Skocz do zawartości
IGNORED

Codzienność IV RP czyli pod butem i knutem Prezesa :)

Rekomendowane odpowiedzi

4 minuty temu, Bobcat napisał:

Strach zajrzał w oczy że ten plan może się udać? Słusznie. 

A skoro coś wspominasz o dwulicowcach i kameleonach - jak tam towarzysz Piotrowicz?

W czym lepszy jest Borowski, że ma zbliżenie z PO? O Jerzym  Wenderlichu jeszcze niedawno poważny lewicowy tygodnik pisał, że mocno zbiega o względy PiS. Niestety, chyba to już przeszłość, bo dzisiaj rano nosował przeciwko tej partii.

A czym różni się Nowacka o takiej wyszydzanej Ogórek? Może rozmiarem bielizny? Bo obie są tak samo sprzedajne, głupie i napalone.

Gość

(Konto usunięte)

dobrze , będą ci za każdym razem przypominać jak głęboko siedzisz w ...

na sedesie

8 minut temu, Bobcat napisał:

Twoje dobre rady tudzież inne mądrości spisałem na kartce papieru. Którą następnie powiesiłem w toalecie. W celu wiadomym.

Edytowane przez slawek.xm
Godzinę temu, jar1 napisał:

Oczywiście, mogą odejść. 

Pracują wiele, wiele lat i tak jakoś nie mają ochoty odchodzić. A jeśli już odchodzą to jak to się mówi na swoje. Może dlatego, że i porządnie płacę i pracowników traktuję jak współpracowników, nie siłę roboczą. Co zresztą jest w moim własnym interesie, bo fumy i fochy pracownika na kasie mogą spowodować co najwyżej większe kolejki. U mnie to o wiele poważniejsze konsekwencje.

59 minut temu, jezz napisał:

Sprawa jest istotna.

Zobacz co głównie wykazuje PIP.

Podpowiem fałszowanie ewidencji czasu pracy.  

Napisałem już, że są inne formy zatrudnienia (legalne) w których czas pracy jest nienormowany i jego ewidencja nie obowiązuje.

Skoro nie znasz to twój problem, nie mój.

Godzinę temu, slawek.xm napisał:

i możesz spoglądać w lustro?

Oczywiście, że mogę. Co więcej ci których jakoby wyzyskuję też mogą na mnie patrzeć i to bez obrzydzenia. Wam się pewnie w głowie nie mieści, że można mieć pracowników i ich nie wykorzystywać, wyzyskiwać i gnębić. Widać w waszym kółku takie postępowanie to norma i niczego innego nie znacie. Pozostaje tylko współczuć...

40 minut temu, jar1 napisał:

A Miller wyciągnął Ogórek i wywindował aż do TVP :)

Nawet Duda to przełknął.. ale dopiero po wyborach.

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ciekawe co przełknął ogórek.:)

Ukryta Zawartość

10 minut temu, Adalbert95 napisał:

Pracują wiele, wiele lat i tak jakoś nie mają ochoty odchodzić. A jeśli już odchodzą to jak to się mówi na swoje. Może dlatego, że i porządnie płacę i pracowników traktuję jak współpracowników, nie siłę roboczą. Co zresztą jest w moim własnym interesie, bo fumy i fochy pracownika na kasie mogą spowodować co najwyżej większe kolejki. U mnie to o wiele poważniejsze konsekwencje.

jak napisałem, wszystko zależy od atmosfery i wzajemnej stosunków. Z tym, ze dotyczy to mniejszych firm, i konkretnych przypadków.  Choć problem może wyniknąć, gdy się komuś jednak coś nie spodoba i ….zgłosi do inspekcji pracy. 

Ale w takiej korporacji, taka "niepisana" zasada wcale się ludziom nie podoba. Tam nie ma bezpośredniego przełożenia pomiędzy firmą a pracownikiem.  

19 minut temu, Zyzol napisał:

W czym lepszy jest Borowski, że ma zbliżenie z PO? O Jerzym  Wenderlichu jeszcze niedawno poważny lewicowy tygodnik pisał, że mocno zbiega o względy PiS. Niestety, chyba to już przeszłość, bo dzisiaj rano nosował przeciwko tej partii.

A czym różni się Nowacka o takiej wyszydzanej Ogórek? Może rozmiarem bielizny? Bo obie są tak samo sprzedajne, głupie i napalone.

Niestety dla Ciebie cała głupota świata zgromadziła się po prawej stronie sceny politycznej.

35 minut temu, Bobcat napisał:

Państwo mi będzie mówić co mam robić ze swoim wolnym czasem i jak spędzać niedzielę. 

To są właśnie zwyczaje przejęte od bolszewików.

No przecież ci nie mówi. Możesz robić co chcesz, nawet iść do sklepu.:)

2 godziny temu, sterreydon napisał:

Rozdają ale nie tylko rybki ale i wędki-

Wędki w postaci 500+. Dlatego urzędy pracy świecą pustkami. 

Teraz, jezz napisał:

Możesz robić co chcesz, nawet iść do sklepu

Never on Sunday!

Teraz, Bobcat napisał:

Niestety dla Ciebie cała głupota świata zgromadziła się po prawej stronie sceny politycznej.

E tam, przecież stary beton PZPR znalazł sobie super miejsce w PiS. 

2 minuty temu, jezz napisał:

No przecież ci nie mówi. Możesz robić co chcesz, nawet iść do sklepu.:)

Zamknięty na polecenie reżimu.

18 minut temu, Adalbert95 napisał:

Pracują wiele, wiele lat i tak jakoś nie mają ochoty odchodzić. A jeśli już odchodzą to jak to się mówi na swoje. Może dlatego, że i porządnie płacę i pracowników traktuję jak współpracowników, nie siłę roboczą. Co zresztą jest w moim własnym interesie, bo fumy i fochy pracownika na kasie mogą spowodować co najwyżej większe kolejki. U mnie to o wiele poważniejsze konsekwencje

Wzruszające.:)

Może pisz też mydlane opery.

58 minut temu, jezz napisał:

en temat ale ty nie wiesz

nie w tym rzecz jeezik lubiem jak masz racje

Teraz, jezz napisał:

Wzruszające.:)

co cie tak wzruszyło najbardziej?

24 minuty temu, slawek.xm napisał:

dobrze , będą ci za każdym razem przypominać jak głęboko siedzisz w ...

na sedesie

Nie za każdym razem bo to jest papier jednorazowego użytku.

19 minut temu, Adalbert95 napisał:

Napisałem już, że są inne formy zatrudnienia (legalne) w których czas pracy jest nienormowany i jego ewidencja nie obowiązuje.

To napisz jakie i jakich stsnowisk dotyczy.

Sama kadra menadżerska u ciebie robi?

Wszędzie są normy panie szanowny.

13 minut temu, Bobcat napisał:

Niestety popełniasz coraz głupsze wpisy. W Polsce na głównej scenie polityczne jest taka sam lewica, jak i prawica. Czyli żadna.

33 minuty temu, Adalbert95 napisał:

Wam się pewnie w głowie nie mieści, że można mieć pracowników i ich nie wykorzystywać, wyzyskiwać i gnębić. Widać w waszym kółku takie postępowanie to norma i niczego innego nie znacie. Pozostaje tylko współczuć...

Nie odwracaj kota ogonem jak powiedział towarzysz Źdanow.:)

2 godziny temu, slawek.xm napisał:

Opozycja nie dość ,że skompromitowana to nic nie może zaoferować wyborcom poza obietnicami

Pis ma niestety na tej płaszczyźnie przewagę ze swoim programem socjalnym

Jedynym atutem opozycji może być tylko szybkie zjednoczenie i pokazanie ludziom ,że istnieje siła zdolna zagrozić pis

wielu ludzi podobnie myslacych do mnie ma świadomość ,że tylko zdecydowana wiekszość parlamentarna ma sznasę na rządzenie wg własnego uznania jak również ponoszenia odpowiedzialności za swoje rządy

dlatego wybór ugrupowania , które może miec realną sznasę na rządzenie będzie w tych wyborach priorytetem bez względu na plotki fakty afery czy mowę nienawiści

Jako kolego ze Cie nie było pare lat tutaj (wyskoczyłeś może dwa tygodnie temu z jak Filip z konopi)

nie czytałeś tego co Twoi idole wyprawiali z Ojczyzna  pozwól ze udzielę Ci rady

Wróć parę setek stron do tyłu ,poczytaj co idole z Nowogrodzkiej wyczyniali a potem zapraszamy do rozmowy tutaj

zapewniam ze na każdej stronie będziesz miał szanse porównać rządy tego barachła z poprzednikami 

Jakby co będziemy tutaj czekać na Twe nadzwyczaj świetlane wypowiedzi.....

Pamiętaj najpierw poczytaj sobie co tam jest opisane a potem wyjeżdżaj nam tutaj z reżimową mową...

Ps1 Panowie wiem ze z betonem nie ma co wchodzić w dy-skuty ale cóż żeby nie było ze nie próbowałem....

Ps 2 Zgadzam sie z poniższą opinią

9ajddhpu.png

21 minut temu, toptwenty napisał:

Never on Sunday!

Też możesz jak masz ochotę.

Chyba, że po ciuszki, to trudniej ale papu kupisz.

.

7 minut temu, jezz napisał:

Nie odwracaj kota ogonem jak powiedział towarzysz Źdanow.:)

Znów się wykazałeś żenującym brakiem wiedzy. Nie tak to mówił.

7 minut temu, jezz napisał:

Oj kłamiesz. Obok mnie jest sklep otwarty w każdą niedzielę.

Jednostkowe przypadki nie czynią statystyki.

7 minut temu, asterix1 napisał:

Ps 2 Zgadzam sie z poniższą opinią

Ukryta Zawartość

Wyraźnie mowa o życiu publicznym. Prezes ma jeszcze życie... prywatne. :-)

Ukryta Zawartość

Gość

(Konto usunięte)
10 minut temu, asterix1 napisał:

ako kolego ze Cie nie było pare lat tutaj (wyskoczyłeś może dwa tygodnie temu z jak Filip z konopi)

nie czytałeś tego co Twoi idole wyprawiali z Ojczyzna  pozwól ze udzielę Ci rady

Wróć parę setek stron do tyłu ,poczytaj co idole z Nowogrodzkiej wyczyniali a potem zapraszamy do rozmowy tutaj

zapewniam ze na każdej stronie będziesz miał szanse porównać rządy tego barachła z poprzednikami 

Jakby co będziemy tutaj czekać na Twe nadzwyczaj świetlane wypowiedzi.....

Pamiętaj najpierw poczytaj sobie co tam jest opisane a potem wyjeżdżaj nam tutaj z reżimową mową...

Jesli uważasz ,że AS jest dla mnie obiektywnym żródłem informacji to mocno sie mylisz

nie jest ani obiektywnym ani jedynym

poza tym nie chce mi sie zajmować czymś na co nie mam ochoty

a jesli nie pasują Ci moje opinie to zawsze możesz dodac mnie do ignorowanych

6 minut temu, Bobcat napisał:

Znów się wykazałeś żenującym brakiem wiedzy. Nie tak to mówił.

Tłumaczę ci zatem jak marksista marksiście, to taki żarcik.:)

1 godzinę temu, jezz napisał:

Wrzuciłem   linki.

Poczytaj sobie jak to się robi.

Właśnie, poczytaj sobie o równoważnym czasie pracy, na który się teraz powołujesz.

Zasady przy równoważnym czasie pracy:
    • każdy pracownik pracujący w równoważnym systemie czasu pracy ma prawo do 
    • odpoczynku tygodniowego, nieprzerwanego trwającego minimum 35 godzin i odpoczynku dobowego trwającego 11 godzin (w przypadku pracowników z wydłużonym dobowym czasem pracy do 16 lub 24 godzin stosuje się odpoczynek w wymiarze ilości przepracowanych godzin), 
    • ilości dni wolnych odpowiadających ilości niedziel, świąt i dni wolnych od pracy w przeciętnie 5-dniowym tygodniu pracy w danym okresie rozliczeniowym, 
    • minimum jednej wolnej niedzieli w miesiącu.

I gdzie tu mowa o wszystkich niedzielach wolnych (i dla każdego)?

Nie mąć już więcej... 

"Measurements can provide a measure of insight, but are no substitute for human judgment. Why are we looking to reduce a subjective experience to objective criteria anyway? The subtleties of music and audio reproduction are for those who appreciate it. Differentiation by numbers is for those who do not".--Nelson Pass

7 minut temu, Bobcat napisał:

Jednostkowe przypadki nie czynią statystyki.

Jakie tam jednostkowe. W Polsce jest ograniczenie handlu w niedzielę a nie

zakaz jeśli już być ścisłym. Zupełnie jak u Niemca.:)

2 minuty temu, slawek.xm napisał:

Jesli uważasz ,że AS jest dla mnie obiektywnym żródłem informacji to mocno sie mylisz

nie jest ani obiektywnym ani jedynym

poza tym nie chce mi sie zajmować czymś na co nie mam ochoty

a jesli nie pasują Ci moje opinie to zawsze możesz dodac mnie do ignorowanych

Nadzwyczaj chętnie Ci się nie chce dziś tej niechęci wiele liter z Twojej strony było ....

no i tak jak w Ps 1 wspomniałem  odpowiedz w stylu już parę razy widzianym...dziwnym trafem tylko fani Pis-u takiej odpowiedzi udzielają ....

1 minutę temu, zukzukzuk napisał:

Właśnie, poczytaj sobie o równoważnym czasie pracy, na który się teraz powołujesz.

Zasady przy równoważnym czasie pracy:
    • każdy pracownik pracujący w równoważnym systemie czasu pracy ma prawo do 
    • odpoczynku tygodniowego, nieprzerwanego trwającego minimum 35 godzin i odpoczynku dobowego trwającego 11 godzin (w przypadku pracowników z wydłużonym dobowym czasem pracy do 16 lub 24 godzin stosuje się odpoczynek w wymiarze ilości przepracowanych godzin), 
    • ilości dni wolnych odpowiadających ilości niedziel, świąt i dni wolnych od pracy w przeciętnie 5-dniowym tygodniu pracy w danym okresie rozliczeniowym, 
    • minimum jednej wolnej niedzieli w miesiącu.

I gdzie tu mowa o wszystkich niedzielach wolnych (i dla każdego)?

Nie mąć już więcej... 

No przecież ja cały czas o tym, że nie ma i można bardzo sprytnie te grafiki ustawiać. Dobrze wiem na czym to polega, nie musisz mi cytować.

A teraz wreszcie są wolne niedziele bez żadnej łachy.:)

Widzę, że nic nie kumasz. Długo ci znalezienie  tego. Ja to znam na pamięć.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.