Skocz do zawartości
IGNORED

Codzienność IV RP czyli pod butem i knutem Prezesa :)

Rekomendowane odpowiedzi

katoprawackie gadzinówki (tivisram, wasz nocnik etc.) piorą mózgi starszym ludziom czyniąc z nich mezmyślną, łatwą do sterowania masę ????

Jakis czas temu byłem świadkiem (no prawie, bo przy samej epifanii mnie nie było) cudownego nawrócenia. Mój Dziadek, emerytowany leśnik, od kilkunastu lat był wiernym słuchaczem Radyja. Początkowo z Babcią słuchali z rzadka Radia Józef, potem gdy Józefa zlikwidowano, a Babci stan zdrowia właściwie uniemożliwił bywanie w kościele przerzucili się na Radio Maryja. Początkowo po to, żeby codziennie Babcia mogła uczestniczyć w modlitwach wspólnie z innymi słuchaczami, potem już stale. Słali pieniądze, świadectwa udziałowe, złego słowa nie dali powiedzieć na ojdyra. Po śmierci Babci Dziadek właściwie zrezygnował tez z telewizji, zostało mu tylko Radyjo. I tak to trwało już z 10 lat. Przyzwyczailiśmy się. Dlatego jakiś miesiąc temu, kiedy odwiedziłem Dziadka i usłyszałem u niego "jedynkę" zamiast Radyja byłem w uczciwym szoku. Jak mi już przeszło zapytałem delikatnie dziadka czy mu radio nie stroi, czy może potrzebuje nowego. Dziadek sie zaperzył i oswiadczył, ze radio jest w porzadku, tylko on juz tych kłamców nie słucha i woli stary pierwszy program. Szczęka mi opadła. Jak sie okazało, dziadek posłuchał sobie kilku audycji w których opowiadano pierdoły o cudownym Dudusiu ratującym lasy przez sprzedażą Żydom, straszenia zamkniętymi lasami z których nawet grzybka nie będzie można urwać czy dzieci na spacer zaprowadzić itp. Dziadek, jako się rzekło był emerytowanym leśnikiem, miał stały kontakt ze starymi i młodszymi kolegami po fachu i co jak co, ale ustawę o lasach nadal nieźle znał, więc kitu sobie wcisnąć nie dał. I jak to u starszych ludzi bywa, po takim bezczelnym kłamstwie stracił do kłamcy zaufanie raz na zawsze.

Edytowane przez trebliG

Każdy będzie miał teczkę (albo już ma)

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

jak widzisz robie co mogie zeby był zadowolony.Podoba mi sie ta twoja ..,mysl.Rzadka.. ale jednak.jedna na 8 lat to prawie wykopaliska.
nie poznaję Kolegi, emocje.. Edytowane przez TomekL3

Brawa dla dziadka leśnika i serdeczne pozdrowienia!

Jest w tym coś bardziej ogólnego. Osobiście ile razy ze wzgędu na jakąś polemikę, czy z czystej ciekawości analizowałem jakieś twierdzenia PiS, tyle razy okazywały się być kłamstwem, a w najlepszym przypadku niezrozumieniem i pomieszaniem faktów.

Jestem Europejczykiem.

Dziadek to przespał tak jak nasze "umiłowane" media;

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

"Głupi nie szuka prawdy ani sprawiedliwości - szuka tylko satysfakcji.....Prawda nie sprawia tyle dobrego, ile złego sprawiają jej pozory....Nic tak nie odciąga ludzi od prawdy, jak bezmyślne naśladowanie tego, co robią wszyscy....Kto nie wykrzyczy prawdy wtedy, gdy ją zna, staje się sojusznikiem kłamców i fałszerzy....Kłamią niewolnicy, wolni mówią prawdę."

Ukryta Zawartość

To jest wasz język miłości bliźniego katoliku?

"Wprawdzie lewacki błazen przerobił się na w medialnego kelnera i to bardziej niż zwykł standardowo dawać ciała, ale po akcjach z Kukizem i Komorowskim wyszedł z najmniejszymi startami. Dalej sobie siedzi w TVN za ciężką kasę i dalej robi lub nadzoruje durnowate prowokacje, jak ta z Zelnikiem."

Gdyby zmierzyć poziom jadu w każdym zdaniu wymiotowanym przez was to pewnie przekroczyłoby poziom zawartości merytorycznej o 1000% ;-) ile wy macie lat umysłowo? Bo wiekowo to wszystko stare capy, nieudacznicy życiowi jak wasz prezesina, którzy za wszelką cenę chcą się dorwać do koryta i nachapać, Teraz qwa my i Smoleńskiem i matką boską mordy sobie powycierać :-)

Mordy pełne miłości do wszystkich Polaków ;-)

uid_ebc26edb57b55a1ffa5409749e8e28631449778424212_width_633_height_356_play_0_pos_0_gs_0.jpg

Ukryta Zawartość

"Proszę państwa. Ja nie jestem przeciwny zebraniom, wręcz przeciwnie, nie mam nic naprzeciwko, ale..."

prawie jak ty pochod KOD w poznaniu.

widocznie kurdupel podłapał ten myk z nocom??jak widac jest dosc ograniczony w pomyslach.

Ukryta Zawartość

Czyli nic nowego - jest Wojewódzki - źle, nie ma Wojewódzkiego - tez źle. Nie żebym go jakoś specjalnie lubił, raczej wprost przeciwnie, od czasów pierwszego Idola uważam go za inteligentnego, ale jednak pajaca, którego interesuje tylko i wyłącznie własna osoba, za to autor notki ewidentnie ma kompleks Wojewódzkiego. Zdziwiły mnie za to złośliwości na temat Ewy Wiśniewskiej i jej jakoby przebrzmiałej kariery. Chociaż w sumie jak ktoś woli sprawdzoną i wielokrotnie odznaczoną za zasługi dla socjalistycznej ojczyzny towarzyszkę Łaniewską i jej akty strzeliste do Prezesa to jego sprawa. O gustach się nie dyskutuje.

Natomiast interesujące były komentarze pod tym artykułem, analizujące zamiast Wojewódzkiego i Karolaka jakieś Polsko - Chińskie porozumienie ponad Rosją, Ameryką i UE, taki nowożytny Jedwabny Szlak z centrum w Polsce, który zrobi z nas potęgę gospodarcza na wieki i zagwarantuje nam dobrobyt pod wieloletnimi rządami PiSu. I mam takie pytanie: co ci ludzie biorą? Jakiś nowy stuff pojawił się na rynku, czy to po lekach?

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Dziadek co prawda ma 88 lat, ale umie myśleć. I ustawę o lasach zna. W przeciwieństwie do autora tego czegoś, co zacytowałeś. Przeczytałeś dokładnie całosć, czy tylko nagłówki? Bo zacytowane w nim przepisy prawne przeczą tezie artykułu. Jeśli masz ochotę na dyskusję, a nie tylko polityczna napierdalankę w stylu "moje jest najmojsze" to zapraszam: przeczytaj jeszcze raz projekt zmiany konstytucji, potem projekt zmiany ustawy zablokowany przez Dudusia wesołka, potem ustawę o lasach a szczególnie rozdział 6 i 6a. W obecnym stanie prawnym dot. zarządu nad gruntami Lasów Państwowych, obowiązującym w sumie z małymi zmianami od 1991 roku lasy można sprywatyzować od ręki, rach - ciach. Zawarte w niej bardzo niejasne i oparte na mglistych pojęciach dobra publicznego, uzasadnionych potrzeb gospodarki itp, zapisy dotyczące możliwości zakupu i sprzedażny gruntów leśnych czy też zmiany sposobu użytkowania gruntów z leśnego na nieleśny, czy tzw. "wyrównywanie granicy rolno leśnej" itp sprawiają, ze nie ma żadnej potrzeby zmieniania przepisów w celu sprywatyzowania częsci lub nawet całości LP. Wystarczy tylko wola polityczna. Można to zrobić w ciągu jednej nocy jeśli by się komuś śpieszyło, albo jak ktoś woli powoli i sukcesywnie i co najważniejsze zupełnie zgodnie z prawem.

A teraz zagadka dla wszystkich zwolenników teorii spiskowej : Dlaczego PO mogło to zrobić w każdej chwili, a jednak nie zrobiło, ba nawet nie spróbowało? Za najbardziej dojechaną odpowiedz nagroda: zdjęcie prezesa z kotem!

Natomiast zablokowana przez Dudusia wesołka zmiana ustawy dotyczyła możliwości sprzedaży przez LP gruntów pod inwestycje typu drogi, kolej itp, gruntów, które zgodnie z dotychczasowymi przepisami były przez inwestorów dzierżawione. Skutek był taki, ze koszty rekultywacji i przywrócenia z powrotem do funkcji leśnej tych gruntów po ustaniu dzierżawy ponosiły Lasy Państwowe. Czyli my wszyscy.Czyli dla celów propagandowych prezesa i partii będziemy bulić za cos, za co powinien zabulić kto inny.

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) Edytowane przez trebliG

Zgodnie z Twoją logiką wkład pracy i środków na ce cele ze strony Kk jest nieważny a państwo bez tej pomocy sobie by poradziło? Dlaczego do tego się nie rwie....podaj przykłady jak państwo zastępuje Caritas, tam gdzie opieki potrzebują ludzie skrajnie doświadczeni przez życie....może o takich ośrodkach nie słyszałeś?

O to czy katolicy (Kk) wspierają się nie martw....przypomnij sobie gdzie zaczynał Owsiak, gdzie stawali jego wolontariusze zanim okrzepł i zdobył rozgłos.

"Głupi nie szuka prawdy ani sprawiedliwości - szuka tylko satysfakcji.....Prawda nie sprawia tyle dobrego, ile złego sprawiają jej pozory....Nic tak nie odciąga ludzi od prawdy, jak bezmyślne naśladowanie tego, co robią wszyscy....Kto nie wykrzyczy prawdy wtedy, gdy ją zna, staje się sojusznikiem kłamców i fałszerzy....Kłamią niewolnicy, wolni mówią prawdę."

tyle ze jakie to ma znaczenie dla ma..łka.Te sprawy byly juz walcowane dziesiatki razy a matołek koziolek wyskakuje jak filip z konopi i sie drze ...mammamam! tak samo jak z KOD poznan.Manifestacja tzn jej filmowanie wedlug jego mediow robiona była przez dziurke od klucza.Tak mu napisali idioci a koziolek wzion przeczytał i krzyknał...amamamam!!I wklejił.

I co.I nico .Koziolek tak ma!!

Edytowane przez muls

ziola tomaszewskiego

podobnie jest tez jak sie zre karmy dla kota.

z niecierpliwoscia oczekuje na odpowiedz merytoryczna majowy taka jaka on tylko potrafi na temat punktów uslugowych caritas ale szybko nie bedzie.

ale juz.jest merytorycznie.Było szybko ale jak zwykle nie na temat.

Edytowane przez muls

Muls zamiast pisać brednie sprawdź w odpowiednim temacie z jakiego wiecu wkleiłem link.

Przeczytałeś artykuł.....

Czytałem, jednak Tobie umknęło że zmianę Konstytucji w takiej sprawie pod osłoną nocy nie robi się bez celu i bez dużego na tym interesie do zrobienia.....głupim Jasiom możesz to wciskać. Co dalej byłoby gdyby to przeszło jest w tekście;

. .....ustawę, jak wiadomo, dalece łatwiej jest przegłosować niż zmienić formę prawną Lasów Państwowych, co byłoby niezbędne, aby móc dokonać przekształcenia własnościowego lasów. Przy sprzyjających okolicznościach, wieczorną lub nocną porą można przegłosować każdą ustawę.....

Edytowane przez Maju

z ta noca to masz racje.Wy juz tak caly czas.

od dwoch tygodni.

Muls zamiast pisać brednie sprawdź w odpowiednim temacie z jakiego wiecu wkleiłem link.

raczej z jakich mediow jest wazne.

bo reszta potem jest nieistotna.

Czytałem, jednak Tobie umknęło że zmianę Konstytucji w takiej sprawie pod osłoną nocy nie robi się bez celu i bez dużego na tym interesie do zrobienia.....głupim Jasiom możesz to wciskać. Co dalej byłoby gdyby to przeszło jest w tekście;

. .....ustawę, jak wiadomo, dalece łatwiej jest przegłosować niż zmienić formę prawną Lasów Państwowych, co byłoby niezbędne, aby móc dokonać przekształcenia własnościowego lasów. Przy sprzyjających okolicznościach, wieczorną lub nocną porą można przegłosować każdą ustawę.....

Czyli jednak napierdalanka. Ani słowa na temat. Samodzielne myślenie najwyraźniej jest dla Ciebie nieosiągalne. Dla komfortu własnego zdrowia psychicznego przyjąłem na tym forum zasadę, ze mogę gadać z każdym, kto ma nawet najbardziej odmienne poglądy od moich, pod warunkiem ze będzie to dyskusja z myślącym człowiekiem, a nie wysłuchiwanie bredzeń idioty czy czytanie durnych wklejek trolla. Dlatego żegnam Maju ozięble i wrzucam do ignorowanych.

Ani słowa na temat? ;)

Fakty najłatwiej zbić atakiem personalnym.....znam te metody nie od dziś. ;(

@muls

Przepraszam muls o tym pisałem w tym temacie i link też tu jest.....o jakim zbiegowisku KOD mówi ten link? ;)

Ukryta Zawartość

Nadal będziesz pisał brednie?

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) Edytowane przez Maju

przyjalem twoja zasade i ONA sie sprawdza.I tak juz bedzie caly czas..chlopie.Dopiero TERAZ kaplem sie o co chodzi z wami.To działa.

To was przyprawi o szalenstwo!!!

tak na marginesie w POznaniu pokazalem ci juz prawdziwego Petru.PIC 27% a Petru 24% z wczoraj.

Edytowane przez muls

A w sumie to autor tego czegos:

Ukryta Zawartość

jak i tego:

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) idealnie pasują do tematu niniejszego forum. Warto by się zastanowić: szmaciarze którzy znają prawdę i celowo piszą bzdety bo tak sie opłaci, czy pożyteczni idioci którym się nawet nie chce sprawdzić tego co piszą, byle było po linii.

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Muls słupkami popularności się podniecasz?

Szaleństwo i strach już ogarnęło obrońców stołków i ich zwolenników.....jakie to miłe że można to znów widzieć. ;)

To wydawał się oczywiste dla każdego, ale chyba jednak nie. Kościół prowadzi działalność medyczną (szpitale hospicja itp) na zasadach komercyjnych, tak jak inne prywatne przychodnie czy szpitale - zawiera kontrakt z NFZtem i odstaje kasę za każdy zabieg i każdego pacjenta. Nie ma w Polsce ani jednej tego typu placówki finansowanej ze środków KK. Ani jednej. Caritas niczym nie rózni się od fundacji TVNu Polsatu i WOSP. Moze jedynie tym, że ma znacznie wyższe koszty własne - ostatnio na poziomie 70%. Czyli z każdych 100 zł które wpłacamy do puszki caritas, czy caritas otrzymuje od skarbu państwa, gmin czy przedsiębiorców - potrzebujący dostają 30 zł. Reszta zostaje w Caritas na pensje pracowników, lokale i samochody służbowe i inne potrzeby. Ani jeden grosz, który otrzymują potrzebujący nie pochodzi ze środków KK.

Zdecyduj się w końcu jak jest, bo raz piszesz że dając nie daję bo wszystko idzie na Kk a to znów że potrzebujący dostają (30 zł). :)))

Wracając do kosztów, nie wiem skąd masz te dane i jakich działań Caritas dotyczą....może opieki paliatywnej gdzie koszty są ogromne, wiem że o takich ogromnych kosztach krzyczą najzajadlejsi wrogowie Kk ....gdy porównamy podobną działalność jak orkiestry te koszty są na podobnym poziomie a zyski i rozmiar pomocy wielokrotnie większy.

Zdecyduj się w końcu jak jest, bo raz piszesz że dając nie daję bo wszystko idzie na Kk a to znów że potrzebujący dostają (30 zł). :)))

Wracając do kosztów, nie wiem skąd masz te dane i jakich działań Caritas dotyczą....może opieki paliatywnej gdzie koszty są ogromne, wiem że o takich ogromnych kosztach krzyczą najzajadlejsi wrogowie Kk ....gdy porównamy podobną działalność jak orkiestry te koszty są na podobnym poziomie a zyski i rozmiar pomocy wielokrotnie większy.

Dane pochodzą z ostatniego oficjalnego sprawozdania finansowego caritas, dostępnego na ich stronach Jeśli są sami sobie najzajadlejszymi wrogami to współczuję. Dane dotyczące WOSP, również są dostępne na ich stronach jeśli umiesz samodzielnie czytać to porównaj. Ale o ile widzę to nadal masz z tym kłopot.

Co do środków KK napisałem to jasno, prosto i bez słów dłuższych niz trzysylabowe. W wersji dla idiotów będzie to brzmiało tak: Swojego nie dają nic, z cudzego 70% wydaja na siebie, 30% na biednych. Tyle ze w wersji dla idiotów to mi się nie chce pisac. Dlategonie mam ochoty na dalsze z Toba dyskusje, wróć jak nauczysz sie myślec samodzielnie i wyciągać wnioski z tego co widzisz, a nie tylko przeczyć faktom i pokrzykiwac że dookoła tylko zdrajcy i wrogowie najzajadlejsi. . Dobranoc i ignor.

Edytowane przez trebliG

Zamiast brania wszystkiego co poprzednio napisałem do siebie (odsyłam do Twoich słów; "wróć jak nauczysz sie myślec samodzielnie i wyciągać wnioski z tego co widzisz") pustych słów i "straszenia" (kolejny raz w kolejnym temacie) ignorem wolałbym byś to sprawozdanie przedstawił.....wolisz bez przedstawienia dowodów za to wytrawnie władasz "bronią ostateczną" czyli pomówieniem i atakiem personalnym.....Twój wybór - bez odbioru. ;(

Dobranoc....

Pa. śpij i śnij spokojnie. ;)

Muls słupkami popularności się podniecasz?

no patrzaj a jeszcze miesiac temu sikales ze szczescia na widok slupkow.To dalej cie pocieszam.Jest wiecej tylko leci na morde jak giełda

Sikałem ze szczęścia?

Kolejny raz mnie mylisz.....bierz coś na pamięć zamiast podniecać się słupkami, bo rozmowa z Tobą straci resztki sensu.

jakze sie ciesze ...bo ona ma sens ukryty.

probowalem ci wyjasnic zaleznosc miedzy wtedy a teraz i jakie ma znaczenie takie gowno jakim sie upajasz w niezaleznej w poznaniu.Zademonstrowałem ci KOD w pelnej krasie zeby niezalezna sie pos..ła i wystawiła ci zdjecia o parenascie tys uczestnikow mniejsze.

a ty pokazujesz jakie go..no nieistotne ani prawdziwe.

Edytowane przez muls
  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.