Skocz do zawartości
IGNORED

Codzienność IV RP czyli pod butem i knutem Prezesa :)

Rekomendowane odpowiedzi

6 minut temu, Jaro_747 napisał:

Już od dawna rozumiem, co to jest ograniczenie między innymi dzięki twoim wpisom. Ale są tu userzy z jeszcze większymi problemami, więc nie wpadaj w depresję.

No sa, miedzy innym ty nim jestes.

Ograniczenie polega na tym, ze pewne osobniki widza np jezyk nienawisci tylko po jednej stronie. Poddobnie z sama nienawiscia- czy to wobec rzadu, czy to wobec np lgbt, zawsze obwiniaja tylko jedna strone. Nie widza, ze jest to rodzaj samonapedzajacej sie spirali w ktora wchodza wszystkie strony konfliktuI wykorzystujac ja do swoich celow. Przeczytaj ten akapit, wez go sobie do serca, a moze kiedys sie odkorkujesz.

To tyle.

Edytowane przez bubusia

Welly, welly, welly, welly, welly, welly, well. To what do I owe the extreme pleasure of this surprising visit?

23 minuty temu, bubusia napisał:

Jakos wam sie wszystkim za tego Pisu dobrze powodzi. Gospodarka dziala, zachod zazdrosci. Uwazajcie zebyscie nie zamienili na gorsze.

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Gospodarką zajmują się biznesmeni a nie rząd. Rząd może im albo pomagać, albo przeszkadzać. Na razie pomagać nie pomaga. Radość ze zdrowej gospodarki jest zrozumiała, ale trzeba wiedzieć co jest jej żródłem.

Ukryta Zawartość

Jestem Europejczykiem.

5 minut temu, Jaro_747 napisał:

Gospodarką zajmują się biznesmeni a nie rząd. Rząd może im albo pomagać, albo przeszkadzać. Na razie pomagać nie pomaga. Radość ze zdrowej gospodarki jest zrozumiała, ale trzeba wiedzieć co jest jej żródłem.

Businessowi tez mozna utrudnic zycie, a gospodarke wpedzic w tarapaty. I moze zrobic to rzad. Przykladow chyba nie musze podawac.

Welly, welly, welly, welly, welly, welly, well. To what do I owe the extreme pleasure of this surprising visit?

8 minut temu, bubusia napisał:

Businessowi tez mozna utrudnic zycie, a gospodarke wpedzic w tarapaty. I moze zrobic to rzad. Przykladow chyba nie musze podawac.

Przeczytałeś co napisałem??? Chyba nie do końca.

Jestem Europejczykiem.

Bzdury,
idź się doucz a potem wypisuj swoje mądrości.

Wysłane z mojego SM-G973F przy użyciu Tapatalka

2 minuty temu, caleb66 napisał:

Bzdury,
idź się doucz a potem wypisuj swoje mądrości.

Aha.

Czy to twoje "66" dalej aktualne?

Jestem Europejczykiem.

Aha.
Bredzisz jak zwykle,za dużo komiksów czytasz .

W takim razie będę dla ciebie wyjątkowo grzeczny. Nieładnie kopać leżącego.

Jestem Europejczykiem.

25 minut temu, Jaro_747 napisał:

Aha.

Zdecydowanie spada .

A do wyborów 2 meiszki , więc jeszcze spadnie.

W takim razie będę dla ciebie wyjątkowo grzeczny. Nieładnie kopać leżącego.
No nie ładnie,nie ucz ojca dzieci robić! Ja bym powiedział że to gospodarka tworzy biznesmenów a biznesmeni są jej częścią,gdyby biznesmeni zajmowali się gospodarka to większość społeczeństwa byłaby zmuszona korzystać z MOPSu tak jak było za rządów peło,gospodarka to coś więcej niż tylko biznesmeni to też pracownik który musi mieć co wydać żeby ten cały bajzel się jakoś kręcił.

28 minut temu, caleb66 napisał:

bym powiedział że to gospodarka tworzy biznesmenów

Wyjątkowo durne ;-)))

30 minut temu, caleb66 napisał:

gospodarka to coś więcej niż tylko biznesmeni to też pracownik

Zgoda. Tylko, że bez biznesmenów nie było by gospodarki wolnorynkowej, co najwyżej gospodarka socjalistyczna/sterowana.

Pracownik potrzebny w każdej.

Coś się komuś zdrowo popieprzyło lub tak wygodniej...

"A na całe Kargulowe plemię i pole spuść, dobry Panie, wszystkie plagi egipskie. Tylko się nie pomyl i nas, Pawlaków, sąsiadów Kargulowych, nie doświadczaj, bo my się swojej miedzy trzymamy."

Ukryta Zawartość

A tutaj gay podrzyna gardlo kukle Jedraszewskiego.

Jak sie chlopcy niewinnie bawia.

U nich zero przemocy/nienawisci.

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) Edytowane przez bubusia

Zgoda. Tylko, że bez biznesmenów nie było by gospodarki wolnorynkowej, co najwyżej gospodarka socjalistyczna/sterowana.
Pracownik potrzebny w każdej.
Coś się komuś zdrowo popieprzyło lub tak wygodniej...
Nie ma wolnego rynku i nigdy nie było tak ciężko wam to skumac ,w przyrodzie jest wolny rynek a tam gdzie człowiek położy łapę nie ma,może tylko jakieś pozory dla naiwniakow.

3 minuty temu, caleb66 napisał:

Nie ma wolnego rynku i nigdy nie było tak ciężko wam to skumac

A katastrofę przeżyło paru i ruskie nie chcą ich wypuścić ?

5 minut temu, bubusia napisał:

Jak sie chlopcy niewinnie bawia

Jaki jedraszewski taki gej

Jak patrioci wieszali europosłów czy palili kukłę Żyda - nie bolało?

Edytowane przez klecha

"A na całe Kargulowe plemię i pole spuść, dobry Panie, wszystkie plagi egipskie. Tylko się nie pomyl i nas, Pawlaków, sąsiadów Kargulowych, nie doświadczaj, bo my się swojej miedzy trzymamy."

5 minut temu, klecha napisał:

Jak patrioci wieszali europosłów czy palili kukłę Żyda - nie bolało?

Ale podobno ninawisc pochodzi tylko z jednej strony.

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) Edytowane przez bubusia

Podobno.

Każdy kocha tak jak lubi, jedraszewski ponoć też

Edytowane przez klecha

17 minut temu, bubusia napisał:

Ukryta Zawartość

Jak sie chlopcy niewinnie bawia.

U nich zero przemocy/nienawisci.

Widzisz sam jaki z ciepie prosty propagandzista. Na marszach dzielni młodzieńcy biją żywych ludzi ale to cię nie obchodzi. Ale jak coś dzieje się z kukłą to już jest problem.

W sumie to szkoda mojego czasu.

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) Edytowane przez Jaro_747

Jestem Europejczykiem.

13 minut temu, Jaro_747 napisał:

Widzisz sam jaki z ciepie prosty propagandzista. Na marszach dzielni młodzieńcy biją żywych ludzi ale to cię nie obchodzi. Ale jak coś dzieje się z kukłą to już jest problem.

W sumie to szkoda mojego czasu.

Mogles troche lepiej sie postarac, odciac od typya, tak jak inni to zrobili, a ty przywolujesz inne akty przemocy, oczywiscie tej drugiej strony. I kto tu jest propagandysta, i to marnym.

A twoj czas, to naprawde malo kogo interesuje.

Ps cos sie dzieje z kukla, dobry mis, hehe

Edytowane przez bubusia

2 godziny temu, caleb66 napisał:

Mylisz się,powodzi ci się wyłącznie dzięki PiS a gadać se możesz co chcesz,to co robisz nie jest zbyt rozsądne ale każdy ma swój rozum,platfusy wygrają to zatesknisz za Jarosławem, a co do zer to może warto najpierw spojrzeć w lustro . 

"Se'"  to chyba ulubiony zwrot niektórych właścicieli BMW ?Zwłaszcza tych co sobie przyklejają plakietkę M Power.

Rozumiem, ze towarzystwu antypisowskiemu takie niewinne gejowskie zabawy nie przeszkadzaja, i nie dostrzegaja w nich nic niestosownego(przeciez to tylko kukielka), o przemocy/nienawisci nie wspominajac?

?

A moze szczytujecie( tak jak koles ponizej, przynajmniej tak wyglada)?

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

16 minut temu, bubusia napisał:

Mogles troche lepiej sie postarac, odciac od typya, tak jak inni to zrobili, a ty przywolujesz inne akty przemocy, oczywiscie tej drugiej strony. I kto tu jest propagandysta, i to marnym.

A twoj czas, to naprawde malo kogo interesuje.

Ps cos sie dzieje z kukla, dobry mis, hehe

Nie jestem PiSowskim idiotą podatnym na manipulacje hehehe.

Jestem Europejczykiem.

Tak to jest jak sie pedaly nakreca.

4 minuty temu, Jaro_747 napisał:

Nie jestem PiSowskim idiotą podatnym na manipulacje hehehe.

Pisowskim moze nie, ale.....:)

Swoja droga to jaka to manipulacja, nie bylo tego, celowo to zrobil, a moze pisiate go zmusily, i teraz maja pozywke, a moze to taka normalka podrzynac gardlo kukle Jedraszewskiego, a one robia jakas afere?

?

Edytowane przez bubusia

"Prokuratura w sprawie kolejnej sekcji zwłok Kosteckiego wyda decyzję odmowną rodzinie boksera - dowiedziała się „Rzeczpospolita”.

Ciekawe dlaczego. Może kolega @jezz coś wie, on taki obiektywny i dociekliwy.

Albo Kolega IQ=66? A może bubusia? W czym problem Koledzy zrobić sekcję, nieboszczyk protestuje?

Jestem Europejczykiem.

4 minuty temu, Jaro_747 napisał:

"Prokuratura w sprawie kolejnej sekcji zwłok Kosteckiego wyda decyzję odmowną rodzinie boksera - dowiedziała się „Rzeczpospolita”.

Ciekawe dlaczego. Może kolega @jezz coś wie, on taki obiektywny i dociekliwy.

Albo Kolega IQ=66? A może bubusia? W czym problem Koledzy zrobić sekcję, nieboszczyk protestuje?

Pewnie Pis nie pozwala, bo wyjdzie, ze go zabili za info. dotyczace Podhala.

A poza tym:

Mec. Roman Giertych, pełnomocnik rodziny Kosteckiego - jak twierdzi - nie otrzymał jeszcze decyzji prokuratury dotyczącej swojego wniosku o ponowną sekcję zwłok.  

Edytowane przez bubusia

25 minut temu, bubusia napisał:

Pewnie Pis nie pozwala, bo wyjdzie, ze go zabili za info. dotyczace Podhala.

Jakiego znowu Podhala??? Podkarpacia, a dokładniej mówiąc podkarpackich burdeli i układu ukraińskiej mafii z reżimowymi służbami specjalnymi.

Jestem Europejczykiem.

22 minuty temu, Jaro_747 napisał:

Jakiego znowu Podhala??? Podkarpacia, a dokładniej mówiąc podkarpackich burdeli i układu ukraińskiej mafii z reżimowymi służbami specjalnymi.

No zgadza sie, Podkarpacia. Sry za pomylke. A dlaczego rezimowymi, przeciez to trwalo latami?

Edytowane przez bubusia

"Kierownica obok kierownicy, pedał obok pedała."

Edytowane przez Jaro_747

Jestem Europejczykiem.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.