Skocz do zawartości
IGNORED

Codzienność IV RP czyli pod butem i knutem Prezesa :)

Rekomendowane odpowiedzi

3 godziny temu, Bobcat napisał:

Ty natomiast i Tobie podobni chcą narzucać swoje poglądy innym

Ja wiem jak ci szlachetni pracodawcy wyzyskiwali ludzi pracujących w handlu, a ty?

Dlatego jestem zwolennikiem zakazu handlu w niedziele, inaczej z tymi szlachetnymi panami się nie da.

A, i nie pisz mi, że nie muszą tam pracować i mogą zmienić pracę na inną.

Równie dobrze moą zmienić pracę ci, którzy koniecznie musza robić zakupy w niedzielę. Niech zmienią pracę np. na taką gdzie będą mieli wolne np. w piątek i sprawa załatwiona.

A akurat ta ankieta, którą wkleił mulsik zrobiona była na zlecenie ZPP.

Ty jesteś od tego specjalistą, można ją ustawić tak żeby wyszło tak jak sobie rzyczy zleceniodawca?

1 minutę temu, jezz napisał:

Ja wiem jak ci szlachetni pracodawcy wyzyskiwali ludzi pracujących w handlu, a ty?

Dlatego jestem zwolennikiem zakazu handlu w niedziele, inaczej z tymi szlachetnymi panami się nie da.

Masz marne pojęcie o wyzysku. Inaczej, byłbyś zwolennikiem zakazu pracy w ogóle. Jesteś typową ofiarą propagandy i tyle.

Wyjaśnij proszę,w jaki sposób wyzyskują pracujących w niedziele? I czym się ów "wyzysk" różni od wyzyskiwanych pracowników, którzy zasuwają przez cały tydzień?

Twoje argumenty, póki co, możesz sobie wsadzić w buty...

"Measurements can provide a measure of insight, but are no substitute for human judgment. Why are we looking to reduce a subjective experience to objective criteria anyway? The subtleties of music and audio reproduction are for those who appreciate it. Differentiation by numbers is for those who do not".--Nelson Pass

2 godziny temu, jezz napisał:

Ja z kolei nie wiem. Mieszkam w małej pipidówce,  ale za to z 4 marketami. Do 2 nie chadzam, ale do tych 2 pozostałych muszę, bo gdzieś trzeba jednak kupować. Że mała mieścina, to się generalnie wszyscy znają, panie w marketach w ogromnej większości miejscowe i siłą rzeczy mniej lub bardziej znajome. Zapytałem i to kilku, co one na ten ponoć tak cudowny dla nich zakaz handlu w niedzielę. I tak się jakoś dziwnie składa, ze wszystkie powiedziały, że to durnota, bo po pierwsze w soboty maja taki zapieprz, że nie ma czasu taczek załadować, po drugie za niedzielę lepiej płacili, nie było specjalnego ruchu, specjalnie się nie napracowywały i odbierały dzień wolny w tygodniu w który coś mogły załatwić, bo w normalne dni pracujące to bardzo marnie.

Co więcej dowiedziałem się też, że obroty w ujęciu tygodniowym wcale im nie spadły, wręcz przeciwnie, no ale tu się wcale nie dziwię, bo jeszcze dwa lata temu oprócz tych marketów było 7 czy 8 małych sklepów czy sklepików. Obecnie są 3...

No, ale ja się w przeciwieństwie co Ciebie nic, a nic nie znam...

I

Edytowane przez Adalbert95
4 godziny temu, jezz napisał:

Ja wiem jak ci szlachetni pracodawcy wyzyskiwali ludzi pracujących w handlu, a ty? Dlatego jestem zwolennikiem zakazu handlu w niedziele, inaczej z tymi szlachetnymi panami się nie da.

A, i nie pisz mi, że nie muszą tam pracować i mogą zmienić pracę na inną.

Równie dobrze moą zmienić pracę ci, którzy koniecznie musza robić zakupy w niedzielę. Niech zmienią pracę np. na taką gdzie będą mieli wolne np. w piątek i sprawa załatwiona.

A akurat ta ankieta, którą wkleił mulsik zrobiona była na zlecenie ZPP.

Ty jesteś od tego specjalistą, można ją ustawić tak żeby wyszło tak jak sobie rzyczy zleceniodawca?

Szanowny Kolego!

Spróbuję potraktować Cię poważnie i nie będę złośliwy (to wstęp).

Ustawodawca (czyli reżim PiS) włażąc do dupy Kościołowi i aparatczykom Solidarności sprokurował zakaz handlu w niedzielę.

Jak to jest z odczuciami sprzedawców napisał Kolega Adalbert. Ja dodam od siebie, że w soboty i w niedziele widziałem bardzo dużo studentów i Ukraińców którym jak łatwo się domyślić praca w te dni nie przeszkadzała (a wręcz przeciwnie).

Gdyby ustawodawca rzeczywiście chciał ulżyć pracownikom, to uchwaliłby np. oprócz dnia wolnego dodatkowy mnożnik płacy za niedzielę, niech będzie np. razy trzy.

Natomiast to, co zrobił to zwykła bolszewia połączona z korupcją polityczna i nie bardzo pojmuję jak nawet człowiek średnio inteligentny może tego nie widzieć.

Jestem Europejczykiem.

Gość Gosc

(Konto usunięte)

Czy są jakieś granice bezprawia i złodziejstwa w wykonaniu pisu?

,,Chrześniak wiceprezesa PiS Adama Lipińskiego został w ramach "dobrej zmiany" dyrektorem w oddziale KGHM. Gdy przyłapano go na ustawianiu przetargów o wartości 3,2 mln zł, nie zawiadomiono prokuratury. Za to zwolniono zgłaszającego nadużycia.''

http://wroclaw.wyborcza.pl/wroclaw/7,35771,24405708,afera-w-kghm-chrzesniak-wiceprezesa-pis-ustawial-przetargi.html#s=BoxWyboMT

a conato xynwax? Jakies trzy lata pisal oszalamiajace  doniesienia na temat swin, koryt i komoruskich.Rozpaczal nad smiercia 9 bezdomnych w zimie.Teraz jest 59 .Moze pare cennych uwag.

z jaazika wylazi??Wylazi ......schetyna.Przyzwyczajenia trudno wyeliminowac.

Edytowane przez muls

a tutaj cós jeszcz e dla xynwaxa

Kiedyś kopał uczestników koncertu, teraz będzie głównym specjalistą w policji od imprez masowych

To bulwersująca sytuacja. Wysokie stanowisko w kluczowym wydziale komendy wojewódzkiej otrzymuje policjant, który miał problemy z przestrzeganiem prawa – mówi nam doświadczony małopolski policjant. Chodzi o podinspektora Tomasza Marszałkowskiego. W grudniu został zastępcą naczelnika wydziału Sztab Policji w krakowskiej KWP. To jednostka, do której zadań należy m.in. organizowanie i koordynowanie działań policyjnych związanych z bezpieczeństwem imprez masowych.

Skąd to oburzenie na awans Marszałkowskiego? Cofnijmy się do stycznia 2002 r. Wtedy przed Klubem’38 w Krakowie, w którym trwał punkowy koncert na rzecz WOŚP, doszło do rozróby. Zatrzymano prawie 40 osób, w

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

a tu dla rozrywki  .Nie mieli AC bo to fachofcy som z dobrej zmiany.                                                                                                                                                          Ile kosztowała naprawa rządowych limuzyn z kolumny, którą jechała Beata Szydło? "Drobna stłuczka" za 135 tys. zł
Więcej:

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) Edytowane przez muls
33 minuty temu, muls napisał:

a conato xynwax? Jakies trzy lata pisal oszalamiajace  doniesienia na temat swin, koryt i komoruskich.Rozpaczal nad smiercia 9 bezdomnych w zimie.Teraz jest 59 .Moze pare cennych uwag.

Nie doczekasz. Jak zawsze w przypadkach merytorycznych. Zwyczajowo na jakiś czas zniknie, uda że nie było pytania, potem zjawi się przy okazji jakiejś zupełnie innej sprawy ze swoim tradycyjnym odpysknięciem na poziomie smarkacza z przedszkola.

Edytowane przez Bobcat
19 godzin temu, jar1 napisał:

Widać tu gdzieś Schetynę w koszulce z transparentem albo w koszulce Konstytucja? 

a ciebie tam gdzies widac bo mam wrazenie ze masz wiecej do stracenia?

na pewno wiecej niz do gadania.

Misiek powrócił z zdwojoną siłą, czyli wpadło g.wno w wentylator.

Ukryta Zawartość

Czekamy na xika on nam to wszystko wytłumaczy.....

Ukryta Zawartość

31 minut temu, Robsonik napisał:

Misiek powrócił z zdwojoną siłą, czyli wpadło g.wno w wentylator.

Ukryta Zawartość

Czekamy na xika on nam to wszystko wytłumaczy.....

Walki frakcyjne w kierownictwie PiS przybierają na sile. Trudno opisane zdarzenie ocenić inaczej jak uderzenie w Macierewicza i jego kamarylę.

Ukryta Zawartość

a tu juz bez walk widac co to za geniusie

Kilkaset milionów zł mogą zapłacić firmy za zmiany w ustawie o odpadach. Wprowadzone w ub. roku prawo miało ukrócić pożary wybuchające na składowiskach. Rykoszetem dostały przedsiębiorstwa, które mają duże połacie terenu, a na nim skład odpadów niepalnych. Nie łatwo odkręcić te zmiany, ale wydaje się, że urzędnicy zaczynają dostrzegać absurd.
Więcej:

Ukryta Zawartość

a tutaj jaja w spodniach.Czyli jak zarobic na panstwie.

organizacja zajmująca się promowaniem karmienia piersią, prowadzona przez Aleksandrę Wesołowską – córkę Antoniego Macierewicza – zwiększyła swoje przychody dziesięciokrotnie w ciągu zaledwie pięciu lat. Składają się na to przede wszystkim państwowe korporacje i instytucje.

Gdy Bank Mleka Kobiecego startował w 2013 roku, jego przychody sięgały stosunkowo skromnej kwoty – 45 tys. złotych –

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) . Z każdym kolejnym rokiem rosły: do 89 i 137 tys. złotych w następnych latach. Ale skokowo zaczęły rosnąć dopiero w 2016 roku, głównie

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) z PZU.

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) Edytowane przez muls
2 godziny temu, muls napisał:

a ciebie tam gdzies widac bo mam wrazenie ze masz wiecej do stracenia?

na pewno wiecej niz do gadania.

Ilość szczekających piesków nie przekłada się na wartość ich pana... 

- O nie,to nawet nie błąd, ale zbrodnia jakiej dopuścił się Schetyna przeciw swojej partii.przeciw Polsce, przeciw nam, wyborcom. Wystarczyło spojrzeć na tego Kałużę, na jego życiorys, aby dostrzec, że jest to człowiek niepewny. Przez głupotę Schetyny Śląsk znalazł się w rękach bolszewików! Musi odejść! "

https://www.tysol.pl/a26324-Pisarka-Nurowska-nie-pozostawia-watpliwosci-Schetyna-musi-odejsc%21-

22 minuty temu, jar1 napisał:

Wystarczyło spojrzeć na tego Kałużę, na jego życiorys, aby dostrzec, że jest to człowiek

powaznie ty tez jestes taki madry ??koledzy partyjni kaluzy jak i z klasy ,sasiedzi zrobieni zostali w konia.A ty bys oczywiscie natychmiast rozpoznal oszusta.Tym bardziej z kanapy z pilotem w rece .Tak jak ta pani.Takich pan i panow na slasku było wiecej co wszytko wiedzieli ... Po.Ale WTEDY jakos cicho siedzieli z mordkom w kuble.takich wszedzie mozna spotkac.W kazdej bramie i sraczu.Nie ma sie czym chwalic.

Edytowane przez muls
12 godzin temu, zukzukzuk napisał:

Wyjaśnij proszę,w jaki sposób wyzyskują pracujących w niedziele?

Nie pisałem o wyzysku w niedzielę, doczytaj.

12 godzin temu, zukzukzuk napisał:

Masz marne pojęcie o wyzysku. 

W handlu, bo tym pisałem?

Mam doskonałe pojęcie.

Reszty bzdur, ktore napisałeś nie chce mi się komentować.

Wystarczy posłuchać zdania Sikorskiego na temat Schetyny.  Szczere, bo prywatne "u Sowy":

"Grzesiu, boczkiem, boczkiem, a jak przychodzi co do czego, to tchórzy.(…) Na miejscu Grzesia bym zagrał, że kandyduję. Grzesiu by dostał – moim zdaniem – do 40 procent, 35, 40 i to by mu dało immunitet na bycie ofiarą czystki, bo wtedy, wiesz, rywalowi nie wypada… i czekasz, aż się Donald wypierd***. Jak przegra wybory, no to wtedy wbijasz nóż w plecy, nie? – kreślił scenariusz Sikorski."

Znaczy to jest zawsze pływanie, takie wybieranie jakiegoś stanowiska po środku. (…) Zero kreatywności. Każdy z nas powinien sobie zdawać sprawę do czego nadaje, a do czego się nie nadaje. Idealny numer dwa. (…) Taki knajacki styl trochę. To jest za mało na premiera. On nie czaruje ludzi. Donald ma ten czar, ma ten teflon, ma ten koci zmysł, ma te antenki czułe społeczne. Grzegorz niczego z tego nie ma – przekonywał Sikorski."

8 godzin temu, Jaro_747 napisał:

Gdyby ustawodawca rzeczywiście chciał ulżyć pracownikom, to uchwaliłby np. oprócz dnia wolnego dodatkowy mnożnik płacy za niedzielę, niech będzie np. razy trzy.

System równoważnego czasu pracy, obowiązuje w handlu, inne zapisy kodeksu pracy podobno też, gdzie to ma być zapisane?

Wszyscy pracujący w niedzielę czy tylko ci w handlu?

Reżim musi też włazić  dupę pracodawcom, więc sam wiesz, co za dużo to niezdrowo.

Wolna niedziela i jeden taki pewny dzień to już spora ulga.

Domyślasz się pewnie jak chętnie pracodawcy płacą za pracę w wolnym dniu.  I sprawdź co to jest wolny dzień w systemie rozliczeń obowiązującym w handlu. Sprawdź też ile można pracować bez dnia wolnego jak się umiejętnie ustawi grafik.

Takie fajne ćwiczenie na wolną niedzielę.

11 godzin temu, Adalbert95 napisał:

Co więcej dowiedziałem się też, że obroty w ujęciu tygodniowym wcale im nie spadły,

A ja rozmawialem u siebie z moimi byłymi pracownikami i są zadowoleni z wolnej niedzieli, ot taki to argument 

A obroty czemu niby miały spaść.

To była mantra właścicieli.

Obroty zawsze były większe przed dniami wolnymi niż suma obrotów z dwóch dni gdyby tego dnia wolnego nie było.

Suweren zawsze szykował się na koniec świata i robił zapasy na tydzień.

Lubię słuchać od lat prof. Markowskiego. To np. z podsumowania 2013 r. Warto przeczytać całość. Tkwimy ciągle w tym samym bagnie, z tym, że coraz głębiej.

"

Czy Pana zdaniem nadal w debacie publicznej dominować będą kontrowersyjne tematy wzbudzające raczej krzyk niż merytoryczną dyskusję, jak in vitro i aborcja?
W Polsce w ogóle zajmujemy się – w ocenie świata h głupstwami, niszowymi tematami, które zamiast popychać kraj naprzód, zakręcają nas w chocholi taniec wzajemnych oskarżeń i kłótni. I to się niestety pewnie nieprędko zmieni, a już na pewno nie w przeciągu przyszłego roku.

Ja co roku wyrażam publiczne życzenie, które co roku się nie spełnia, i nie liczę już na to, że za mojego życia się spełni. Chodzi o stworzenie w Polsce prawdziwego „centrum strategicznego”, w którym grupa wybitnych ekspertów miałaby na celu opracowanie strategii specyfiki rozwojowej naszego kraju w XXI w., zdecydowanie, na jakie technologie Polska winna stawiać, jaki przemysł czy jakie usługi rozwijać, co patentować. Coś takiego miało miejsce w Korei, która w 1959 r. miała PKB na poziomie Ghany, a teraz szczyci się kilkakrotnie wyższym. Stworzyć należy – poniekąd tajne – miejsce, w którym najlepsi, apolityczni eksperci decydowaliby o rozwoju państwa. Chciałbym, żeby zainwestowano tam np. w technologie wydobycia gazu łupkowego (jeśli mamy go w dostatecznej ilości), wsparto szczodrze badania nad garefem, zdecydowano o radykalnej reformie szkolnictwa, o 7-8 proc. PKB, które może nareszcie warto zainwestować w naukę zamiast w bzdurne populistyczne projekty. Niemniej pewnie dalej będą dominować konserwatywne, średniowieczne tematy… o „ideologii” genderyzmu, o wadach dzieci poczętych metodą in vitro itd."

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) Edytowane przez jar1
16 minut temu, muls napisał:

jak widziesz.A mialo ich nie byc? Ktos ci to obiecał? Kto?

PO z Tuskiem na czele, po wygraniu wyborów w 2007. Jedną z głównych obietnic było rozliczenie IV RP.

"Brak rozliczenia IV RP. Za bardzo nie wiadomo, czym kierował się Donald Tusk, gdy po przejęciu władzy podejmował decyzję o nierozliczeniu praktyk IV RP, o pozostawieniu choćby Mariusza Kamińskiego jako szefa CBA. I gdy Platforma na końcu swojego rządzenia rzuciła się do stawiania Zbigniewa Ziobry przed Trybunałem Stanu, było to tak spóźnione, że aż żałosne, a do tego nieskuteczne, bo nawet pani premier nie wzięła udziału w głosowaniu i sprawa upadła. Rechot uradowanego Ziobry był sprawiedliwą karą dla Platformy, a przede wszystkim dla Tuska. Ujawniła się cecha charakterystyczna partii i jej lidera: najpierw PO z czegoś rezygnowała, lekceważyła, a powracała do sprawy, kiedy już było za późno. Tusk nie postarał się o to, by wyraźnie odciąć się od polityki lat 2005–07, by wbić jakiś słup milowy, przeprowadzić jakąś swoją grubą kreskę. Pozwolił IV RP miękko przeszmuglować się w przyszłość. I na koniec wrócić do władzy."

Ukryta Zawartość

10 minut temu, muls napisał:

Jak holota czeka na koze i fajki  codziennie za darmo

Hołotę zawsze ciągnie do koryta. 

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) Edytowane przez jar1
19 minut temu, jar1 napisał:

Brak rozliczenia IV RP. Za bardzo nie wiadomo, czym kierował się Donald Tusk, gdy po przejęciu władzy podejmował decyzję o nierozliczeniu praktyk IV RP, o pozostawieniu choćby Mariusza Kamińskiego jako szefa CBA. I gdy Platforma na końcu swojego rządzenia rzuciła się do stawiania Zbigniewa Ziobry przed Trybunałem Stanu, było to tak spóźnione, że aż żałosne, a do tego nieskuteczne, bo nawet pani premier nie wzięła udziału w głosowa

tak to jest to co sie nazywa glupota calkowita.Ale ludzie zwykle ucza sie na bledach ..jak mniemam.Na wytlumaczenie jest tylko to ze mozna było nie przewidziec skali tego przyszlego skur..stwa.Co swiadczy byc moze o lekkomyslnosci.Ale to wina Tuska.I do tego sie przyznał w osobnym wywiadzie.

Edytowane przez muls
2 minuty temu, muls napisał:

Na wytlumaczenie jest tylko to ze mozna było nie przewidziec skali tego przyszlego skur..stwa.

Hołota nie przewidziała, bo taka, już jest.  Dla niej liczy się przede wszystkim koryto, tu i teraz...

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.