Skocz do zawartości
IGNORED

Codzienność IV RP czyli pod butem i knutem Prezesa :)

Rekomendowane odpowiedzi

7 minut temu, wojciech iwaszczukiewicz napisał:

To prawda.I prawdą jest również to,że za ten podział Polaków oraz  stan wzajemnej nienawiści w 90% odpowiada jedna strona.Wina nie jest równo rozłożona i okresowe bratania się (np. przed świętami) tego nie zmienią.

To twoja opinia. Ja np uwazam, ze jest 50/50.

A tutaj opinia pana J. Rulewskiego na temat koalicji.

Jan Rulewski powiedział w rozmowie, że "funkcjonariusze PZPR przemycają do Koalicji Europejskiej wartości, których kiedyś wytrwale bronili". – Dla mnie, człowieka na którego wyrok wydała historia, a ta historia mówiła: trzeba zwalczać komunę, komunę jako agenturalną instytucję Moskwy. Komuna wydała na mnie wyrok (...) Teraz ci funkcjonariusze PZPR przemycają wartości, których tak wytrwale bronili. Przemycają do koalicji. Jeśli ja przyjmuję, że ludzie mogą mieć poglądy lewicowe, nawet mogą być w SLD, to jednak uważam, że Platforma za daleko się posunęła wpisując na swoje listy funkcjonariuszy tamtego państwa, dlatego nie mogę nosić ulotki za panem Zemke – stwierdził.

No coz, trudno sie nie zgodzic. Oczywiscie mozna miec i inne zdanie, i uznac, ze jest juz nowe rozdanie. Mozna tez uznac, ze w imie walki z Pisem, kazdy dobry, nawet sam diabel.

Edytowane przez bubusia

Welly, welly, welly, welly, welly, welly, well. To what do I owe the extreme pleasure of this surprising visit?

Gość

(Konto usunięte)
55 minut temu, Genesis napisał:

My tu gadu-gadu o osobistych atakach, a pan senator z PiS zapowiada "czystkę etniczno-polityczną"

chodzi Ci o tę wypowiedź?

"Nie ustaniemy aż nie doprowadzimy do pełnego oczyszczenia Polski z ludzi, którzy nie są godni, aby należeć do naszej wspólnoty narodowej." - takie słowa padły publicznie z ust senatora PiS Grzegorza Biereckiego podczas obchodów 9. rocznicy katastrofy smoleńskiej "

Godzinę temu, Genesis napisał:

w Niemczech jakiś polityk

tam nawet podanie kaszanki jest odbierane jako atak polityczny i rasistowski ?

Wielu muzułmanów zastanawia się, czy Ministerstwo Spraw Wewnętrznych chciało zrobić znak z kaszanki” – czytamy. „Czy było to mniej lub bardziej ukryte przesłanie, zgodnie z mottem: my, nie-muzułmanie, nie pozwalamy sobie decydować, co trafi na talerz? Może to nawet osobiste przesłanie Horsta Seehofera, który wierzy, że islam nie należy do Niemiec?

https://www.tvp.info/40222545/muzulmanie-oburzeni-na-szefa-niemieckiego-msw-poszlo-o-kaszanke

9 minut temu, bubusia napisał:

To twoja opinia. Ja np uwazam, ze jest 50/50

zgadzam się z jednym ale

polityczna mowę nienawiści rozpoczał jednak Tusk

w marcu 2010 roku

"A jeśli tego nie zrozumiecie, wyginiecie jak dinozaury"

Tragedia, podali kaszane. Co do islamu, to rzeczywiscie skandal. Bo jak mozna twierdzic, ze islam nie nalezy do Niemiec. Islam to przeciez Niemcy. Nie Luter, tylko islam.

?

Edytowane przez bubusia

Welly, welly, welly, welly, welly, welly, well. To what do I owe the extreme pleasure of this surprising visit?

5 minut temu, slawek.xm napisał:

chodzi Ci o tę wypowiedź?

"Nie ustaniemy aż nie doprowadzimy do pełnego oczyszczenia Polski z ludzi, którzy nie są godni, aby należeć do naszej wspólnoty narodowej." - takie słowa padły publicznie z ust senatora PiS Grzegorza Biereckiego podczas obchodów 9. rocznicy katastrofy smoleńskiej "

Zastanawiam się kiedy mnie zlustrują i do którego pokolenia? Sprawdzą czy mam ślub kościelny i ochrzczone dzieci? A na koniec obmierzą czaszkę?

A może jakoś inaczej mam rozumieć senatorską wypowiedź?

Integra Abrahamsen V2.0 UP, CD Abrahamsen V1.0 UP, monitory Chario Constellation Delphinus, interkonekt M&B AudioCable Diamond XLR, przewody głośnikowe QED Anniversary Ruby Red, przewody zasilające Yarbo 9000 i Yarbo 1100, wtyki Valab Carbon Rhodium

Gość

(Konto usunięte)
Teraz, traumeel napisał:

Zastanawiam się kiedy mnie zlustrują i do którego pokolenia? Sprawdzą czy mam ślub kościelny i ochrzczone dzieci? A na koniec obmierzą czaszkę?

i to jest cały problem,ze kazdy moze sobie zinterpretować na swój własny uzytek każda wypowiedź

np czystkami mozna spokojnie nazwać działania platformy

"Nie będzie nawet najmniejszej zgody na takie koalicje, każda osoba kolaborująca z PiS zostanie natychmiast wyrzucona z PO"

3 minuty temu, Genesis napisał:

Jak widać, apologeci PiS-u mają tylko argumenty kalibru kaszanki. 

I znowu zaczynasz, czyim apologeta jestes Ty?. Nie potrafia, po prostu nie potrafia inaczej.

6 minut temu, traumeel napisał:

Senator palnal bzdure i powinien byc za nia ukarany.

Edytowane przez bubusia

Gość

(Konto usunięte)
Teraz, Genesis napisał:

Jak widać, apologeci PiS-u mają tylko argumenty kalibru kaszanki. 

przedstawianie nieprzekonujacych zawoalowanych przykładów zinterpretowanych jednoznacznie negatywnie, wiąze sie z koniecznościa przyjęcia równie nieciekawych a jednak adekwatnych

4 minuty temu, bubusia napisał:

Senator palnal bzdure i powinien byc za nia ukarany

w sumie nie wiadomo co miał naprawdę na mysli

ale jego retoryka wpisuje się w jednoznacznie w mowę nienawiści i za to powinien beknąć

9 minut temu, traumeel napisał:

pełnego oczyszczenia Polski z ludzi, którzy nie są godni, aby należeć do naszej wspólnoty narodowej."

6 minut temu, slawek.xm napisał:

"Nie będzie nawet najmniejszej zgody na takie koalicje, każda osoba kolaborująca z PiS zostanie natychmiast wyrzucona z PO" 

Ot PISowska erystyka! Wyrzucenie z partii ma ten sam kaliber jak wygnanie (?) z kraju.

Less is more

Everything Should Be Made as Simple as Possible, But Not Simpler ...

5 minut temu, slawek.xm napisał:

ale jego retoryka wpisuje się w jednoznacznie w mowę nienawiści i za to powinien beknąć

Otoz to

Gość

(Konto usunięte)
3 minuty temu, Less napisał:

Ot PISowska erystyka! Wyrzucenie z partii ma ten sam kaliber jak wygnanie (?) z kraju

a ktoś pisał o wygnaniu? skąd wziałes to słowo?

poza tym zauważ jeden z faktów

zacytowana przeze mnie wypowiedź Biereckiego, debilna zresztą była pytaniem czy to tej wypowiedzi dotyczy wpis kolegi Genesis i jak dotąd nie otrzymałem odpowiedzi na swoje pytanie

byc może rozmawiamy o zupełnie innych wypowiedziach ?

Edytowane przez slawek.xm
15 minut temu, traumeel napisał:

do pełnego oczyszczenia

To jak mam interpretować "pełne oczyszczenie"? Jako likwidację fizyczną? Czy tylko uwięzienie?

Less is more

Everything Should Be Made as Simple as Possible, But Not Simpler ...

1 minutę temu, slawek.xm napisał:

a ktoś pisał o wygnaniu? skąd wziałes to słowo?

Chodzi o oczyszczenie, co mozna uznac za wygnanie.

Nie powinien tak pieprzyc, i tyle

Gość

(Konto usunięte)
3 minuty temu, Less napisał:

To jak mam interpretować "pełne oczyszczenie"? Jako likwidację fizyczną? Czy tylko uwięzienie?

3 minuty temu, bubusia napisał:

Chodzi o oczyszczenie, co mozna uznac za wygnanie.

można uznać , ale jest to interpretacja

równie dobrze mozna zinterpretować oczyszczenie jako spalenie na stosie , albo postawienie przed sądem

gadki o oczyszczeniu to klasyczne pustosłowie uprawianie przez polityków

zapewne 25 % polaków chce takie coś usłyszeć od swoich wodzów więc usłyszało

zero znaczenia

Szanuj zdrowie należycie, bo jak umrzesz, stracisz życie

Gość

(Konto usunięte)
2 minuty temu, cir napisał:

zero znaczenia

ma to jednak znaczenie jesli takie wypowiedzi są interpretowane jako faszystowskie, rasistowskie, czy rewanżystowskie

6 minut temu, cir napisał:

zero znaczenia

Z tym, że tego typu gadki doprowadziły do zaistnienia hitleryzmu i milionów ofiar, komunizmu, a teraz Brexitu w W. Brytanii. 

Dlatego warto się zastanowić nad tym, na jakie "gadki" się głosuje. Póki jeszcze jakiś wybór jest...

Od pewnego momentu nie ma już odwrotu.... I nie tylko znienawidzony "sąsiad" dostaje "po ryju".

Edytowane przez jar1
18 minut temu, cir napisał:

zero znaczenia

Gratuluję dobrego samopoczucia i braku znajomości historii. Największe zbrodnie ludzkości zaczynały się od słów, często o potrzebie "oczyszczenia". Jeśli faktycznie 25% Polaków chce słyszeć takie słowa, to jak to świadczy o tym społeczeństwie? 

7 minut temu, toptwenty napisał:

Czy kogoś to jeszcze tutaj interesuje, co Ty uważasz?

I znowu sie wcinasz, znowu odpyskujesz, nie z nim rozmowa, ale musi sie wciac. Niereformowalny.

Edytowane przez bubusia

Gość

(Konto usunięte)

"Kiedy powiedziałem, że Polacy dziś też mogą pokonać współczesnych bolszewików, wszyscy uznali, że to było o PiS. Nawet PiS tak pomyślał. A to było o bolszewikach, o nikim innym. — Donald Tusk"

kim zatem sa Ci współcześni bolszewicy skoro nie jest to pis?

Nie może być jakiegokolwiek przyzwolenia ani prób tłumaczenia takich postaw i słów. 

We wszystkich przypadkach, w takich także.

"Głos w sprawie największego protestu w polskiej oświacie od 1993 roku zabrał o. Kryspin Zenon Bernat z kościoła św. Jadwigi w Złotoryi. Strajkujących nauczycieli nazwał ''swołoczą''. Ludzie wyszli z kościoła.  "

Więcej:

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

1 minutę temu, slawek.xm napisał:

"Kiedy powiedziałem, że Polacy dziś też mogą pokonać współczesnych bolszewików, wszyscy uznali, że to było o PiS. Nawet PiS tak pomyślał. A to było o bolszewikach, o nikim innym. — Donald Tusk"

To bylo dobre:)

"Chciałbym po prostu dzisiaj ucałować stopy wszystkich tych, którzy poczuli się dotknięci słowami, które padły dziś w naszym kościele"

Wikariusz parafialny u złotoryjskich franciszkanów opublikował w mediach społecznościowych przeprosiny.

Edytowane przez bubusia

3 minuty temu, bubusia napisał:

"Chciałbym po prostu dzisiaj ucałować stopy wszystkich tych, którzy poczuli się dotknięci słowami, które padły dziś w naszym kościele"

Wikariusz parafialny u złotoryjskich franciszkanów opublikował w mediach społecznościowych przeprosiny.

To nie on tak się zachował na mszy, było mu jedynie wstyd za księdza.

Taki ksiądz powinien przestać być księdzem, i to natychmiast. To zaprzeczenie ideom Jezusa, który podobno jest najwyższym zwiechrznikiem Kościoła. 

Niemcy też przeprosili za Hitlera... szkoda, ze nie pomyśleli wcześniej...

Ciemnogród tryumfuje:

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Jakość wniosków w porównaniach audio jest zawsze zgodna z jakością procedury porównawczej.

Pasja bez precyzji to chaos. DOBRZE ŻE JEST MUZYKA

To akurat dobra riposta na ostanie hasła wyborcze  prezesa odnośnie euro. 

""Brak euro w Polsce to polexit" - ocenił Ryszard Petru."

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.