Skocz do zawartości
IGNORED

Codzienność IV RP czyli pod butem i knutem Prezesa :)

Rekomendowane odpowiedzi

1 minutę temu, jar1 napisał:

A kto finansuje, zarządza  wpolityce i inne tzw. "niezależne" media? ?

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Kazdy ma swoich, nie zaprzeczam, tylko musimy sobie zdawac sprawe, ze nic nie jest niezalezne, i kazdy  gega tak jak mu mocodawcy kaza, chyba tutaj sie zgodzimy?

Ukryta Zawartość

Welly, welly, welly, welly, welly, welly, well. To what do I owe the extreme pleasure of this surprising visit?

a Bach niemcem był. Jak oni maja juz zrypany ten berecik to mozna  juz tylko z drona ogladac.Zreszta nie wiadmo czy ten Bach to był niemiec bo to jest niemozliwe z grubsza.Musi był polakiem.

Edytowane przez muls
1 minutę temu, muls napisał:

a Bach niemcem był. Jak oni maja juz zrypany ten berecik to mozna  juz tylko z drona ogladac.

Odnos sie do tematu, naucz sie tego w koncu.

Welly, welly, welly, welly, welly, welly, well. To what do I owe the extreme pleasure of this surprising visit?

bubusia ty to mozesz sobie odniesc to twojej babci a ja bede do Bacha.Skoro zajmujesz sie niemcami.

Edytowane przez muls

Jak się należało spodziewać pucinioki, prawaki i obrońcy instytucjonalnego KK w Polsce (instytucji, nie Kościoła jako wspólnoty wiernych), po wystąpieniach w Auli UW strasznie wyją. I słusznie, bo oto mamy polityczny zwrot PO z pozycji przychylnej w stosunku do KK, na pozycję minimum neutralną i określenie się jako partii stricte liberalnej. Oczywiście, że wystąpienie Jażdżewskiego nie było przypadkowe, ani nie uzgodnione i  nie zaaprobowane przez Tuska i KE. Było i żadne oficjalne mniej lub bardziej dobitne dementi ze strony czy PO czy PSL tego nie zmienią. To czego Tusk nie chciał powiedzieć, powiedział Jażdżewski i tylko to ma znaczenie i się liczy. Cieszę się, że KE wreszcie się w tej kwestii, przynajmniej werbalnie określiła, żałuję tylko, że dopiero teraz. Kaczorek może sobie krzyczeć do woli gomułkowskimi frazami o podnoszenie ręki na Kościół, nie ma to żadnego znaczenia, bo propaganda ambonowa działa już tylko i wyłącznie na wyborców PiS, a i to nie na wszystkich, bo nawet część z nich ma już panoszenia się i wtrącania się KK w politykę, dość. Więcej, ta kaczorkowa ręka podniesiona na Kościół to potężny polityczny błąd, bo dotąd i słusznie kaczor jak ognia unikał takich deklaracji. Określenie się wprost PiS jako ugrupowania klerykalnego to dokładnie to czego Tusk i KE oczekiwała i się na "geniuszu" kurdupla nie zawiodła. Brawo, tak się dać wpuścić w maliny to tylko pucinioki potrafią... Przesuniecie się KE na lewo w kwestiach światopoglądowych, nawet jeśli tylko werbalne, to i "neutralizacja" i Biedronia i Zandberga, bo ich dotychczasowi zwolennicy, a przynajmniej ich spora część mogą zdecydować się przenieść swoje głosy na ugrupowanie niepomiernie silniejsze i mające o wiele większe szanse.

Tak, pisiątka, macie powód do skowytu i macie się czego bać. O ile wycie pomniejszych pucinioków w tej kwestii byłoby rzeczą nieistotną (zawsze szczekali na tą nutę) to podniesiona ręka na Kościół drabinkowego to już klęska i dowód, że i on i PiS idzie na dno. I bardzo dobrze, byle tak dalej, szczególnie, że i w gospodarce zaczyna już trzeszczeć. Musieli się przyznać, że po latach jakoby nadwyżki budżetowej, w tym roku mamy już poważny deficyt, już mamy, mimo, że "piątka" jeszcze nie weszła w życie, NBP nie wpłaci do budżetu ani złotówki, bo nie ma ani złotówki dochodu, rezerwy walutowe spadły, a co najistotniejsze po latach niskiej inflacji, czy wręcz deflacji, na skutek rozdawania kiełbasy wyborczej mamy to:

Ukryta Zawartość

Macie powody do wycia, szczególnie, że lada moment, tu przed wyborami do PE, TSUE wyda orzeczenie posyłające całą tzw. reformę sądownictwa do kosza i trzeba będzie jak w przypadku i IPN i SN wszystko w wyjątkowo upokarzający sposób odszczekać.

Spodziewałem się, że Tusk w sposób mniej lub bardziej bezpośredni ogłosi swój powrót do polskiej polityki, czego jak czego, ale tego co ustami Jażdżewskiego ogłosił, nie. Jestem mile zaskoczony i bardzo zadowolony.

Ukryta Zawartość

Nie wiem po co wklejasz to w 2 miejscach, ale jesli juz tak musisz, to zobaczymy co sie stanie jak te glosy nie pojda na KE, a wlasnie na Wiosne.

I wtedy dopiero bedzie wycie. Tyle ze za pozno.

Edytowane przez bubusia

2 minuty temu, bubusia napisał:

wiem po co wklejasz to w 2 miejscach, ale jesli juz tak musisz, to z

ty wiele rzeczy nie wiesz jeszcze ale nie musisz tego oglaszac. A swoja droga nie zajmuj sie nieswoim wyciem z troska judasza.

Edytowane przez muls
2 minuty temu, muls napisał:

ty wiele rzeczy nire wiesz jeszcze ale nie musisz tego oglaszac.

Znowu ad personam, ile kur.... mozna.

5 minut temu, bubusia napisał:

Znowu ad personam, ile kur.... mozna.

a ciebie nie ma?Ty to duch swienty?

9 minut temu, bubusia napisał:

Nie wiem po co wklejasz to w 2 miejscach, ale jesli juz tak mu

a to co to jest.Dyrygowanie ,kierowanie ustawianie.Zatrudnili cie do kierowania ruchem. ?Bedziesz wskazywał kto gdzie i ile ma pisac?

Edytowane przez muls
19 minut temu, bubusia napisał:

Kazdy ma swoich, nie zaprzeczam, tylko musimy sobie zdawac sprawe, ze nic nie jest niezalezne, i kazdy  gega tak jak mu mocodawcy kaza, chyba tutaj sie zgodzimy?

Najpierw piszesz caly elaborat na temat finansowania gazety(Liberte) nie przychylnej władzy pisowskiej a potem jak juz pokaza jar macki ośmiornicy  "reżimowej wladzy" skąd czerpią kasę  to próbujesz zmarginalizować ..."Kali ukrasc krowe..."

post 1

bubusia ty to mozesz sobie odniesc to twojej babci a ja bede do Bacha.Skoro zajmujesz sie niemcami.

post 2

ty wiele rzeczy nie wiesz jeszcze ale nie musisz tego oglaszac.

post 3

Ostatnie 3 posty mulsa i jego merytorycczny wklad w dyskusje. Lapy opadaja.

Teraz, asterix1 napisał:

Najpierw piszesz caly elaborat na temat finansowania gazety(Liberte) nie przychylnej władzy pisowskiej a potem jak juz pokaza jar macki ośmiornicy  "reżimowej wladzy" skąd czerpią kasę  to próbujesz zmarginalizować ..."Kali ukrasc krowe..."

A co mam o tym pisac, to stare i dobrze znane.

to moze wroc do wczesniejszych wpisow bubusia to pojmiesz istote.

5 minut temu, bubusia napisał:

tym pisac, to stare i dobrze znane.

oprocz niemcow sa tam jeszcze Polacy w Batorym.Zajmji sie ich dziadkami ,ojcami, pochodzeniem, pieniedzmi kto i skad..Zajmji sie rzadami ktore przed rzondem picu finansowaly Liberte.Kto i dlaczego i ile.

Edytowane przez muls

A nie wiesz przez kogo Batory jest finansowany?

3 minuty temu, bubusia napisał:

to moze wroc do wczesniejszych wpisow bubusia to pojmiesz istote.

muls w tym zdaniu wszystko ujął.....

Teraz, bubusia napisał:

A nie wiesz przez kogo Batory jest finansowany?

o maj gad ....

2 godziny temu, xniwax napisał:

Nie wiem, mulsie,  ile na rękę biorą POKE-mony za to aby robić z siebie idiotów.

ONI robią z siebie większych idiotów. Nie ma jakiegokolwiek porównania.

1 minutę temu, asterix1 napisał:

muls w tym zdaniu wszystko ujął.....

o maj gad ....

Co o maj gad, kto zalozyl Batorego?

4 minuty temu, bubusia napisał:

esz przez kogo Batory jest finansowany?

wiem i co z tego.

1 minutę temu, bubusia napisał:

o o maj gad, kto zalozyl Batorego?

tyle ze jest tysiac razy madrzejszy od ciebie.I robi to czego ty nie ogarniasz.

Edytowane przez muls
3 minuty temu, muls napisał:

wiem i co z tego.

To napisz, czego sie boisz.

3 minuty temu, muls napisał:

tyle ze jest tysiac razy madrzejszy od ciebie.

A kogo to obchodzi co ty sadzisz tutaj na temat madrosci, czlowieku ogarnij sie w koncu.

Pisz w temacie, a nie o mnie. Masz jakas obsesje na punkcie bubusi?

Edytowane przez bubusia

nie ma to znaczenia  bubusia dla tematu.Tak jak nie ma jaki rzad placił tez.I tyle w temacie bubusia.Nie jestes partnerem do rozmowy.

Edytowane przez muls
7 minut temu, bubusia napisał:

To jest niestety znowu prowokowanie pyskówki:

(1) Gdy JA umieszczam informację kto kogo finansuje po przeciwnej stronie - jest to ważki, merytoryczny głos w dyskusji.

(2) Ale gdy adwersarz pokaże kto kogo finansuje po MOJEJ stronie - nie ma o czym rozmawiać, kwituję to wzruszeniem ramion.

4 minuty temu, muls napisał:

nie ma to znaczenia dla bubusia dla tematu.Tak jak nie ma jaki rzad placił tez.I tyle w temacie bubusia.Nie jestes partnerem do rozmowy.

?

ewidentny kompleks na punkcie bubusi

3 minuty temu, Bobcat napisał:

(2) Ale gdy adwersarz pokaże kto kogo finansuje po MOJEJ stronie - nie ma o czym rozmawiać, kwituję to wzruszeniem ramion.

Czyli mamy porzucic temat dyskusji i rozwazac inne finansowanie o ktorym bylo 100 razy, tak?

Edytowane przez bubusia

No coz, wydaje wam sie, ze pan J dobrze zroibil.  A ja jestem ciekaw jak wypadl u tych bardziej neutralnie patrzacych. Mam wrazenie, ze niekoniecznie wyjdzie to wam na zdrowie. Ale zobaczymy.

21 minut temu, muls napisał:

a tutaj akurat sam zainteresowany mowi

Po raz drugi brawo. Nam coraz większy szacunek do Jażdżewskiego.

a jak tumania tumanow?A tak tumania tumanow.A za czyje pieniadze jak tu niektorzy badaja przeplywy

nowy sondaż pracowni Social Changes dla wPolityce.pl przed wyborami do PE. Prawica prowadzi, rośnie poparcie dla Wiosny, wysoko Kukiz. Reszta pod progiem" – krzyczy tytuł portalu braci Jacka i Michała Karnowskich, którzy nie kryją się z uwielbieniem dla Jarosława Kaczyńskiego i jego polityki. Informacja brzmi tak, jakby "pod progiem" była także Koalicja Europejska.

Jednak nic bardziej mylnego. Wystarczy dokładniej przyjrzeć się opublikowanym słupkom. Bo nawet z badania zleconego przez prawicowy portal wynika, że dystans pomiędzy Zjednoczoną Prawicą a Koalicją Europejską jest nieduży. Ba, coraz mniejszy.

ondaż wskazuje, że przez ostatni tydzień zmalało poparcie dla Zjednoczonej Prawicy oraz ruchu Kukiz 15'. Wzrosło zaś Koalicji Europejskiej oraz Wiośnie.

Na formację Jarosława Kaczyńskiego chce głosować 36,8 proc. badanych – podaje wPolityce.pl. To wynik gorszy od tego sprzed tygodnia o 0,7 punktu procentowego. Koalicję Europejską popiera natomiast 32,6 proc. ankietowanych, co oznacza wzrost o 1,5 punktu.

Na dalszych miejscach są Wiosna Roberta Biedronia (12,5 proc. – wzrost o 0,4 punktu) oraz Kukiz'15 (8,5 proc. – spadek o 1,8). Pozostałe ugrupowania w tym sondażu są pod progiem, m.in. prawicowa Konferedacja (2,9 proc.).

Media braci Karnowskich
Media związane z braćmi Karnowskimi od lat wiernie stoją murem za Prawem i Sprawiedliwością oraz jego liderem. Gdy wybuchła afera z taśmami z udziałem Jarosława Kaczyńskiego, to właśnie w wywiadzie dla "Sieci" prezes PiS zapewniał, że to "kapiszon".

Niedługo potem poseł PO Krzysztof Brejza ujawnił niewygodne rachunki głównego bohatera afery, Kazimierza Kujdy. Okazało się, jak duże pieniądze Narodowy Fundusz Ochrony Środowiska i Gospodarki Wodnej przekazywał m.in. mediom braci Karnowskich.

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

47 minut temu, muls napisał:

"Polska prawica żeruje na polskiej religijności, cynicznie wykorzystując alians z episkopatem do swoich politycznych celów.

A może nawet i odwrotnie.

Niejaki Jan Mosiński - pisuar z zamiłowania i ze stanu umysłu - odgraża się w internetach, że jutro wystosuje pismo do prokuratury przeciwko Jażdżewskiemu za 'szerzenie mowy nienawiści'.

I jest to wieść znakomita i cieszyłbym się bardzo, tylko niestety..., niestety...

Najpewniej jeszcze dziś dostanie od któregoś z szubrawców z Epidiaskopu pisemko, typu "morda w kubeł, baranie, nie widzisz, że i tak zaczynamy mieć przesrane?"

Kieckowi nie lubią, gdy się o nich za dużo gada.

I cała moja uciecha na nic...

a tutaj drodzy biedacy z bieszczad jest  sposob na lepsze zycie.

Na antenie programu w telewizji Trwam prezes fundacji Lux Veritatis ojciec Tadeusz Rydzyk i jej dyrektor finansowa Lidia Kochanowicz-Mańk pochwalili się swoimi najnowszymi sukcesami. Mówili m.in. o planowanym na poniedziałek rozpoczęciu budowy Muzeum "Pamięć i tożsamość", na które ministerstwo kultury zwiększyło dotację do 117 mln złotych. Do sukcesów należy również możliwe rozszerzenie działalności należącej do fundacji Toruńskiej Geotermii na miasto Bydgoszcz. 

- Tyle lat nas blokowano, a pokazaliśmy, że w Polsce można takie rzeczy robić. Tylko nie kłócić się i nie zazdrościć - stwierdził duchowny na antenie telewizji. - Ty też pracuj i też będziesz miał - dodał i zaraz dał kolejną radę: - Jak ktoś wybuduje dom, czy kupi samochód, to trzeba się cieszyć, a nie zazdrościć. Jak ktoś ma firmę, to trzeba się cieszyć, bo ktoś inny będzie miał pracę.

- Powiedziałbym, że nasz sukces jest waszym sukcesem - podsumował.

i mysle ze z tego szczescia powinniscie natychmiast znowu...dac.

Edytowane przez muls
  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.