Skocz do zawartości
IGNORED

Codzienność IV RP czyli pod butem i knutem Prezesa :)

Rekomendowane odpowiedzi

2 godziny temu, xniwax napisał:

Co to za argument w kontrze do zamysłów "leczenia" heteroseksualistów.
Czyżbyś nie wyczuł jeszcze o co chodzi i co grozi wszystkim bez względu na orientację?
Wojciechu, naprawdę?

Stawiam, że kolejny cytat będzie ze Żdanowa.

Nie znam żadnych zamysłów "leczenia' heteroseksualistów.

Przecież wiadomo że ta cała hucpa przeciw tolerancji dla LGBT, przeciw gender, przeciw zwalczaniu przemocy - to rozpaczliwy kwik świń którym się wymyka z rąk rząd dusz. Czyli zagląda w oczy realne widmo utraty kasy.

"Była wczesna jesień 2017 r., kilka tygodni po głośnych wetach prezydenta do ustaw sądowych PiS, które oddawały cały wymiar sprawiedliwości w ręce ministra Zbigniewa Ziobry. Kampanię formalnie prowadziła Polska Fundacja Narodowa, finansowana przez największe spółki państwowe. Ale PFN do realizacji kampanii wynajęła świeżo stworzoną firmę Solvere.

Choć firma była nowa na rynku, to nie była przypadkowa. Stworzyła ją dwójka aktywistów związanych z PiS od wielu lat — Anna Plakwicz i Piotr Matczuk. Jak ujawnił Onet, Solvere za swe usługi dostała co najmniej 1,2 mln zł. Do tego dochodziły zlecenia z PiS, warte dziesiątki tysięcy złotych.

„Anna Plakwicz w okresie od dnia 16 maja 2017 roku do dnia 31 sierpnia 2017 roku oraz Piotr Matczuk w okresie od dnia 16 maja 2017 roku do dnia 30 czerwca 2017 roku, a więc jeszcze będąc zatrudnionymi w Kancelarii Prezesa Rady Ministrów, posiadali po 60 udziałów w Solvere Sp. z o. o., co stanowiło powyżej 10 proc. wszystkich udziałów i tym samym naruszyli art. 4 pkt 5 ustawy antykorupcyjnej”.

„Ponadto wyżej wymienieni we wskazanych okresach pozostawali w zarządzie Solvere Sp. z o.o., czym naruszyli art. 4 pkt 1 ustawy antykorupcyjnej

No i co? No i nic, nie będzie żadnego śledztwa, prokuratura sama doszła do prawidłowego wniosku że skoro pracowali dla PiS to z założenia są uczciwi, a więc śledztwo nie ma sensu.

Jestem Europejczykiem.

Gość

(Konto usunięte)
3 minuty temu, Jaro_747 napisał:

prokuratura sama doszła do prawidłowego wniosku że skoro pracowali dla PiS to z założenia są uczciwi, a więc śledztwo nie ma sensu.

znakomita dedukcja, przykład wręcz perfekcyjnej logiki znamionującej nietuzinkowy umysł prawniczy,

Bobcat bierz bezpośredni przykład a będzie moze co poddać propagacji:):):)

2 minuty temu, slawek.xm napisał:

znakomita dedukcja, przykład wręcz perfekcyjnej logiki znamionującej nietuzinkowy umysł prawniczy,

Bobcat bierz bezpośredni przykład a będzie moze co poddać propagacji:):):)

Takiego państwa bronisz? Takiego "prawa" i takiej "sprawiedliwości"?

20 minut temu, Jaro_747 napisał:

"Była wczesna jesień 2017 r., kilka tygodni po głośnych wetach prezydenta do ustaw sądowych PiS, które oddawały cały wymiar sprawiedliwości w ręce ministra Zbigniewa Ziobry. Kampanię formalnie prowadziła Polska Fundacja Narodowa, finansowana przez największe spółki państwowe. Ale PFN do realizacji kampanii wynajęła świeżo stworzoną firmę Solvere.

Choć firma była nowa na rynku, to nie była przypadkowa. Stworzyła ją dwójka aktywistów związanych z PiS od wielu lat — Anna Plakwicz i Piotr Matczuk. Jak ujawnił Onet, Solvere za swe usługi dostała co najmniej 1,2 mln zł. Do tego dochodziły zlecenia z PiS, warte dziesiątki tysięcy złotych.

„Anna Plakwicz w okresie od dnia 16 maja 2017 roku do dnia 31 sierpnia 2017 roku oraz Piotr Matczuk w okresie od dnia 16 maja 2017 roku do dnia 30 czerwca 2017 roku, a więc jeszcze będąc zatrudnionymi w Kancelarii Prezesa Rady Ministrów, posiadali po 60 udziałów w Solvere Sp. z o. o., co stanowiło powyżej 10 proc. wszystkich udziałów i tym samym naruszyli art. 4 pkt 5 ustawy antykorupcyjnej”.

„Ponadto wyżej wymienieni we wskazanych okresach pozostawali w zarządzie Solvere Sp. z o.o., czym naruszyli art. 4 pkt 1 ustawy antykorupcyjnej

No i co? No i nic, nie będzie żadnego śledztwa, prokuratura sama doszła do prawidłowego wniosku że skoro pracowali dla PiS to z założenia są uczciwi, a więc śledztwo nie ma sensu.

Pis-iołki cos może więcej niz głupkowate uśmieszki jednego przed chwila?

widzę odpowiedz jest zbyt ciężka slawus  bo na tego z motorem w ogóle nie mozna liczyc... odjechał ...za prezesem

9 minut temu, slawek.xm napisał:

masz tupet:)

a gdzie napisałem ,ze bronię?

zacytuj!

Wynika to jednoznacznie z tonu Twoich wypowiedzi. Mimo że nie napisałeś tego expressis verbis.

Gość

(Konto usunięte)
2 minuty temu, Bobcat napisał:

Wynika to jednoznacznie z tonu Twoich wypowiedzi

Twoje nadinterpretacje nie sa absolutnie domeną , która wzbudza moje zainteresowania

14 minut temu, slawek.xm napisał:

jesli chcesz mojej odpowiedzi to zadaj konkretne pytanie:)

A chociażby co ma do powiedzenia jaśnie pan w temacie który wrzucił Jaro?

Czy taka uczciwość pisowska ma przez nastepne cztery lata dominowac w naszym kraju?

Edytowane przez asterix1
Gość

(Konto usunięte)
22 minuty temu, asterix1 napisał:

A chociażby co ma do powiedzenia jaśnie pan w temacie który wrzucił Jaro?

jakos nie sledziłem aferki , która jaro wkleił

ale na podstawie jego wpisu i wg podanych dat mozna dojśc do wniosku , ze oskarżeni nie dopełnili wymogów ustawy gdyz w wymienionych okreash posiadali udziały , których posiadac nie powinni

moge domniemywac ,ze z braku wiedzy nie pozbyli się ich dostatecznie szybko

stąd wspomniane opóznienia

mimo znamion przestepstwa wg mnie wymiar kary byłby symboliczny , jednak prokuratura powinna wszczac dochodznie i przynajmniej przesłuchac podejrzanych , co zwróciłoby uwage na takie nieprawidłowości

Godzinę temu, Jaro_747 napisał:

od dnia 16 maja 2017 roku do dnia 31 sierpnia 2017

16 maja 2017 roku do dnia 30 czerwca 2017

22 minuty temu, asterix1 napisał:

Czy taka uczciwość pisowska ma przez nastepne cztery lata dominowac w naszym kraju?

Nie będe głosował na pis a więc nie uważam ich za uczciwych ?

Edytowane przez slawek.xm
2 minuty temu, slawek.xm napisał:

jakos nie sledziłem aferki , która jaro wkleił

PiS-ciołki nigdy stwierdzą afery wokół swojej sekty. Nie wszystkich PiS-owców to dotyczy, tylko PiS-ciołków.

Jakość wniosków w porównaniach audio jest zawsze zgodna z jakością procedury porównawczej.

Pasja bez precyzji to chaos. DOBRZE ŻE JEST MUZYKA

Gość

(Konto usunięte)
2 minuty temu, Lech36 napisał:

PiS-ciołki nigdy stwierdzą afery wokół swojej sekty. Nie wszystkich PiS-owców to dotyczy, tylko PiS-ciołków.

a ja traktowałem Twoje wpisy poważnie..

29 minut temu, slawek.xm napisał:

Twoje nadinterpretacje nie sa absolutnie domeną , która wzbudza moje zainteresowania

Afirmacja dla poczynań PiS i podziw ich skuteczności przebijają z niemal wszystkich  Twoich wpisów. Więc nie pisz o jakiejś "nadinterpretacji". Sam użyłeś stwierdzenia aby uczyć się od tej formacji jak się robi politykę. 

Teraz, slawek.xm napisał:

A ja Twoje nigdy.

1 minutę temu, slawek.xm napisał:

Nie mów, nie jesteś zwykłym PiS-owcem? 

Jakość wniosków w porównaniach audio jest zawsze zgodna z jakością procedury porównawczej.

Gość

(Konto usunięte)
1 minutę temu, Bobcat napisał:

podziw ich skuteczności

tylko to jest prawdą

zycze każdemu politykowi na swiecie takiej skuteczności w pozyskiwaniu elektoratu i robieniu w konia każdej opozycji

Teraz, slawek.xm napisał:

zycze każdemu politykowi na swiecie takiej skuteczności w pozyskiwaniu elektoratu i robieniu w konia każdej opozycji

Pozyskiwanie "ciemnego luda" nie jest skomplikowane, wystarczy mu tylko obiecać że dostanie kasę za nic nie robienie, ups przepraszam musi wyprodukować dzieci. 

Gość

(Konto usunięte)
Teraz, Lech36 napisał:

Nie mów, nie jesteś zwykłym PiS-owcem? 

Nie o to chodzi Lechu, mozna nie popierać innych poglądów wyzywac sie emocjonalnie na osobach publicznych, ale pisanie o kolegach z forum per pis-ciołki obojetnie kogo masz na mysli nie pasuje mi do Twojego ogólnego wizerunku

1 minutę temu, Lech36 napisał:

Pozyskiwanie "ciemnego luda" nie jest skomplikowane, wystarczy mu tylko obiecać że dostanie kasę za nic nie robienie, ups przepraszam musi wyprodukować dzieci.

Zaden rząd dotąd nie wpadł na taki prosty pomysł

dlatego pis jest w tej kwestii genialny

Nie o to chodzi Lechu, mozna nie popierać innych poglądów wyzywac sie emocjonalnie na osobach publicznych, ale pisanie o kolegach z forum per pis-ciołki obojetnie kogo masz na mysli nie pasuje mi do Twojego ogólnego wizerunku

11 minut temu, Lech36 napisał:

Zwróć uwagę na wytłuszczony tekst. Nie wszyscy PiS-owcy to PiS-ciołki, tylko ci z zapędami sekciarskimi czyli tacy do których nie trafia żaden merytoryczny argument. 

33 minuty temu, slawek.xm napisał:

tylko to jest prawdą

Skoro najbardziej u polityków cenisz skuteczność, żadne inne aspekty się dla Ciebie nie liczą i nie mają znaczenia - to znaczy że najbardziej cenionymi w Twoich oczach postaciami w historii światowej polityki byli Adolf Hitler i Józef Stalin. Ci byli zabójczo skuteczni.

29 minut temu, Lech36 napisał:

Zwróć uwagę na wytłuszczony tekst. Nie wszyscy PiS-owcy to PiS-ciołki, tylko ci z zapędami sekciarskimi czyli tacy do których nie trafia żaden merytoryczny argument. 

Do żadnego PiS-owca nie trafiają merytoryczne argumenty. Ważna jest wyłącznie wola wodza. 

Gość

(Konto usunięte)
1 minutę temu, Bobcat napisał:

żadne inne aspekty się dla Ciebie nie liczą

próby samodzielnej oceny na podstawie nadinterpretacji

jak zykle bzdurne i nierzeczywiste

nie podejmuj juz takich prób bo się zmeczysz

Teraz, tomek7776 napisał:

a jak sie nazywaja popaprancy,do ktorych nie docieraja zadne merytoryczne argumenty?

@Lech36wyjaśnił: PiS-ciołki.

próby samodzielnej oceny na podstawie nadinterpretacji

jak zykle bzdurne i nierzeczywiste

nie podejmuj juz takich prób bo się zmeczysz

Bynajmniej. Doskonale się bawię tocząc potyczki z głupotą Twoich wpisów.

4 minuty temu, tomek7776 napisał:

widziesz,znowu nic nie zatrybiles,,,

Nie. Jedynie Ty rżniesz głupa. Nic nowego.

3 minuty temu, tomek7776 napisał:

Bobcat

moj 2 letni pies,jest od ciebie bardziej pojetny.

Czuję się zaszczycony. 

Powinieneś zgłosić sprawę do naukowców. Ciekawy przypadek psa mądrzejszego od swojego pana. Łapę już umiesz podawać? A jak pies rzuci patyk to przynosisz w zębach? 

Edytowane przez Bobcat
  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.