Skocz do zawartości
IGNORED

Codzienność IV RP czyli pod butem i knutem Prezesa :)

Rekomendowane odpowiedzi

28 minut temu, 747 napisał:

Poczekaj do jesieni.

Będziecie pracować za miskę ryżu.

Ale to jakaś groźba zwiększenia represji wobec innych w PL?

Czy zapowiedz jeszcze większego okradania społeczeństwa przez ekipę "nam się należało"?

I  jak wiesz, daleki jestem od ataków Twojej osoby, ale tak merytorycznie proszę odpisz mi jakie to obecny rząd odniósł sukcesy?

Bo:

1. 500 + nie zwiększyło dzietności

2. Sądy działają średnio 30% - dłuże,j zanim rozpatrzą  każdą sprawę czas wydłużył się na oczekiwanie w kolejce spraw (z pierwszej ręki info z 2 sądów)

3. System sądowniczy w rozsypce

4. Mieszkanie+ padło

5. Stadnina Koni ledwo zipie

6. Nikomu nie postawiono ani jednego poważnego zarzutu o złodziejstwo - Szydłowej "wystarczy nie kraść

7. Szkolnictwo w rozsypce

8. Wolne niedziele to farsa i zabójstwo dla handlu oraz ludzi

9. Inwestycje lokalne stoją mn. z powodu niesprzyjających warunków do rozmów

10. Lekarze bez odpowiedniego zabezpieczenia finansowego

11. Masowa likwidacja łóżek w szpitalach pomimo zwiększonego czasu oczekiwania na operację (braki kadry, braki godzin pielęgniarek i kasy dla pielęgniarek)

12. Inwestycje krajowe leżą.

13. Skłóceni jesteśmy z ogromną liczbą krajów UE i nie tylko (Iran, Izrael, Chiny, Rosja)

14. Dziesiatki przekrętów ludzi z PiS i setki afer z udziałem ich rodzin czy znajomków

15. MON to jakieś jaja jak berety, niekoniecznie zielone.

16. Rolnictwo - porażka

17. Prokuratura zarzdzana przez oszołoma Zero po poprawkowym egzaminie... upolityczniona na maksa

18. Policja bawi się w sługusów polityków PiS.

19. Traktowanie przez PiSowców ludzi jak śmieci - wypadek Szydło, Macierewicza itd.

20. Rozkradanie pieniędzy publicznych na podkomisje Smoleńską

21. Rozdawnictwo z budżetu dla Rydzyka

22. Polityczny outside dla PiS w światowej polityce

23. Duda jako prezydent 38 mln kraju pośmiewiskiem, gledzi o żarówkach i robi sobie selfie z końmi.

24. Fatalne notowania TVP i katastrofa finansów tej TV

25. Masowe protesty kobiet, by bronić swojego prawa do decydowania o sobie.

26. "Piątka Morawieckiego" to farsa! Z ulg skorzystało mniej niż uwaga 0.7% firm! Reszta płaci jeszcze więcej 

27. Sukces ekologiczny w postaci opłaty "przejściowej" za reklamówki - 5 mld zł. które miały służyć do zwrotów mn. za eko piece zniknęły.

28. Sukces rzadu na tle energetycznym - obecnie Polska skupuje największą ilość węgla w swojej historii z Rosji - do tego najgorszej jakości i toksycznego (rakotwórczego!)

Pytam merytorycznie... dalej głos ludzie mają oddać na PiS? Poważnie wciskasz takie kity wierząc w to samemu?!!

To się nie broni żadną miarą! Trzeba być niepełnosprawnym, by zagłosować na PiS!

A na koniec najważniejsze:

W 2018 by skupić obligacje Skarbu Państwa od obywateli - trzeba było pożyczyć na rynku po niesprzyjających warunkach blisko 5 mld złotych.

W tym czasie Morawiecki opowiadał, że mamy 60 mld zł. nadwyżki w budżecie!

Pożyczkodawcami zostali: znienawidzeni Niemcy oraz... Brazylia! Nikt więcej nie kwapił się do szybkiej pożyczki dla Polski!

Edytowane przez arkadowski

#IRespect Music  SORRY! NIE TRAWIĘ AGROMUZYKI.

czekamy na opinie merytoryczna bubusia ultra jeezika i numerka.Nie musi byc na wszystkie ale powiedzmy na....... cztery.Ale przeca wiem ze dadza rade na wszystkie.Tengie głowy.

Edytowane przez muls
15 minut temu, arkadowski napisał:

Trzeba być niepełnosprawnym, by zagłosować na PiS!

O przepraszam. Niepełnosprawnym UMYSŁOWO!

"Measurements can provide a measure of insight, but are no substitute for human judgment. Why are we looking to reduce a subjective experience to objective criteria anyway? The subtleties of music and audio reproduction are for those who appreciate it. Differentiation by numbers is for those who do not".--Nelson Pass

10 minut temu, muls napisał:

czekamy na opinie merytoryczna bubusia ultra jeezika i numerka.Nie musi byc na wszystkie ale powiedzmy na....... cztery.Ale przeca wiem ze dadza rade na wszystkie.Tengie głowy.

Też czekam... ale skończy się jak zawsze - poczekają na przejście nowych postów na nową stronę i udawanie, że pytania nie było.

Kolega wszystko myli, tego rządu nie ma, nie ma więc żadnych sukcesów, za 500pln kupił wyborców i padł na twarz.

Jarosław Kaczyński jest skończony, nawet wież nie potrafił wybudować w Warszawie.

I ten "mniejszy" Duda. Obrońca uciśnionych i dobrego imienia tego gościa, co był na piedestale.
Niedobrze mi się robi...

"Measurements can provide a measure of insight, but are no substitute for human judgment. Why are we looking to reduce a subjective experience to objective criteria anyway? The subtleties of music and audio reproduction are for those who appreciate it. Differentiation by numbers is for those who do not".--Nelson Pass

A Kolega 747 w temacie obecny, na pytania i zarzuty - ani słowa.

No gdzie ten honor, gdzie ta ojczyzna? Bójcie się boga!

5 minut temu, 747 napisał:

Kolega wszystko myli, tego rządu nie ma, nie ma więc żadnych sukcesów, za 500pln kupił wyborców i padł na twarz.

Jarosław Kaczyński jest skończony, nawet wież nie potrafił wybudować w Warszawie.

O. I jest odpowiedź. Tymczasem, narracja picowników jest trochę inna. Same sukcesy. Przynajmniej w prokuraturze, Nie pomniejszaj im. Co Ty? Wystąpienia Ziobry nie słuchałeś?

Edytowane przez zukzukzuk

1 minutę temu, arkadowski napisał:

No gdzie ten honor, gdzie ta ojczyzna?

A tu, czyli wieści z frontu walki o "lepsze sądy":

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

6 minut temu, 747 napisał:

Kolega wszystko myli

Merytorycznie mogę prosić? Ja wyszedłem merytorycznie z zarzutami - poproszę o konkretne argumenty ZA

Jakieś ew. dementi moich punktów poproszę.

54 minuty temu, arkadowski napisał:

Też czekam... ale skończy się jak zawsze - poczekają na przejście nowych postów na nową stronę i udawanie, że pytania nie było.

To czekaj dalej. Już jeden do dziś szuka i znaleźć nie może peanów wypisywanych niby przeze mnie na cześć Kaczyńskiego.

Może też mu pomożesz szukać?

Czego jak czego, ale merytorycznej odpowiedzi nie spodziewaj się. Jedynie, coś w rodzaju kluczenia. Raczej kołowania, w tym wypadku.

2 minuty temu, jezz napisał:

Może też mu pomożesz szukać?

Jakaś personalna zagrywka w moją stronę? Bo Twój post nic nie wnosi do poruszonego tematu i mojego postu. Potem wołasz o sprawiedliwość i rzetelne traktowanie.

Czemu więc służy ta personalna zaczepka?!

2 minuty temu, arkadowski napisał:

Kolega 747

Opisuję na forum realną sytuację polityczną, nie jestem żadnym miłośnikiem żadnej partii ani żadnego polityka, proszę mnie nie mylić z kimś kim nie jestem, jestem zmęczony ciągłymi tłumaczeniami.

Jeśli sytuacja pokazuje że ma wygrać PiS to przedstawiam taki stan rzeczy oraz argumentuje, nic więcej.

Nie ma miejsca w przestrzeni geopolitycznej między Niemcami a Rosją na silne państwo polskie, czy ataki na nas przez Izrael, czołganie przez TSUE, groźby USA - wstrzymania spotkań na najwyższych szczeblach nikogo niczego nie nauczyły, - do kogo ja więc tu o tym latami piszę ?

Politycy chcą rządzić - to jest niejako ich praca, zajęcie, teraz rządzą ci, następnie będą rządzić inni, rządzenie to nie to samo co posiadanie władzy.

Polska przegrała swoje państwo w wyniku 2WŚ, nie wiem czy przeoczyłem kolejną TYM RAZEM ZWYCIĘSKĄ, w której odzyskaliśmy niepodległość ?

Polacy za komuny tęsknili za tzw mglistym zachodem, podziwiali, nie zwracali uwagi na ich mocarstwowe właściwości, krwiożerczość, - teraz patrzą i przecierają oczy ze zdziwienia, kiedy Izrael przy wsparciu USA oskarża ich o wyssanie antysemityzmu z mlekiem matki, oraz Izrael przy wsparciu USA żąda rozliczenia się za pozostawione mienie bezspadkowe przez Żydów zabitych na 2WŚ.

Nikogo nie obchodzi to że zdradzili nas sojusznicy w 1939 oraz sprzedano w Jałcie, że nie dostaliśmy odszkodowań wojennych, oraz za ludobójstwo.

Pokój to kontynuacja wojny, tylko bez ścierania bezpośredniego się wojsk, wojska jednak w czasie pokoju i tak są tak alokowane aby wytworzyć równowagę sił w regionie, więc wojna niejako trwa w zamrożeniu przez cały czas i to się nie zmieni nigdy.

P.S.

Proszę mi wybaczyć tą uwagę, ale nie mogę odpowiadać za luki w wiedzy historycznej i geopolitycznej tu piszących osób, polityka to poważna sprawa, zajmują się nią poważni ludzie, pisanie tu o tym co powiedział do gazety ten czy inny człowiek bardziej przypomina telenowelę niż rozmowę o sytuacji w kraju lub dookoła niego zwłaszcza w współczesnych czasach, gdzie polityka krajowa niemal całkowicie warunkowana jest sytuacją międzynarodową.

1 minutę temu, 747 napisał:

że nie dostaliśmy odszkodowań wojennych

Ziemia Śląska słucha to i płacze... wiesz ile pieniędzy wydobyto z hut i kopalń przemysłu Śląskiego, ile z mn. miedzi, węgla, stali - Polska uzyskała od 1945 roku? Ziemie wschodnie to była sr**-kraina, ludzie na pola biegali za potrzebą.

Zgroza czytać takie bzdety, że Polska nic nie dostała... a Pomorze? Szczecin? Cały pas Bałtyku?

Kto uczył Cię historii? Jarosław Kaczyński czy Arkadiusz Mularczyk?!

6 minut temu, 747 napisał:

ale nie mogę odpowiadać za luki w wiedzy historycznej

Tak, widocznie Kolega miał mocno pod górkę, oj mocno!

747 

Już chyba czas abyś popełnił forumowe sepuku? Jako samuraj mogę ściąć ci w odpowiednim momencie głowę...

Człowiek może być dobry, uczciwy ale i tak ilość ludzi na jego pogrzebie zależy od pogody...

15 minut temu, arkadowski napisał:

Ja wyszedłem merytorycznie z zarzutami

Odpisałem przecież, nie mogę już bardziej merytorycznie, nie czuję się ani uprawniony ani w obowiązku odpowiadać za żaden rodzaj działań politycznych w Polsce.

Proszę zaprosić do forum polityka partii rządzącej i go rozliczać, rozliczanie userów za działania władzy wydają się co najmniej niestosowne.

12 minut temu, 747 napisał:

Nikogo nie obchodzi to że zdradzili nas sojusznicy w 1939 oraz sprzedano w Jałcie

A skąd wiesz? I co to ma do tego, że po wielu latach od tej konferencji. PiS rujnuje w Polsce wszystko na potęgę? 

Pisałem, że będziesz "merytorycznie kołował".

3 minuty temu, 747 napisał:

rozliczanie userów za działania władzy wydają się co najmniej niestosowne.

Nie rozliczamy userów za władzę tylko pokazujemy ignoranctwo userów na przeciw faktom. Negujemy ich (userów) lanie wody i kłamstwa obejmujące chwalenie obecnej władzy, i zakrzywianie rzeczywistości.

Edytowane przez arkadowski

4 minuty temu, arkadowski napisał:

Kto uczył Cię historii

Uznaje ten post za nie napisany.

Japonia ile lat potrzebowała aby zagrozić w latach 80 - tych hegemonii lidera światowego USA ?

Nie ma miejsca w tym punkcie na mapie na silne państwo polskie - to jest informacja która ma fundamentalne znaczenie.

Z niej wynika wszystko co się tu dzieje i będzie działo.

Można na to nie zwracać uwagi, można uznać to za bez znaczenia - można wyjść na ulicę wprost pod samochód..wszystko można, lecz trzeba liczyć się z konsekwencjami działań.

Zawsze.

Państwo może być dowolnie zasobne, jeśli tylko zechcą tego jego obywatele.

Niestety nie żyjemy w próżni, dookoła są inne państwa i mogą sobie nie życzyć, aby tak się stało.

Tak rodzi się konflikt.

Każdy.

Konflikt jest wtedy, jeśli dwa podmioty inaczej wyobrażają sobie dane miejsce w tym samym czasie.

12 minut temu, arkadowski napisał:

chwalenie obecnej władzy,

Mam pytanie, czy można tu na forum chwalić Donalda Tuska ?

4 minuty temu, 747 napisał:

Mam pytanie, czy można tu na forum chwalić Donalda Tuska ?

Jak masz za co - chwal, byle nie lać wody i nie ubarwiać.

Nie rób z niego kryształu jak to się robi z Kaczyńskiego.

13 minut temu, zukzukzuk napisał:

PiS rujnuje

Kto na forum bardziej krytykował PiS, niż moja skromna osoba ?

Kto nazywał Mateołem premiera - od początku pełnienia funkcji ?

Kto nazywał Andrzejkiem tzw prezydenta ?

Kto pisał że wybory wygrał PiS a rządzą popłuczyny z Unii Wolności ?

Kto krytykował Emilewicz ?

.........

Tak mógłbym do jutra rana.

Na Boga, opamiętaj się człowieku.

8 minut temu, 747 napisał:

Nie ma miejsca w tym punkcie na mapie na silne państwo polskie - to jest informacja która ma fundamentalne znaczenie.

No i CO Z TYCH TWOICH WNIOSKÓW wynika? Rozumiem, że w tej sytuacji wydaje Ci się, że każde nikczemne działanie możesz olać? 

Sprowadzasz swoją indolencję do absurdu.

3 minuty temu, 747 napisał:

Kto na forum bardziej krytykował PiS, niż moja skromna osoba ?

Kto nazywał Mateołem premiera - od początku pełnienia funkcji ?

Kto nazywał Andrzejkiem tzw prezydenta ?

Kto pisał że wybory wygrał PiS a rządzą popłuczyny z Unii Wolności ?

Kto krytykował Emilewicz ?

.........

Tak mógłbym do jutra rana.

Na Boga, opamiętaj się człowieku.

Czyli jednak bohater! Taki cichociemny. A myśmy się nie poznali:(

1 minutę temu, zukzukzuk napisał:

CO Z TYCH TWOICH WNIOSKÓW wynika

Wynika z nich to, że musimy my wszyscy uczynić się silnymi jako naród, zamiast walczyć z sobą na pożytek naszych wrogów, a wszyscy dookoła niestety nimi są, czy się to komuś podoba czy nie, oraz czy ktoś to przyjmie do wiadomości czy nie, to jest to fizyczny fakt.

Musimy zadbać w pierwszym rzędzie o populację, krzewić kulturę 1000 letniego państwa, które nigdy nie kolonizowało innych / to jest powód tępienia nas przez tzw zachód, który niczego innego nie potrafi robić, tylko czerpać korzyści z podboju innych /.

Polska była kiedyś potęgą, było to dawno, ale było !

Nikt nam kiedyś tej siły nie dał w prezencie.

Nikt nam i teraz niczego nie da, jak nas nie okradnie /Nowy Jork /, to nam niczego nie da.

9 minut temu, zukzukzuk napisał:

Czyli jednak bohater! Taki cichociemny. A myśmy się nie poznali:(

Duda da mu order... z drugiej strony obecnie od Dudy tylko zmarli "biorą". Żywi się brzydzą.

1 minutę temu, 747 napisał:

jak nas nie okradnie /Nowy Jork /, to nam niczego nie da.

Nie skomentuję tego...

2 minuty temu, 747 napisał:

krzewić kulturę 1000 letniego państwa

Którą, bo w tej historii były też szpetne i wstydliwe rzeczy...

2 minuty temu, arkadowski napisał:

Nie skomentuję tego

Obserwuj sytuację, żeby nie było później że nie informowałem.

Nowy Jork ma pewne plany co do naszego regionu...

4 minuty temu, 747 napisał:

państwa, które nigdy nie kolonizowało innych

Oj ależ skąd.. Ruś, Litwa... było tego trochę i podboje były - nawet krwawe, gdzie mieczem orano wszystko co stało na 2 nogach.

Oj naprawdę historii nie znasz.

Teraz, 747 napisał:

Nowy Jork ma pewne plany co do naszego regionu...

Nowe McDonald's otworzą? Pytam co za plany...

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.