Skocz do zawartości
IGNORED

Codzienność IV RP czyli pod butem i knutem Prezesa :)

Rekomendowane odpowiedzi

Kolejna cios dla PiSioków:

"Sąd Okręgowy w Warszawie uchylił decyzję MSWiA o zmniejszeniu emerytury Augustynowi Skitkowi. Wyrok zapadł 4 marca. To pierwszy przypadek, gdy sąd uchylił decyzję o tzw. dezubekizacji, choć wyrok nie jest jeszcze prawomocny - donosi "Gazeta Wyborcza".

- To może być przełom, który spowoduje, że inni sędziowie też zaczną wydawać podobne orzeczenia. Bo do tej pory nikt się nie odważył - powiedział gazecie Zdzisław Czarnecki, szef Federacji Stowarzyszeń Służb Mundurowych RP."

Ale jak znam życie to podniesie się wrzask, że stary układ się broni i tego typu bajania dla intelektualnie niepełnosprawnych. Pewnie któryś z nich zaraz tu na forum wystartuje.

Jestem Europejczykiem.

Gość

(Konto usunięte)
3 godziny temu, Bobcat napisał:

Jakieś skojarzenia?

To Ty jak biegniesz z kibla do telewizora gdy Rydzyk w TRWAM mowi o lewactwie? :):):)

28 minut temu, Jaro_747 napisał:

Ale jak znam życie to podniesie się wrzask, że stary układ się broni i tego typu bajania dla intelektualnie niepełnosprawnych. Pewnie któryś z nich zaraz tu na forum wystartuje

Przewrażliwiony jesteś proponuję miesiąc na Hawajach

aloha:)

40 minut temu, slawek.xm napisał:

To Ty jak biegniesz z kibla do telewizora gdy Rydzyk w TRWAM mowi o lewactwie? :):):)

Inteligentni wiedzą o kogo tam chodzi. Ty nie musisz. Idź oglądać Rydzyka, tylko nie zapomnij uklęknąć przed telewizorem gdy on pojawi się na ekranie. 

Gość

(Konto usunięte)
2 minuty temu, Bobcat napisał:

Inteligentni wiedzą o kogo tam chodzi. Ty nie musisz. Idź oglądać Rydzyka, tylko nie zapomnij uklęknąć przed telewizorem gdy on pojawi się na ekranie. 

sorry rysiu ale nigdy nie oglądałem tej telewizji . za to Ty chwaliłes sie wielokrotnie ,ze to robisz

stąd oczywiste skojarzenie że ubierasz czarne wdzianko i drapiesz ekran .. ?

Godzinę temu, Jaro_747 napisał:

Ale jak znam życie to podniesie się wrzask, że stary układ się broni i tego typu bajania dla intelektualnie niepełnosprawnych. Pewnie któryś z nich zaraz tu na forum wystartuje.

Przewidziałeś trafnie.

Edytowane przez Bobcat

sorry slawus nie trzeba ogladac tej telewizji zeby byc rydzykowym.A ty jestes rydzykowym..tak jakos.Moze jeszcze nie wiesz o tym ale od czego my jestesmy

4 minuty temu, slawek.xm napisał:

orry rysiu ale nigdy nie oglądałem tej telewizji . za to

Edytowane przez muls
3 minuty temu, slawek.xm napisał:

nigdy nie oglądałem tej telewizji . za to Ty chwaliłes sie wielokrotnie ,ze to robisz

Wiadomo że funkcjonariusze frontu propagandowego mają polecenie udawać że nie są tymi kim są i nie robią tego co robią. Nic nowego.

Gość

(Konto usunięte)
4 minuty temu, Bobcat napisał:

Wiadomo że funkcjonariusze frontu propagandowego mają polecenie udawać że nie są tymi kim są i nie robią tego co robią. Nic nowego.

towarzysz politruk przybliza arkana swojej pracy

ale mnie to zupełnie nie interesuje

chciałes skojarzenia to dostałes proste jasne i pasujące do Ciebie:)

17 minut temu, muls napisał:

Moze jeszcze nie wiesz o tym ale od czego my jestesmy

Przypisaliście mi na tym forum tyle róznych bzdurnych osobowości ,ze jedna w tą czy w tamtą nie robi juz żadnej róznicy:)

12 minut temu, slawek.xm napisał:

rzypisaliście mi na tym forum tyle róznych bzdurnych osobowości ,ze jedna w tą czy w tamtą nie robi juz żadnej róznicy:

nam tez.

27 minut temu, slawek.xm napisał:

towarzysz politruk przybliza arkana swojej pracy

ale mnie to zupełnie nie interesuje

chciałes skojarzenia to dostałes proste jasne i pasujące do Ciebie:)

Jedyne co ci dobrze wychodzi to prymitywne odszczekiwanie się. Skromniutko. I nie zamydlisz nikomu oczu nazywając go "politrukiem" w sytuacji gdy oczywista jest twoja rola na Forum i zadania jakie masz tutaj do wykonania. 

20 minut temu, muls napisał:

nam tez.

W zapartego. Jeden z podstawowych obowiązków funkcjonariuszy frontu propagandowego. 

Z zaciekawieniem czekam co teraz odpysknie.

22 minuty temu, Sine Metu napisał:

Prezes mu pokazał własnoręcznie emoji112.png

Dlatego tak Glapciowi zazdroszczą ;-).

Jestem Europejczykiem.

Gość

(Konto usunięte)
22 minuty temu, Bobcat napisał:

Z zaciekawieniem czekam co teraz odpysknie.

słabo cie wyszkolili, zdradznie emocji to błąd, poczytaj Żdanowa:)

upoluj jakąś "sarenkę" wyluzuj zapuść muzę lub pooglądaj Rydzyka

zycie samym forum , i czekanie w napieciu co tam ktoś napisze zradza niski poziom alternatywnych rozrywek oraz błędne przekonanie o jakiejkolwiek wartości wpisów jak powyżej

Godzinę temu, Sine Metu napisał:

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

12aa21f886889993cb6d88fff05ae0f4.jpg

Cholera. Jestem zaskoczony (mało powiedziane).

Zacytuje jedną z opinii:

O k**wa to jest mocne!!!

Lecz, czy prawdziwe?

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

"Measurements can provide a measure of insight, but are no substitute for human judgment. Why are we looking to reduce a subjective experience to objective criteria anyway? The subtleties of music and audio reproduction are for those who appreciate it. Differentiation by numbers is for those who do not".--Nelson Pass

Godzinę temu, Sine Metu napisał:

Ukryta Zawartość

12aa21f886889993cb6d88fff05ae0f4.jpg

Ciekawe w kontekście ostatniego nawoływania do ochrony polskich rodzin przed LGBT :) 

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Hm. W świetle powyższych rewelacji, prawie natychmiast przypomniałem sobie, że JK na miesięcznicach  wielokrotnie dziękował Macierewiczowi i pozwalał, a wręcz nakłaniał, aby tłum skanował "Antoni". Oczywiście, wytłumaczenie jest niby proste. Bo dzięki Antkowi zaistniała "religia smoleńska"'.  Ale, może coś jeszcze  jest grane? Nie od dziś wiadomo, że on zna wiele tajemnic i to praktycznie o wszystkich liczących się postaciach. Dlatego jest niezależny i nieposkromiony oraz hasa sobie jak i gdzie chce... 

No bo powiedzcie sami. Po ch... Podkomisja jeszcze istnieje? Co ciągle bada? I Za co bierze niemałe pieniądze co najmniej kilkanaście osób? 

Edytowane przez zukzukzuk

"Measurements can provide a measure of insight, but are no substitute for human judgment. Why are we looking to reduce a subjective experience to objective criteria anyway? The subtleties of music and audio reproduction are for those who appreciate it. Differentiation by numbers is for those who do not".--Nelson Pass

58 minut temu, slawek.xm napisał:

to nie wiedzieliscie o tym liście????????????:)

Ja nie wiedziałem. Takimi historiami podniecają się głównie PiSowscy wielbiciele teorii spiskowych, mnie to jakoś nigdy nie ruszało.

Ale jedna ciekawostka - jak wrzuciłem nazwisko Piotr Polaszczyk w google to wyskoczyło, że to jeden z głównych macherów w SKOKu Wołomin. Ten, co te nagrody PiSowcom wręczał a Sasin mówił, że nikt go nie zna.

Ciekawa koincydencja ;-).

Edytowane przez Jaro_747

Jestem Europejczykiem.

Powiem szczerze - mimo swojego wrogiego stosunku do Kaczyńskiego jakoś nigdy nie potrafiłem się przejąć tymi wszystkimi opowieściami na jego temat. Może dlatego, że nigdy nie uważałem faktu bycia gejem za coś złego. Ale tu chodziłoby o coś zupełnie innego, o możliwość zakulisowego wpływania na decyzje o olbrzymim znaczeniu dla całego kraju.

Prawdę mówiąc nadal skłaniam się ku tezie, że to fałszywka, ale zastanawiające jest to, że coraz więcej elementów pewnej układanki nagle zaczyna wskakiwać w swoje miejsce i z pozornego chaosu zaczyna wyłaniać się trzymająca się kupy całość.

To hasło Wałęsy niby to rzucone w przestrzeń, działania Polaszczyka w SKOK długo kryte przez Biereckiego i PiS, kariera Macierewicza. Pewnie to jeszcze nie wszystko, ciekaw jestem czy będzie jakiś ciąg dalszy.

Jestem Europejczykiem.

tak to juz było pare lat temu ale tez traktowalem z przymruzeniem oka i bez zwiazku.Ale tak na marginesie...wynikow wyborow to nie zmieni..Ale przyda sie POTEM>

Edytowane przez muls
7 godzin temu, Jaro_747 napisał:

Prawdę mówiąc nadal skłaniam się ku tezie, że to fałszywka, ale zastanawiające jest to, że coraz więcej elementów pewnej układanki nagle zaczyna wskakiwać w swoje miejsce

Myślę podobnie. Chociaż coraz więcej elementów układanki zaczyna pasować, musimy uważać, aby ich na siłę nie dopasowywać i otrzymać fałszywy obraz. Często taki bywa. Z drugiej strony - rządzący już nieraz udowodnili, że żadnych granic nie ma! No i dziwi brak dementi tych rewelacji. Chociaż PiS robi to zawsze...

jak ktos ma jeszcze jakies watpliwsci to rozwiewam.Jeezik reszte nam wyjasni jak mniemam.

rzeczywistości sukces jest to niezbyt spektakularny. PiS chciał opodatkować tylko galerie i biurowce. Komisja Europejska sprzeciwiła się takiemu rozwiązaniu (znowu), domagając równego traktowania firm. Podatek dotyczy więc teraz wszystkich nieruchomości o wartości powyżej 10 mln zł, w tym również hoteli, magazynów, a nawet budynków mieszkalnych (poza budownictwem społecznym). Warunek? Muszą być wynajęte, dzierżawione, leasingowane.

Usiłowaliśmy dowiedzieć się w ubiegłym roku, ile spływa z jego tytułu i jakież to frukta udaje się w ten sposób zebrać. Bezskutecznie. Resort finansów odpowiadał, że trzeba poczekać na koniec roku.

Zapytaliśmy o to samo teraz. Odpowiedź?

– Dane w zakresie podatku dochodowego od osób prawnych (CIT) za 2018 r. dla centrów handlowych będą dostępne w czerwcu 2019 r. – ucina ministerstwo.

Morawiecki przyznaje: zakaz handlu nie pomógł

Drobnemu handlowi miał pomóc zakaz handlu w niedzielę. Związek Przedsiębiorców i Pracodawców właśnie opublikował raport dotyczący skutków jego wprowadzenia.

Wnioski?

Czytaj także:

Centra mają mniej klientów, małe sklepy bankrutują. PiS odmawia przyznania, że to wina zakazu handlu [TYLKO U NAS]

Liczba małych sklepów regularnie spada (i to mimo dobrej koniunktury) – a zakaz handlu nie zmienił tego w żaden sposób. Za to nawet o 6,3 proc. mogły spaść obroty sklepikarzy w 2018 roku. Na zakazie korzystają zaś duże sieci – choć nie wszystkie – głównie Lidl, Biedronka oraz Carrefour. Wreszcie przez zakaz ucierpiały centra handlowe, ale przede wszystkim małe sklepy tam działające, prowadzone zazwyczaj przez indywidualnych przedsiębiorców.

Dostrzegł to nawet sam rząd.

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) Edytowane przez muls

"Uważałam, że to normalny system". Agnieszka Holland o PRL i swoim ojcu komuniście

Ojciec Agnieszki Holland był komunistycznym działaczem. Znana reżyserka opowiada o tym, jaki wpływ miały na nią poglądy Henryka Hollanda. - Uważałam, że władzy zdarzają się błędy i wypaczenia, ale generalnie jest to normalny system - mówi artystka o swoim wczesnym podejściu do PRL

Ukryta Zawartość

mamy bardzo wszechstronna agenture,,,

Pani reżyser dyskretnie pominęła fakt że jej ojciec był współinicjatorem akcji przeprowadzonej przez komunistyczną organizację studencką przeciw profesorowi Tatarkiewiczowi który w efekcie stracił posadę profesora.

Ukryta Zawartość

• Moderatorzy

Wybieramy dyskonty i tyle.

Likwidują się również małe wiejskie sklepiki bo ludzie i tak raz w tygodniu są w jakieś biedrze.

Dla małych zostaje piwo i wino.

Pomijając rentowność małych sklepików uważam, że zakaz handlu w część niedziel spowodował że rodziny chodzą do parków miejskich czy lasów. Latem w niepracujące niedziele w parkach było tyle ludzi co wcześniej w majówki.

Uważam, że to plus bo z braku laku rodziny spędzają jednak czas razem.

" Mądry głupiemu ustępuje więc głupota triumfuje"

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.