Skocz do zawartości
IGNORED

Codzienność IV RP czyli pod butem i knutem Prezesa :)

Rekomendowane odpowiedzi

21 minut temu, zukzukzuk napisał:

To było GŁUPIE i niedorzeczne pytanie w kontekście rzekomej propagandy PR III. Niemożliwym jest, żebyś poczuł niesmak, gdy zapytałem w podobnym tonie.

W kontekście tego co napisałeś o wiadomościach to nie było głupie pytanie ale skąd możesz to wiedzieć.

I nie musisz krzyczeć bo to niczego nie zmienia.

44 minuty temu, zukzukzuk napisał:

Ty jesteś specjalistą w tej dziedzinie..

Z tym się zgadzam.

3 godziny temu, zukzukzuk napisał:

dziś w modzie i bardzo cenione jest słuchanie dosco polo (bo to patriotyzm przecież), a także muzyki lekkiej, łatwej i przyjemnej, tj. przebojów czy pop-u. A i same badania ankietowe są wykonywane wśród tej grupy i słuchacze takiej muzyki chętniej się wypowiadają.

Stawiasz taką tezę na podstawie własnych doświadczeń, przeprowadzasz takie badania może?

Nic ciekawego nie robi chyba dziś Schetyna to chętnie dowiem sie więcej o tych badaniach. Opowiedz coś.

Ja Trójki przestałem słuchać dużo wcześniej zanim przejął ją PiS.Po prostu upodobniła się do innych,komercyjnych stacji.Straciła swa specyfikę i oryginalność.Raziła mnie głównie wszechobecna polityka.Jaka jest teraz nie wiem bo nie słucham.Obecnie słucham wyłącznie Dwójki.

10 minut temu, wojciech iwaszczukiewicz napisał:

Obecnie słucham wyłącznie Dwójki.

Obecnie Polskiego Radia w ogóle nie ma sensu słuchać. Podobnie jak oglądać TVP. Szkoda czasu.

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Kłamstwo ma krótkie nóżki. Jak (nomen omen) kaczka.

Ukryta Zawartość

2 godziny temu, jezz napisał:

W kontekście tego co napisałeś o wiadomościach to nie było głupie pytanie ale skąd możesz to wiedzieć.

To było GŁUPIE i niedorzeczne pytać: czy wiem jak się przygotuje wiadomośći. WAZNE dla słuchacza jest tylko, co w nich jest. Kolejny raz próbujesz udowodnić, że koło jest kwadratowe...

Nie jestem fanem Trójki, ale jescze raz stwierdzam, że w wiadomościach/serwisach nie ma proipagandy, o której w kółko pieje jezz. A ponadto, emitują tu ciekawe i pouczające audycje (jak dla mnie) i różną, przeważnie nieznaną mi muzykę.

Zapewne dla wielu dla dawnych, namiętnych słuchaczy, PR III zmienił się nie do zaakceptowania.

Nie ma o co kruszyć kopii. Słuchajmy tego, co chcemy:)

Godzinę temu, jezz napisał:

Stawiasz taką tezę na podstawie własnych doświadczeń, przeprowadzasz takie badania może?

W Twoim przypadku, moja teza sprawdziła się (i sprawdza nadal) w 100%:)

Edytowane przez zukzukzuk

"Measurements can provide a measure of insight, but are no substitute for human judgment. Why are we looking to reduce a subjective experience to objective criteria anyway? The subtleties of music and audio reproduction are for those who appreciate it. Differentiation by numbers is for those who do not".--Nelson Pass

21 minut temu, jar1 napisał:

A jedynie radio Rock ?

Masz na myśli to?

103,7 Rock Radio 103,7 FM  Warszawa *Pałac Kultury i Nauki* MZW 0,2  V32AB

(www.radiopolska.pl - FM - wykaz)

2 minuty temu, Bobcat napisał:

Masz na myśli to?

Tak. 

Oczywiście też są reklamy, ale muzyka super.

Edytowane przez jar1

W kotekście tego, co piszecie.

Jeśli ankieterzy są tak "bystrzy" jak jezzik, to jakie mają być wyniki?

Z innej beczki.

Ukryta Zawartość

Nieco odmienna wersja rozmowy Merkel z Kłamczuszkiem od tej, którą PiS przekazuje ciemnemu ludowi...

I celny komentarz jednego z userów:

"Prawda jest tylko jedna i słuszna wyrażana przez prezesa. 
A kto z tym się nie zgodzi podnosi rękę na Polskę i musi być z gorszego sortu".

I drugi:

"Ja jeszcze dodam, że standardy parlamentaryzmu też mają swoje. Niech sobie Prezes przypomni jak postąpili z Komisją Zdrowia w polskim parlamencie, której przewodnictwo od 30 lat przypadało zawsze opozycji a teraz nagle rządzący stwierdzili, że będzie ich. Cóż, chciałoby się powiedzieć, że zostali potraktowani tak samo jak traktują innych."

Trzeci też trafny:

"Malutki skłamał jeszcze w jednym. Mówił że będzie walczył z układami (jak by sam nie był od 30 lat uwikłany) a tym czasem ocxywiste jest że Prezesina układał się z politykami w związku z tym wyborem. Sam twierdzi że nie tak się umawiali!"

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) Edytowane przez zukzukzuk

"Measurements can provide a measure of insight, but are no substitute for human judgment. Why are we looking to reduce a subjective experience to objective criteria anyway? The subtleties of music and audio reproduction are for those who appreciate it. Differentiation by numbers is for those who do not".--Nelson Pass

8 minut temu, zukzukzuk napisał:

Jak ktoś mieszka na Zadupiu może z anteny tego radia nie złapać. Ale jest również w Internecie.

13 minut temu, jar1 napisał:

Moje ulubione to Antyradio. 

33 minuty temu, zukzukzuk napisał:

To było GŁUPIE i niedorzeczne pytać: czy wiem jak się przygotuje wiadomośći. WAZNE dla słuchacza jest tylko, co w nich jest. Kolejny raz próbujesz udowodnić, że koło jest kwadratowe...

Daj już sobie spokój z tym mądrościami bo zaczynasz wychodzić na durnia.

A jest oczywiście propaganda sukcesu.

A wiedzieć nie musisz tylko tak przy okazji nie gardłuj.:)

38 minut temu, zukzukzuk napisał:

W Twoim przypadku, moja teza sprawdziła się (i sprawdza nadal) w 100%:)

No to udowodnij cwaniaczku.:)

36 minut temu, jar1 napisał:

Tak. 

No widzisz, jednak nie ma radia Rock?

34 minuty temu, zukzukzuk napisał:

No, to jak robi się te ankiety?

53 minuty temu, Bobcat napisał:

Jak ktoś mieszka na Zadupiu może z anteny tego radia nie złapać. Ale jest również w Internecie.

O, cywilizowany człowiek nie wie, ze w tym pięknym kraju nie wszędzie dociera internernet.

A jak jeszcze raz  przeczytasz swój wpis o radio to może nawet będziesz wiedział o co chodzi.

Poza tym to grupa radiowa Agory to sam wiesz.?

59 minut temu, Bobcat napisał:

Moje ulubione to Antyradio

Też Agora?

Pewnie jedno trzeba będzie przeformatować

Daj już sobie spokój z tym mądrościami bo zaczynasz wychodzić na durnia.

Ty już dawno wychodzisz. Dlatego pisałem, że teza się sprawdza  w 100%... Lecz robisz tak, jak robi PiS. Wciska, że to tamten - nie ja. 

43 minuty temu, jezz napisał:

O, cywilizowany człowiek nie wie, ze w tym pięknym kraju nie wszędzie dociera internernet.

Co to ma do Twego stwierdzenia, że takiego radia nie ma? Nie ma, bo nie masz internetu? Zaiste, wnioski godne PiSowca. Zamykam oczy i nic nie istnieje, bo tego nie widzę. Średniowiecze?

Kolejne super rozumowanie. Nie ma radia, bo są reklamy?

1 minutę temu, zukzukzuk napisał:

Co to ma do Twego stwierdzenia, że takiego radia nie ma? Nie ma, bo nie masz internetu? Zaiste, wnioski godne PiSowca. Zamykam oczy i nic nie istnieje, bo tego nie widzę. Średniowiecze?

Facet albo rżnie głupa albo celowo prowokuje aby Cię wk..wić. Ty mu poślesz kilka męskich słów a on na to tylko czeka aby zgłosić do Moderacji. Obydwa zachowania mieszczą się w kanonie zachowań PiS-owskich trolli.

Nie może słuchać Rock Radia w Internecie, bo nie ma Internetu? To jakim cudem jest obecny tu na Forum??? Przecież to forum Internetowe. 

22 minuty temu, zukzukzuk napisał:

Co to ma do Twego stwierdzenia, że takiego radia nie ma? Nie ma, bo nie masz internetu?

Nie, nie ma, bo nie ma. To bardzo proste do zrozumienia.

Tobie niestety trzeba tłumaczyć najprostsze rzeczy.

To tak w kontekście ankiet, o którrych tak dużo wiesz.

I oczywiście o radio, o którym wiesz równie dużo.

Fajnie, że dzielisz się swoja wiedzą. Jest co poczytać.?

21 minut temu, Bobcat napisał:

Nie może słuchać Rock Radia w Internecie, bo nie ma Internetu? To jakim cudem jest obecny tu na Forum??? Przecież to forum Internetowe. 

A wiesz, ze może tak być, że internet działa na dworze a w budynku nie działa, towarzyszu?

Nie będę się poświęcał i siedział na dworze żeby słuchać Rock Radia.

34 minuty temu, zukzukzuk napisał:

Kolejne super rozumowanie. Nie ma radia, bo są reklamy?

A na jakiej podstawie wyciągnąłeś taki debilny wniosek?

Chyba zaczynasz szczytować.?

26 minut temu, Bobcat napisał:

aby zgłosić do Moderacji.

To twoja specjalność.

4 godziny temu, jar1 napisał:

To ulubiona piosenka disco polo tłuszczy pod małpeczki kupione za 500 plus

"Nie jest tak, że ja nie znam tych piosenek, może nie wszystkie, ale wiele znam. I wcale się tego nie wstydzę. Tylko ludzie, którzy mają kompleksy się takich rzeczy wstydzą, a ja kompleksów nie mam. I wy państwo nie macie kompleksów - stwierdził prezes PiS. Z udziału w koncercie Bayer Full w Pułtusku Kaczyński jednak się wymówił. Jak stwierdził, chętnie by został i "wysłuchał koncertu", ale musi jechać dalej."

No.?

4 godziny temu, Bobcat napisał:

Obecnie Polskiego Radia w ogóle nie ma sensu słuchać. Podobnie jak oglądać TVP. Szkoda czasu.

Ukryta Zawartość

Kłamstwo ma krótkie nóżki. Jak (nomen omen) kaczka.

Co do Dwójki to nie masz racji.Nie ma tam polityki .Jest dużo świetnej muzyki i pięknej polszczyzny.

Ukryta Zawartość

Jak już dziś jest tak muzycznie i dyskutują same sympatyczne osoby,

bardzo fajne chociaż nie wiem czy ci najaktywniejsi dziś dyskutanci skumają.:)

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

3 godziny temu, jezz napisał:
4 godziny temu, jar1 napisał:

Tak. 

Widzisz dowód?

To Ty wyciągasz takie debilne wnioski, po wypowiedziach innych, a potem wskazujesz palcem na  tego, który śmiał błąd wskazać. Wypisz wymaluj jak PiS.

Dla ułatwienia dodam, że ów Twój "genialny" wniosek jest na stronie 1995 wątku:)

Może poprosisz kogoś ze starszych? Niech Ci wytłumaczą, co znaczą poszczególne słowa.

Myślisz, że myślisz....

1 godzinę temu, Bobcat napisał:

Facet albo rżnie głupa albo celowo prowokuje aby Cię wk..wić.

To i tamto. Tylko coraz częściej nasuwa się pytanie. Czy rżnie?

Edytowane przez zukzukzuk

5 minut temu, zukzukzuk napisał:

Widzisz dowód?

To Ty wyciągasz takie debilne wnioski, po wypowiedziach innych, a potem wskazujesz palcem na  tego, który śmiał błąd wskazać. Wypisz wymaluj jak PiS.

Poproszę o cytat bo cięzko cię zrozumieć

5 minut temu, zukzukzuk napisał:

Tylko czy rżnie?

Ty na pewno nie. Co do tego nie mam żadnych wątpliwości.

Podobno jednoczy się Lewica w Polsce. W ocenie większości komentatorów wielkiego sukcesu teraz to nie da, ale w przyszłości...

Jestem bardzo sceptycznie nastawiony do tych działań i nie uważam, że będą one miały większe znaczenie. Najpierw należy odpowiedzieć na pytanie co ideowo łączy SLD, Razem i Wiosnę. Odpowiedź jest prosta zupełnie nic. Jeszcze niedawno SLD wiązało swój los z PO-KO, Wiosna jej szkodziła, a Razem było przeciw wszystkim. Nagle okazuje się, że cała trójka ma wspólne cele. Jakie?

Takie: SLD szuka swojej ostatniej szansy, aby w ogóle utrzymać swój byt w polskiej polityce. Razem ma ostatnią szansę, aby w ogóle w niej na poważnie zaistnieć. Wiosna to osobisty pomysł Biedronia na prezydenturę - tym razem państwa. To dobrze nie może wróżyć. Nawet jeżeli ten sztuczny twór pokona próg 5 lub 8 procent, to będzie (o ile w ogóle będzie) jego ostatni sukces. 

Edytowane przez Zyzol
13 godzin temu, jezz napisał:

Poproszę o cytat bo cięzko cię zrozumieć

To zrozumiałe:)

Przytoczyłem Twoje słowa i dedukcję ( "No widzisz, jednak nie ma radia Rock"), która nastąpiła bezpośrednio po słowach jar1("Tak. Oczywiście są też reklamy, ale muzyka super.").

Dla ułatwienia (dla Ciebie) dodam raz jeszcze, że pierwowzór znajduje się na stronie 1995. Pozwoliłem sobie na zacytowanie tej arcyciekawej konkluzji na stronie1996 (powyżej Twojego postu - dla ułatwienia).

12 godzin temu, Zyzol napisał:

Podobno jednoczy się Lewica w Polsce. W ocenie większości komentatorów wielkiego sukcesu teraz to nie da, ale w przyszłości...

Jestem bardzo sceptycznie nastawiony do tych działań i nie uważam, że będą one miały większe znaczenie. Najpierw należy odpowiedzieć na pytanie co ideowo łączy SLD, Razem i Wiosnę. Odpowiedź jest prosta zupełnie nic. Jeszcze niedawno SLD wiązało swój los z PO-KO, Wiosna jej szkodziła, a Razem było przeciw wszystkim. Nagle okazuje się, że cała trójka ma wspólne cele. Jakie?

Takie: SLD szuka swojej ostatniej szansy, aby w ogóle utrzymać swój byt w polskiej polityce. Razem ma ostatnią szansę, aby w ogóle w niej na poważnie zaistnieć. Wiosna to osobisty pomysł Biedronia na prezydenturę - tym razem państwa. To dobrze nie może wróżyć. Nawet jeżeli ten sztuczny twór pokona próg 5 lub 8 procent, to będzie (o ile w ogóle będzie) jego ostatni sukces. 

Oczy6wiśce, że SLD szuka czegoś innego, co nie przyniesie mu porażki. Pozwoli dalej istnieć w polityce - dostać się do Sejmu. 

Pytasz, jakie wspólne cele łączą blok lewicy. Odwrócę. Napisz może, jakie WSPÓLNE cele ma blok PiSowski?  Myśle, że łączą ich praktycznie tylko dwie rzeczy: władza - dojenie kraju i Prezes. 

Skąd wiesz czy to będzie ich ostatni sukces? Jeśli będzie - to wg mnie - raczej pierwszy.

A jeśli chodzi o wybory. Sądże, że w sumie dobrze, iż opozycja podzieliła się na trzy bloki. Gdyby szło wszystko razem - PiS byłby bardziej zadowolony. Zobaczymy, z kim pójdzie Kukiz.

Ukryta Zawartość

Trafny komentarz Bartłomieja Sienkiewicza: "bandytyterka poniżająca kobiety i  plująca innych jest przejawem wsparcia i osłony przez PiS i Kościół".

Ukryta Zawartość

1 godzinę temu, zukzukzuk napisał:

Oczy6wiśce, że SLD szuka czegoś innego, co nie przyniesie mu porażki. Pozwoli dalej istnieć w polityce - dostać się do Sejmu. 

Przede wszystkim SLD zagubił, a w zasadzie porzucił swój tradycyjny elektorat. Porzucił idę lewicy socjalnej zamiast ją modyfikować. Teraz miota się  we wszystkich kierunkach. Dla SLD nie widzę już zbyt wielkich perspektyw. Ta partia od 2001 roku notuje ciąg porażek i kompromitacji oraz utratę wiarygodności. Obecne sytuacja tego dowodzi.

Pytasz, jakie wspólne cele łączą blok lewicy. Odwrócę. Napisz może, jakie WSPÓLNE cele ma blok PiSowski?  Myśle, że łączą ich praktycznie tylko dwie rzeczy: władza - dojenie kraju i Prezes. 

Nie wypowiadałem się na temat PiS-u i jego prezesa.

A jeśli chodzi o wybory. Sądże, że w sumie dobrze, iż opozycja podzieliła się na trzy bloki. Gdyby szło wszystko razem - PiS byłby bardziej zadowolony.

Dobrze dla PO, dobrze dla PiS. Obie partie od lat dążą do zawłaszczenia sceny politycznej w Polsce i podzielenia się nią.

Zobaczymy, z kim pójdzie Kukiz.

To są ostatnie wybory tej partii.

41 minut temu, Bobcat napisał:

Ukryta Zawartość

Trafny komentarz Bartłomieja Sienkiewicza: "bandytyterka poniżająca kobiety i  plująca innych jest przejawem wsparcia i osłony przez PiS i Kościół".

Ile warte są słowa tego śmiesznego i nieudacznego polityka, który poszedł po tę bandyterkę, ale nie doszedł.

Ukryta Zawartość

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.