Skocz do zawartości
IGNORED

Codzienność IV RP czyli pod butem i knutem Prezesa :)

Rekomendowane odpowiedzi

Gość glazior

(Konto usunięte)

Nawet jeżeli są daty dokonania czynu zabronionego, miejscowości, sygnatury akt to ten rejestr jest potrzebny  !!!!!. Rodzice którzy mają jakieś wątpliwości co do osób mających kontakt z dzieckiem mogą taka osobę sprawdzić np. nowego nauczyciela który swoim zachowaniem może prowokować takie zarzuty. 

3 minuty temu, glazior napisał:

Nawet jeżeli są daty dokonania czynu zabronionego, miejscowości, sygnatury akt to ten rejestr jest potrzebny  !!!!!. Rodzice którzy mają jakieś wątpliwości co do osób mających kontakt z dzieckiem mogą taka osobę sprawdzić np. nowego nauczyciela który swoim zachowaniem może prowokować takie zarzuty. 

Jest potrzebny, ale PO była nie przeciwko rejestrowi, tylko przeciwko TAKIEMU rejestrowi, a ja jestem przeciwko takim pomówieniom jak twoje.

nagrywamy.com

27 minut temu, slawek.xm napisał:

nie

wg mnie kazdy człowiek na świecie powinien ten film zobaczyć

pis bardzo dobrze mozna wykorzystać do własnych celów dlatego ich wygrana w październiku dla mnie będzie korzystna ?

Ty upajasz sie populizmem KE i mnie to nie przeszkadza ?

"Każdy"????

Proszę księdza...  Ksiądz od lat za nic pesos bierze...

Gdybyście się zachowywali, jak wam wasz Jerzusek przykazał - nigdy nie mielibyście z takimi straszliwcami z waszej ferajny do czynienia.

Ale - rzeknij i przyklęknij... Ile ty masz lat?

Bo,( nie omieszkam się obśmiać) - piętnasty ci idzie...

Raptem.

I już żona...

Ja pierd...

Gość

(Konto usunięte)
5 minut temu, przemak napisał:

ale PO była nie przeciwko rejestrowi, tylko przeciwko TAKIEMU rejestrowi

czyli chciała chronic dane pedofilów przed opinia publiczną!

Twoje obawy co do ofiar sa bezzasadne a miejsce popełnienia przestępstwa jest ważnym elementem rejestru

Gość glazior

(Konto usunięte)

Wracając do meritum sprawy

Pytana o wstrzymanie się od głosu większości posłów klubu PO w głosowaniu nad wprowadzeniem w Polsce rejestru pedofilów (pięciu posłów PO była przeciw), Kidawa-Błońska przyznała, że "rejestr jest potrzebny".

- Potrzebny jest rejestr, w którym każda osoba, która zatrudnia osoby, które mają pracować z dziećmi, może je sprawdzić. To jest bardzo ważne. Jeżeli przychodzi, ktoś kto ma pracować w szkole, w domu dziecka, ma prowadzić zajęcia na obozie, to my sprawdzamy tę osobę - tłumaczyła. Dodała, że PO popiera istnienie takiego zamkniętego rejestru, a wstrzymanie się od głosu było efektem tego, że ustawa przewidywała również istnienie "całkowicie otwartego rejestru, w którym każdy mógłby sprawdzać kto tam jest".

- Ta ustawa, przeciwko której się wstrzymaliśmy, nie głosowaliśmy, miała kilka zapisów, na które nie mogliśmy się zgodzić... Nie ma nigdy w żadnym kraju otwartych rejestrów pedofilów - podsumowała Kidawa-Błońska.

""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""

Nie było dotąd w Polsce metod, by – jak w Stanach Zjednoczonych, Wielkiej Brytanii, Kanadzie czy Francji – skutecznie kontrolować sprawców przestępstw na tle seksualnym, gdy już opuszczą więzienie. Mimo że wielu dopuszcza się ponownie podobnych przestępstw. USA W USA system ochrony przed sprawcami przestępstw na tle seksualnym działa od ponad dziesięciu lat. Właśnie w Stanach Zjednoczonych po raz pierwszy został zastosowany rejestr sprawców przestępstw seksualnych. Prowadzenie rejestru, zapoczątkowane w 1991 r. jako prawo w jednym ze stanów, szybko rozprzestrzeniło się na pozostałe. W 2001 r. wdrożona została do użytku prowadzona przez FBI ogólnokrajowa baza sprawców przestępstw seksualnych, którzy opuszczali zakłady karne i wymagali nadzoru z uwagi na prawdopodobieństwo powrotu na drogę przestępczą, a także dopuścili się przestępstw z użyciem przemocy. Od 2006 r. obowiązuje w USA prawo, które dało podstawę do prowadzenia rejestrów według tych samych zasad w każdym stanie. Obowiązkowi rejestracji podlegają wszyscy sprawcy, niezależnie od oceny stopnia ryzyka recydywy i niezależnie od wieku. W rejestrze opisany jest wygląd sprawcy oraz tzw. historia kryminalna. Poza aktualną fotografią są tu m.in. odciski palców i dłoni, , kopia ważnego prawa jazdy lub innego dowodu tożsamości oraz próbki DNA. Poprzez specjalną stronę internetową (The National Sex Offender Public Website) można uzyskać otwarty dostęp do rejestru.

https://www.justice.gov/criminal-ceos/sex-offender-registration-and-notification-act-sorna

Ustawa o rejestracji i powiadomieniu o przestępcach seksualnych (SORNA)

Tytuł 1 Ustawy o ochronie i bezpieczeństwie dzieci Adama Walsha z 2006 r. Ustanowił kompleksowy, krajowy system rejestracji przestępców seksualnych o nazwie Rejestracja i powiadomienie o przestępcach seksualnych (SORNA). SORNA ma na celu zlikwidowanie potencjalnych luk i luk, które istniały w ramach wcześniejszych przepisów, oraz wzmocnienie ogólnokrajowej sieci rejestracji przestępców seksualnych.

Cele ustawy o rejestracji i powiadomieniu o przestępstwie seksualnym (SORNA)

Programy rejestracji i powiadamiania o przestępstwach seksualnych są ważne dla celów bezpieczeństwa publicznego. Rejestracja przestępcy seksualnego to system monitorowania i śledzenia przestępców seksualnych po ich uwolnieniu do społeczności. Rejestracja dostarcza ważnych informacji na temat skazanych przestępców seksualnych do władz lokalnych i federalnych oraz opinii publicznej, takich jak nazwisko sprawcy, aktualna lokalizacja i przeszłe przestępstwa. Obecnie środki publicznego powiadamiania obejmują strony internetowe przestępców seksualnych we wszystkich stanach, Dystrykcie Kolumbii i niektórych terytoriach. Niektóre stany obejmują inne formy powiadomienia. (Aby uzyskać listę państw przez państwowe rejestry przestępców seksualnych, kliknij tutaj ).
W określonym przedziale czasowym każda jurysdykcja jest zobowiązana do przestrzegania norm federalnych określonych w ustawie o rejestracji i powiadamianiu o przestępcach seksualnych (SORNA). Jurysdykcje obejmują wszystkie 50 stanów, Dystrykt Kolumbii, główne terytoria USA oraz federacje indyjskie uznane przez władze federalne.

Brak rejestracji

Przestępstwem federalnym jest, aby osoba świadomie nie rejestrowała lub aktualizowała swojej rejestracji zgodnie z wymaganiami Ustawy o rejestracji i powiadamianiu o przestępcach seksualnych (SORNA). Na przykład przestępca seksualny musi zaktualizować swoją rejestrację w każdej jurysdykcji, w której mieszka, jest zatrudniony lub uczęszcza do szkoły. Przestępcy skazani za to przestępstwo podlegają ustawowym karom (Więcej informacji można znaleźć w Poradniku obywatela do ustawy federalnej o rejestracji przestępców seksualnych ).

Rola CEOS

CEOS współpracuje z Jednostką Śledczą ds. Zaawansowanych Technologii (HTIU), Federalnym Biurem Śledczym (FBI) i Urzędami Prokuratora Generalnego Stanów Zjednoczonych w całym kraju w celu prowadzenia dochodzeń i ścigania przestępców seksualnych, którzy nie zarejestrowali się zgodnie z ustawą o rejestracji i powiadomieniu o przestępcach seksualnych (SORNA) .
Ponadto prawnicy CEOS prowadzą szkolenia mające na celu edukowanie funkcjonariuszy organów ścigania, śledczych, prokuratorów i innych osób w sprawie krajowego systemu rejestracji przestępców seksualnych. Ponadto CEOS opracowuje, wdraża i wspiera strategie, wnioski legislacyjne i inicjatywy polityczne dotyczące egzekwowania SORNA.

PO WIĘCEJ INFORMACJI

Poradnik obywatela do ustawy federalnej o rejestracji przestępców seksualnych

Publiczna strona internetowa publicznego przestępcy seksualnego

Państwo przez państwowy rejestr przestępców seksualnych

Ustawa o ochronie dzieci i bezpieczeństwa Adama Walsha z 2006 r

Jak zgłaszać naruszenia rejestracji przestępców seksualnych

Zaktualizowano 6 marca 2018 r

Edytowane przez glazior
18 minut temu, glazior napisał:

Księdza chyba. Albo katechetę

Sprawdzenie jest obowiązkiem pracodawcy więc nauczycieli się sprawdza.

Edytowane przez Jaro_747

Jestem Europejczykiem.

Gość

(Konto usunięte)
3 minuty temu, Jaro_747 napisał:

Księdza chyba. Albo katechetę.

W kwietniu prokuratura Okręgowa w Słupsku skierowała do sądu akt oskarżenia przeciwko Pawłowi K. Mężczyzna, będąc instruktorem tańca w miejskiej instytucji kultury w Słupsku, miał popełnić dziewięć przestępstw, w tym pięć o charakterze seksualnym na szkodę czterech małoletnich kursantek.
Więcej: https://wiadomosci.radiozet.pl/Polska/Afera-pedofilska-w-Slupsku.-Poslowie-PO-do-Biedronia-Dosc-z-hipokryzja

Teraz, slawek.xm napisał:

W kwietniu prokuratura Okręgowa w Słupsku skierowała do sądu akt oskarżenia przeciwko Pawłowi K. Mężczyzna, będąc instruktorem tańca w miejskiej instytucji kultury w Słupsku, miał popełnić dziewięć przestępstw, w tym pięć o charakterze seksualnym na szkodę czterech małoletnich kursantek.
Więcej:

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Nauczyciela tańca w instytucji kulturalnej. Nie nauczyciela w szkole sławuś.

Ukryta Zawartość

Jestem Europejczykiem.

Gość

(Konto usunięte)
7 minut temu, Jaro_747 napisał:

Nie nauczyciela w szkole sławuś

Nauczyciel wykorzystywał zaufanie i naiwność dziewczynek czterech z klas O do III i jednej z V klasy. Ofiary pokazały na rysunkach gdzie dotykał je nauczyciel.

https://poscigi.pl/nauczyciel-pedofil-molestowal-dzieci-w-podstawowce/

54-letni pastor wykorzystywał seksualnie 5-letnią dziewczynkę podczas lekcji angielskiego.

https://www.onet.pl/?utm_source=www.fakt.pl_viasg_fakt&utm_medium=referal&utm_campaign=leo_automatic&srcc=ucs&pid=d8419a81-8e48-5c28-9ffa-4e1b050bc136&sid=f13b499b-dba8-44e4-a9ae-cb9ebb087cc8&utm_v=2

Pedagog gwałcił 14-latkę

Był wychowawcą w domu dziecka w Grudziądzu

https://www.se.pl/wiadomosci/polska/grudziadz-pedagog-gwalcil-14-latke-aa-K4it-dbL8-QGBB.html

Liczba nauczycieli popełniających przestępstwa seksualne jest z pewnością większa niż liczba księży, którzy takie przestępstwa popełniają

https://www.prawo.pl/oswiata/pedofilia-wsrod-nauczycieli-slowa-jana-kanthaka,319419.html

Do sądu trafił akt oskarżenia przeciwko 42-letniemu nauczycielowi, który miał uwieść uczennicę głogowskiego gimnazjum. Za seks z dziewczynką, niespełna 15-latką, grozi mu do 12 lat więzienia.

https://gazetalubuska.pl/nauczyciel-uwiodl-15letnia-gimnazjalistke/ar/7909642

chcesz więcej?

1 minutę temu, slawek.xm napisał:

chcesz więcej?

Oczywiście. Szczególnie mnie interesuje czemu w tym rejestrze nie figuruje np. niejaki Olejniczak - jeden z "bohaterów" filmu Sakielskiego, choć figurować jak najbardziej powinien?

Pracodawcy mają prawo dostępu do niepublicznej części rejestru przeciw której opozycja nie protestowała.

Przeczytaj sobie powyższe zdanie dwa razy. Albo trzy, dwa może być za mało.

Edytowane przez Jaro_747
Kapusiostwo

Jestem Europejczykiem.

4 minuty temu, slawek.xm napisał:

mam nadzieję ,że odpoczniesz sobie ode mnie

Lotność twego umysłu nadzwyczajnie mnie relaksuje. Odpoczywam przy lekturze twoich wpisów.

Edytowane przez Jaro_747

Jestem Europejczykiem.

3 minuty temu, slawek.xm napisał:

że odpoczniesz sobie

Zanim wszyscy sobie odpoczniemy może łaskawie zdążysz jeszcze odpowiedzieć czemu w tym rejestrze nie występuje były (od wczoraj bodaj) ksiądz Jarosław Olejniczak. Skazany prawomocnym wyrokiem za czyny o charakterze pedofilskim?

2 godziny temu, glazior napisał:

Kolega jest muzułmaninem ?

Nie wiedziałem.

A coś z tym źle?

Bo ja na  przykład właśnie wróciłem z kolacji , na którą byłem zaproszony.

I świetnie ugoszczony. Brzuch mi zaraz pęknie.

Ramadan, chamie .

Czy ty kogoś do wigilijnego stołu zaprosiłeś? Kiedykolwiek?

Bo mnie - ustawicznie ich opierdalającego, żeby nie śmiecili - (i  tak smiecą, potem sprzątają) -zaprosili i ugościli. Zazwyczaj - handlują narkotycznym gównem.

Tobie by nawet pod buta nie splunęli.

Natomiast za idiotyzmy przez ciebie głoszone... Kto wie??

Edytowane przez Bezlitosna Niusia
Ramadan
Gość Sine Metu

(Konto usunięte)

Kasa dla emerytów i na pierwsze dziecko szału w sondażach nie zrobiły, więc postanowiono ludzi postraszyć i rozpętać wojnę ideologiczną. No i pojawiły się hasła obrony wartości, obrony rodziny, a na końcu obrony Kościoła. Wszyscy pamiętamy Prezesa krzyczącego, że zamach na Kościół to zamach na Polskę. Brakowalo mi tylko hasła o odrąbywaniu ręki ;-).

I w tym właśnie momencie pojawił się film Sekielskich. Wyszło na to, że broniąc Kościoła PiS broni pedofilskiej mafii. Tym sposobem PiS z deszczu wpadł pod rynnę.

Tematyka i data premiery filmu była znana wszystkim, tylko chyba nie PiS.
Wystarczyło przeciągnąć prętem po kratach, co świetnie zrobił Jażdżewski.

Czyli znowu ich Tusk wybzykał bez mydła
5 godzin temu, slawek.xm napisał:

dyne co jest ważne to to ,ze PO nie poparła rejestru pedofilów

nie poparła bo ten rejestr w obecnej postaci  bardzo prosto prowadzi do znalezienia danych ofiar .Co dalej skutkowalo by strachem przed zglaszaniem wypadkow.I jest to celowa dzialalnosc.Inna sprawa czy ci idioci potrafia cos wymyslec z sensem?

4 godziny temu, slawek.xm napisał:

czyli chciała chronic dane pedofilów przed opinia publiczną!

samo myslenie ze chciala bronic pedofilow swiadczy o wysokim stopniu zdzieciecenia albo zidiocenia.To czesto idzie z wiekiem.

Edytowane przez muls

miejsce popełnienia przestępstwa jest ważnym elementem rejestru

Naprawdę? I gdyby nie było miejsca to co, pedofil by mniej pedofil y był? 

nagrywamy.com

17 minut temu, muls napisał:

nie poparła bo ten rejestr w obecnej postaci  bardzo prosto prowadzi do znalezienia danych ofiar .Co dalej skutkowalo by strachem przed zglaszaniem wypadkow.I jest to celowa dzialalnosc.Inna sprawa czy ci idioci potrafia cos wymyslec z sensem?

samo myslenie ze chciala bronic pedofilow swiadczy o wysokim stopniu zdzieciecenia albo zidiocenia.To czesto idzie z wiekiem.

najlepsze ze ci idioci maja gotowe takie, wymyslone juz gotowce na swiecie gdzie uniknieto takch wpadek ale przeciez ci durnie  nie to maja w glowie.

Edytowane przez muls

tak dla oprzytomnienia slawus

siądz dotykał na lekcji religii Autorzy dokumentu "Tylko nie mów nikomu" dotarli między innymi do jednej z pokrzywdzonych przez duchownego nastolatek. Gdy dochodziło do traumatycznych zdarzeń z udziałem księdza Dariusza Olejniczaka - w latach 2008 i 2009 - miała zaledwie 7 lat. - Okazało się, że ksiądz ją dotykał. To wszystko działo się na lekcji religii - mówi pani Joanna, mama pokrzywdzonej. - Mieliśmy kolorowanki i kolorowaliśmy Maryję czy coś takiego i ja spytałam się, czy tak mogę tych kolorów użyć. Pamiętam, że ksiądz koło mnie usiadł i mówiąc mi coś tam o tej Maryi, zaczął mnie dotykać. Nie mogłam się ruszyć, tylko słuchałam tego, co mówi - wspomina w filmie nastolatka. Rodzice zawiadomili prokuraturę oraz władze kościelne. W czasie prowadzonego przez śledczych postępowania, za księdza Olejniczaka poręczył kardynał, arcybiskup, metropolita warszawski Kazimierz Nycz. (http://www.tvn24.pl)

Ukryta Zawartość

opublikowany w sobotę w internecie film dokumentalny Tomasza i Marka Sekielskich "Tylko nie mów nikomu" przedstawia kolejne udokumentowane przypadki pedofilii w polskim Kościele. Podobnych ujawnianych historii - dramatów ofiar, wyroków sądowych, ale i spraw zamiatanych pod dywan - było w ostatnich latach więcej. O wielu z nich informowaliśmy w TVN24 i na tvn24.pl. Oto niektóre z takich spraw. (http://www.tvn24.pl)

obraz.thumb.png.39be0c3195a7398400f574e265bd12a7.png

biedni rodzice zasmuceni wyrokierm na pedofila ze swojej wsi.To jest prawdziwy stopien zidiocenia ludzi..

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) Edytowane przez muls

mam nadzieję ,że odpoczniesz sobie ode mnie

A co się takiego stało?

Na Elektrodę cię biskupek przeniósł?

Czyś tu punktów uzbierał co niemiara?

Ot! Ciekawość ogarnia...

3 godziny temu, Sine Metu napisał:

Tematyka i data premiery filmu była znana wszystkim, tylko chyba nie PiS.
Wystarczyło przeciągnąć prętem po kratach, co świetnie zrobił Jażdżewski.

Czyli znowu ich Tusk wybzykał bez mydła emoji23.pngemoji111.png

Niech bzyka. Daj mu Pambuk.

Natomiast, jeśli jeszcze raz uklęknie przed oczajduszą w czerni, licząc na poklask gawiedzi - gdy go spotkam - plunę mu w oczy.

6 godzin temu, Jaro_747 napisał:

hasełka o Wałęsie

"To co słyszę dziś na temat zachowań ks Jankowskiego jest nieprawdopodobne i nie jestem w stanie w to uwierzyć"

Nie do wyobrażenia jest zwycięstwo Solidarności czy pozycja Wałęsy bez udziału fizycznego Ks.Jankowskiego" - komentuje Wałęsa. Swój wpis kończy słowami "Był moim przyjacielem i tak pozostanie".

Tu na forum, przez pewnego specjalistę od Żdanowa powinien zostać nazwany obrońcą pedofili.

Teraz na dodatek bredzi, o złym zachowaniu Cybuli.

Mógłby chociaż raz zamilczeć.

Widze, ze nastapil szal. Oczywiscie KK sam sobie winien. Zastanawia tylko bezrefleksyjne utozsamianie hierachow i ksiezy pedofilow z calym Kosciolem(czyli wiernymi). Chyba jest tak jak Holowni udalo sie napisac:

Wy, swoim tchórzostwem, ignorancją i koniunkturalizmem niszczycie życie nie tylko ofiarom tych przestępstw, ale i setkom uczciwych księży, tysiącom katolików na których spadnie społeczne odium za cały ten bajzel, za ofiary odpowiedzialności zbiorowej” – podkreślił Hołownia.

Jeszcze raz wam przypomne, ze Kosciol to nie tylko zwyrodniali ksieza i hierarchowie, to tez zwykli ludzie, i inni ksieza - ci normalni. I uprzedzajac pytanie dlaczego nic nie robicie, nalezy pomyslec co mozna zrobic, na ile zwykly katolik ma mocy i mozliwoasci zrobienia czegos.

Takze kolego BN(i inni), jak zaczniesz juz ublizac wszystkim, bez wyjatku(wszystkim zwiazanym z KK), zastanow sie nad tymi slowami.

Skierowalem do Ciebie, bo zauwazylem ostre emocje w jednym z wpisow. Ale tyczy sie ogolu.

Edytowane przez bubusia

Welly, welly, welly, welly, welly, welly, well. To what do I owe the extreme pleasure of this surprising visit?

9 minut temu, jezz napisał:

u na forum, przez pewnego specjalistę od Żdanowa powinien zostać nazwany obrońcą pedofili.

jeezik nie musi zostac nazwany obronca pedoflli.Ale to juz twoj problem.

7 minut temu, bubusia napisał:

ze raz wam przypomne. ze Kosciol to nie tylko zwyrodniali ksieza i hierarchowie, to tez zwykli ludzie, i inni ksieza, ci normalni.

ALE  ci zwykli ludzie trzydziesci lat udawali ze nic nie wiedza jak napisala hołowni Gretkowska bubusia.Rzneli glupa i udawali ze nic sie nie dzieje a nawet plakali po wyroku na gnoja.A oskarzali ofiary.Niektore sie z tego powodu wieszały.A znaczna czesc tu udawadniala ze zadnego problemu nie ma.

7 minut temu, bubusia napisał:

iebie, bo zauwazylem ostre emocje w jednym z wpisow. Ale tyczy sie ogolu.

czy moze chodzi ci o twoje ja per..le?i podobne?

Edytowane przez muls

Wciąż niczego nie pojmujesz, Bupku miły...  Lub tylko udajesz, że nie rozumiesz. 

Proszę, przypomnij mi fragment z mojej bazgraniny, gdzie ubliżam "wszystkim związanym z KK".

Znasz mnie - wtedy przeproszę solennie, ukorzę się, pokłonię i sam siebie zgłoszę do Moderacji.

A, póki co - nie stawiaj mi żadnego księdza przed oczy, bo - nie ręczę za siebie.

Choć "niespotykanie spokojny człowiek" ze mnie jest.

Fajnego dnia!

Jacek.

alez proszem bardzo.Tylko sie rozkoszowac.

Szymon Hołownia skrytykował Kościół i napisał, że jest filmem tak wstrząśnięty, że na razie był w stanie obejrzeć go tylko do połowy. Dodał jednak, że "to oczywiste, że ja ani przez ten film z Kościoła nie odejdę, ani nie będę go mniej kochał. Bo to mój dom". I właśnie głównie te słowa ostro rozsierdziły pisarkę i feministkę Manuelę Gretkowską.

"Woody Allen polskiego katolicyzmu - Szymon Hołownia, komentując wstrząsający dokument >Tylko nie mów nikomu< opowiedział dowcip. Suchar sprzed 500 lat. (...) Pół tysiąca lat temu protestanci poczuli gniew i odeszli z Kościoła, wiedząc że nie da się go zreperować, właśnie przez jego >instytucjonalny wymiar<. Już wtedy dom, którego Hołownia nie chce dzisiaj opuścić, miał przegniłe fundamenty, zmurszałe mury i dziurawy dach. A od tego czasu nazbierało się jeszcze sporo gruzu p

Feministka skomentowała również fragment, w którym Hołownia wyznaje, że "chciałby wierzyć, że choćby dla garstki (...) będzie szczepionką, po której reagować będą na każdy sygnał prawdopodobnego dramatu". "Czy ktoś uważający się za katolickiego intelektualistę naprawdę sądzi, że pedofilia to jedyny problem polskiego Kościoła? Przyznać się, odpokutować i dalej ubogacać >wymiar instytucjonalny<? Nie czytał >Sodomy< i nie rozumie, że te zakonnice, księża, nawet biskupi mający >reagować< niewiele mogą w >sodomskiej< machinie Watykanu? Że to nie papieże i kardynałowie zaczęli zwalczać kościelnych przestępców, ale ludzie spoza Kościoła, bo mogli..." - zżyma się pisarka.

Gretkowska odniosła się także do tego, że Hołownia przerwał oglądanie filmu Sekielskiego, bo jak napisał, "chce mu się rzygać". "A mi się chce rzygać, zwyczajnie po przeczytaniu jego postu, bo jest kolejną zapowiedzią pucowania ruiny, w której już nikt normalny nie chciałby zamieszkać. Jak bardzo bezdomnym duchowo trzeba być, żeby nie czuć smrodu jej zgnilizny? Lewych finansów, prześladowania kobiet, zakłamania, pychy i chciwości. Ale Polak potrafi. Za pomocą polskiego hydraulika naprawimy watykańskie szambo, które teraz wybiło. Nie życzę nikomu renowacji gówna" - podsumowała wulgarnie.

lacji.

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) Edytowane przez muls

Muls, nie kazdy musial o tym wiedziec, nie kazdy chodzi i rozmysla o pedofilii w KK, robienie z tego oreza walki z wiara tez odwraca uwage od istoty problemu, a Gretkowska ma swoje przekonania i wykorzysta wszystko, zeby pojechac po KK, zreszta nie tylko KK, ona nienawidzi wiary jako takiej. Takze obwiniaj tych, ktorzy naprawde zasluguja, a nie wszystkich.

BN, ja doskonale pojmuje wszystko, ty zreszta tez. Co do twojego pytania, w wielu twoich wpisach widac pogardliwy stosunek nie tylko do pedofilii(tego nikt normalny nie akceptuje), ale do wiary jako takiej(katolickiej), Jezusa, Boga. Chyba nie musze ci tego udowadniac.

Edytowane przez bubusia

Welly, welly, welly, welly, welly, welly, well. To what do I owe the extreme pleasure of this surprising visit?

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.