Skocz do zawartości
IGNORED

Codzienność IV RP czyli pod butem i knutem Prezesa :)

Rekomendowane odpowiedzi

1 minutę temu, bubusia napisał:

A coz to jest prawda?

?

"według klasycznej definicji właściwość sądów polegająca na ich zgodności z faktycznym stanem rzeczy, których dotyczą."

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

Nie ma znaczenia na kogo glosowalem lub bede glosowal, a nawet czy w ogole bede glosowal. Mowilem bezosobowo, nie wchodzilem w konkretne indywidua. Bo nie o to chodzilo.

do k. przemek

6 minut temu, jar1 napisał:

"według klasycznej definicji właściwość sądów polegająca na ich zgodności z faktycznym stanem rzeczy, których dotyczą."

Ukryta Zawartość

Teoria a praktyka to 2 rozne rzeczy. Zaden sad nie jest nieomylny, czyli jego postanowienie nie musi byc zgodne z faktycznym stanem rzeczy. Nie raz, nie dwa, tak sie zdarzylo. A wiki to raczej nie jest najlepszy przyklad na prawde:)

W tym wypadku niewiele wyjasnia, chociaz ta mi sie spodobala:

Prawda zachodzi wówczas, jeżeli to, co jest w naszym intelekcie, jest zgodne z rzeczywistością.

A rzeczywistosc mozna pieknie medialnie wykreowac, czyli uciec o rzeczywistej prawdy. I tak czytelnik GW bedzie mial inna prawde od widza np TVP. Proste.

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) Edytowane przez bubusia

Welly, welly, welly, welly, welly, welly, well. To what do I owe the extreme pleasure of this surprising visit?

27 minut temu, jezz napisał:

Moze i tak ale kto się będzie przejmował lemingami..

Jeżeli jakiś przygłup uważa, że woda z gównem jest nieszkodliwa to nie ma sprawy, niech się kąpie.

Zwolennikom PiS generalnie gówno nie przeszkadza więc twój punkt widzenia kompletnie mnie nie dziwi.

Jestem Europejczykiem.

7 minut temu, bubusia napisał:

Nie ma znaczenia na kogo glosowalem lub bede glosowal, a nawet czy w ogole bede glosowal. Mowilem bezosobowo, nie wchodzilem w konkretne indywidua. Bo nie o to chodzilo.

do k. przemek

W kontekście prezentowanych tutaj przez ciebie poglądów proszę, abyś nie pisał "bezosobowo" my bo to oznacza wtedy również mnie, a nie mamy ze sobą wiele wspólnego i na pewno my nie będziemy razem odrywać PiSu od koryta. Pisz np. "my pisowcy" albo jakoś tak, wtedy bedzie wiadomo.

nagrywamy.com

2 minuty temu, Jaro_747 napisał:

Jeżeli jakiś przygłup uważa, że woda z gównem jest nieszkodliwa to nie ma sprawy, niech się kąpie.

Zwolennikom PiS generalnie gówno nie przeszkadza więc twój punkt widzenia kompletnie mnie nie dziwi.

Mysle, ze powinienes z ta retoryka wystapic w jakims medium ogolnokrajowym. Stalbys sie gwiazda. Szczegolnie milosnikow fekalii.

Welly, welly, welly, welly, welly, welly, well. To what do I owe the extreme pleasure of this surprising visit?

11 minut temu, bubusia napisał:

A wiki to raczej nie jest najlepszy przyklad na prawde:)

Powiem prościej. Ten, który kłamie wie, ze kłamie. I pójdzie do piekła. 

1 minutę temu, przemak napisał:

W kontekście prezentowanych tutaj przez ciebie poglądów proszę, abyś nie pisał "bezosobowo" my bo to oznacza wtedy również mnie, a nie mamy ze sobą wiele wspólnego i na pewno my nie będziemy razem odrywać PiSu od koryta. Pisz np. "my pisowcy" albo jakoś tak, wtedy bedzie wiadomo.

Pozwol, ze jednak bede pisal tak jak mi sie bedzie podobalo. I niestety twojej prosby nie spelnie.

1 minutę temu, bubusia napisał:

Pozwol, ze jednak bede pisal tak jak mi sie bedzie podobalo. I niestety twojej prosby nie spelnie.

A to wiedziałem przecież, to była "prośba retoryczna".

nagrywamy.com

1 minutę temu, jar1 napisał:

Powiem prościej. Ten, który kłamie wie, ze kłamie. I pójdzie do piekła. 

Ale tu nie chodzi o tego ktory klamie, tylko tego ktory slucha tego klamstwa myslac, ze to prawda. I na odwrot.

1 godzinę temu, Jaro_747 napisał:

Skretynienie PiSowców postępuje. Kiedyś miałem nadzieje że są jakieś tego granice, teraz widzę że granica jest w nieskończoności.

Może za często zabawiasz się pod prysznicem

3 minuty temu, przemak napisał:

A to wiedziałem przecież, to była "prośba retoryczna".

aha

2 minuty temu, bubusia napisał:

Ale tu nie chodzi o tego ktory klamie, tylko tego ktory slucha tego klamstwa myslac, ze to prawda. I na odwrot.

Obrońcy kłamstwa służą Szatanowi. Tego nie zmieni tłumaczenie, że inni kłamią. 

Jak to mówi stare podwórkowe okreslienie ch... to ch... I tyle. 

4 minuty temu, jar1 napisał:

Obrońcy kłamstwa służą Szatanowi. Tego nie zmieni tłumaczenie, że inni kłamią. 

Jak to mówi stare podwórkowe okreslienie ch... to ch... I tyle. 

Tu chodzi o bronienie nieswiadome. Z ch.... tez roznie bywa. Mozna zrobic(brac za) z kogos chu...., a w rzeczywistosci to piz....

Roznie teraz bywa.

Postprawda

Edytowane przez bubusia

18 minut temu, Jaro_747 napisał:

Jednak jesteś tępy i wcale się z tym nie kryjesz..

Teraz, jezz napisał:

Jednak jesteś tępy i wcale się z tym nie kryjesz..

No tym postem kolega 747 rzeczywiscie sie popisal

?

Funkcja myślenia u PiSowców rzeczywiście jest mocno upośledzona. Kolega jezz zachęca do częstszych kąpieli w szambie i dziwi się, że nie ma entuzjazmu dla tego rodzaju propozycji. Niech dziwi się dalej.

Edytowane przez Jaro_747

Jestem Europejczykiem.

Teraz, Jaro_747 napisał:

Popisy zostawiam tobie.

Ja to robie naturalnie, Ty nie probuj, bo sam widzisz co wychodzi

?

3 minuty temu, Jaro_747 napisał:

Funkcja myślenia u PiSowców rzeczywiście jest mocno upośledzona. Kolega jezz zachęca do częstszych kąpieli w szambie i dziwi się, że nie ma entuzjazmu dla tego rodzaju propozycji. Niech dziwi się dalej.

Przeciez on nie jest Pisowcem. O czym ty piszesz.

8 minut temu, Jaro_747 napisał:

9 minut temu, bubusia napisał:

No tym postem kolega 747 rzeczywiscie sie popisal

?

A

A tym postem powyżej jeszcze to przyklepał.? może włacz tvp info to się jaro wyluzujesz.

Edytowane przez jezz
9 minut temu, bubusia napisał:

Tu chodzi o bronienie nieswiadome. Z ch.... tez roznie bywa. Mozna zrobic(brac za) z kogos chu...., a w rzeczywistosci to piz....

Roznie teraz bywa.

Postprawda

Szybkie sprawdzenie, jak świadomość wpływa na ocenę kłamstwa ?

O kłamstwie Kuchcińskeigo wszyscy wiedzą. Z tego powodu też został odwołany z funkcji Marszałka Sejmu. Czy taki człowiek powinien znajdować się na liście wyborców partii Prawa i Sprawiedliwości i to na pierwszym miejsc?

Nie powinien, ale to jest polityka.

14 godzin temu, bubusia napisał:

Czy ja nie mogę już mieć swojego zdania w kwestii lgbt?

Ależ możesz. Towarzysze radzieccy również mieli swoje zdanie w każdej sprawie. Tylko jakoś tak dziwnie się składało że każdorazowo było ono identyczne z oficjalnym stanowiskiem KC KPZR w tej samej sprawie.

4 minuty temu, bubusia napisał:

Nie powinien, ale to jest polityka.

Nie ma ale. Tak działa polityka Szatana.Tolerancja na kłamstwo jest grzechem.

Edytowane przez jar1
3 minuty temu, Bobcat napisał:

Ależ możesz. Towarzysze radzieccy również mieli swoje zdanie w każdej sprawie. Tylko jakoś tak dziwnie się składało że każdorazowo było ono identyczne z oficjalnym stanowiskiem KC KPZR w tej samej sprawie.

No twoje tez jest zgodne z pewnym towarzystwem, tyle ze innym. Te sama spiewke mozna zastosowac.

Ale my tu juz o czyms zupelnie innym

2 minuty temu, jar1 napisał:

To jest Szatan, nie polityka. Tolerancja na kłamstwo jest grzechem.

No prosze. Jarek sie nawrocil. Brawo.

?

2 minuty temu, jar1 napisał:

Tolerancja na kłamstwo jest grzechem.

Patrz reklamy:)

Wszedzie Szatan:)

Edytowane przez bubusia

3 godziny temu, bubusia napisał:

A ja uważam, że zaliczasz się do tych z memu, czyli tak oddaliles się od prawdy, że jej nienawidzisz

I tyle kolego, twoje powtarzanie świadczy tylko o twoim otumanieniu.

3 godziny temu, bubusia napisał:

To samo można przecież o tobie, tyle, że z lewackich.

Tam też jadą reżimem od rana do nocy.

Pasujesz jak ulal.

Typowe reakcje radzieckiego komsomolca. "Nie - to wy jesteście tacy". I Wy towarzyszu @bubusiazarzucacie innym marksizm?

6 minut temu, Bobcat napisał:

Typowe reakcje radzieckiego komsomolca. "Nie - to wy jesteście tacy". I Wy towarzyszu @bubusiazarzucacie innym marksizm?

A ten ciagle to samo. Ta sama nuta. Co do marksizmu, to ja nic nie zarzucam, sam deklarujesz sie jako neomarksista.

2 minuty temu, Bobcat napisał:

Dla Ciebie jest jedna. Radziecka gazeta o tym tytule.

Ja pierdziele, ciagle o Ruskich nawija. Nie obsesor?

Wpadl i nic tylko sowieci.

hehe

Edytowane przez bubusia

23 minuty temu, jar1 napisał:

Szybkie sprawdzenie, jak świadomość wpływa na ocenę kłamstwa ?

O kłamstwie Kuchcińskeigo wszyscy wiedzą. Z tego powodu też został odwołany z funkcji Marszałka Sejmu. Czy taki człowiek powinien znajdować się na liście wyborców partii Prawa i Sprawiedliwości i to na pierwszym miejsc?

Nie. Wyborcy PiS ograniczający się do oglądania reżimowej telewizji nie mają pojęcia o kłamstwie Kuchcińskiego. Wręcz przeciwnie. Kuchciński to człowiek honoru który podał się do dymisji właściwie tak na wszelki wypadek. Przecież żadnych przepisów nie złamał.

Winny jest Tusk i PO bo brakowało odpowiednich regulacji które właśnie teraz wprowadzi rząd PiS w trosce o dobro obywateli.

Edytowane przez Jaro_747

Jestem Europejczykiem.

Nie wiem dlaczego, ale za każdym razem jak to oglądam ten filmik z urodzin Radia Mayji, to aż płaczę ze śmiechu i mięśnie brzucha mnie bolą. ?

Edytowane przez soundchaser
  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.