Skocz do zawartości
IGNORED

Codzienność IV RP czyli pod butem i knutem Prezesa :)

Rekomendowane odpowiedzi

4 godziny temu, asterix1 napisał:

Nie wazne ze burdel na resorach w kraju...najwazniejsze ze to wina PO i Tuska.....ech brak słów

To jest ewidentna wina PO i Tuska. Ta partia i ten polityk - podobno nawet mąż stanu - mieli wszystkie niezbędne atrybuty demokratycznej władzy, aby rozliczyć PiS za dwa lata rządów. A spraw do rozliczania było niemało: bezmyślne rozwalenie służb specjalnych przez Macierewicza, działalność tychże oraz prokuratury w oparciu nie o prawo, a zapotrzebowanie polityczne, sprawa Blidy, prowokacja wobec Leppera, upolitycznienie prokuratury przez Zibro czy polityczna odpowiedzialność Kaczyńskiego za działania państwa. Co zrobiono skutecznie w tej materii. Kompletnie nic. Wszelkie działania podjęte przez PO i Tuska to kompromitujący pokaz niekompetencji, nieudolności czy wręcz złej woli, etc. To jest nie do obrony i nie do zapomnienia.

A w czasie rządów PO/PSL ilość wpadek, aferek czy afer, nieudolności, niekompetencji, zaniechań i innych doprowadziła do odejścia w niepamięć dokonań PiS, utraty zaufania wyborców oraz dojścia do władzy PiS. Lata spędzone przez PO w opozycji, to stracony czas. Nie powiodło się montowanie antyPiSu ani w formie tworzenia programu, ani w formie tworzenia koalicji. Trzeba być ślepym i głuchym, żeby tego nie dostrzegać i głupim, żeby oceniać to inaczej.

Ja już postanowiłem, swój głos w jesiennych wyborach oddam na Jarosława Kaczyńskiego gdyż jest on gwarantem otrzymywania w dalszym ciągu 500+ oraz gwarantuje jako jedyny wolność i swobodę obywatelską a PO to chce zabrać 500+ i podnieść podatki pod pretekstem ratowania budżetu i kryzysu którego nie będzie. 8 lat rządów PO i 8 lat kryzysu,czemu zawsze jest kryzys jak rządzi PO ,wcześniej było to samo za AWS. :)

Wysłane z mojego SM-G973F przy użyciu Tapatalka

Caleb a potem do pokoju zagadek 

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Czytaj do końca 

A propos w Onecie jest artykuł o cenach jak sobie szybują ... może prezes po dyskoncie z klakierami na zakupy?caleb pomóż panu...

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) Edytowane przez asterix1

Ksiądz mówił na mszy żeby nie czytać Onetu wyborczej i TVN bo to diabelskie pomioty som.

Nasz wspaniały historyk i bohater narodowy który walczy o prawdę prawdziwą profesor z nadania przez komora zresztą (No chyba że nie) pozwał waszego bohatera Leszka Wałęsę za kłamstwa historyczne . Ciekawe czy Lechu w końcu się złamie i powie prawdę.

Prawdopodobnie NBP to pikuś .

Ciekawości zapewne sie pokażą po zmianie wladzy . Tam dopiero pokaże się geniusz matełuszka.W dokumentach dopiero bedzi prawdę widać .

I wtedy pisiorków totalnie za mordę i do śmierci każdą złotóweczkę oddać. Z procentami . Głosujących na picowatych również w to włączyć .I to bzwzględnie .

Nauka zwyczajnego trzeżwego spojrzenia na rzeczywistość za pomocą KASY.. Oj Szybko sę nauczą .

Edytowane przez dulon184

Pełowskie lemingi też biorą 500+ na przepicie ,nie słyszałem żeby któryś platfus z powodu wyrzutów sumienia na koszulę po uprzednim spożyciu trunków wysokoprężnych zrzekł się dalszego pobierania świadczenia na dziecko. Monopole w pelowskich dzielnicach rozkwitly.

Godzinę temu, Zyzol napisał:

To jest ewidentna wina PO i Tuska. Ta partia i ten polityk - podobno nawet mąż stanu - mieli wszystkie niezbędne atrybuty demokratycznej władzy, aby rozliczyć PiS za dwa lata rządów. A spraw do rozliczania było niemało: bezmyślne rozwalenie służb specjalnych przez Macierewicza, działalność tychże oraz prokuratury w oparciu nie o prawo, a zapotrzebowanie polityczne, sprawa Blidy, prowokacja wobec Leppera, upolitycznienie prokuratury przez Zibro czy polityczna odpowiedzialność Kaczyńskiego za działania państwa. Co zrobiono skutecznie w tej materii. Kompletnie nic. Wszelkie działania podjęte przez PO i Tuska to kompromitujący pokaz niekompetencji, nieudolności czy wręcz złej woli, etc. To jest nie do obrony i nie do zapomnienia.

A w czasie rządów PO/PSL ilość wpadek, aferek czy afer, nieudolności, niekompetencji, zaniechań i innych doprowadziła do odejścia w niepamięć dokonań PiS, utraty zaufania wyborców oraz dojścia do władzy PiS. Lata spędzone przez PO w opozycji, to stracony czas. Nie powiodło się montowanie antyPiSu ani w formie tworzenia programu, ani w formie tworzenia koalicji. Trzeba być ślepym i głuchym, żeby tego nie dostrzegać i głupim, żeby oceniać to inaczej.

Generalnie niestety zgoda. 

31 minut temu, dulon184 napisał:

Prawdopodobnie NBP to pikuś .

Ciekawości zapewne sie pokażą po zmianie wladzy . Tam dopiero pokaże się geniusz matełuszka.W dokumentach dopiero bedzi prawdę widać .

I wtedy pisiorków totalnie za mordę i do śmierci każdą złotóweczkę oddać. Z procentami . Głosujących na picowatych również w to włączyć .I to bzwzględnie .

Nauka zwyczajnego trzeżwego spojrzenia na rzeczywistość za pomocą KASY.. Oj Szybko sę nauczą .

I niestety patrząc na pierwszy cytat nic z tego nie będzie, nawet w dalekiej przyszłości. 

nagrywamy.com

tak sie troszku rozmarzyłem .

Nie widać żadnego polityka z jajami .

Zaden nie mysli o Kraju -tylko o własnej i parti dupie .

Noo, chłopaki w czasie "łykendowych" spotkań z wyborcami chyba spotkali przy okazji rozum,

"Platforma Obywatelska zamierza zakończyć trwający od połowy stycznia br. bojkot programów publicystycznych Telewizji Polskiej. Partia chce być szerzej obecna w TVP podczas kampanii przed wyborami parlamentarnymi."

Ukryta Zawartość

1 godzinę temu, dulon184 napisał:

A już znalazłeś sposób jak wyłapać tych głosujących na pis czy dalej to jest wąskie gardło twego planu

Ukryta Zawartość

8 godzin temu, Zyzol napisał:

Gdyby Sienkiewicz i rząd PO/PSL we właściwym zdobyli się na odpowiednie kroki wobec prawicowych bojówek i ich mocodawców, a nie jak zwykle udawali działanie, problemu w tak dużej skali by teraz nie było. PiS już teraz ma i będzie miał jeszcze większy problem z brunatną przemocą. W przeszłości jej bronił, w przyszłości będzie sam przed nią się bronił.

W przeszłości? Teraz też jej broni - co więcej - sam ją napędza.

Potępienia które teraz słyszymy to tylko i wyłącznie zasłona dymna, kolejny etap traktowania ludzi jak totalnych idiotów którzy uwierzą w ten naprędce wyciągnięty listek figowy.

Jestem Europejczykiem.

W dniu 3.07.2019 o 22:08, Bezlitosna Niusia napisał:

Ja też nie oglądałem, a żem ciekawski człek, to i zapytam:  - powiedział ten przygłup kiedykolwiek cokolwiek mądrego?

??

od 13 do 16 min.

bravo! bravo!!!

19 minut temu, Jaro_747 napisał:

W przeszłości? Teraz też jej broni - co więcej - sam ją napędza.

podaj przykład na poparcie tezy. 

jeden, dwa. 

dziękować

4 godziny temu, caleb66 napisał:

Ja już postanowiłem, swój głos w jesiennych wyborach oddam na Jarosława Kaczyńskiego gdyż jest on gwarantem otrzymywania w dalszym ciągu 500+ oraz gwarantuje jako jedyny wolność i swobodę obywatelską a PO to chce zabrać 500+ i podnieść podatki pod pretekstem ratowania budżetu i kryzysu którego nie będzie. 8 lat rządów PO i 8 lat kryzysu,czemu zawsze jest kryzys jak rządzi PO ,wcześniej było to samo za AWS. ?

Co pijesz ?

1 godzinę temu, dulon184 napisał:

O Tobie już wiem .

O Innych się nie  martw.

To ciekawe Holmes co piszesz, papier wszystko przyjmie. Ale wiesz, będziesz musiał mieć na to dowody czy będziesz zamykał bez tego?

41 minut temu, Jaro_747 napisał:

W przeszłości?

No właśnie, fajnie, że jesteś bo mam pytanie do niezbyt odległej, forumowej przeszłości.

Postudiowałeś może już ekonomię i może wiesz o co chodzi z tym dokapitalizowaniem w banku Czarneckiego? 

33 minuty temu, jezz napisał:

No właśnie, fajnie, że jesteś bo mam pytanie do niezbyt odległej, forumowej przeszłości.

Postudiowałeś może już ekonomię i może wiesz o co chodzi z tym dokapitalizowaniem w banku Czarneckiego? 

Nie postudiowałem, lata mi to miętkim kalafiorem. Więc nie zadawaj mi więcej tego debilnego pytania na które sam sobie możesz odpowiedzieć jeżeli władasz i rozumem i przeglądarką. Najlepiej jednocześnie.

Jestem Europejczykiem.

Dzezik?

jakie dowody?

Wy pie iprzycie o kradzieży 250 mld z vatu - bez dowodu.

Podejdż do sprawy tak jak Twoi ulubieńcy podchodzą ..

Ciebi i jeszcze kilku tutejszych głąbów to i bez dowodu ..

Znaczy profilaktycznie.

Edytowane przez dulon184
51 minut temu, Dominic2509 napisał:

podaj przykład na poparcie tezy. 

jeden, dwa. 

dziękować

"W lubelskim IPN pracują osoby wywodzące się ze środowiska narodowców, m.in. z ONR. Odpowiadają za edukację. W Instytucie nikt problemu nie widzi."

Ukryta Zawartość

"Resort cyfryzacji potwierdził (styczeń 2019), że Adam Andruszkiewicz zostanie sekretarzem stanu. Wielu zdziwiła ta decyzja. Andruszkiewicz to poseł klubu Wolni i Niezależni. Do Sejmu trafił z list ugrupowania Pawła Kukiza. Był szefem Młodzieży Wszechpolskiej. Zasłynął między innymi aferą z pobieraniem zwrotów pieniędzy z parlamentu za jazdę samochodem, choć poseł nie ma prawa jazdy ani auta. Wielokrotnie wypowiadał się też w antyunijnym tonie.

Nowy wiceminister nie widzi problemu i broni swoich kwalifikacji. - Przede wszystkim posiadam wykształcenie wyższe, to ważna kompetencja."

Więcej nie chce mi się szukać, ale chciałeś 1-2 przykłady to masz.

Ukryta Zawartość

Jestem Europejczykiem.

5 godzin temu, asterix1 napisał:

Ten tekst słyszę od 12 lat od twoich nowych idoli...to już nie nudne a wręcz idiotyczne

Nic innego nie spodziewałem się - powszechnie znanych faktów nie da się podważyć.

11 minut temu, dulon184 napisał:

Wy pie iprzycie o kradzieży 250 mld z vatu - bez dowodu.

Ja?

A w którym miejscu coś o tym pisałem?

13 minut temu, Jaro_747 napisał:

Nie postudiowałem, lata mi to miętkim kalafiorem. Więc nie zadawaj mi więcej tego debilnego pytania na które sam sobie możesz odpowiedzieć jeżeli władasz i rozumem i przeglądarką. Najlepiej jednocześnie.

Wystarczy ci to co powiedzą w tv, prawda?

14 minut temu, dulon184 napisał:

Podejdż do sprawy tak jak Twoi ulubieńcy podchodzą .

Jacy ulubieńcy, mówisz same ciekawe rzeczy?:)

3 minuty temu, jezz napisał:

Wystarczy ci to co powiedzą w tv, prawda?

Nie PiSowski trollu. PiSałem już o tym, jak nie zrozumiałeś to trudno. w takim razie poproś kogoś innego o pomoc.

Jestem Europejczykiem.

ale odp. ipn jest krótka i rzeczowa, to że ty się z tym nie zgadzasz w ogóle nie potwierdza twojej tezy. 

"Równe traktowanie."

Jeden jako nastolatek pył p@nkiem i krzyczał anarchia i walić system, drugi był skejtem i palił lolki a trzeci naziolem i gonił jednego i drugiego. 

I co? nie mogą dorosnąć i śmiać się ze swojej młodzieńczej głupoty? 

Maja wykształcenie, jest wolna rekrutacja. Tyle.

zabraniając im tego...chyba łamiesz konstytucję. 

KONSTYTUCJA !!!

Chciałeś dowody i je dostałeś.

Wrzucanie nazioli i punków do jednego wora jest tak beznadziejne, że ręce opadają.

Poza tym nie rozróżniasz indywidualnych poglądów i zachowań od tolerowania ich przez Państwo rządzone aktualnie przez PiS. Jak facet ma chore poglądy to są to jedynie jego poglądy. Gdy zatrudnia go Państwo po to, żeby edukował innych to staje się to problemem publicznym i politycznym. Czy Państwo świadomie zatrudnia pedofilów po to, żeby edukowali innych?

Edytowane przez Jaro_747

Jestem Europejczykiem.

ile ludzi zatrudnia administracja Państwowa? 

nie podałeś dowodów tylko nie podobają ci się MŁODZIEŻOWE poglądy dwóch pracowników. 

podaj przykład tych chorych poglądów w/w osób. 

nie wrzucam ich do jednego worka tylko podaje ci przykład, że nastolatek dorasta z czasem zmienia swoje zdanie. Sądzisz, że wyraziłem się jasno. 

Każdy popełnia młodzieńcze "błędy" to go nie skreśla na przyszłość. 

spodziewałem się jakiś konkretów, działań partii, wypowiedzi najwyższych władz, braku wyroków dla przestępców a tu 2 pracowników. 

Edytowane przez Dominic2509

"Kampania wyborcza jeszcze na dobre nie ruszyła, a już mamy bombę. Jest nią decyzja Grzegorza Schetyny, że nie chce koalicji PO z lewicą i że wyrzuca z niej SLD.

Przepraszam, ale czy kogoś to zaskoczyło? Że Platformie bliższe jest PiS, bądź co bądź partia o solidarnościowych korzeniach, niż SLD, czyli „komuna”? Że Platforma od zawsze prowadzi grę na zniszczenie lewicy?

Każdy to widział, może poza Włodzimierzem Czarzastym i grupą działaczy, którzy – dla paru miejsc w Sejmie – handlowali wyborcami SLD. Że przyniosą ich głosy. Ta żebranina była obrzydliwa i upokarzająca. I skończyła się kopniakiem.

Lewicy powinno to wyjść na dobre. Kopniak Schetyny zmusza partie lewicowe do koalicji. Zmusza działaczy do pracy. Wizja, że na plecach PO wejdzie się do Sejmu, właśnie się ulotniła, więc trzeba się postarać o przychylność wyborców.

To dobrze! Bo żadna formacja nie była tak rozjechana, w żadnej politycy tak ostentacyjnie nie lekceważyli swoich wyborców, a wyborcy – swoich reprezentantów. Może czas się pogodzić? Bo jest w Polsce kilkunastoprocentowa grupa tych, którzy mają poglądy lewicowe, nie chcą ani PO, ani PiS i chcą zmiany.

To pogodzenie się musi jednak być mądre. Bo niemądrze byłoby, gdyby w lewicowej koalicji pierwsze skrzypce zaczęli grać niedawni zwolennicy pójścia razem z PO, którzy jeszcze tydzień temu wszelką myśl o koalicji lewicy wyśmiewali i tłamsili. A to znaczy, że SLD, partia dziś trzy-, czteroprocentowa, musi ustąpić partii o większych wpływach – czyli Wiośnie, i bardziej ideowym Razem i Unii Pracy. Po prostu rację miał Biedroń, gdy na Paradzie Równości namawiał Czarzastego do koalicji lewicy, rację mieli Zandberg i Witkowski, gdy mówili, że z PO im nie po drodze.

Poza tym lewicowi politycy muszą zacząć mówić mądrze i mądrze się zachowywać. Bo na razie są coraz śmieszniejsi. Przoduje w tym Włodzimierz Czarzasty, któremu z ust nie schodzi retoryka kopulacyjna, czyli późnego wieku. „Wczoraj nastąpiła wstępna gra miłosna, w wyniku której ustaliliśmy, że jesteśmy ze sobą dalej” – to o spotkaniu lewicy. „To był stosunek ślimaka z meduzą, takie rozwlekłe, trzeba mieć jaja, to jest polityka” – to o działaniach PO.

Hm… Moim zdaniem polityka to nie sex-shop, nie polega na jajach, tylko na rozumie i uczciwości wobec wyborców. Czego politykom lewicy życzę."  

Ukryta Zawartość

Całkiem trafna analiza. Nie bardzo mogę zgodzić się tylko z jednym, aby Biedroń był sternikiem Lewicy. To polityczny cwaniak,  który Wiosnę doprowadził już do utraty połowy początkowej popularności i któremu daleko do lewicowej ideowości i wrażliwości Witkowskiego i Zandberga. I to właśnie ten duet powinien przewodzić nowej lewicowej koalicji. Wówczas jest nadzieja, że interesy LGBTQ nie będą pierwszoplanowe.

Ukryta Zawartość

13 minut temu, Dominic2509 napisał:

nie podałeś dowodów tylko nie podobają ci się MŁODZIEŻOWE poglądy dwóch pracowników. Każdy popełnia młodzieńcze "błędy" to go nie skreśla na przyszłość. 

Nie podoba mi się zatrudnianie przez Państwo ludzi o narodowo-socjalistrycznych poglądach na stanowiska polityczne.

Mogą być kierowcami śmieciarek, meteorologami, inspektorami nadzoru ale nie tym, kim są obecnie czyli ludźmi zajmującymi się edukacją. Głupi by to zrozumiał.

Edytowane przez Jaro_747

Jestem Europejczykiem.

47 minut temu, Jaro_747 napisał:

Nie PiSowski trollu. PiSałem już o tym, jak nie zrozumiałeś to trudno. w takim razie poproś kogoś innego o pomoc.

Już ci pisałem, ze pisałeś o czymś innym ale jak widać to w dalszym ciągu dla ciebie zbyt trudne do zrozumienia.

Niie było o tym w tv?

49 minut temu, Jaro_747 napisał:

Nie PiSowski trollu.

Widzę wyraźne braki argumentów ale para pod deklem buzuje.:)

9 minut temu, jezz napisał:

Widzę wyraźne braki argumentów ale para pod deklem buzuje.:)

Odpowiadałem kilka razy. Mądry zrozumiałby za pierwszym, trollowi mało i pięć, bo wcale nie chodzi mu o odpowiedź (tą by sobie sam znalazł), tylko o internetowe pieniactwo w służbie reżimu.

Edytowane przez Jaro_747

Jestem Europejczykiem.

Sąd warunkowo umorzył postępowanie wobec Frasyniuka uznając go jednocześnie winnym naruszenia nietykalności cielesnej policjantów. 

Ukryta Zawartość

"Sąd może warunkowo umorzyć postępowanie wobec oskarżonego, jeżeli:

wina i społeczna szkodliwość zarzuconego mu czynu nie są znaczne,

czyn zagrożony jest karą nie przekraczającą 3 lat pozbawienia wolności,

okoliczności jego popełnienia nie budzą wątpliwości,

postawa i dotychczasowa niekaralność za przestępstwo umyślne, warunki osobiste oraz dotychczasowy sposób życia uzasadniają przypuszczenie, iż będzie on przestrzegał porządku prawnego, w szczególności nie popełni przestępstwa.

Mamy to więc do czynienia z sytuacją, w której sąd stwierdza winę oskarżonego jednak nie wymierza mu kary, lecz postępowanie karne zostaje warunkowo umorzone na okres próby, który wynosi od roku do lat 2.

W okresie próby sąd może nałożyć na sprawcę różne obowiązki np. oddać go pod dozór kuratora czy osoby godnej zaufania, orzec świadczenie pieniężne czy zakaz prowadzenia pojazdów mechanicznych na okres do 2 lat.

Jak nadmieniono wyżej, co do zasady postępowanie karne może zostać warunkowo umorzone w przypadku gdy czyn zarzucony oskarżonemu zagrożony jest karą pozbawienia wolności do lat 3.

Ukryta Zawartość

Niby wszystko w porządku. Tylko, że Frasyniuk w przeszłości demonstrował już naturę kibola. Poza tym stwarza to precedens w przypadku innych sprawców tego rodzaju występków. Np. demonstrantów czy kiboli.

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.