Skocz do zawartości
IGNORED

Codzienność IV RP czyli pod butem i knutem Prezesa :)

Rekomendowane odpowiedzi

1 minutę temu, Jaro_747 napisał:

To wyłącznie insynuacje. Moja żona kurwizji nie ogląda

Sam pisałeś, że ogladała. Zaprzeczasz własnym słowom.

Teraz, soundchaser napisał:

Rozwiń dlaczego Ci taka głupia myśl przyszła do głowy.

Przeczytaj własne wpisy. Bronisz czegoś co nie da się obronić.

Na PIS głosowała i  głosuje wyłącznie patologia kupiona za 500+.

10 minut temu, jezz napisał:

Sam pisałeś, że ogladała

No napisał, że jak oglądała to się trzęsła i już nie ogląda.
Tak samo jak ja, tylko ja się nie trzęsłem, tylko rzygać mi się chciało jak patrzyłem na te perfidne manipulacje.

10 minut temu, jezz napisał:

Na PIS głosowała i  głosuje wyłącznie patologia kupiona za 500+.

To jest dopiero herezja. Niestety nie wystarczyłoby tych głosów. A gdyby tak się stało, to raczej na szczęście.

Edytowane przez soundchaser
7 minut temu, jezz napisał:

Sam pisałeś, że ogladała. Zaprzeczasz własnym słowom.

Kłamiesz albo rozumem nie ogarniasz. Tłumaczyłem trzy razy, nawet głupi by zrozumiał.

Żona oglądała Holecką (a może jakiegoś innego funkcjonariusza reżimu) na filmiku w internecie i skomentowała to ogniście. Już nie pamiętam co to było, ale ciebie widzę strasznie to podjarało. Nie masz innych podniet?

Jestem Europejczykiem.

33 minuty temu, soundchaser napisał:

To jest dopiero herezja. Niestety nie wystarczyłoby tych głosów. A gdyby tak się stało, to raczej na szczęście

Widzę, ze niezbyt uważnie czytujesz temat, w którym dyskutujesz., 

28 minut temu, Jaro_747 napisał:

Żona oglądała

No właśnie.

30 minut temu, Jaro_747 napisał:

Kłamiesz albo rozumem nie ogarniasz. Tłumaczyłem trzy razy, nawet głupi by zrozumiał.

30 minut temu, Jaro_747 napisał:

ale ciebie widzę strasznie to podjarało. Nie masz innych podniet?

Twoja słowna agresja jedynie potwierdza, ze piszę prawdę.?

14 minut temu, jezz napisał:

Widzę, ze niezbyt uważnie czytujesz temat, w którym dyskutujesz

Odniosłem się tylko do Twojej tezy.

53 minuty temu, jezz napisał:

Na PIS głosowała i  głosuje wyłącznie patologia kupiona za 500+

Do tego potrzebuję znać treść całego wątku?

Loty "Kuchciński Travel" na trasie Rzeszów - Warszawa zostały wycenione na 28 tys. za przelot.

Zgadzałoby się to mniej-więcej z kwotą 7500USD za godzinę którą podawałem. Ale to był tylko koszt przelotu, a gdzie obstawa, samochód z Warszawy do Rzeszowa, catering i temu podobne? Przy okazji wychodzi na jaw kosmiczny burdel w państwie PiSowskim.

"- Wszystkie loty marszałka Kuchcińskiego miały status HEAD, a w rubryce stopień pilności pracownicy jego kancelarii wpisywali zwykle „Pilne” lub „Bardzo pilne” 

- Informacja o locie HEAD powinna trafić do wojska „z wyprzedzeniem nie krótszym niż 48 godz.”. Tymczasem aż 49 lotów marszałka było zamawianych z dnia na dzień.

- Jedynie w 30 zamówieniach na lotach wpisano zapasowy statek powietrzny, który – zgodnie z instrukcją HEAD – musi pozostawać w gotowości, jeśli leci jedna z czterech najważniejszych osób w państwie 

- Zaledwie w 23 przypadkach na prawie 100 do zamówienia dodana została pełna, imienna lista pasażerów. Tym samym znowu złamana została procedura HEAD"

Marszałek Sejmu podlega stałej ochronie Służby Ochrony Państwa. Stałej, czyli zawsze i wszędzie. Gdy więc Kuchciński wsiada na pokład rządowego samolotu, by polecieć do Rzeszowa, kilka godzin wcześniej do stolicy województwa podkarpackiego rusza limuzyna SOP. Pokonuje ponad 300 km, by odebrać go po wylądowaniu samolotu na rzeszowskim lotnisku w Jasionce. 

– Na szczęście marszałek nie porusza się w kolumnie, jest tzw. singlem. Oznacza to, że jeździ tylko jednym samochodem z kierowcą i oficerem ochrony – mówi funkcjonariusz SOP.

W dniu wylotu ochronę marszałka przejmuje inna ekipa SOP, żeby podstawowa ekipa mogła pojechać do Rzeszowa. – Musimy więc w dniu lotu angażować dwa razy więcej ludzi – mówi oficer. A to kolejne koszty: paliwo, diety, hotele i wyżywienie dla oficerów. Oczywiście, jeżeli marszałek wraca do Warszawy samolotem, auto SOP z Podkarpacia wraca puste po odstawieniu marszałka na lotnisko.

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

No tak wygląda ta skromność obecnej władzy. Skromność, uczciwość i co tam jeszcze ;-).

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Jestem Europejczykiem.

24 minuty temu, jezz napisał:

Widzę, ze niezbyt uważnie czytujesz temat, w którym dyskutujesz., 

No właśnie.

Twoja słowna agresja jedynie potwierdza, ze piszę prawdę.?

Agresja???  Jaka agresja? Jestem wyjątkowo łagodny. Może dlatego, że Kuchciński nadzwyczajnie mnie dziś wzruszył swoim poświęceniem dla kraju. Anioł po prostu.

Jestem Europejczykiem.

4 minuty temu, jezz napisał:

To nie moja teza. To są fakty.?

A skąd to wiesz kto na kogo głosował i z jakiego środowiska pochodzi?
Były jakieś badania opinii publicznej na ten temat, czy masz jedynie znajomych ze środowiska "kolektywu" 500+?

19 minut temu, Jaro_747 napisał:

Agresja???  Jaka agresja? Jestem wyjątkowo łagodny. Może dlatego, że Kuchciński nadzwyczajnie mnie dziś wzruszył swoim poświęceniem dla kraju. Anioł po prostu.

Twoje tłumaczenia niestety nie zmienią faktów.

14 minut temu, soundchaser napisał:

A skąd to wiesz kto na kogo głosował i z jakiego środowiska pochodzi?
Były jakieś badania opinii publicznej na ten temat, czy masz jedynie znajomych ze środowiska "kolektywu" 500+?

Wystarczy mi, że tu na forum tak pisali a to przecież musi być prawda.

7 minut temu, Bezlitosna Niusia napisał:

Powiedz coś od siebie.

Cały czas mówię od siebie ale nie mogę podważać tez wygłąszanych przez forumowe autorytety. Jeden co prawda po wyborach zamilkł ale są na szczęście inni.

Na przykład ty.

8 minut temu, toptwenty napisał:

Nie kop leżącego.

A ty już rozkminiłeś M1?

7 minut temu, Jaro_747 napisał:

Złośliwiec.

Może i tak.

Ale ciekawski, jak sq.. - jak cholera.

A, na marginesie - cóż takiego oznajmił Pierwszy Oblatywacz?

Bom aferę z kotkami miał w domu.

Przyznał się, wszem i wobec, że jest marna, złodziejska kutasina?  I że "z przykrością" podaje się do dymisji i zwróci te cztery duże bańki? 

Czy jeszcze nie pora?

Edytowane przez Bezlitosna Niusia
Kotek Gzegozyk
18 minut temu, soundchaser napisał:

A skąd to wiesz kto na kogo głosował

O tym musisz pogadać z forumowymi jasnowidzami, oni wszystko wiedzą.

17 minut temu, jezz napisał:

Wystarczy mi, że tu na forum tak pisali a to przecież musi być prawda.

11 minut temu, jezz napisał:

O tym musisz pogadać z forumowymi jasnowidzami, oni wszystko wiedzą.

No przecież Ty jesteś inteligentny i nie zaliczasz się do patologii i starszych babć, które to w Ojcu Dyrektorze i Prezesie Jarosławie widzą objawienie boskie, więc jesteś wyrazistym przykładem znikomej frakcji, o której pisałem. ?

Edytowane przez soundchaser
10 minut temu, Bezlitosna Niusia napisał:

Może i tak.

Ale ciekawski, jak sq.. - jak cholera.

A, na marginesie - cóż takiego oznajmił Pierwszy Oblatywacz?

Bom aferę z kotkami miał w domu.

Przyznał się, wszem i wobec, że jest marna, złodziejska kutasina?  I że "z przykrością" podaje się do dymisji i zwróci te cztery duże bańki? 

Czy jeszcze nie pora?

Eee tam. On był straszliwie zarobiony, bo waadza PiS spotyka się i konsultuje jak żadna inna. I dlatego latał jak wściekły.

Niestety zapomniał wytłumaczyć dlaczego te spotkania i konsultacje przeważnie wypadały w weekendy akurat w Rzeszowie.

Jestem Europejczykiem.

1 minutę temu, Bezlitosna Niusia napisał:

A. To ja nie wiedział.

A w Krużewnikach - był?

Za daleko.

DSCN1792.jpg

Jestem Europejczykiem.

12 minut temu, soundchaser napisał:

No przecież Ty jesteś inteligentny i nie zaliczasz się do patologii i starszych babć, które to w Ojcu Dyrektorze i Prezesie Jarosławie widzą objawienie boskie, więc jesteś wyrazistym przykładem znikomej frakcji, o której pisałem.

Nie, nie, ja jestem głupi, sam tak pisałeś, na niczym się nie znam, mieszkam w Bieszczadach, a wiadomo kto tam mieszka.

Poza tym, skąd wiesz na kogo głosowałem?

12 minut temu, Jaro_747 napisał:

Niestety zapomniał wytłumaczyć dlaczego te spotkania i konsultacje przeważnie wypadały w weekendy akurat w Rzeszowie.

A ty spotkania weekendowe ustalał bys sobie daleko od domu?

Przecież w ten sposób zaoszczędził drogie paliwo lotnicze.

11 minut temu, jezz napisał:

Nie, nie, ja jestem głupi, sam tak pisałeś, na niczym się nie znam, mieszkam w Bieszczadach, a wiadomo kto tam mieszka.

Głupi jesteś tylko wtedy, gdy głupio piszesz.
Nigdy nie pisałem, że na niczym się nie znasz...znasz się jak nikt inny na hip-hopie, rapie i disco-polo. Nawet Ci zazdroszczę tej wiedzy, bo ja takiej pewnie nie mam o rocku progresywnym. ?
A w Bieszczadach to mieszkają super ludzie. Właśnie wróciłem z wycieczki rowerowej stamtąd (z Podkarpacia) i mam o nich jak najbardziej pozytywne zdanie.
Wszyscy mówili, że Kaczyński powinien odejść...zupełnie tak samo jak mówił Lepper o Balcerowiczu. ?

21 minut temu, jezz napisał:

Poza tym, skąd wiesz na kogo głosowałem?

Domyślam się z Twoich wpisów.
Pewnie nie zdradzisz publicznie?

22 minuty temu, jezz napisał:

A ty spotkania weekendowe ustalał bys sobie daleko od domu?

Lech Kaczyński latał na sam koniec Polski - na Hel.
Po co tak daleko na spotkania biznesowe? ?

4 minuty temu, Bezlitosna Niusia napisał:

To, co mówili na bicyklach jadąc - to szczegół.

I tak pójdą po mszy i zagłosują "po swojemu".

Na bicyklach to tylko ja i mój kolega. A tamtejsi, których spotkaliśmy byli absolutnie przekonani, że Kaczyński to zło.
Tylko prosili, by nie powtarzać, ale ja przecież wiem co to rodo.

14 minut temu, soundchaser napisał:

Lech Kaczyński latał na sam koniec Polski - na Hel.
Po co tak daleko na spotkania biznesowe? ?

Możliwe, że przy okazji uprawiał kite surfing. Podobno na Helu są fantastyczne warunki.

Ja nie byłem bo za daleko.

13 minut temu, soundchaser napisał:

Nie tylko. Zwłaszcza o polityce. 

Pozostała ci odpowiedź na jeszcze jedno pytanie

Z tą ekonomią mnie nie rozśmieszaj.

Tak jak z radiem.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.