Skocz do zawartości
IGNORED

Codzienność IV RP czyli pod butem i knutem Prezesa :)

Rekomendowane odpowiedzi

5 minut temu, Bobcat napisał:

To kim był w strukturach bierutowskiego reżimu?

Prawdopodobnie przykrywką dla prawdziwego ojca kaczorów, bardzo wysoko postawionego UBeka

Teraz, slawek.xm napisał:

i kto to pisze

pierwszy orędownik siłowych rozwiązań

rzygać się chce!

Proszę o cytat PiS-owski matołku. Tylko w całości. Z kontekstem.

A teraz udaj się do Rygi. Najlepiej przez Ząbki.

2 minuty temu, Jaro_747 napisał:

Biedny tomuś musi do końca miesiąca wyrobić normę bo mu kasa przepadnie. A że myślenie sprawia mu potworny ból to dla własnego bezpieczeństwa pisze coraz mniej a wkleja coraz więcej.

Zara, zara...

Podaj mi JEDEN przykład, gdy tomuś napisał cokolwiek 'od siebie'...

1 minutę temu, Bobcat napisał:

Proszę o cytat PiS-owski matołku. Tylko w całości. Z kontekstem.

A teraz udaj się do Rygi. Najlepiej przez Ząbki.

Nie przez Ząbki, lecz przez Sri Lankę.

Uda mu się.

7 minut temu, tomek7776 napisał:

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Moim zdaniem lapsus linguae - jak sądzę chodziło mu o drastyczne przypadki, np. pobicia, podpalenia etc. Tak samo byłby ukarany gej prześladujący nie-gejów.

Ukryta Zawartość

5 minut temu, Bezlitosna Niusia napisał:

Podaj mi JEDEN przykład, gdy tomuś napisał cokolwiek 'od siebie'...

Przecież na tym polega robota trolli: wklejać gotowce.

11 minut temu, slawek.xm napisał:

i kto to pisze

pierwszy orędownik siłowych rozwiązań

rzygać się chce!

To sobie rzygnij w kąciku i nam d... nie zawracaj.

Jestem Europejczykiem.

8 minut temu, Pasqual napisał:

Pacjentów wymagających pilnej pomocy na SOR jest może 10 - 15 %, reszta to tacy, którzy przyszli żeby nie czekać w przychodni albo zostali skierowani przez lekarza POZ (szybko zrobią Panu wszystkie badania i nie będzie Pan musiał nigdzie chodzić). Gdyby SOR zajmowały się tylko nagłymi przypadkami nie byłoby tych i wielu innych tragedii. Moim zdaniem taka sytuacja  nie wynika tylko z bałaganu i braku pieniędzy, ale jest celowym działaniem władz  - stworzono system, w którym lekarze POZ muszą oszczędzać na badaniach (więc kierują ludzi na SOR),

OK.

W sumie zgadzam się z Twoimi obserwacjami. Ale, nie sądzę, że ludzie przychodzą na SOR dla swojego "widzimisię". Wszyscy szukają jakiejś pomocy, bo nie otrzymają jej NIGDZIE INDZIEJ w niedzielę czy po 18.00. Inną sprawą jest - czy wymagają pilnej pomocy? Lecz, to jak widać, do dziś kuleje, bo specjaliści z SOIR-u nie umieją zdiagnozować i nie znają się na segregacji. O zgrozo!

"Measurements can provide a measure of insight, but are no substitute for human judgment. Why are we looking to reduce a subjective experience to objective criteria anyway? The subtleties of music and audio reproduction are for those who appreciate it. Differentiation by numbers is for those who do not".--Nelson Pass

Teraz, Jaro_747 napisał:

To sobie rzygnij w kąciku i nam d... nie zawracaj.

On lubi takie rzeczy robić na Forum Romanum.

Teraz, slawek.xm napisał:

I jeszcze na dodatek nędza intelektualna. Napisać coś autorskiego od siebie przerasta go.

4 minuty temu, Bobcat napisał:

A przede wszystkim - rżnąć głupa. Dawno takiego "stylu" nie widziałem. O zgrozo...

"Measurements can provide a measure of insight, but are no substitute for human judgment. Why are we looking to reduce a subjective experience to objective criteria anyway? The subtleties of music and audio reproduction are for those who appreciate it. Differentiation by numbers is for those who do not".--Nelson Pass

5 minut temu, Pasqual napisał:

Moim zdaniem lapsus linguae - jak sądzę chodziło mu o drastyczne przypadki, np. pobicia, podpalenia etc. Tak samo byłby ukarany gej prześladujący nie-gejów.

Kolego, dla PiSmanów to za subtelne, nie zrozumieją.

Jestem Europejczykiem.

11 minut temu, Bobcat napisał:

No, to ja jestem taki okropek:

Piszę od siebie.

Chyba se włoncze Pancernych... Tam też się sporo działo, jak i tu,  za to - jeszcze śmieszniej. A stary Czereśniak to już mistrzostwo świata.

11 minut temu, zukzukzuk napisał:

A przede wszystkim - rżnąć głupa. Dawno takiego "stylu" nie widziałem. O zgrozo...

Słaboś paczał. Było już takich mnóstwo ?. I wszystko to poszło w "pierony jasne", że się tak Gustlikiem podeprę...

27 minut temu, zukzukzuk napisał:

OK.

W sumie zgadzam się z Twoimi obserwacjami. Ale, nie sądzę, że ludzie przychodzą na SOR dla swojego "widzimisię". Wszyscy szukają jakiejś pomocy, bo nie otrzymają jej NIGDZIE INDZIEJ w niedzielę czy po 18.00. Inną sprawą jest - czy wymagają pilnej pomocy? Lecz, to jak widać, do dziś kuleje, bo specjaliści z SOIR-u nie umieją zdiagnozować i nie znają się na segregacji. O zgrozo!

To właśnie ta celowo zła organizacja służby zdrowia. Niestety, na SOR głośno pomocy domagają się wszyscy pacjenci, więc poza ewidentnymi przypadkami (urazy,  duszność etc) trzeba ich zbadać, żeby powiedzieć czy natychmiastowa pomoc była konieczna, czy nie. To naprawdę nie wynika z braku umiejętności. Wyobraź sobie  taką sytuację jaka ma miejsce np. w Szwecji, gdzie wszyscy cicho  czekają kilka godzin na swoją kolejkę, którą wcześniej ustaliła wyznaczona do tego pielęgniarka. U nas coś takiego by nie przeszło.

Och, Adasiu...

Zniszczenie całkiem nieźle prosperującego kraju w centrum Europy - to trzeba być niebylejakim ch*jem.

I może za to mu się należy.

Ale dopiero po odsiedzeniu "ćwiartki". Co najmniej.

13 minut temu, Pasqual napisał:

To naprawdę nie wynika z braku umiejętności. Wyobraź sobie  taką sytuację jaka ma miejsce np. w Szwecji, gdzie wszyscy cicho  czekają kilka godzin na swoją kolejkę, którą wcześniej ustaliła wyznaczona do tego pielęgniarka. U nas coś takiego by nie przeszło.

Tu mam odmienne zdanie. Oczywiście, że dużą winę ponosi system. Ale, u nas też ustalają (segregują), kto może czekać kilka godzin w kolejce, a komu musi być udzielona pomoc wcześniej. I takie coś obowiązuje oraz jest przestrzegane (chociaż są protesty - często wydają się być słuszne). Miałem (nie) przyjemność być kilka razy,, przez kilka godzin na SOR. I znam to z autopsji. Tyle, że jak widać - owa segregacja, zbyt często marnie wygląda i jest robiona przez osoby NIEKOMPETENTNE. To pokazują ostatnie smutne przykłady z życia.  Tak uważam. Wytłumacz to rodzinie, żonie czy dziecku, że facet przyjechawszy na SOR z bólem nogi po pomoc, siedział tam przez godziny, a potem go wywieźli... do kostnicy. SZOK!

Widze, ze coraz bardziej wam odpala, Bn juz nawet zaczal cos o swojej kobicie wypisywac, o zniszczeniach nie wspomne. Panowie, czas do psychiatryka.

Welly, welly, welly, welly, welly, welly, well. To what do I owe the extreme pleasure of this surprising visit?

Teraz, Bobcat napisał:

A co? Właśnie stamtąd piszesz?

A cos tam podobno pisales o odpyskiwaniu. Czyzby ciebie mialo nie dotyczyc?

Welly, welly, welly, welly, welly, welly, well. To what do I owe the extreme pleasure of this surprising visit?

Ja o zniszczeniach też nie zamierzam więcej wspominać. Wszyscy widzą . Prócz pana z klejem i pani z zębami.

Niczemu niewinne kunie, araby -symbolem upadku i nieszczęścia tego cudnego kraju.

A takie coś, jak bubek - przyłazi i czepia się mojej Baby. I jeszcze proponuje 'psychiatryk'.

Owszem - Bombowiec ci miejsca ustąpi. Trotyl znalazł, toteż mocno zabiegany.

Śpij spokojnie.

8 minut temu, Bezlitosna Niusia napisał:

Ja o zniszczeniach też nie zamierzam więcej wspominać. Wszyscy widzą . Prócz pana z klejem i pani z zębami.

Niczemu niewinne kunie, araby -symbolem upadku i nieszczęścia tego cudnego kraju.

A takie coś, jak bubek - przyłazi i czepia się mojej Baby. I jeszcze proponuje 'psychiatryk'.

Owszem - Bombowiec ci miejsca ustąpi. Trotyl znalazł, toteż mocno zabiegany.

Śpij spokojnie.

Raczej ciebie sie czepiam, ze w takim pierdolniku o babie swojej wypisujesz.

Pird........ o rzekomych trollach przez Pis delegowanych, a same od rana do wieczora pitolenie tej samej melodyki.

Ze wam sie chce.

A wlasnie, Bobik juz kogos cytowal, udowadnial, ze oczytany?

?

Edytowane przez bubusia

15 minut temu, bubusia napisał:

A wlasnie, Bobik juz kogos cytowal, udowadnial, ze oczytany?

Znowu uzewnętrzniasz swoje kompleksy PiS-owski matołku?

A tutaj przykład do jakiego poziomu szamba doszło prawicowe pismactwo (dziennikarstwem tego nazywać nie sposób):

Ukryta Zawartość

Knajacki język, rynsztokowa frazeologia na poziomie wpisów flamastrem na ścianach publicznego szaletu. 

Gdyby tym samym językiem zwrócić się do nich - zaraz byłby wrzask o "mówie nienawiści".

Ukryta Zawartość

Bobik ciebie ktos programuje z tym matolkiem, a moze zes bot?

Tutaj mamy za to lingo out of this world

. - Wyższa cywilizacja przyjeżdża, przygląda się, "Co oni tu wyprawiają?". Jak zagrozimy destabilizacją (...) Putinem, oni nam przeszkodzą, przetną na pół, ziemia się zwinie, wszystkich nas zgniecie - stwierdził Wałęsa.

Tak lubuja sie w trotylach, a moze cos o galaktykach i cywilizacjach

47 minut temu, bubusia napisał:

Bobik ciebie ktos programuje z tym matolkiem

Tak. Podobnie jak Ciebie w pisaniu głupawej propagandy PiS.

Gość

(Konto usunięte)
Godzinę temu, bubusia napisał:

Bobik ciebie ktos programuje z tym matolkiem, a moze zes bot?

Z  nim nie da się juz nawet rozmawiać , ani powaznie ani żartem bo i tak po chwili spowadza wszystko do jednego  mianownika

2 godziny temu, zukzukzuk napisał:

Tu mam odmienne zdanie. Oczywiście, że dużą winę ponosi system. Ale, u nas też ustalają (segregują), kto może czekać kilka godzin w kolejce, a komu musi być udzielona pomoc wcześniej. I takie coś obowiązuje oraz jest przestrzegane (chociaż są protesty - często wydają się być słuszne). Miałem (nie) przyjemność być kilka razy,, przez kilka godzin na SOR. I znam to z autopsji. Tyle, że jak widać - owa segregacja, zbyt często marnie wygląda i jest robiona przez osoby NIEKOMPETENTNE. To pokazują ostatnie smutne przykłady z życia.  Tak uważam. Wytłumacz to rodzinie, żonie czy dziecku, że facet przyjechawszy na SOR z bólem nogi po pomoc, siedział tam przez godziny, a potem go wywieźli... do kostnicy. SZOK!

Przykro mi, że masz takie doświadczenia. Na znanym mi  SOR  ordynator albo starszy lekarz  decydował o kolejności przyjęcia, co często skutkowalo awanturami robionymi przez rodziny pacjentów   NB polityka rządu przynosi zamierzone efekty, w zeszłym roku zmarło w Polsce najwięcej osób od czasów II Wojny Światowej. Oczywiście służba zdrowia nie jest wyłącznie temu winna, dopisać trzeba stresy zapewniane nam przez nasze ukochane władze i jedzenie z różnymi konserwantami.. 

Gdy ktoś pyta Rozmówcę, "czyś nie bot przypadkiem ?" - znaczy, że pytok nie ma nic do powiedzenia. Tylko takie skromne pytanie idioty.

Smutna sprawa. Ostatnio niejaki Dominik pytał o to samo mulsa.

Żałość ogarnia, gdy się was, prawaków pisiatych czyta.

Plus jeszcze "epatowanie" angielskim.

Jakiemu i Onuckowiej sprzedajcie, moi drobni wyrobnicy.

Edytowane przez Bezlitosna Niusia
Kot. Straszliwie namolny.
Godzinę temu, slawek.xm napisał:

spowadza wszystko do jednego  mianownika

I ma rację, bo waszych tu "występów" nie można nie sprowadzić do jednego mianownika. Takiego festiwalu bezczelności, hucpy, kłamstw i prymitywnej, chamskiej propagandy dla inteligentnych inaczej, nie da się po prostu inaczej opisać. Każdy choćby nawet niezbyt lotny, ale jednak  samodzielnie myślący człowiek, obserwujący co wasi idole i pracodawcy wyprawiają będzie miał przynajmniej  poważne wątpliwości. Jak się takich nie ma, a wy nie macie, to się jest po prostu wyrobnikiem frontu propagandowego. Z rozmysłem napisałem o wyrobniku, nie pracowniku, bo waszym wypadku o profesjonalizmie nie może być mowy. Nie wystarczy chcieć, trzeba jeszcze umieć, a u was z tym wyjątkowo marnie. Tak, jesteście żałosnymi, bo już nawet nie śmiesznymi (zabawny czasami bywa bąbowiec, choć to dość jarmarczna forma rozrywki czyli podśmiechujki z ułomnego) pisiarskimi matołkami ze zleconymi zadaniami do wykonania. A, że i wy i wasi pracodawcy to banda tumanów, to i efekty waszej tu, najpewniej wykonywanej w niesłychanym znoju (jak się nie umi ni w ząb, ale bardzo chce...) pracy nie dość, że żadne to jeszcze efekt przeciwny. Tak, przeciwny, bo by propaganda odniosła zamierzony skutek musi być prowadzona umiejętnie, profesjonalnie, z wyczuciem, wręcz finezyjnie. Wy możecie o choćby jednej z tych cech tylko pomarzyć, to są dla was zupełnie niedostępne nigdy wyżyny. Propaganda prowadzona źle (w waszym przypadku wręcz w sposób jaki należy opisywać w podręcznikach jak propagandy i PR nie należy robić) przynosi nie korzyści, a straty. Jak tak czytam te wasze tutejsze "popisy" to dochodzę do wniosku, że dzisiejsza opozycja, a od jesieni już władza, powinna wam za ten trud i znój pożytecznych idiotów wręcz dziękować. Tyle ile wy i tacy jak wy zrobili by z opozycji stali się władzą nie zrobił nikt z jej zwolenników...

Gość

(Konto usunięte)

aleś sie bidoku popisał

wykazałes swoja "finezję":)

śpij dobrze z poczuciem spełnionego obowiązaku:):)

czasem lubie czytać te Twoje głupawe pyszne propagandówki a że dawno Cie nie było to i ubawiłes mnie świetnie

dzieki za dobry humor na dobranoc:)

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.