zjednoczyć w wyborach, rządzi dziś krajem z tylnego siedzenia w imieniu 5.7 mln Polakow, czyli 19 proc. uprawnionych do głosowania. Jego żelazny elektorat stanowią starsi i słabo wykształceni, zagorzali katolicy w opozycji do polityki kościoła papieża Franciszka. Prezes promuje swoimi politycznymi zachowaniami nacjonalizm, rasizm, homofobię, mowę nienawiści. Kokietowane są faszyzujące organizacje skrajnej prawicy.

Otoczony ludźmi o podobnym kalibrze, którzy uznali jego duchowe przywództwo mimo ewidentnego braku dorobku intelektualnego. Widziany jako szansa na wybicie się dla nieudaczników, którzy winą za swoją mierność obarczają innych. Kadry rządzącej partii tworzą czwartoligowi politycy bez doświadczenia, wykształcenia i walorów intelektualnych niezbędnych w zarządzaniu państwem. 

Firmuje działania ograniczające trójpodział władzy i wolność mediów. Przekierowuje Polskę w kierunku autorytarnego putinowskiego systemu. 

Oceniony negatywnie i krytykowany przez Unie Europejską i Stany Zjednoczone, które nawołują do zmiany polityki i poszanowania demokracji.

Cyniczny, niedowartościowany lider politycznej formacji, który cierpi na brak uznania od liczących się na świecie osób i organizacji. 

Stary kawaler podejrzewany o ukryty homoseksualizm. 

W działalności politycznej stosuje retorykę goebbelsowką i putniowską oraz wdraża praktyki reżimu komunistycznego.

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

Oto jak wygląda Kaczyński z zza oceanu.

Niski, otłuszczony człowieczek o zepsutych zębach, zaniedbanym zdrowiu i wyglądzie. Podczas wystąpień publicznych denerwująco mlaska i wywija językiem, nie kontroluje mimiki twarzy i brzmi jak wczesny Chruszczow.

Jest bratem tragicznie zmarłego, jednego z najsłabszych prezydentów Polski, który kompromitował kraj za granicą, przepychał się o władzę z premierem kraju, miał hopla na własnym punkcie i był pośmiewiskiem zachodnich dziennikarzy. Dziś wynoszony na pomniki człowiek bez większego dorobku, którego brat bliźniak chce podkolorować i uwieczniać za pieniądze państwowe.

Jest prezesem populistycznej partii, która oferuje nacjonalizm i izolacjonizm w połączeniu z socjalnym rozdawnictwem pieniędzy. Program wyborczy miał oparty na podgrzewaniu lęku przed imigrantami, oferowaniu pieniędzy i spiskowych teoriach rozgrabiania gospodarki przez obcy kapitał. 

Jest drugoligowym, zakompleksionym politykiem, któremu nigdy nie udało się wejść na salony politycznych elit. Kierowany żądzą zemsty za niepowodzenia polityczne swoje i swojego brata. Jako polityk nie odnotował większych sukcesów. Został usunięty z grona współpracowników Lecha Wałęsy po objęciu przez niego prezydentury. Krótko i bez sukcesów premierował koalicyjnemu rządowi. 

W 2015, dowodzona przez niego koalicja zdobyła władzę dzięki ordynacji wyborczej, która premiuje duże ugrupowania. Dzięki głupocie politycznej partii centrowych, które nie potrafiły się zjednoczyć w wyborach, rządzi dziś krajem z tylnego siedzenia w imieniu 5.7 mln Polakow, czyli 19 proc. uprawnionych do głosowania. Jego żelazny elektorat stanowią starsi i słabo wykształceni, zagorzali katolicy w opozycji do polityki kościoła papieża Franciszka. Prezes promuje swoimi politycznymi zachowaniami nacjonalizm, rasizm, homofobię, mowę nienawiści. Kokietowane są faszyzujące organizacje skrajnej prawicy.

Otoczony ludźmi o podobnym kalibrze, którzy uznali jego duchowe przywództwo mimo ewidentnego braku dorobku intelektualnego. Widziany jako szansa na wybicie się dla nieudaczników, którzy winą za swoją mierność obarczają innych. Kadry rządzącej partii tworzą czwartoligowi politycy bez doświadczenia, wykształcenia i walorów intelektualnych niezbędnych w zarządzaniu państwem. 

Firmuje działania ograniczające trójpodział władzy i wolność mediów. Przekierowuje Polskę w kierunku autorytarnego putinowskiego systemu. 

Oceniony negatywnie i krytykowany przez Unie Europejską i Stany Zjednoczone, które nawołują do zmiany polityki i poszanowania demokracji.

Cyniczny, niedowartościowany lider politycznej formacji, który cierpi na brak uznania od liczących się na świecie osób i organizacji. 

Stary kawaler podejrzewany o ukryty homoseksualizm. 

W działalności politycznej stosuje retorykę goebbelsowką i putniowską oraz wdraża praktyki reżimu komunistycznego.

Ukryta Zawartość

I to jest straszne. Opowiedzcie sobie na pytanie czy tacy ludzie rzadzac mogą tworzyć dobrobyt społeczeństwa?

Nie jest to niemożliwe.

Więc pytanie co zrobić żeby tacy ludzie nie mogli rządzić? Wbrew pozorom nest to bardzo ważne pytanie. Imigranci terroryzm w przyszłości kryzysy bankructwa tylko będą sprzyjać dojściu do wladzy takim ludziom a co za tym idzie poglebianiu się problemów.

Ukryta Zawartość

chwilowy brak działalności w audio.

Mi tam sie podoba, wam nie musi, malkontenctwo w modzie,poki władza jeszcze na to pozwala ale się zabroni i będzie spokój

Kabaretu cd.

Ukryta Zawartość

Nie tylko Solidarnością, Tupolewem też.

Kabaret kabaretem a w tle prawdziwa walka. Oj chyba jesień zapowiada się ciekawie...

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Melioracje są niezbędne, proszę Pana Chłopa. Trza będzie wybulić.

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

13700102_1036996766353554_8178123280172820429_n.jpg

1. Organizujesz pucz przeciwko sobie i pucz ten zdławiasz.

2. Następnego dnia zwalniasz 2500 sędziów w tym 5 sędziów Sądu Najwyższego.

Jarosław miał dzisiaj nieprzespaną noc bo sam na to nie wpadł.

Gość Włodzimierz_55692

(Konto usunięte)

(...)

1. Organizujesz pucz przeciwko sobie i pucz ten zdławiasz.

2. Następnego dnia zwalniasz 2500 sędziów w tym 5 sędziów Sądu Najwyższego.

Tylko, kto ten pucz w Polsce przeprowadzi. Praktycznie cała polska armia w rozjazdach. Może to jest powód nieprzespanej nocy.

A siły antypuczowskie (OT) dopiero mąż opatrznościowy Macierewicz organizuje.

Tylko, kto ten pucz w Polsce przeprowadzi. Praktycznie cała polska armia w rozjazdach. Może to jest powód nieprzespanej nocy.

A siły antypuczowskie (OT) dopiero mąż opatrznościowy Macierewicz organizuje.

Nie bez powodu PiSowcom sen z powiek spędza zbyt mala i slaba armia... Nie ma czym zaprowadzić dyktatury.

chwilowy brak działalności w audio.

Gość Włodzimierz_55692

(Konto usunięte)

Nie bez powodu PiSowcom sen z powiek spędza zbyt mala i slaba armia... Nie ma czym zaprowadzić dyktatury.

W Polsce po 1989 roku mimo wszystko nie znalazł się jeszcze odważny i w dodatku zdolny, który wykorzystałby armie do przeprowadzenia zamachu stanu. Natomiast próbowano tego kilka razy przy użyciu służb i teczek.

Niestety polska demokracja w porównaniu do zachodniej i dojrzałej jest na etapie (nie do)rozwoju. Jeszcze wiele przed nią...

Ciekawe ilu kretynów będzie łączyć wydarzenia w Turcji z pisem.

Słowa JK mówią o pozycji Polski w Europie, silnej pozycji i tylko o tym.

Silnej pozycji nie uzyskamy wystawianiem pełowskich czy nowoczesnych tyłków...ku uciesze

i dziwacznym zadowoleniu częęści Europy

lubiącej podobne zabawy.

Niestety polska demokracja w porównaniu do zachodniej i dojrzałej

Obecnie demokracja we Francji czy Niemczech raczej cofa się w rozwoju co sprzyja ich doganianiu przez Polskę...przynajmniej w tym aspekcie ;)

Znane są tysiące sposobów zabijania czasu, ale nikt nie wie, jak go wskrzesić.

Woodstock vs Radomska demo pewnej grupy.

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Uuu to Balbina musi być ostro rozjechany ;-)

107.jpg

"Proszę państwa. Ja nie jestem przeciwny zebraniom, wręcz przeciwnie, nie mam nic naprzeciwko, ale..."

Uuu

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) Edytowane przez xniwax

Znane są tysiące sposobów zabijania czasu, ale nikt nie wie, jak go wskrzesić.

Ale ja omijam gazetkę szerokim łukiem to nie do mnie :-)

"Proszę państwa. Ja nie jestem przeciwny zebraniom, wręcz przeciwnie, nie mam nic naprzeciwko, ale..."

Gość Włodzimierz_55692

(Konto usunięte)

Uuu to Balbina musi być ostro rozjechany ;-)

107.jpg

Napisałbym inaczej. Na długo będzie to jedyna droga do kariery. Może nawet przez 12 lat. Ponieważ na razie na to się zanosi. Pożyjemy zobaczymy ilu polityków PO, SLD i innych opcji skorzysta z tej drogi.

W wolnej i demokratycznej Polsce częste zmiany partii (twarzy) są powszechnie szanowanym sposobem robienia kariery politycznej. Szczególnie w mainstreamowych mediach. I we wszystkich partiach też.

Za te pieniądze wole kupić główkę czosnku. Ma lepszy smak i dobry wpływ na moje zdrowie.

Za te pieniądze wole kupić główkę czosnku

Masz tu dwie - za darmo (jak dla Ciebie).

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Prawdziwi hardkore czytają urbana

Masz tu dwie - za darmo (jak dla Ciebie).

PO tym zapachu rozpoznajecie się?

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.