Skocz do zawartości
IGNORED

Codzienność IV RP czyli pod butem i knutem Prezesa :)

Rekomendowane odpowiedzi

3 minuty temu, slawek.xm napisał:

tak jak twoja do KK? ?

A gdzie ją widzisz? W tym że konsekwentnie popieram zasadę "Bogu co boskie - cesarzowi co cesarskie"?

Gość

(Konto usunięte)
Teraz, Bobcat napisał:

A gdzie ją widzisz?

a chocby w popieraniu z pełnym przekonaniem postulatów Biedronia

w popieraniu mordowania nienarodzonych dzieci

w groźbach uzycia siły wzgledem chrześcijan publicznie wyrażających swoje zdanie, swoja religię

15 minut temu, slawek.xm napisał:

popieraniu mordowania nienarodzonych dzieci

w groźbach uzycia siły wzgledem chrześcijan publicznie wyrażających swoje zdanie, swoja religię

a kto sie morduje slawus?Te dwie komorki to juz dzieci?ale gwalcenie juz calych dzieci to mniejsze zlo jak widac.Co do chrzescijan slawus to guzik oni kazdego obchodza o ile siedza w domu i nie wtykaja nosa w nie swoje sprawy.i nie swoja dziure.To dosc proste jest jak budowa cepa ale latami nie wchodzi do lba.

Edytowane przez muls

a chocby w popieraniu z pełnym przekonaniem postulatów Biedronia

w popieraniu mordowania nienarodzonych dzieci

Tak, w pełni popieram postulaty Biedronia i jego Wiosna ma mój głos. Skretyniały bełkot kato-talibów o "mordowaniu nienarodzonych dzieci" do mnie, podobnie jak do większości, nie trafia i mam go w d..ie.

Manipulujesz i kłamiesz w sprawie użycia siły. Potwierdzam, mówiłem tak, ale nie w kontekście wyrażania swojego zdania i swojej religii, gdyż do tego każdy ma prawo. Natomiast nie ma prawa narzucać mi swoich przekonań i swojego światopoglądu. Ja, podobnie jak każdy, mam prawo mieć swoje i mam prawo ich bronić. Również z użyciem siły jeśli inne środki okażą się niewystarczające.

nie przyznawał, kim jest, przez 47 lat. Dziś już się nie boi. - We wsi i w pracy uważają mnie za jedynego geja. Ale to jest nawet statystycznie niemożliwe, skoro różne dane mówią, że osób nieheteroseksualnych jest 5-10 procent. Ludźmi rządzi strach i to, co wkłada nam się do głowy latami - mówi Kazimierz Strzelec, 58-latek, głęboko wierzący katolik i ujawniony gej.
Więcej:

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

tak tak slawus to wasza zacofana sredniowieczna religia.Ale ten facet juz wie.A co ty mu powiesz slawus ....

a to sobie slwus poczytaj .Scisla tajemnica.A TVP o tym ani mru mru

Kariery robią miernoty i cwaniaczki. Liczba afer jest tak wielka, że dziennikarze nie nadążają ich opisać. Widać, że nikt nad tym, co się dzieje w państwie, nie panuje. Premier jest figurantem, a Jarosław Kaczyński sprawia wrażenie jakby nie wiedział, czym żyje kraj - mówił w przemówieniu lider PO Grzegorz Schetyna.

- Jarosław Kaczyński opowiada o krowach, świniach, o jednej piątce, drugiej piątce. Ja mu pomogę. Mam dla niego prawdziwą "piątkę Kaczyńskiego". Pięć pytań do Jarosława Kaczyńskiego

- dodał.

Konwencja KE w Rzeszowie. Pytania do Jarosława Kaczyńskiego

Wśród pięciu pytań, które padły z mównicy, były pytania o to, "co jeszcze musi się stać, żeby wymienić minister edukacji narodowej Annę Zalewską","kiedy PiS zacznie godnie traktować nauczycieli i przestanie na nich szczuć haniebna machina propagandowa", "czy rozkład przemysłu obronnego i upadek polskiego wojska nie są wystarczającym powodem do dymisji szefa MON" i "jak Jarosław Kaczyński zamierza rozliczyć Antoniego Macierewicza ze śledztwa smoleńskiego".

Czy akceptuje pan słowa senatora PiS Grzegorza Biereckiego, że będziecie oczyszczać Polskę z ludzi, waszym zdaniem, niegodnych? A jeśli nie, to czy wystarczy panu odwagi, by za tę haniebną, na granicy faszyzmu, wypowiedź usunąć Biereckiego z partii?

- dopytywał Schetyna.

Podczas obchodów 9. rocznicy katastrofy smoleńskiej Grzegorz Bierecki stwierdził, że trzeba "doprowadzić do pełnego oczyszczenia Polski z ludzi, którzy nie są godni należeć do naszej wspólnoty narodowej".  Później w rozmowie z RMF FM Bierecki tłumaczył, że jego słowa "zostały wyjęte z kontekstu" i chodziło mu o "odrzucanie moralne" osób, które utrudniały żałobę po katastrofie lub wyśmiewały smoleńskie miesięcznice. 

Grzegorz Schetyna o słynnej kopercie

Przewodniczący PO zadał też Jarosławowi Kaczyńskiemu dodatkowe, szóste pytanie, o to, "co się stało z kopertą od austriackiego biznesmena". - Czy pan wreszcie na to odpowie? Jak nie teraz, to odpowie pan niezależnemu prokuratorowi po wyborach, obiecuję to panu - podkreślił polityk.

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) Edytowane przez muls
Gość

(Konto usunięte)
1 minutę temu, Bobcat napisał:

Potwierdzam, mówiłem tak, ale nie w kontekście wyrażania swojego zdania i swojej religii, gdyż do tego każdy ma prawo. Natomiast nie ma prawa narzucać mi swoich przekonań i swojego światopoglądu. Ja, podobnie jak każdy, mam prawo mieć swoje i mam prawo ich bronić. Również z użyciem siły jeśli inne środki okażą się niewystarczające.

Twoje tłumaczenia sa równie jasne co żenujące

biedni chrzescijanie nie pozwalają ci na oglądanie telewizji Trwam?

nie pozwalają ci na odrzucanie krępującej cię mysli ,że zycie powstaje w momencie zapłodnienia?

ciągneli cie siła na smoleńskie miesięcznice lub na kazali przyjśc na kontrmanifestacje

jęczysz pod kościelnym uciskiem, a jednoczesnie deklarujesz wiare w Boga

28 minut temu, Bobcat napisał:

Bogu co boskie

a na religię pewnie chodziłes ?? ?

teraz jestes przeciw

jak tu zrozumiec taką hipokryzję?

iedni chrzescijanie nie pozwalają ci na oglądanie telewizji Trwam?

nie pozwalają ci na odrzucanie krępującej cię mysli ,że zycie powstaje w momencie zapłodnienia?

slawus czy ty jestes tak glupi czy potrafisz tak udawac cale zycie

a kto sie morduje slawus?Te dwie komorki to juz dzieci?ale gwalcenie juz calych dzieci to mniejsze zlo jak widac.Co do chrzescijan slawus to guzik oni kazdego obchodza o ile siedza w domu i nie wtykaja nosa w nie swoje sprawy.i nie swoja dziure.To dosc proste jest jak budowa cepa ale latami nie wchodzi do lba.To czy komorki to dziecko decyduje nauka a nie durny klecha  na ambonie.Ty mozesz go sobie sluchac ale nie zycze sobie zebys tu walil te kocopoly.

Edytowane przez muls

A prezes dzisiaj zapowiedział, ze przyjmie Euro..... na budowę srebrnych wież ?

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Gość

(Konto usunięte)
11 minut temu, muls napisał:

tak tak slawus

mulsik masz i zajmij się analizą

2500 afer, przekrętów, kłamstw, chamstwa, złodziejstwa, braku dotrzymanych obietnic - niszczenie państwa w tysiącach odsłon.

https://naszeblogi.pl/56571-2500-po-wygrywa-takiego-wyniku-nikt-nigdy-nie-osiagnal

https://www.cda.pl/video/25449366

slawus nie mam czasu na pierdoly.Takie.Tam pisze kazdy co chce.To w sam raz dla ciebie.Polecam jeszcze 3obieg.Tam bedziesz jak w basenie.Slawus to NIE TA KLASA .Tylko dla idiotow.

Edytowane przez muls
Gość

(Konto usunięte)
6 minut temu, muls napisał:

Ty mozesz go sobie sluchac ale nie zycze sobie zebys tu walil te kocopoly.

wkurza cię prawda?

i dobrze, masz o czym deliberować

natomiast tutaj mamy sprawozdanie swiadka mozna dodac ze pomogl kurduplowi towarzysz kolega taty.

"Kochani, jestem absolwentem II Liceum Ogólnokształcącego w Krakowie. Podobnie jak Pan Prezydent Andrzej Duda. Do czasu wyborów nauczycielką w tej szkole była obecna Pierwsza Dama" – napisał w poście na Facebooku Maciej Stuhr, który udostępnił list otwarty nauczycieli krakowskiej placówki do Agaty Kornhauser-Dudy.

Na słowa Stuhra zareagował Tomasz Raczek, który podobnie jak aktor popiera strajk nauczycieli. – Rozumiem Macieja Stuhra, że staje po stronie swoich nauczycieli ze szkoły, którą skończył on i pan prezydent, a pani prezydentowa w nim uczyła. Sam chciałbym zrobić to samo – napisał.

Krytyk filmowy wyjawił, że uczęszczał do tej samej szkoły – XVI Liceum Ogólnokształcącego im. Joachima Lelewela w Warszawie – co Jarosław i Lech Kaczyńscy. "Kłopot w tym, że go nie ukończyli, bo jeden z nich nie otrzymał promocji do klasy maturalnej z języka polskiego. Domyślam się, że pozostał mu uraz" – dodał Raczek.

Jak przypomina Onet, rzeczywiście Jarosławowi Kaczyńskiego groziło niedopuszczenie do matury. Lider PiS, któremu w końcu udało się przejść do następnej klasy, w 1967 roku zdawał więc egzamin dojrzałości w XXXIII Liceum Ogólnokształcącym Dwujęzycznym im. Mikołaja Kopernika. Polityk PiS tego faktu ze swojego życia nie ukrywa i opowiedział o nim w jednym z wywiadów.

"Niewiele brakowało, a nie zdałbym z dziesiątej do jedenastej klasy. Postawiono mi dwóje z polskiego, angielskiego i to by jeszcze nie było nieszczęście, bo mogłem mieć dwie poprawki. Ale dostawiono mi dwóję z przysposobienia wojskowego. Do dziś nie wiem dlaczego, bo ten nauczyciel mówił, że może mnie jeszcze zapytać. Wyraźnie chciano, żebym nie zdał. Rodzice się odwołali do kuratora, był nim późniejszy minister Jerzy Kuberski" – mówił Jarosław Kaczyński.

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) Edytowane przez muls
1 minutę temu, slawek.xm napisał:

Twoje tłumaczenia sa równie jasne co żenujące

ciągneli cie siła na smoleńskie miesięcznice lub na kazali przyjśc na kontrmanifestacje

jęczysz pod kościelnym uciskiem, a jednoczesnie deklarujesz wiare w Boga

a na religię pewnie chodziłes ?? ?

teraz jestes przeciw

jak tu zrozumiec taką hipokryzję?

W rżnięciu głupa jesteś mistrzem, a Twoje tłumaczenia są równie pokrętne co głupie. Jeżeli ktoś narzuca mi swój system wartości, którego ja nie podzielam, w formie paragrafów prawa państwowego obwarowanych sankcjami karnymi - jest to terror ideologiczny. I na to nie ma zgody. Żądasz dla siebie swobody poglądów? Daj również innym. 

Życie powstaje w momencie zapłodnienia wyłącznie w głowach głowach fundamentalistycznego betonu i tkwiących w średniowieczu trupów intelektualnych. 

Na temat swojego światopoglądu konsekwentnie odmawiam rozmowy gdyż jest to wyłącznie moja prywatna sprawa. Tym bardziej niczego nigdzie nie deklarowałem, a traktowanie powołania się na Ewangelię (którą to przytoczoną zasadę uważam za jaknajbardziej słuszną) jako deklaracji czegokolwiek jest rażącą nadinterpretacją.

ten gosc rzadzi.teraz sie zastanawia co by tu jeszcze spie...lic.

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Gość

(Konto usunięte)
1 minutę temu, Bobcat napisał:

traktowanie powołania się na Ewangelię (którą to przytoczoną zasadę uważam za jaknajbardziej słuszną)

nie deklarujesz wiary w Boga tylko w Ewangelię

to naprawdę niezłe ?

a tutaj troche swiatla na statek

Dodała także, że niewpuszczenie rosyjskiej jednostki na polskie wody było związane z działaniem Rosji na Ukrainie i z okupacją Krymu. Jak dodaje Onet.pl "Siedow" miał wcześniej zawitać w porcie w Estonii, ale tam także nie wpuszczono go na wody terytorialne tego kraju, ponieważ na pokładzie znajdować się mieli kursanci z Krymu.
Zagraniczne media podają także, że "Siedow", jako największy żaglowiec szkolny świata, wykorzystywany jest przez Rosjan jako jednostka propagandowa, a nawet szpiegowska.

Decyzję Morawieckiego można też rozpatrywać jako rewanż za rosyjską blokadę Cieśniny Piławskiej, która uniemożliwia żeglugę po Zalewie Wiślanym. Dlatego rząd PiS od kilku lat

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Teraz, slawek.xm napisał:

nie deklarujesz wiary w Boga tylko w Ewangelię

to naprawdę niezłe ?

Interpretuj sobie jak chcesz jeśli ci to poprawia samopoczucie. 

Podobno Mahatma Gandhi nazwał Ewangelię najpiękniejszą księgą świata. Zapytany czy zatem chce zostać katolikiem opowiedział odmownie ponieważ (jak stwierdził) spotkał na swej drodze życiowej katolików.

13 minut temu, muls napisał:

Krytyk filmowy wyjawił, że uczęszczał do tej samej szkoły – XVI Liceum Ogólnokształcącego im. Joachima Lelewela w Warszawie – co Jarosław i Lech Kaczyńscy. "Kłopot w tym, że go nie ukończyli, bo jeden z nich nie otrzymał promocji do klasy maturalnej z języka polskiego. Domyślam się, że pozostał mu uraz" – dodał Raczek.

Dajcie spokój, nawet i moje dziecko to liceum ukończyło....  Ale to musiał być głąb, ten prezes. ?

tu kolejna polsko-katolicka tradycja.

"W czasie mszy w kościele św. Jadwigi w Złotoryi ojciec Kryspin Zenon Bernat zaatakował nauczycieli, którzy uczestniczyli w nabożeństwie. Nazwał ich "swołoczą" i wygonił z kościoła. Teraz parafia przeprasza za zachowanie duchownego. "

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

A jakie ukonczyl w koncu Kaczor, czyzby Kopernika, podobno jedno z najlepszych?

Welly, welly, welly, welly, welly, welly, well. To what do I owe the extreme pleasure of this surprising visit?

Godzinę temu, slawek.xm napisał:

Jak na razie to siły chrześcijański wspierające Prezesa i jego prymitywną "kompaniję" wykazują się większą skłonnością do używania siły. Trzeba być bardzo krótkowzrocznym żeby tego nie widzieć lub mieć mózg wyprany sekciarską propagandą lansowaną np. w TVPiS. 

Jakość wniosków w porównaniach audio jest zawsze zgodna z jakością procedury porównawczej.

Pasja bez precyzji to chaos. DOBRZE ŻE JEST MUZYKA

27 minut temu, jar1 napisał:

to liceum ukończyło....  Ale to musiał być głąb, ten preze

tu juz nawet nie chodzi o gimnazjum ale udzial w pomocy wysokiego towarzysza.Nie kazdy na to zasluzył.

Edytowane przez muls

I czyzby Kopernik nie przystapil do strajku, jak to mozliwe, takie dobre liceum i nie przystapilo?

Welly, welly, welly, welly, welly, welly, well. To what do I owe the extreme pleasure of this surprising visit?

29 minut temu, jar1 napisał:

Dajcie spokój, nawet i moje dziecko to liceum ukończyło....  Ale to musiał być głąb, ten prezes. ?

A dlaczego Jarku mowisz, ze nawet. O ile wiem twoje dziecko radzi sobie doskonale w zyciu:)

55 minut temu, slawek.xm napisał:

Biedni chrześcijanie palą kukły żydów lub wieszają portrety przeciwników politycznych na szubienicach. 

Jakość wniosków w porównaniach audio jest zawsze zgodna z jakością procedury porównawczej.

Pasja bez precyzji to chaos. DOBRZE ŻE JEST MUZYKA

50 minut temu, slawek.xm napisał:

mulsik masz i zajmij się analizą

2500 afer, przekrętów, kłamstw, chamstwa, złodziejstwa, braku dotrzymanych obietnic - niszczenie państwa w tysiącach odsłon.

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

No co z tego zostało po 4 latach rządów PiS.  Kompletnie nic. Weź się nie ośmieszaj.  

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Teraz, Lech36 napisał:

Biedni chrześcijanie palą kukły żydów lub wieszają portrety przeciwników politycznych na szubienicach. 

Ja np nie pale, ani nie wieszam.

Godzinę temu, Bobcat napisał:

o "mordowaniu nienarodzonych dzieci" do mnie, podobnie jak do większości, nie trafia i mam go w d..ie.

Ciesz się, że jesteś w gronie tych, których rodzicom do głowy to nie przyszło.

Znane są tysiące sposobów zabijania czasu, ale nikt nie wie, jak go wskrzesić.

1 minutę temu, Lech36 napisał:

A mają na klamrach pasków napisane Bóg ze mną?  Bo jak nie to co to za chrześcijanie?

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.