Skocz do zawartości
IGNORED

Codzienność IV RP czyli pod butem i knutem Prezesa :)

Rekomendowane odpowiedzi

20 minut temu, slawek.xm napisał:

dobrze ,ze ksiądz Oko stał sie dla Ciebie autorytetem,

Nie sądzę żeby jakiś byle kretyn, debil czy ćwierćinteligent był dla niego autorytetem. 

5 minut temu, slawek.xm napisał:

I teraz ten debil ma czelność szukac poparcia w naszym kraju?

a gdzie on szuka tego poparcia slawus.Ciebie na pewno olał i slusznie....a moze chcialbys ?

Moje chrześcijańskie dziedzictwo nic dla mnie nie znaczy, jeśli prowadzi do wykluczania innych. To nie jest moje chrześcijaństwo. Ja zostałem wychowany i wyedukowany przez jezuitów i franciszkanów, i zapewne dlatego dzisiaj jestem socjalistą "

a tu jakie masz zastrzezenia slawus ?w paru punktach.Zam paru ktorzy jak tam weszli to zaraz wyszli..Tyle ze to sa bardzo inteligentni ludzie.A tobie grozi tylko...wiecznosc.

Edytowane przez muls

Timmermans wprowadził przeciw Polsce artykuł 7

Nie mógł inaczej postąpić. Polska sobie na to w pocie czoła zapracowała.

7 minut temu, slawek.xm napisał:

I moje ma. A jeśli chcesz zobaczyć debila to spójrz w lustro.

cale szczescie ze wprowadził.Kiedys mu pomnik w Polsce postawia.Gdzie bysmy byli gdyby UNIA nie miala wplywu na to obecne go..no.

Edytowane przez muls
38 minut temu, slawek.xm napisał:

domagające się praw im nienalezych?

Dlaczego nienależnych.

Edytowane przez Bobcat
Gość

(Konto usunięte)
1 minutę temu, Bobcat napisał:

Nie mógł inaczej postąpić. Polska sobie na to w pocie czoła zapracowała.

jasne !

Czemu  nie wprowadził go dla Hiszpanii i Francji?

zreszta teraz nie ma to znaczenia ,znaczenie ma szukanie poparcia dla siebie i swoich skundlonych popleczników na terenie kraju którego stał sie wrogiem

2 minuty temu, slawek.xm napisał:

bo nie chcial slawus ..wystarczy.Wyszło mu ze tylko tu objawili sie idioci.W twojej osobie.

Edytowane przez muls

?

12 minut temu, slawek.xm napisał:

" Moje chrześcijańskie dziedzictwo nic dla mnie nie znaczy, jeśli prowadzi do wykluczania innych. To nie jest moje chrześcijaństwo. Ja zostałem wychowany i wyedukowany przez jezuitów i franciszkanów, i zapewne dlatego dzisiaj jestem socjalistą "

Brawo. Pod każdym słowem mogę się podpisać. 

To co mówi Timmermans doskonale współbrzmi z tym co powiedział ks. prof. Tischner gdy stwierdził że nie zna nikogo kto odszedł od kościoła po przeczytaniu dzieł Marksa, ale zna wielu którzy odeszli po rozmowie ze swoim proboszczem.

ale slawus nie ma pojecia kto to Tischner.To nie zolnierz wyklety..... slawus.

Edytowane przez muls
8 minut temu, slawek.xm napisał:

Bo nie było podstaw.

Gość

(Konto usunięte)
10 minut temu, Bobcat napisał:

I moje ma.

jakże by inaczej , toz napisałem ,że macie z muslem na kogo wreszcie głosować

12 minut temu, Bobcat napisał:

A jeśli chcesz zobaczyć debila to spójrz w lustro

Tobie nikt w tej kwestii nie dorówna, wyznaczasz standardy

1 minutę temu, slawek.xm napisał:

by inaczej , toz napisałem ,że macie z muslem na kogo wreszcie głosować

tak tak slawus chetnie go zamienia za kazdego idiote z polski.Bylbym nawet gotow poswiecic ciebie,

Edytowane przez muls
1 minutę temu, slawek.xm napisał:

Tobie nikt w tej kwestii nie dorówna, wyznaczasz standardy

Nie obawiaj się konkurencji. Jesteś lata świetlne przede mną.

13 minut temu, slawek.xm napisał:

swoich skundlonych popleczników 

Powiedział ten, który chodzi na smyczy. 

6 minut temu, slawek.xm napisał:

macie z muslem na kogo wreszcie głosować

Nie Ty będziesz mi mówił na kogo mam głosować. Wiem o tym sam. Ty natomiast dowiesz się. 

Gość

(Konto usunięte)
4 minuty temu, muls napisał:

tak tak slawus chetnie go zamienia za kazdego idiote z polski.Bylbym nawet gotow poswiecic ciebie,

jak ci tak zalezy to siebie poswięc, możesz nawet oddać hołdy Timmermansowi i w tyłek go ucałować, w ramach polemiki z Oko:)

ja wiem slawus co mam robic.Nie potrzebuje prezesow ,przekazow dnia i radyjka mowiacego mi co mam myslec.Nie bede ci tego tlumaczyl bo to jest poza twoim zrozumieniem.Ja moge sie tylko z ciebie ..posmiac.Co tez robie.

Edytowane przez muls
3 minuty temu, slawek.xm napisał:

oddać hołdy Timmermansowi i w tyłek go ucałować

Tak jak Ty hierarchom.

23 minuty temu, muls napisał:

ale slawus nie ma pojecia kto to Tischner.To nie zolnierz wyklety..... slawus.

No, właśnie - ma.

I z obrzydzeniem wymawia to nazwisko. Z lubością natomiast - Oko, Rydzyk, Jęraszewski, Wojtyła... I inni, równie 'wielcy'.

16 minut temu, slawek.xm napisał:

jak ci tak zalezy to siebie poswięc, możesz nawet oddać hołdy Timmermansowi i w tyłek go ucałować, w ramach polemiki z Oko:)

Nie w ramach polemiki z nawiedzonym matołem tylko za to, co robi.

Jestem Europejczykiem.

48 minut temu, slawek.xm napisał:

Timmermans wprowadził przeciw Polsce artykuł 7

"

Timmermans był też pytany, jakie widzi kolejne kroki w procedurze art. 7 wobec Polski. "Jednym z moich ulubionych poetów jest Kawafis, który napisał ten niezwykły poemat +Itaka+. On powiedział, że nagrodą dla Ulissesa jest nie samo dotarcie do domu, ale podróż, w której się zmierza do tego domu. Tak chciałbym opisać artykuł 7" - odpowiedział, dodając, że widział wiele debat, na których ludzi pytali, kiedy dojdzie do głosowania w Radzie UE nad kwestią praworządności.

"Jednak siłą artykułu 7 jest to, że angażujemy się - KE i Rada UE - w proces, który jest określony jako dialog. To, co jest największą siłą UE, to doprowadzenie kraju do tego, by zmienił swoje działania. (...) Siła artykułu 7 jest w procesie, nie w konkluzjach."

mówił ,ze wszystkie państwa okupowane przez Niemcy w tym Polacy kolaborowali z okupantami

"Polityk stwierdził także, że wśród wszystkie narody, które pozostawały pod okupacją hitlerowską (a w Europie dotyczy to także mieszkających w wielu państwach Żydów) kolaborowały z najeźdźcą hitlerowskim. - To rzeczywistość, z którą musimy się zmierzyć. To rzeczywistość, na której zbudowana została Unia Europejska. I której powinniśmy uniknąć w przyszłości - stwierdził Holender."

dostało się takze chrzescijanom

" Moje chrześcijańskie dziedzictwo nic dla mnie nie znaczy, jeśli prowadzi do wykluczania innych. To nie jest moje chrześcijaństwo. Ja zostałem wychowany i wyedukowany przez jezuitów i franciszkanów, i zapewne dlatego dzisiaj jestem socjalistą "

dlatego napisałem ,ze partie go popierające skundliły się

ale oczywiście Ty nie masz nic merytorycznego do dodania , wystarcza Ci obrazanie mnie

Twoje ataki sa tylez śmieszne co żenujące

Ja cię nie obrażam, ja pisze prawdę - jesteś mocno nawiedzony ale za to intelektualnie niezwykle ubogi. Merytorycznie to po prostu ne dajesz rady zrozumieć moich wpisów, czasem to aż Koledzy z litości ci tłumaczą.

Co do Timmermansa to znalazłeś piękne cytaty, wypada się pod nimi podpisać oburącz.

Jestem Europejczykiem.

Gość

(Konto usunięte)
Teraz, Jaro_747 napisał:

Nie w ramach polemiki z nawiedzonym matołem tylko za to, co robi.

Moze dla Ciebie ma to znaczenie z jakiego powodu bedzie mulsik całował timmermansika

dla mnie nie ma

poza tym widze ,że strach przed pisiorstwem doprowadza kolegów do jawnego popierania obcego interwencjonizmu, bratania się z z czteroprocentową mniejszością homoskesualną i dramatycznego szukania jakiegokolwiek rozwiązania , które stałoby sie dla elektoratu chocby prawdopodobną zachętą do głosowania

zycze zatem spełnienia marzeń pod butem biurokratów z Brukseli

Polityk PiS zaproponował Ewie Kopacz debatę w obcym języku. Porównała go do Bismarcka

Lider list PiS w Wielkopolsce prof. Zdzisław Krasnodębski zaprosił liderkę Koalicji Europejskiej w tym regionie - Ewę Kopacz - do debaty przedwyborczej. Zaproponował języki angielski, francuski lub niemiecki. - Dziwi mnie taka propozycja - odpowiada Kopacz.

Lekarka i była premier nie zna języków? I o czym ona z innymi europarlamentarzysta mi chce rozmawiać w kuluarach???? Kolejny figurant za kasę.

Kopacz w parlamencie Europejskim będzie rzucać kamieniami na dinozaury do czasu aż je zabije.

5 minut temu, tomek7776 napisał:

Polityk PiS zaproponował Ewie Kopacz debatę w obcym języku. Porównała go do Bismarcka

Lider list PiS w Wielkopolsce prof. Zdzisław Krasnodębski zaprosił liderkę Koalicji Europejskiej w tym regionie - Ewę Kopacz - do debaty przedwyborczej. Zaproponował języki angielski, francuski lub niemiecki. - Dziwi mnie taka propozycja - odpowiada Kopacz.

Lekarka i była premier nie zna języków? I o czym ona z innymi europarlamentarzysta mi chce rozmawiać w kuluarach???? Kolejny figurant za kasę.

Tomus czy mamy szukać tych biegle.mowiacych jeszcze innych?

Ewka, proszę cię, nagraj wykład o kamienowaniu dinozaurów po angielsku. Będzie hit na cały świat!

To powiatowy lekarzyna I maż gangster. Zero jezyka tylko wstyd nam przyniesie. Ale szrek zadbal zeby sie nie dostala do brukseli.

HISZPANIA DO POLSKI: PRZEMYŚLCIE PRZYJĘCIE EURO

Wprowadzenie euro to sprawa, nad którą trzeba się głęboko zastanowić. Przede wszystkim trzeba podejmować tę decyzję świadomie, zdając sobie sprawę, czym jest rezygnacja z własnej waluty- powiedział Interii przebywający w Warszawie Josep Borrell, szef hiszpańskiej dyplomacji i były przewodniczący Parlamentu Europejskiego, zapytany, czy radziłby Polsce przyjęcie euro. Przyznał, że w 2002 roku Hiszpania podeszła do wspólnej waluty w naiwny sposób.

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Josep Borrell powiedział, że 17 lat temu, wchodząc do strefy euro, jego kraj nie był świadomy konsekwencji tej decyzji. - Zrobiliśmy to grając na trąbkach i uderzając w bębny. Nie mając wtedy wystarczającej wiedzy, jakie mogą być konsekwencje utraty kontroli nad walutą - wspominał Borrell. 

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )
28 minut temu, slawek.xm napisał:

pod butem biurokratów z Brukseli

... powiedział ten, który siedzi pod butem episkopatu.

My nie zamierzamy tego nawet przemyśliwać. Po prostu nie bierzemy tego pod uwagę. EURO to projekt niemiecki - powodujacy uzależnienie mniejszych krajów od Niemiec. Jest dobry dla ekonomii eksportowych, jak Niemcy, czy Holandia. Dla innych to śmierć. Przyjecie EURO oznacza galopującą drożyznę. Na Litwie od przyjęcia EURo ludzie jeżdza kupować jedzenie do Polski. I to nie tylko z terenów przygranicznych. Na Słowację kilka lat temu Polacy jeżdzili po zakupy. Dziś już nie bo jest 20% drozej.To spowodowało EURO. Dziękujemy bardzo. Przypominam, ze wprowadzenie EURo jest w projekcie BIEDRONIa i PO-KO. Tak, że głosujmy rozważnie

A tymczasem Falenta (człowiek z problemami psychicznymi - ponoć), nadal hasa sobie po wolności. Taką mamy sprawną Policję. Tak intensywnie szukają. Może Rutkowski? Pewno za szybko znalazłby go.

Teraz dowiaduje się, że mistrz Chrzanowski, który wyszedł z aresztu za poręczeniem,\ nie wpłacił 250 tys. kaucji. Kuriozum. Myślałem, ze jest to WARUNEK wyjścia na wolność. Myliłem się. Znaczy poręczył Glapiński - zamiast szmalu. Państwo bezprawia.

"Measurements can provide a measure of insight, but are no substitute for human judgment. Why are we looking to reduce a subjective experience to objective criteria anyway? The subtleties of music and audio reproduction are for those who appreciate it. Differentiation by numbers is for those who do not".--Nelson Pass

30 minut temu, slawek.xm napisał:

jawnego popierania obcego interwencjonizmu

UE nie jest "obcy". To również my.

14 minut temu, tomek7776 napisał:

To powiatowy lekarzyna I maż gangster.

Co innego głupia baba z gminy Brzeszcze i jej mąż który się nachapał unijnych dotacji.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.