Skocz do zawartości
IGNORED

Codzienność IV RP czyli pod butem i knutem Prezesa :)

Rekomendowane odpowiedzi

Podobno po takim badaniu szkoła lepiej zajmie się uczniami.

"MEN pyta uczniów o ich sytuację w domu

Dzieci mają odpowiedzieć m.in. na pytanie, czy mieszkają z rodzicami biologicznymi. Ministerstwo chce także wiedzieć, jak często uczniowie uczęszczają na nabożeństwa. Członkowie ZNP zastanawiają się, po co MEN chce wiedzieć, czy dzieci mieszkają z macochą lub czy rodzice są rozwiedzeni. Poza charakterem pytań kontrowersje wzbudza także fakt, że ankieta powinna być anonimowa, ale w związku z tym, że jest kierowana m.in. do najmłodszych (uczniów klas I-III), niektórym z nich musi pomagać nauczyciel."

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )
Godzinę temu, xniwax napisał:

Znaczy sam się ograniczyłeś czy pomogli z GW oślepnąć?

Oślepia tylko 500+ i inne podobne czynniki, ja nie mam tego składnika sprzyjającego ślepocie. 

Jakość wniosków w porównaniach audio jest zawsze zgodna z jakością procedury porównawczej.

Pasja bez precyzji to chaos. DOBRZE ŻE JEST MUZYKA

15 minut temu, Lech36 napisał:

Oślepia tylko 500+ i inne podobne czynniki, ja nie mam tego składnika sprzyjającego ślepocie. 

Przecież nic nie stoi na przeszkodzie żebyś i ty miał te 500+.

1 minutę temu, jezz napisał:

Ja lubię zapracować na kasę. Zrzuty mnie nie interesują, możliwe że jestem dziwny, ale rozdawnictwo mnie mierzi. Z tym żeby nie było wątpliwości, jak jakiś idiota będzie rozdawał to też wezmę, choć wiem że to do niczego dobrego nie prowadzi. Na kasę trzeba zapracować, chyba że się jest niepełnosprawnym, to wtedy można oczekiwać pomocy władzy, choć ta obecna ma z pomocą dla tej grupy ludzi jakiś problem. Wolą demoralizować sprawnych. 

Jakość wniosków w porównaniach audio jest zawsze zgodna z jakością procedury porównawczej.

9 minut temu, Lech36 napisał:

Wolą demoralizować sprawnych. 

Ja lubię zapracować na kasę.

Z tego co tu piszą jaśnieoświeceni to 500 jest z ich pieniędzy, ale przecież także z pieniędzy tych, którzy dostają to świadczenie. To dlaczego mają nie brać skoro to tez jest z ich pieniędzy?

Nie znam nikogo, kto ma dzieci i z tego zrezygnował.

2 minuty temu, jezz napisał:

Nie znam nikogo, kto ma dzieci i z tego zrezygnował.

Rozdawnictwo tego typu demoralizuje. Efekty będą widoczne za jakiś czas. Najsilniej jak wygasną uprawnienia do 500+ po latach. Wspomagać oczywiście należy ale tylko takich co mają przejściowe trudności a nie wszystkich, biednych i bogatych tylko dla tego że mają dzieci. To już pachnie z daleka komuną, ale ponieważ PiS to modyfikowana komuna to wszystko jest chyba O.K.

3 minuty temu, Lech36 napisał:

Rozdawnictwo tego typu demoralizuje.

Nikt z nich nie jest zdemoralizowany i nikt z nich niestety nie kupił za to 500+ porsche, tak jak twoi sąsiedzi.

Może dlatego, że je przepili, prawda? To tez jest część twojej teorii, zapomniałeś o tym wspomnieć.

6 minut temu, jezz napisał:

Nikt z nich nie jest zdemoralizowany i nikt z nich niestety nie kupił za to 500+ porsche, tak jak twoi sąsiedzi.

Może dlatego, że je przepili, prawda? To tez jest część twojej teorii, zapomniałeś o tym wspomnieć.

Tak jest, nikogo 500+ nie zdemoralizuje.
Jak rata z Porsche zmieści się w nx500 to czemu nie wziąć Porsche? W końcu 500 łatwo przyszło to i łatwo się wydaje.

Jak rata z Porsche zmieści się w nx500 to czemu nie wziąć Porsche? W końcu 500 łatwo przyszło to i łatwo się wydaje.

odplywasz coraz bardziej

Teraz, ohmygod napisał:

odplywasz coraz bardziej

To efekt działania 500+. Działa najbardziej na tych co biorą te 500. Ci na pewno odpłynęli. Podoba im się.

14 minut temu, Lech36 napisał:

31 minut temu, Lech36 napisał:

Widzę, że sam sobie zaprzeczasz. To na którą wersję się decydujesz?

8 minut temu, Lech36 napisał:

. Działa najbardziej na tych co biorą te 500. Ci na pewno odpłynęli. Podoba im się.

A dlaczego ma się nie podobać skoro to z ich pieniędzy?

10 minut temu, jezz napisał:

A dlaczego ma się nie podobać skoro to z ich pieniędzy?

To po co dawać skoro to z ich pieniędzy? Nie cieszą się z własnych.

15 minut temu, Lech36 napisał:

To po co dawać skoro to z ich pieniędzy? Nie cieszą się z własnych.

no i widzisz, sam doszedłeś do wniosku, że nikt nikomu nic nie daje.

biorą po prostu swoje.?

15 minut temu, jezz napisał:

biorą po prostu swoje.

To po co taka skomplikowana i kosztowna redystrybucja? I to redystrybucja nie tylko do tych co są w potrzebie?
Ale niech biorą, jak dają to trzeba brać i kupować. Na pewno doprowadzi to Polskę do dobrobytu. 

1 godzinę temu, Lech36 napisał:

jak jakiś idiota będzie rozdawał to też wezmę,

Schetyna proponował 1000 i uchodźcę dla Pani domu.

Znane są tysiące sposobów zabijania czasu, ale nikt nie wie, jak go wskrzesić.

1 minutę temu, xniwax napisał:

Schetyna proponował 1000 i uchodźcę dla Pani domu.

Naprawdę? 

To po co taka skomplikowana i kosztowna redystrybucja?

To akurat jest proste do wytłumaczenia.
Polityka i matematyka.  Poza tym łatwiej to opanować statystycznie.

Nie masz co się oburzać i tak jak Twoje środowisko określać jako patologię tych zadowolonych z 500+.
Może to Wy jesteście patologią, może to Wam umknęło, że nią się w którymś momencie staliście.

5 minut temu, Lech36 napisał:

Naprawdę? 

Co jest prawdą u Schetyny?

Znane są tysiące sposobów zabijania czasu, ale nikt nie wie, jak go wskrzesić.

14 minut temu, xniwax napisał:

Co jest prawdą u Schetyny?

Schetyna nie rządzi, więc chyba lepiej zastanowić się co jest prawdą u np. takiego Morawieckiego?

16 minut temu, xniwax napisał:

Nie masz co się oburzać i tak jak Twoje środowisko określać jako patologię tych zadowolonych z 500+.

500+ dla bogatych to czysta patologia, pewnie dla niektórych biednych też. Zależy czemu służy to 500+.

Gość

(Konto usunięte)
18 minut temu, Lech36 napisał:

Naprawdę? 

wyszła z Ciebie naiwność , ale klapki z oczu Ci nie spadną bo zawsze ci przy żłobie są dla Ciebie najgorsi ?

6 godzin temu, Bobcat napisał:

Kto to mówi? Potakiwacz PiS i rekonstruktor PRL. Zabawne.

Nie pozwalaj sobie socjaldemokratyczny marksisto czy kto tam jesteś. ? Mocno spięty jesteś ostatnio, ale to zrozumiałe widmo porażki... 

2 godziny temu, jezz napisał:

Kto wie, czy nie ma... Pewnie brzydziłby się tego datku. Nie przyjąć. ?

2 godziny temu, Lech36 napisał:

Z tym żeby nie było wątpliwości, jak jakiś idiota będzie rozdawał to też wezmę, choć wiem że to do niczego dobrego nie prowadzi.

I wszystko jasne. Pieniądz przesłania świadomość i inne takie nawet zadeklarowanym przeciwnikom PiS.

Teraz, slawek.xm napisał:

wyszła z Ciebie naiwność

Możliwe, ale łagodniejsza niż z Prezesa w czasie wrzasków z trybuny sejmowej do opozycji. Ja moją "nienawiść", o ile w ogóle taka u mnie występuj potrafię kontrolować, Prezes jak w powyższym przykładzie nad swoją nie panuje. Ziobro też ma problemy ze swoją nienawiścią a trzeba pamiętać że ci nienawidzący gorąco przedstawiciele PiS mają do tej nienawiści dołączoną jeszcze ogromną władzę którą bezczelnie powiększają depcząc przy tym często konstytucję. Ja władzy nie mam więc moja nienawiść na pewno nie jest groźna, oczywiści o ile takowa występuje w co wątpię jako znający siebie najlepiej z tu obecnych.   

2 godziny temu, Lech36 napisał:

Ale poprzednio napisałeś, że godzisz się na nie. Widzę niekonsekwencję.

Edytowane przez Zyzol
14 minut temu, Lech36 napisał:

Schetyna nie rządzi, więc chyba lepiej zastanowić się co jest prawdą u np. takiego Morawieckiego?

Ale jak rządził, to mówił tylko prawdę i całą prawdę...

Edytowane przez Zyzol
8 minut temu, Zyzol napisał:

Pieniądz przesłania świadomość i inne takie nawet zadeklarowanym przeciwnikom PiS.

Dlatego rozdawać trzeba z głową a tak jak to robią nieudacznicy z PiS sypać na lewo i prawo bezrozumnie.  

8 minut temu, slawek.xm napisał:

wyszła z Ciebie naiwność , ale klapki z oczu Ci nie spadną bo zawsze ci przy żłobie są dla Ciebie najgorsi ?

Szkoda że nie dostrzegasz prymitywnych, prostacko-chamskich odszczekiwań i odpysknięć @xniwaxa jedynie kpiąco ustosunkowujesz się do rzeczowych wpisów @Lech36.

11 minut temu, Zyzol napisał:

Mocno spięty jesteś ostatnio, ale to zrozumiałe widmo porażki...

Kolejny marzyciel.

1 minutę temu, Zyzol napisał:

Ale jak rządził, to mówił tylko prawdę i całą prawdę...

To już Ty wiesz lepiej. Obecnie oceniać należy tych aktualnie rządzących czyli PiS.

1 minutę temu, Lech36 napisał:

Dlatego rozdawać trzeba z głową a tak jak to robią nieudacznicy z PiS sypać na lewo i prawo bezrozumnie.  

Przed rządami PiS obowiązywało hasło, że z głową trzeba kraść. 

5 minut temu, Zyzol napisał:

Przed rządami PiS obowiązywało hasło, że z głową trzeba kraść. 

Teraz robią to bardziej z głową, zaczęli od podporządkowania sobie wymiaru sprawiedliwości. Każda mafia na świecie o tym marzy. PiS wprowadził już prawie całkowicie to w życie. Mogą kraść, ups przepraszam, brać sobie do woli i wedle uznania bez konsekwencji. Partia albo Duda obroni.

Edytowane przez Lech36

49 minut temu, Lech36 napisał:

Schetyna nie rządzi,

Ale chce rządzić, chociaż kto go tam wie, za bycie w opozycji przecież tez dobrze płacą.

50 minut temu, Lech36 napisał:

Zależy czemu służy to 500+.

To wiadomo. Sporo juz tu o tym było na forum. W twoich wpisach tez.

Służy oczywiście przepiciu.

1 minutę temu, jezz napisał:

Ale chce rządzić, chociaż kto go tam wie, za bycie w opozycji przecież tez dobrze płacą.

Jak będzie rządzić to będziemy go krytykować. Nawet będzie go można zamknąć o ile popełni jakieś przestępstwo. 

4 minuty temu, jezz napisał:

Służy oczywiście przepiciu.

Myślisz że tylko temu celowi? Inne pewnie też istnieją.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.