Skocz do zawartości
IGNORED

Codzienność IV RP czyli pod butem i knutem Prezesa :)

Rekomendowane odpowiedzi

6 minut temu, Lech36 napisał:

Prymitywizm jest tylko po stronie PiS bo brak im wyobraźni do czego w perspektywie prowadzi polityka rozdawnictwa.

serio ?

to mały konkursik. Czyje to słowa

"nic co dane , nie bedzie odebrane"

?

” jak sobie wygracie wybory to będziecie mogli przegłosować sobie co chcecie, a teraz my mamy większość, cisza……”

10 minut temu, jezz napisał:

Nie, to nie jest prawda co piszesz. to niektórzy, m.in. ty dokonaliście takiego podziału forwiczów Ale to widocznie wynika z tego prymitywizmu, o którym pisał lech36.

A ty usilnie przypisujesz ich do PISu.

Jeżeli ktoś gada jak PiSowiec, kłamie jak PiSowiec, popiera nawet najgłupsze posunięcia PiS to jak mam go nazwać? Neutralnym i obiektywnym komentatorem???

Żebyś się nie czepiał - w tej chwili abstrahuję od ciebie konkretnie.

4 minuty temu, billy idol napisał:

serio ?

to mały konkursik. Czyje to słowa

To mały konkursik - jaki byłby wynik wyborów gdyby opozycja powiedziała coś innego?

I drugi konkursik - przypomnienie - kto rozpoczął te wyścigi?

Jestem Europejczykiem.

15 minut temu, Jaro_747 napisał:

Teoryjki billego mają to do siebie, że są jedynie naciąganymi teoryjkami. Tyle.

nie rozpartuje sytuacji w ZEA z moralnego i socjologcznego punktu widzenia tylo  matematycznego

żeby nieroby mogły żyć w dostatku , to finansowanie musi pochodzić z zewnątrz

jesli osoba pobierająca zasiłek , będzie go finansowała sama sobie , to doprowadza to pomału do biedy społeczeństwa , bo nie da sie wyciągnąć z bagna samemu za włosy

Niestety nie mamy niesamowitach bagactw naturalnych do finansowania naszego lenistwa , a tym bardziej nie jesteśmy w stanie sprowadzić imigrantów żeby pracowali na nas , co w konsekwencji prowadzi do wniosków , iż w naszej sytuacji ekonomicznej , większosc zasiłków - w tym wszystkie plusy - powinny zostać zlikwidowane

i tyle

4 minuty temu, Jaro_747 napisał:

nie ważne kto zaczął , ważne kto zakończy

twierdzenie że patologią jest  tylko PiS to jest wysokie nadużycie

patologią to jest taka ogranizacja któr zwie sie "partia polityczna" , bo działą nie w interesie obywateli , tylko w interesie partyjnym

” jak sobie wygracie wybory to będziecie mogli przegłosować sobie co chcecie, a teraz my mamy większość, cisza……”

2 minuty temu, billy idol napisał:

nie rozpartuje sytuacji w ZEA z moralnego i socjologcznego punktu widzenia tylo  matematycznego

W związku z tym jest to czysta igraszka intelektualna która nie prowadzi do niczego sensownego.

Jestem Europejczykiem.

9 minut temu, Jaro_747 napisał:

No jak to kto, Vincent:) Przecież te pińcet to ukradzione od PO.

która nie prowadzi do niczego sensownego.

nie czytasz  z uwaga - chyba

prowadzi do wnosków , iż w takim Państwie jak Polska wszystkie programy mające w nazwie "plus" , powinny zostać zamknięte, czym szybciej tym lepiej

matematyka w ekonomii , działą w każdym miejscu na swiecie

Edytowane przez billy idol

12 minut temu, Jaro_747 napisał:

Jeżeli ktoś gada jak PiSowiec, kłamie jak PiSowiec,

A co to niby oznacza? Ty to oczywiście oceniasz, jak rozumiem.

7 minut temu, jezz napisał:

No jak to kto, Vincent:) Przecież te pińcet to ukradzione od PO.

Nie Kolego nie-PiSowcu. Temat był wyjaśniany wielokrotnie i nie trzeba wielkiej inteligencji żeby to ogarnąć. Ale jak komuś brakuje dobrej woli i ma naturę trolla to będzie takie pierdoły wypisywał bez końca.

Jestem Europejczykiem.

1 minutę temu, Jaro_747 napisał:

ma naturę trolla

I ty to oczywiście oceniasz. Fakt, prymitywizm jest tylko po stronie PIS.?

17 minut temu, billy idol napisał:

nie czytasz  z uwaga - chyba

prowadzi do wnosków , iż w takim Państwie jak Polska wszystkie programy mające w nazwie "plus" , powinny zostać zamknięte, czym szybciej tym lepiej

matematyka w ekonomii , działą w każdym miejscu na swiecie

Czytam z wystarczającą uwagą, o to się nie martw.

I pytam - co konkretnie znaczy "programy powinny zostać zamknięte"? Kto ma to zrobić?

Jestem Europejczykiem.

2 godziny temu, jezz napisał:

Nie, maserati.?

Oż k**wa! To ja przy nim biedak jestem, choć do tej pory mi się wydawało, że nie najgorzej zarabiam.

Trzeba było Melo do polityki się pchać, a nie projektantem zostać...

Ale jak komuś brakuje

No to przypomnijmy, jest rok 2015.

"Rostowski: obawiam się, że PiS spełni obietnice. To byłaby katastrofa dla budżetu

- Na te obietnice, które składa Prawo i Sprawiedliwość pieniędzy nie ma i w ciągu czterech najbliższych lat nie będzie. Mówię to jako były wiceminister finansów i wicepremier. Propozycje PiS-u są zupełnie bez pokrycia finansowego, a gdyby PiS je wprowadził to doprowadziłyby bez żadnej wątpliwości do totalnej katastrofy finansów publicznych - powiedział Jacek Rostowski."

Aż tu nagle, w roku 2019,

"Były minister finansów Jacek Rostowski mówił w "Rozmowie Piaseckiego" w TVN24 o rozszerzeniu programu 500 plus na pierwsze dziecko. - Jestem zirytowany tym, że pomysł, (...) który jest częścią naszego programu od trzech lat, (...) PiS próbuje ukraść - podkreślił."

No to mamy cud, nie ma i nie będzie a potem nie dość, że jest na drugie i kolejne ale także jest na pierwsze. 

No bo chyba pomysłem Vincenta, nie było 500 tylko na pierwsze?

2 godziny temu, jezz napisał:

Ale to bylo w Wawie, więc o co chodzi?

Znaczy się miasto co ma raptem 1,5 mln mieszkańców ma w każdej dzielnicy niezależnego burmistrza??? To ilu k**wa urzędników pracuje w stolicy?

1 godzinę temu, Bezlitosna Niusia napisał:

Swoją drogą - qwa, jak dziecko. Nic, tylko wódka, dziwki i bryka za pierdylion.

Gorzej - imbecyl.

Swoją drogą, jeszcze do niedawna w Chińskiej Republice Ludowej za taki wałek byłoby rozstrzelanie.

25 minut temu, billy idol napisał:

Część już odebrano przez inflację. Rozdawnictwo powoduje impuls inflacyjny i straty, tym co dostali 500 wartość nabywcza tej 5-setki się zmniejsza a tym co nie dostali 500 pogarsza się ogólnie. 

Jakość wniosków w porównaniach audio jest zawsze zgodna z jakością procedury porównawczej.

Pasja bez precyzji to chaos. DOBRZE ŻE JEST MUZYKA

7 minut temu, Meloman napisał:

Znaczy się miasto co ma raptem 1,5 mln mieszkańców ma w każdej dzielnicy niezależnego burmistrza??? To ilu k**wa urzędników pracuje w stolicy?

Tak, każda dzielnica ma swoją radę, która wybiera burmistrza.

9 minut temu, jezz napisał:

Aż tu nagle, w roku 2019,

Księgowość kreatywna potrafi długo ukrywać katastrofę finansów, ale prędzej czy później taka katastrofa ujrzy światło dzienne.

Jakość wniosków w porównaniach audio jest zawsze zgodna z jakością procedury porównawczej.

3 minuty temu, Lech36 napisał:

Księgowość kreatywna potrafi długo ukrywać katastrofę finansów, ale prędzej czy później taka katastrofa ujrzy światło dzienne.

Chyba czegoś nie zrozumiałeś.

2 minuty temu, jezz napisał:

Chyba czegoś nie zrozumiałeś.

A Ty na pewno wszystko rozumiesz? 

4 minuty temu, Lech36 napisał:

A Ty na pewno wszystko rozumiesz? 

Prosze mi tu ze Żdanowem nie wyjeżdżać, ok?

Ja piszę o metamorfozie poglądów Vincenta.

Jak nie ogarniasz to możesz dalej badać agresywność gówna, które popsuło Czajkę.

Edytowane przez jezz
5 minut temu, jezz napisał:

Jak nie ogarniasz to możesz dalej badać agresywność gówna, które popsuło Czajkę.

Agresywna jest tylko ta część gówna w Czajce które zostało wydalone przez PiS-owców. To bardzo "zdolny" "ciemny lud", wszystko co robią grozi katastrofą.

Edytowane przez Lech36

27 minut temu, Jaro_747 napisał:

I pytam - co konkretnie znaczy "programy powinny zostać zamknięte"? Kto ma to zrobić?

powinny zostać zlikwidowane , i pomysł na nie włożony do skrzyni i zabetonowany na min 30 lat

no jak kto ? A kto ustanawia prawo w Polsce ? Ktoś musi odważnie podjąc tą decyzje , bo za kilka lat bedziemy niewolnikami baknków , tak jak imigranici w Twoim przykładzie w ZEA

2 minuty temu, Lech36 napisał:

Agresywna jest tylko ta część gówna w Czajce które zostało wydalone przez PiS-owców.

Chapeau bas. Jesteś jednak człowiekiem wielu specjalizacji, nawet na gównie się znasz.?

2 minuty temu, billy idol napisał:

bo za kilka lat bedziemy niewolnikami baknków

Niewolnikami banków już jest liczne grono mieszkańców Polski i nie tylko Polski. Wielu z nich gubi krótkowzroczność czyli nieumiejętność oceny perspektyw swojej zdolności kredytowej, cóż takie czasy. 

1 minutę temu, jezz napisał:

Jesteś jednak człowiekiem wielu specjalizacji, nawet na gównie się znasz.

Myślę że każdy się zna a w szczególności fani jedynie słusznej partii która produkuje najwięcej propagandowego gówna w kraju.

9 minut temu, Lech36 napisał:

Niewolnikami banków już jest liczne grono mieszkańców Polski i nie tylko Polski

też

ale pewnie masz na myśli osoby które wzięły kredyt.  Co prawda spłacają teraz raty , ale wiesz .... na coś tą kase wydały

Ja natomiast mam na myśli zadłuzenie Państwa , które spłaca każdy - nawet ten co dostał wilkiego wała - w podatkch - i te kwoty rosną , wiec podatki bedą rosły

I te drugie kredyty - brane prze Państwo  - wg mnie sa znacznie grożniejsze

1 minutę temu, billy idol napisał:

I te drugie kredyty - brane prze Państwo  - wg mnie sa znacznie grożniejsze

Zgadza się, ale je się łatwo bierze bo ten co bierze nie będzie ich musiał spłacać. On o tym wie i dlatego łatwą ręką bierze.

23 minuty temu, billy idol napisał:

powinny zostać zlikwidowane , i pomysł na nie włożony do skrzyni i zabetonowany na min 30 lat

no jak kto ? A kto ustanawia prawo w Polsce ? Ktoś musi odważnie podjąc tą decyzje , bo za kilka lat bedziemy niewolnikami baknków , tak jak imigranici w Twoim przykładzie w ZEA

Ale kto konkretnie??? Jaka siła polityczna miałaby to zrobić. Bo wiesz, tak czysto teoretycznie to szkoda p..ć, to kompletna strata czasu.

Więc pytam jeszcze raz - kto według ciebie miałby to zrobić?

Jestem Europejczykiem.

no tak

ale jak to ?  ...  ?

to nie słyszałeś o "historycznym zrównoważonym budzecie"  ?

ha ha ha

to nie słyszałeś o "historycznym zrównoważonym budzecie"  ?

ha ha ha

Ale kto konkretnie??? Jaka siła polityczna miałaby to zrobić.

Jezu , przynudzasz

co to za pytanie ? Może taka siła która powstanie doipero za rok ? albo moze za dwa lata

może ktos znowy przez jakiś płot przeskoczy i ludzie ruszą za nim ? skad mam to wiedziec ?

ludzie po tyłku dostana to może się obudzą

moze

czym póżniej sie obudzą tym gorzej , bo zostaje nam z roku na rok coraz mniej własnosci

na razie bedzie sie krecic na potężne pieniądze z Cin

zapowiadany kryzys nei nastąpi - to scieama bo metale sa w szczycie i trzeba ludzi nakręcic na zakup

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.