Skocz do zawartości
IGNORED

Codzienność IV RP czyli pod butem i knutem Prezesa :)

Rekomendowane odpowiedzi

51 minut temu, Jaro_747 napisał:

To on obiecywał, że jak PiS dojdzie do władzy to rozwiąże problem po myśli "frankowiczów"?

I jeszcze jedna powtórka.

Ciepło, ciepło.

1 godzinę temu, jezz napisał:

Sound, dobrze kombinowaleś w poprzednim wpisie a tu znowu to samo co wcześniej.

Nic nie kombinowałem. Gdyby ten Tax Care nie był uwikłany w macki polityczne, to odpowiedzi ogłoszenia upadłości należałoby szukać, jak pisałem,
w złym zarządzaniu, lub (i) słabą jakością usług. A ponieważ dobrali się do Czrnieckiego politycy PiSu, to przyczyny ogłoszenia upadłości należy może szukać gdzie indziej.
Wszędzie tam gdzie do ekonomii wkracza polityka, to zaczynają się dziać dziwne rzeczy, niezgodne z ekonomicznymi prawami i zasadami.

No i nie mielibyśmy kolejnych propagandowych wrzutek PiSowców bo czynnika politycznego po prostu by nie było.

Z tą szemraną bandą strach robić jakiekolwiek interesy. Strach w ogóle robić jakiekolwiek większe interesy, bo zawsze może przyjść ktoś, kto zaproponuje "pomoc" za drobną opłatą. To się czasem nie nazywa reket?

Jestem Europejczykiem.

14 minut temu, jezz napisał:

Od pisania o tym jesteś ty mały rycerzyku.

Nie bede komentował twego słowotoku nic nie wnoszącego

ale kilka razy pisałeś coś o przekręcaniu nicków....wiec pisze i ostrzegam nie życzę sobie żebyś mój nick był przez twoja osobę przekręcany

....lub zmieniany

26 minut temu, Jaro_747 napisał:

Wójcik pokazuje teraz, jak można się ześwinić. Tak su***syn kłamie i mataczy (...)

Faktycznie kłamał i mataczył i to wyjątkowo głupio. Tylko, że to samo robił Jerzy Wenderlich mówiąc o startowaniu z listy KO do Senatu i Grzegorz Schetyna mówiąc o tworzeniu KO.

Edytowane przez Zyzol
Poprawiono pisownię nazwiska JW dzięki merytorycznej uwadze Jaro_747!

Hmm.. 

Tak patrzę.. i powiem wam że chcąc być obiektywnym i jakoby bezstronnym nie moge się JEDNAK oprzeć wrażeniu że obecnie jaśnie nam panujący ? pan A Duda wyprzedza pod wzgl intelektu postawy prezencji o kilka lat świetlnych Byłego jak to mawiał szymon Majewski „Dupowatego” swego poprzednika..;

Komorowski z „Głowy” nie przemawiał ni razu...?‍♂️

Dudy Czytającego przemówienie z kartki napisanej przez GłupTuska nie widziałem nigdy.. ??

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Mądra Kobieta. W czasie studiów chodziłem na jej wykłady. Uważam, że ma 100% racji.
Dlaczego wkleiłem ten link? Bo akurat oglądałem wiadomości w TVP,  w których zobaczyłem m.in. nagonkę na Śledzińską.
W ogóle sposób podawania wiadomości przez tę pisowską telewizję trafia idealnie do jego elektoratu i obawiam się, że to jest silny atut PiS.
Wszyscy, którzy dają się nabierać na takie manipulacje będą głosować na PiS.
Słabo widzę przyszłość Polski za rządów PiS przez następne 4 lata. Piszę to jako ekonomista.

Ukryta Zawartość

15 minut temu, dulon184 napisał:

Iść na wybory i powybierac osoby z końcówk list  .

Stare  dziady niech wnuki bawią .

Dokładnie!

Dopóki SLDowskie dziadki i babki nie pójdą na emeryturę dopóty ta partia błąkać się będzie wokół kilku procent poparcia.

Jestem Europejczykiem.

"Marszałek Sejmu RP Marek Kuchciński zamierza udać się w misji oficjalnej z Warszawy do Rzeszowa, a następnie powróci z wykorzystaniem wojskowego specjalnego statku powietrznego. Proszę o zapewnienie zapasowego statku powietrznego w MSD [Miejscu Stałej Dyslokacji - red.]" - napisano. Dokument informujący o przelocie na trasie Warszawa Okęcie - Rzeszów Jasionka wystawiony jest dla dwóch pasażerów. Jako datę wylotu podano 31 stycznia, a powrotu - 4 lutego. Dzień później, 30 stycznia 2019, złożono korektę zapotrzebowania na ten lot, również z oznaczeniem "sytuacja nagła". Korekta obejmowała liczbę pasażerów. Na drugim dokumencie podano, że trzy osoby leciały do Rzeszowa, a dwie z powrotem do Warszawy. Zmianie uległa także data powrotu do stolicy - w korekcie dokumentu podano datę 5 lutego, czyli dzień później niż pierwotnie zakładano.

2 lutego marszałek Kuchciński na Twitterze zamieścił wpis o rozpoczynającym się w Bieszczadach III Memoriale Olka Ostrowskiego w narciarstwie wysokogórskim "upamiętniającym zaginionego w najwyższych górach świata himalaistę, narciarza i ratownika Bieszczadzkiej Grupy GOPR". 4 lutego Kuchciński zamieścił zdjęcie, na którym jeździ na nartach. "Wczorajszy dzień w Połoninie. Piękne widoki" - napisał."

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Jestem Europejczykiem.

Lubi korzystać z życia za nieswoje pieniądze. Jak wszyscy politycy u koryta.
Tylko jedni nieźle się kamuflują, a ten nawet się tym chwali na forach społecznościowych. ?

4 minuty temu, soundchaser napisał:

Lubi korzystać z życia za nieswoje pieniądze. Jak wszyscy politycy u koryta.
Tylko jedni nieźle się kamuflują, a ten nawet się tym chwali na forach społecznościowych. ?

No cóż, sprawność intelektualna Kuchcińskiego jest wręcz legendarna. On z pewnością nawet nie pomyślał, że ktoś kiedyś te wszystkie fakty przypomni i powiąże ze sobą.

Jestem Europejczykiem.

Najpierw pukanie nieletniej, a potem narty, czy raczej - wprzód narty, a chędożenie w ramach relaksu?

Tu bym słuchał starego bacy:

- Gazdo, ale narciarstwo to piękny sport, prawda?

- A dyć prowda. Po dupceniu piyrsy.

2 godziny temu, dulon184 napisał:

Panowie.

Może odpuście Jazz i posłuchajmy choćby disco polo.

A posłuchajcie.

Ja mam inny nick, tak swoją drogą a przekręcanie nicków to tam z czymś podobno jest niezgodne.:)

Ciekawie się rozwija wątek Air Kuchciński. Rzepa pisze, że były loty rodzinki bez Kuchcińskiego, był lot śmigłowcem na wesele, naprawdę bardzo dyspozycyjne te linie lotnicze. Mają też bardzo fajne ceny biletów, pińcet+ ;-). Z tego co znalazłem, to godzina lotu Gulfstreamem G550 kosztuje jakieś 7500USD. I to cywilnym, bez żadnych super-duper statusów HEAD.

Jestem Europejczykiem.

2 godziny temu, soundchaser napisał:

Tax Care nie był uwikłany w macki polityczne

A był uwikłanyw macki polityczne?

Chłopie, ekonomisto, trochę pomyśl i sprawdź sobie jaki był standing finansowy większości spółek Czarneckiego już od dłuższego czasu. poczytaj sobie choćby z czym jest związany ten wniosek o upadłość.

A ponieważ dobrali się do Czrnieckiego politycy PiSu, to przyczyny ogłoszenia upadłości należy może szukać gdzie indziej.

To jak to było z tym ujawnieniem nagrania, listopad 2018?

I co, przez to raptem biznesy zaczęły się walić? . Sound, ty na pewno jesteś ekonomistą?

Wszędzie tam gdzie do ekonomii wkracza polityka, to zaczynają się dziać dziwne rzeczy, niezgodne z ekonomicznymi prawami i zasadami.

Tu akurat się dzieją zgodnie z prawami  żeby podjąć pewne działania trzeba wcześniej wykonać pewne ruchy, że tak powiem ogólnie. Zgodnie właśnie z obowiązującymi prawami i zasadami.

dobrali się do Czrnieckiego

A do Czarnieckiego to się dobrali Szwedzi w czasie oblężenia Krakowa.?

2 godziny temu, Jaro_747 napisał:

Z tą szemraną bandą strach robić jakiekolwiek interesy. Strach w ogóle robić jakiekolwiek większe interesy, bo zawsze może przyjść ktoś, kto zaproponuje "pomoc" za drobną opłatą. To się czasem nie nazywa reket?

A jak nazywa się ukrywanie przestępstwa?

Ciekawe na co liczył  Czarnecki przez ten czas. No i jak było z tym dokapitalizowaniem?:)

2 godziny temu, asterix1 napisał:

ale kilka razy pisałeś coś o przekręcaniu nicków....wiec pisze i ostrzegam nie życzę sobie żebyś mój nick był przez twoja osobę przekręcany

Ja twojego nicka nie przekręciłem, widzę, że nawet tego nie widzisz. Słabo.

Zawsze możesz zgłosić przecież do moderacji.

Możesz sobie życzyć oczywiście.

Bo akurat oglądałem wiadomości w TVP, 

Kolejny wspierający reżim oglądalnością. Uważaj żebyś jakiejś choroby przez ekran nie złąpał.?

7 minut temu, jezz napisał:

A jak nazywa się ukrywanie przestępstwa?

Ciekawe na co liczył  Czarnecki przez ten czas. No i jak było z tym dokapitalizowaniem?:)

Odpowiem, aczkolwiek niechętnie bo widzę, że albo udajesz głupka albo masz jakiś rzeczywisty problem z czytaniem ze zrozumieniem. Poza tym nie bardzo wiem czego konkretnie dotyczy twoje pytanie więc odpowiem ogólnie.

W momencie gdy członek wspieranej przez ciebie PiSowskiej mafii szantażował Czarneckiego jego Bank objęty był umową z KNF i dostosował się do wszystkich przedstawionych wymagań. Powtórzę - była podpisana umowa, więc pisanie o ukrywaniu przestępstwa to czysto PiSowskie pier....

Jestem Europejczykiem.

A był uwikłanyw macki polityczne?

Teraz jest.

Chłopie, ekonomisto, trochę pomyśl i sprawdź sobie jaki był standing finansowy większości spółek Czarneckiego już od dłuższego czasu. poczytaj sobie choćby z czym jest związany ten wniosek o upadłość.

Nie manipuluj znów, bo się pogniewamy. ? Napisałem, że nie bawię się w analizy polityczne, tak jak Ty? Więc nie próbuj dyskredytować moją wiedzę stricte ekonomiczną.
Już Ci napisałem - zadawaj pytania ekonomiczne, a nie polityczne.

13 minut temu, jezz napisał:

Tu akurat się dzieją zgodnie z prawami  żeby podjąć pewne działania trzeba wcześniej wykonać pewne ruchy, że tak powiem ogólnie. Zgodnie właśnie z obowiązującymi prawami i zasadami.

Znów manipulujesz moim wpisem. 
Co te ruchy polityków mają wspólnego z ekonomią?
Nie przeginaj.

2 minuty temu, Jaro_747 napisał:

W momencie gdy członek wspieranej przez ciebie PiSowskiej mafii

Zanim ci odpowiem, to poprosze jakieś dowody na to.

4 minuty temu, jezz napisał:

Zanim ci odpowiem, to poprosze jakieś dowody na to.

Zwróć się do prokuratury. Oni mają wszystko.

Aha - nie odpowiadaj zanim nie skontaktują się z tobą.

Edytowane przez Jaro_747

Jestem Europejczykiem.

20 minut temu, jezz napisał:

poczytaj sobie choćby z czym jest związany ten wniosek o upadłość.

Poczytałem. Na dzień dzisiejszy informacja jest zdawkowa i zawarta w zasadzie w jednym zdaniu.
Masz coś więcej do dodania wiarygodnego w tym temacie?

2 minuty temu, soundchaser napisał:

Nie manipuluj znów, bo się pogniewamy. ? Napisałem, że nie bawię się w analizy polityczne, tak jak Ty? Więc nie próbuj dyskredytować moją wiedzę stricte ekonomiczną.
Już Ci napisałem - zadawaj pytania ekonomiczne, a nie polityczne.

Ja też się nie bawię w analizy polityczne, wszystkie moje pytania do ciebie związane są, ogólnie mówiąc z ekonomią i proszę mi tu nie rżnąć głupa.

To jak, znasz standing finansowy spółek Czarneckiego, coś może wiesz o ich polityce biznesowej?

Tak jak pytania o wyliczenia Czarneckiego zawarte w skardze, czy to co było przyczyną kłopotów spółek Czarneckiego. Nie sound, to nie ma wspólnego z polityką, a pzrynajmniej wtedy nie miało.

To jak, po listopadzie 2018 wszystko zaczęło się walić?

Ale mogę się zastanawiać, czytając twoje wpisy, czy jesteś ekonomistą, prawda?

4 minuty temu, Jaro_747 napisał:

Zwróć się do prokuratury. Oni mają wszystko.

Aha - nie odpowiadaj zanim nie skontaktują się z tobą.

A może jesteś w stanie wymyśleć jakąś jeszcze głupszą odpowiedź?

9 minut temu, soundchaser napisał:

Znów manipulujesz moim wpisem. 
Co te ruchy polityków mają wspólnego z ekonomią?
Nie przeginaj.

Serio jesteś ekonomistą?

Jakie znowu ruchy polityków?

Politycy złożyli wniosek o upadłość Tax Care czy sama spółka?

1 minutę temu, Jaro_747 napisał:

Dla ciebie tak.

To świetnie, zatem coś interesującego jeszcze w przyszłości napiszesz.:)

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.