Skocz do zawartości
IGNORED

Codzienność IV RP czyli pod butem i knutem Prezesa :)

Rekomendowane odpowiedzi

Gość

(Konto usunięte)

"Grzegorz Schetyna zarzuca rządowi Prawa i Sprawiedliwości, że ten przymyka oczy na sprawę pedofilii. Jednak sprawozdania z sejmowych głosowań nie pozostawiają złudzeń, komu tak naprawdę zależy na walce z tym skandalicznym problemem.

Okazuje się, że w głosowaniu dotyczącym przyjęcia w całości ustawy przeciwko pedofilii w 2016 roku, „za” opowiedziało się tylko 5 posłów Platformy Obywatelskiej! Ustawę poparło 229 posłów Prawa i Sprawiedliwości!

obraz.thumb.png.efeb7cc693ca77caa474059289aa6d07.png

Opozycja zgłasza poprawki, które mają na celu storpedowanie projektu, który jest bardzo potrzebny Polsce. Projekt, który stworzy rejestr pedofilów

— podkreślał w Sejmie Jaki.

Kwestionujecie skuteczność publicznego rejestru. Wystarczy zrobić „sprawdzam” i sięgnąć do doświadczeń innych państw

— zwrócił uwagę minister, przytaczając przykład działania rejestru w Stanach Zjednoczonych.

Wszystkie dane są dostępne na stronach amerykańskiego Departamentu Sprawiedliwości.

Na przykład w Stanach Zjednoczonych, gdzie rejestr jest pełny, dostępny i znacznie szerszy niż my proponujemy, na stronach Departamentu Sprawiedliwości możemy przeczytać, że w czasie funkcjonowania rejestru przestępczość seksualna spadła o 62 proc.!

— mówił Patryk Jaki.

Dzisiaj należy sobie zadać pytanie, czy przez ostatnie lata, kiedy proponowaliśmy stworzenie takiego rejestru, ile dzieci można było uratować? Tak samo jak w USA, dzięki temu, że stworzy się narzędzie prewencyjne, gdzie rodzice będą mieli pogłębiony dostęp do wiedzy i będą wiedzieli, kiedy w ich otoczeniu pojawi się niebezpieczny pedofil. Kwestionujecie rejestr otwarty, tymczasem my, w swojej ustawie, proponujemy, żeby rejestr otwarty był zarezerwowany dla szczególnej grupy przestępców, dla osób, które popełniły przestępstwo ze szczególnym okrucieństwem wobec dzieci, oraz takich, którzy działali w recydywie. Należy sobie zadać pytanie: kogo bronicie?

Wysoki Sejmie, kończy się czas, kiedy będziemy zadawali pytanie: biedni pedofile? Nie! Dziś trzeba zadać pytanie: A biedne dzieci? Zamiast stawiać państwo na głowie, my je na nogach. Kończy się raj dla pedofilów. Czy wam się to podoba, czy nie

— podkreślał w Sejmie Patryk Jaki."

to tak dla przypomnienia pokemonom

22 minuty temu, Sine Metu napisał:

Ciekawi mnie podstawa prawna.

No, jak to? To ja tu, w obsranym, oddalonym od "cywilizacji życia" (tu - cywilizacja śmierci, gdyby ktoś zapomniał) - mieście, pamiętam, a Wy nie?

Przecież już było kiedyś, że "to rzutuje fatalnie na zabytek".

I też za***ali sprzęt.

Gość

(Konto usunięte)

Małgorzata Kidawa-Błońska

PO popiera istnienie takiego zamkniętego rejestru, a wstrzymanie się od głosu było efektem tego, że ustawa przewidywała również istnienie "całkowicie otwartego rejestru, w którym każdy mógłby sprawdzać kto tam jest".

29 minut temu, slawek.xm napisał:

film nie nadaje się do publicznych pokazów, ze wzgledu na zbyt wiele zawartych tam szczegółów

swoim dzieciom bym go nie pokazał i myslę ,że nie tylko ja

No to trzymaj je wieczorem w chałupie. O której godzinie miał być wyświetlany ten film?

Edytowane przez Jaro_747

Jestem Europejczykiem.

Gość

(Konto usunięte)
17 minut temu, Jaro_747 napisał:

No to trzymaj je wieczorem w chałupie. O której godzinie miał być wyświetlany ten film?

a jakie to ma znaczenie?na YT jest już 10 milionów wyświetleń

kazdy kto chce może obejrzeć w domu

28 minut temu, slawek.xm napisał:

Na przykład w Stanach Zjednoczonych, gdzie rejestr jest pełny, dostępny i znacznie szerszy niż my proponujemy, na stronach Departamentu Sprawiedliwości możemy przeczytać, że w czasie funkcjonowania rejestru przestępczość seksualna spadła o 62 proc.!

— mówił Patryk Jaki.

Kłamie dres PiSowski.

"Polskie Towarzystwo Seksuologiczne przywoływało badania z USA, gdzie taki rejestr również obowiązuje. Liczba przestępstw nie spadła, nie zmniejszyła się ilość recydywistów."

Jestem Europejczykiem.

Gość

(Konto usunięte)
Teraz, Jaro_747 napisał:

Kłamie dres PiSowski.

"Polskie Towarzystwo Seksuologiczne przywoływało badania z USA, gdzie taki rejestr również obowiązuje. Liczba przestępstw nie spadła, nie zmniejszyła się ilość recydywistów."

w sumie w dupie z jakim

jedyne co jest ważne to to ,ze PO nie poparła rejestru pedofilów

w takiej sprawie opozycja powinna bardziej myslec co robi ale jak zwykle zwycięzyło polityczne kunktatorstwo i bycie przeciw za wszelka cenę

a że rejestr przejdzie było przeciez wiadomo z parlamentarnej arytmetyki

dzieki idiotycznej postawie PO dziś mozna jej zarzucać ,ze to własnie PO broniło pedofili byleby sie wszyscy nie dowiedzieli kim są qwa skandal!!

Bez wytrysku nie ma grzechu, a pedofilia to tylko do 10 lat. 12 latki można spokojnie i, jak widać bezpiecznie...

Dlatego tańczymy.

Edytowane przez jar1
Gość glazior

(Konto usunięte)
2 minuty temu, jar1 napisał:

a pedofilia to tylko do 10 lat. 12 latki można spokojnie i, jak widać bezpiecznie...

Kolega jest muzułmaninem ?

Nie wiedziałem.

8 minut temu, slawek.xm napisał:

dzieki idiotycznej postawie PO dziś mozna jej zarzucać ,ze to własnie PO broniło pedofili byleby sie wszyscy nie dowiedzieli kim są qwa skandal!!

Z tego co pamiętam, chodziło, żeby wszyscy nie dowiedzieli się, kim byli rodzice ofiar wymieniani w tym jawnym rejestrze. No, ale czy tonącego to interesuje...

nagrywamy.com

Gość glazior

(Konto usunięte)
8 minut temu, jar1 napisał:

tylko do 10 lat

Poprawka .8 lat- Aisza miała 9 lat.

4 minuty temu, przemak napisał:

żeby wszyscy nie dowiedzieli się, kim byli rodzice ofiar

Prosta piłka.

https://rps.ms.gov.pl/pl-PL/Public#/home

Zrzut ekranu (120).png

Gość

(Konto usunięte)
7 minut temu, przemak napisał:

Z tego co pamiętam, chodziło, żeby wszyscy nie dowiedzieli się, kim byli rodzice ofiar wymieniani w tym jawnym rejestrze. No, ale czy tonącego to interesuje...

ogarnij się ?

rejestr pedofilów a Ty piszesz o nich "ofiary"?

kogo Ty bronisz?

Gość glazior

(Konto usunięte)
3 minuty temu, slawek.xm napisał:

No przemakowi chyba chodziło o rodziców ofiar , tak to odebrałem. ?

5 minut temu, slawek.xm napisał:

ogarnij się ?

kogo Ty bronisz?

Zawsze zastanawiałem się do kogo trafia beznadziejnie prymitywny PiSowski populizm. No i jedną osobę już mam.

Jestem Europejczykiem.

42 minuty temu, slawek.xm napisał:

a jakie to ma znaczenie?na YT jest już 10 milionów wyświetleń

kazdy kto chce może obejrzeć w domu

Przejebane, nie? 

Gość

(Konto usunięte)
Teraz, Bezlitosna Niusia napisał:

Przejebane, nie? 

nie

wg mnie kazdy człowiek na świecie powinien ten film zobaczyć

9 minut temu, Jaro_747 napisał:

Zawsze zastanawiałem się do kogo trafia beznadziejnie prymitywny PiSowski populizm. No i jedną osobę już mam.

pis bardzo dobrze mozna wykorzystać do własnych celów dlatego ich wygrana w październiku dla mnie będzie korzystna ?

Ty upajasz sie populizmem KE i mnie to nie przeszkadza ?

Gość glazior

(Konto usunięte)
13 minut temu, Jaro_747 napisał:

Zawsze zastanawiałem się do kogo trafia beznadziejnie prymitywny PiSowski populizm.

Przestań się puszyć nigdy nie byłeś i nie będziesz Inteligentem !

15 minut temu, slawek.xm napisał:

ogarnij się ?

kogo Ty bronisz?

Ja napisałem, co napisałem, a ty przeczytałeś, co chciałeś przeczytać. Ogarnij się.
Są dokładne daty dokonania czynu zabronionego, miejscowości, sygnatury akt.
I tak Laskowo, miejsce popełnienia przestępstwa, to gmina Przelewice. Nie znalazłem, ile mieszkańców ma Laskowo, ale Przelewice mają aż 72 mieszkańców.

nagrywamy.com

9 minut temu, slawek.xm napisał:

pis bardzo dobrze mozna wykorzystać do własnych celów dlatego ich wygrana w październiku dla mnie będzie korzystna ?

Ty upajasz sie populizmem KE i mnie to nie przeszkadza ?

Jesteś zbyt ograniczony intelektualnie żeby mnie zrozumieć więc daj sobie spokój, to nie na twój łeb.

Nie potrafisz prostych faktów i liczb pojąć - na tym się skup na początek.

Jestem Europejczykiem.

Gość glazior

(Konto usunięte)
4 minuty temu, przemak napisał:

daty dokonania czynu zabronionego, miejscowości, sygnatury akt.

https://rps.ms.gov.pl/pl-PL/Public#/home/303d7ab9-5785-4d5d-8618-a39b400d64df

Senior , gdzie to jest ?

Zrzut ekranu (120).png

Zrzut ekranu (121).png

Zrzut ekranu (122).png

Zrzut ekranu (123).png

3 minuty temu, glazior napisał:

Senior , gdzie to jest ?

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

nagrywamy.com

Gość glazior

(Konto usunięte)
4 minuty temu, Jaro_747 napisał:

Jesteś zbyt ograniczony intelektualnie żeby mnie zrozumieć

Ale nie na tyle żeby nie wiedzieć że Ty i tobie podobni żerujecie na nieszczęściu.

12 minut temu, glazior napisał:

Przestań się puszyć nigdy nie byłeś i nie będziesz Inteligentem !

Nie znasz się na tym to nie zabieraj głosu.

3 minuty temu, glazior napisał:

Ale nie na tyle żeby nie wiedzieć że Ty i tobie podobni żerujecie na nieszczęściu.

Nie przypuszczałem, że popełnisz wpis głupszy od sławka. Ale udało się, brawo!

Jestem Europejczykiem.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.