Skocz do zawartości
IGNORED

Codzienność IV RP czyli pod butem i knutem Prezesa :)

Rekomendowane odpowiedzi

9 minut temu, glazior napisał:

"W wyborach do parlamentu rozstrzygnie się przyszłość naszej Ojczyzny oraz dalsze losy dobrej zmiany.

Zgadza się, ważą się losy Polski, albo komuna wróci szeroką ławą i będziemy coraz dalej na peryferiach Europy albo powrócimy do umacniania roli Polski we wspólnocie europejskiej.

Jakość wniosków w porównaniach audio jest zawsze zgodna z jakością procedury porównawczej.

Pasja bez precyzji to chaos. DOBRZE ŻE JEST MUZYKA

Gość glazior

(Konto usunięte)
11 minut temu, jezz napisał:

Opozycja - ta polityczna i ta celebrycka - musi się nauczyć szacunku dla tych, którzy ich nie popierają, mają inne poglądy, kierują się innymi wartościami. Bez tego nigdy nie przekonają ich ani do siebie, ani do swojego programu. Jak to ujął Donald Tusk w Gdańsku: - Nigdy nie spotkałem się z agresywną odmową dialogu, kiedy poważnie traktowałem swojego rozmówcę. Trzeba tylko wyjść do każdego bez wyjątku."

11 minut temu, jezz napisał:

Dla tutejszych oszołomów do poczytania.

Oszołomy to głównie tacy co swoje działanie opierają o wiarę.

Jakość wniosków w porównaniach audio jest zawsze zgodna z jakością procedury porównawczej.

Pasja bez precyzji to chaos. DOBRZE ŻE JEST MUZYKA

Zabawna ta dbalosc o ortografie, w sumie jestem za, poprawnosc jest jak najbardziej pozadana, tylko dlaczego jak jakis zwolennik Pisu walnie jakis blad, to okazuje sie, ze jest nieukiem, a jak przeciwnik Pisu walnie blad, to okazuje sie, ze to jest zwykle czepianie gosci pozbawionych argumentow(niejeden juz tu pisasl, ze jak nie ma sie do czego czepnac, jak nie ma zadnych argumentow, to tylko zostaje przypieprzanie sie o bledy. I nie mam nic przeciwko wykazywaniu bledow, zastanawia jednak to zupelnie inne podejscie. Ma ktos na to odpowiedz?

Welly, welly, welly, welly, welly, welly, well. To what do I owe the extreme pleasure of this surprising visit?

Lepiej popraf to 1sze slowo i drogie tesz

?

Mysle, ze nowa twarza KE powinien zostac kolega Lechu. Mysle, ze przekonalby niezdecydowanych, jest wyjatkowo koncyliacyjny, wsluchuje sie w 2 strone, bardzo wrazliwy:)

Chyba wlasnie Tusk takich szuka.Bob tez sie nadaje.

I 747 moglby wspomoc. Tusk takich szuka:)

Ps oczywiscie nie zycze az tak zle, jakas alternatywa musi byc, a przy wsparciu kolegow wyzej mogloby poleciec ponizej 10%, a przy takim poparciu Pis moglby oszalec:)

Edytowane przez bubusia

Welly, welly, welly, welly, welly, welly, well. To what do I owe the extreme pleasure of this surprising visit?

Przecież to była intelektualna prowokacja.Taka zabawa konwencją .To już pisowiec z pisowcem się nie rozumieją ?

Gość glazior

(Konto usunięte)
9 minut temu, wojciech iwaszczukiewicz napisał:

Przecież to była intelektualna prowokacja.Taka zabawa konwencją .To już pisowiec z pisowcem się nie rozumieją ?

No my się rozumiemy , tylko Ty nas obu nie rozumiesz.

Ale przyjdzie niedługo taki dzień , oj przyjdzie Wojciechu....

"będę dla was jak rodzony ojciec ...... surowy acz sprawiedliwy" ?

12.jpg

Edytowane przez glazior
6 minut temu, wojciech iwaszczukiewicz napisał:

To raczej ty nie rozumiesz, patrz dokladniej. A pisowcem nie jestem kolego drogi. Chociaz, jezeli kazdy anty - KE to pisowiec, to moze i jestem.

Edytowane przez bubusia

Czemu pisowcy nie chcą się przyznać,że nimi są ?Ze wstydu?I tu glazior może mieć rację.Przyjdzie taki czas,że...tak będzie.

5 minut temu, wojciech iwaszczukiewicz napisał:

Czemu pisowcy nie chcą się przyznać,że nimi są ?Ze wstydu?I tu glazior może mieć rację.Przyjdzie taki czas,że...tak będzie.

Podaj definicje pisowca. Nie wiem, moze jestem, i sie przyznam.

Dawaj te definicje.

Moze wystarczy nie trawic p. Schetyny?

Swoja droga, to nie lepiej byloby sie go pozbyc? Po kiego on wam? Tuska jeszcze moge zrozumiec, ale kolesia, ktorego prawie nikt nie trawi? Przeciez to przegrywanie na wlasne zyczenie.

Edytowane przez bubusia

5 minut temu, glazior napisał:

Sama myśl o tym że nim nie jesteś świadczy że nim jesteś.

To tu przewaga pisowcow. A wlasciwie to same.

?

Edytowane przez bubusia

Przybliżona definicja PIS-dowca: Polak, Katolik, często z wąsem. Hoduje poczucie wiecznej krzywdy, niby wspólnoty a tak naprawdę własnej. Wiecznie ktoś go oszukuje. Zwykle to są Oni.

bubusia

Nie będziemy się bawić w definicje.Wystarczy,że w sytuacji gdy obóz rządzący dąży do władzy totalnej ( i przy okazji dewastuje państwo) a Ty...zajmujesz się krytyką ( nieobiektywną ) opozycji.To nie opozycja jest w tej chwili zagrożeniem dla Polski ale PiS.To nie opozycja rządzi ale pewien szeregowy poseł.Jak Ci nie odpowiada Schetyna to głosuj na innych ale nie na PiS.Jeśli w tej sytuacji polaryzacji postaw atakujesz jedynie opozycję to nie dziw się,że jesteś odbierany jako pisowiec.

9 minut temu, glazior napisał:

Sama myśl o tym że nim nie jesteś świadczy że nim jesteś.

Myśl u pisowca ?To coś nowego.U nich od myślenia jest tylko jeden.

7 minut temu, jello napisał:

Przybliżona definicja PIS-dowca: Polak, Katolik, często z wąsem. Hoduje poczucie wiecznej krzywdy, niby wspólnoty a tak naprawdę własnej. Wiecznie ktoś go oszukuje. Zwykle to są Oni.

Polak - tak, katolik - tak, hoduje krzywde - nie, czy mnie ktos wiecznie oszukuje - znowu nie. Co wiecej, nie lapie sie w ramy wschod - zachod, wyksztalcony - niewyksztalcony, biedny-bogaty.

No wiec, jak oceniasz?

bubusia

Nie będziemy się bawić w definicje.Wystarczy,że w sytuacji gdy obóz rządzący dąży do władzy totalnej ( i przy okazji dewastuje państwo) a Ty...zajmujesz się krytyką ( nieobiektywną ) opozycji.To nie opozycja jest w tej chwili zagrożeniem dla Polski ale PiS.To nie opozycja rządzi ale pewien szeregowy poseł.Jak Ci nie odpowiada Schetyna to głosuj na innych ale nie na PiS.Jeśli w tej sytuacji polaryzacji postaw atakujesz jedynie opozycję to nie dziw się,że jesteś odbierany jako pisowiec.

Wg mnie, nie jest to az taka dewastacja jak piszesz, i uwazam, ze tamci nawet bardziej dewastowali(tyle, ze w bialych). I tyle.

Edytowane przez bubusia

18 minut temu, bubusia napisał:

Moze wystarczy nie trawic p. Schetyny?

Wystarczy?

I jeszcze musi byc namaszczenie przez mulsika?

5 minut temu, bubusia napisał:

Polak - tak, katolik - tak, hoduje krzywde - nie, czy mnie ktos wiecznie oszukuje - znowu nie. Co wiecej, nie lapie sie w ramy wschod - zachod, wyksztalcony - niewyksztalcony, biedny-bogaty.

No wiec, jak oceniasz?

Wg mnie, nie jest to az taka dewastacja jak piszesz, i uwazam, ze tamci nawet bardziej dewastowali(tyle, ze w bialych). I tyle.

Czyli potwierdzasz to co napisałem o stosunku do nepotyzmu.

10 minut temu, jello napisał:

Wałęsa?

Do jezz

Mulsik to tylko tania propaganda, ktora robi(sobie, i tym ktorych wspiera) wiecej szkody niz pozytku. Zadnego niezdecydowanego nie przekona. I szybko powinni go wylaczyc. No chyba, ze chca ponownego wpierd....

Czyli potwierdzasz to co napisałem o stosunku do nepotyzmu.

Tak, jestem przeciw, czy to w Pisie, czy nie.

Edytowane przez bubusia

Oczywiście wynika to z Twojej troski o opozycję?Takie teksty to można na forum napisać o każdym z nas.Nie przywiązuj zbyt dużego znaczenia do swojej siły argumentacji.

Teraz, wojciech iwaszczukiewicz napisał:

Oczywiście wynika to z Twojej troski o opozycję?Takie teksty to można na forum napisać o każdym z nas.Nie przywiązuj zbyt dużego znaczenia do swojej siły argumentacji.

Nie przywiazuje, olewam. Pisze tylko co mysle, nikogo nie chce przekonywac.

OK, no problem, moze sie mylilem, chociaz to zaangazowanie...

To ja też napiszę prawdę .Nie jest prawdą,że Ci nie zależy,że nie chcesz kogoś przekonać.Ale to dotyczy wszystkich.Ciebie,mnie i mulsa i innych.Oprócz wyrażenia swoich poglądów dyskutujemy również po to aby przekonywać.To naturalne.Taki jest sens dyskusji na tematy światopoglądowe.Nie dotyczy to tylko płatnych trolli.

44 minuty temu, glazior napisał:

No my się rozumiemy , tylko Ty nas obu nie rozumiesz.

Ale przyjdzie niedługo taki dzień , oj przyjdzie Wojciechu....

"będę dla was jak rodzony ojciec ...... surowy acz sprawiedliwy" ?

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Zawsze uważałem,że jesteś bolszewikiem.I skończysz tak jak oni.W łagrze.

Wiem,wiem,że to takie żarty.Choć specyficzne.

Ukryta Zawartość

36 minut temu, bubusia napisał:

Do jezz

Mulsik to tylko tania propaganda, ktora robi(sobie, i tym ktorych wspiera) wiecej szkody niz pozytku. Zadnego niezdecydowanego nie przekona. I szybko powinni go wylaczyc. No chyba, ze chca ponownego wpierd....

Tak, jestem przeciw, czy to w Pisie, czy nie.

Nie udawaj,że nie wiesz o co chodzi.Nie chodzi o nepotyzm ale o sposób argumentacji.

Skoro już o gestach.

Jeden polityk PiS wyłapał i porównał gesty Tuska:

OTYyNzE2YDU4GzhJakltIHtDbBMsEGN2LFt0WGp9

Drodzy wyłapali podobny gest Kaczyńskiego:

D8SMpEfXsAAve3m?format=jpg&name=small

A jeszcze inni mówią, że POPiS-u nie ma.

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

1 godzinę temu, michal2101 napisał:

Juz Wam mowie jak bedzie,jako nieuk....

wszelkiej masci demagodzy,sprzedajczyki,postkomusze dzieci

spod anzku IIIRP dostana kolejny lomot w pazdzierniku

kopa miedzy nogi nie mniejszego niz ten sprzed dwoch tygodni.

...

Doktór coś wspominał o przedawkowaniu?Nie ....udaj sie czym prędzej niech ci zmieni leki...

a czy ty juz przekazałes?

"Rydzyk: Wszyscy powinni słuchać Radia Maryja, wtedy Polska byłaby zupełnie inna... idźcie i głoście to.."

Ukryta Zawartość

afjb5acz.png

Ukryta Zawartość

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.