Skocz do zawartości
IGNORED

Codzienność IV RP czyli pod butem i knutem Prezesa :)

Rekomendowane odpowiedzi

747 nie jest pożyteczny. On jest który jest...

Człowiek może być dobry, uczciwy ale i tak ilość ludzi na jego pogrzebie zależy od pogody...

Gość Włodzimierz_55692

(Konto usunięte)

byłem dziś z rodziną na marszu KOD-u. Było nas ze 20 tyś lekko licząc. bójcie się pisiaki, czapkami was nakryjemy!

Będziecie jak SA czy jak SS?

Neguje bo jak się okazało na takiej czystej negacji prezentowanej przez PiS da wygrać wybory, nie prezentując żadnego programu pozytywnego. Skoro to skuteczne, do tego łatwe to czemu z tego nie skorzystać? Skoro PiS mógł w kampanii wyborczej obrażać "wykształciuchów", a i teraz obraża gorszy sort to przeciwnicy PiS zaniechali narracji prezentowaną wcześniej, która unikała tej retoryki i czerpią pełnymi garściami z pomysłów i narracji PiS. Tak, będą głupszy, będą zacofani, itp, itd. A jak będzie trzeba to i mięso w każdej postaci. Będą, bo wykształciuchom przychodzi to o wiele łatwiej niż miernotom z PiS, dużo szybciej się uczą i lepiej potrafią zrobić z tego użytek. Wykształciuch ma jeszcze jedną cechę zupełnie obcą pisiarzom. Otóż wykształciuch potrafi zniżyć się, gdy to konieczne do prostactwa i jak przestaje to być konieczne z prostactwa zrezygnować. Niewykształciuch prostakiem pozostaje zawsze, bo inaczej zachowywać się nie potrafi i nie umie.

(...)

Coraz większy bełkot, w którym inwektywy zastępują jakakolwiek argumentację. Ktoś, kto stosuje taki sposób narracji, nie musi się zniżać do poziomu prostaka, bo nim zwyczajnie jest.

(...)

Ocenianie przez szczura stanu ducha i nastroju kota jest warte dokładnie tyle co to powyżej.

Sądząc po zaangażowanych tekstach, jakie kierujesz pod moim adresem uważam, że taki jest twój obecny stan ducha.

kotek620.jpg

Krótko pisząc - kot wydymany przez szczura.

Edytowane przez Włodzimierz_55692

Koledzy, nie róbmy tu roboty antypaństwowej, PO PSL tak zdemolowało kraj, że naprawdę nie ma teraz czasu na zajmowanie się bzdetami.

Jest dosyć wrogów za granicą, a niektórzy, w tym spacerowicze, starają się rozwalić kraj od środka, spacerujcie sobie, zjedzcie kiełbaskę, lecz nie zakłócajcie przestrzeni publicznej żądaniami, akurat kiedy ruszają najbardziej oczekiwane programy prospołeczne.

Nie macie pomysłu na opozycyjność, to zajmijcie się tym co jako tako potraficie robić, czyli siedźcie w domu przed odbiornikiem telewizyjnym ustawionym na odbiór stacji TVN24.

Z tej bezsilnej złości już się nawet zapętlasz. I bardzo dobrze. Podwójnych odpowiedzi na posty jeszcze tu chyba nie trenowano. Pośmiejemy się bardziej.

Tak samo, jak miernota twojego pokroju nigdy nie będzie w stanie mnie obrazić. Kreatura nie zniża się do prostactwa, bo w rzeczy samej jest prostakiem od zawsze.

No, wreszcie jesteś w swoim żywiole i robisz to co jedynie potrafisz. Myślisz, że mnie to dotyka? W najmniejszym stopniu. Psu wolno szczekać i na Pana Boga. Szczekaj sobie i ujadaj, tylko się nadto nie rozpędzaj, bo znowu trzeba będzie nick zmieniać...

Gość Włodzimierz_55692

(Konto usunięte)

siedź cicho! jak maszerowałeś w rocznicę rewolucji październikowej, to nic nie mówiłem!

Nie będą siedział cicho, bo maszerowałem tylko na 1 Maja. Wielokrotnie.

Będziecie jak SA czy jak SS?

siedź cicho! jak maszerowałeś w rocznicę rewolucji październikowej, to nic nie mówiłem!

Nic z tego co piszesz ....

Może byś raz poszedł zobaczył czy tam jest coś takiego co opisujesz ( sugerujesz ?) a nie sprawdziłeś.....

a jak już odwagi nie masz to sprawdź w necie chodziło porównanie demonstracji organizowanych prze KOD a te prze tych co popierasz skrycie ....

Ps na ostatniej Warszawie z Nowoczesną pojawił sie niejaki Pospieszalski od rozmów czy to warto i jakoś nikt mu tam nic nie zrobił natomiast na drugą jako przeciwnik nie polecałbym ( reporter tvp info i miesięcznica)

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

To moment, na który czekałem, o którym marzyli Polacy, udało się, wszyscy jesteśmy z tego powodu szczęśliwi, tyle lat walki o prawdę o nas samych, aż wreszcie nadszedł sukces, Polska powoli odzyskuje siebie, podmiotowość, jedna reforma za drugą, rząd odnosi sukcesy, pomimo spacerów opozycji i skarg do obcych nacji.

Witam w Polsce !!!

Ukryta Zawartość

To koniec, wszyscy wiemy, że PO nie przedstawi alternatywy...cóż by nią mogło być co by Naród zechciał realizować pod jej przywództwem..?

Afery ?

be04ce2a8a384d20863b43cd95a5ee29.png

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

To koniec.

A tak czekał Jaro747 na wyniki śledztwa smoleńskiego...co za pech..

Ukryta Zawartość

Polityka nie znosi próżni, Premier Marcinkiewicz długo czekał...

9a18133fb62302aecb968169397e103c.jpg

Polacy już wybrali.

Ukryta Zawartość

Żegnam.

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Wypiszcie tu dane, wiarygodne wraz ze źródłem potwierdzonym i oczywiście wiarygodnym.

pięćset złotych na dziecko bierze się z modłów partii rządzącej i ojca rydzyka

zwykły obywatel nie dokłada do interesu

Gość Włodzimierz_55692

(Konto usunięte)

poszukaj w dziennikach ustaw z 2008-2015, na pewno dasz radę

To wiem, że mogę znaleźć. Może napiszesz coś jeszcze o rozporządzeniach do tych ustaw i sposobach wprowadzenia ich w życie. Najlepiej na konkretnym przykładzie.

To wiem, że mogę znaleźć. Może napiszesz coś jeszcze o rozporządzeniach do tych ustaw i sposobach wprowadzenia ich w życie. Najlepiej na konkretnym przykładzie.

Jeszcze kartkówkę zrób wszystkim Włodzimierzu.

Jestem Europejczykiem.

Gość Włodzimierz_55692

(Konto usunięte)

Jeszcze kartkówkę zrób wszystkim Włodzimierzu.

Powinieneś wiedzieć (jako najbardziej merytoryczny rozmówca na Bocznic), że ustawa bez rozporządzeń wykonawczych ma taką samą wartość, jak ta toja wypowiedź.

Gość Gosc

(Konto usunięte)

Z pewnością dzisiejsza wizyta zostanie oficjalnie oceniona jako niebywały sukces rządu i porażka opozycji.

Jestem Europejczykiem.

Gość Gosc

(Konto usunięte)

Z pewnością, ale poczekamy cierpliwie na opinię przesłuchujących i będziemy wtedy wiedzieli jaki to sukces.

Po spotkaniu z Komisją Wenecką też pislam wieścił sukces:-)

Edytowane przez HQ150
Gość Włodzimierz_55692

(Konto usunięte)

Jedne nasze marionetki się tłumaczą, a drugie nasze marionetki takie tłumaczenie im załatwiają. Ot wielka polska polityka wstyd i kompromitacja POPiS-u.

Gość Gosc

(Konto usunięte)

Głupoty piszesz okrutne.

To pislamski minister zaprosił Komisję Wenecką do kraju. I efektem tej wizyty i druzgocącego dla rządzących raportu jest dzisiejsza wizyta Jaglanda.

Gość Włodzimierz_55692

(Konto usunięte)

Głupoty piszesz okrutne.

To pislamski minister zaprosił Komisję Wenecką do kraju. I efektem tej wizyty i druzgocącego dla rządzących raportu jest dzisiejsza wizyta Jaglanda.

To, że ten minister jest... to ja wiem. Wizyta jakiegoś Jaglanda i tak by była. PO i inne bliskie jej środowiska polityczne nie mogą się pogodzić z wynikiem demokratycznych wyborów. A przecież to w następstwie ich działań i zaniechań do tego doszło. Knucie przeciwko PiS było przed i jest po wyborach. PO miała dwie pełne kadencje, żeby totalnie zmarginalizować PiS - wykorzystując jego błędy, nadużycia i jawne łamanie prawa. Pytam się - co zrobiła w tym kierunku? I odpowiadam - nic, a do tego mu się przysłużyła. Nie rozliczając rządów PiS/LPR/Samoobrony i niszcząc wszelka konkurencję polityczną. Przypuszczam, że to jeszcze nie koniec. Wczoraj Petru na KOD-zie powiedział, że nie chce w Polsce majdanu. Dla mnie, jak polityk mówi, że nie chce, to przynajmniej rozważa. Zobaczymy ile kartonów po butach przywiezie z USA szef KOD-u?

I nie kompromituj się taka PiSaniną: "Głupoty piszesz okrutne." i tylko udowodnij, że faktycznie to robię.

To, że ten minister jest... to ja wiem. Wizyta jakiegoś Jaglanda i tak by była. PO i inne bliskie jej środowiska polityczne nie mogą się pogodzić z wynikiem demokratycznych wyborów.

Chwała bogu, że SLD się pogodził. Bo gdyby nie, to przecież taka siła mogłaby zmieść rząd w tydzień, góra dwa.

A tak, to tylko dyskutują merytorycznie i pokazuja swoję siłę w pokojowych demonstracjach i budzącej podziw pracy programowej.

Jestem Europejczykiem.

Gość Gosc

(Konto usunięte)

I nie kompromituj się taka PiSaniną: "Głupoty piszesz okrutne." i tylko udowodnij, że faktycznie to robię.

drugie nasze marionetki takie tłumaczenie im załatwiają

A proszę bardzo. Chcesz to masz.

Wizytę Komisji Weneckiej załatwił pislamski minister. Komisja przyjechała na jego oficjalne zaproszenie.To z jego inicjatywy tłumaczyli się już przed nią a teraz przed Jaglandem.

Edytowane przez HQ150
Gość Włodzimierz_55692

(Konto usunięte)

Chwała bogu, że SLD się pogodził. Bo gdyby nie, to przecież taka siła mogłaby zmieść rząd w tydzień, góra dwa.

A tak, to tylko dyskutują merytorycznie i pokazuja swoję siłę w pokojowych demonstracjach i budzącej podziw pracy programowej.

Oczywiście, jak zwykle, masz rację. Tylko, że walka toczy się teraz na głównym polu, a SLD to margines.

Poza tym Milewicz w michnikowskiej "GW" już dawno ogłosiła,ze SLD wolno mniej.

A proszę bardzo. Chcesz to masz.

Wizytę Komisji Weneckiej załatwił pislamski minister. Komisja przyjechała na jego oficjalne zaproszenie.To z jego inicjatywy tłumaczyli się już przed nią a teraz przed Jaglandem.

Gdzieś napisałem, że nie załatwił?

Gość Gosc

(Konto usunięte)

Jak widzę brniesz dalej.

O.K.

Napisałeś o jakichś marionetkach które pisalmowi załatwiły to tłumaczenie.

A tłumaczenie załatwił im minister, ich własny.

No i wspomnę, ze gdyby przyjąć Twoją retorykę to i z innego powodu jest ona słaba.

Jakie to są niby marionetki które zmusiły rząd do oficjalnych, głośnych na cały świat tłumaczeń.

Jak nazwać w takim razie rząd z którym tak łatwo sobie radzą marionetki, i tak łatwo i prosto stawiają go pod ścianą?

0be6a54311de6a241ac4ddbcf08be528.jpg?s=1459771548

ad2aa0239b9add2ff1f415d9ed039a1d.jpg

Festiwal idiotów.

"Rządowe Centrum

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) zaznacza, że analizę, która datowana jest na 18 marca, należy traktować jako materiał wyjściowy do zabezpieczenia wydarzenia.

Przy wydarzeniu o takiej skali i charakterze, miejscowość Brzegi nie powinna być brana pod uwagę jako jedna z głównych lokalizacji uroczystości. Miejsce to jest źródłem wysokiego ryzyka dla życia i zdrowia ludzi" - można przeczytać w raporcie."

"Mogę mówić o stanie, jaki zastaliśmy po poprzednikach. Po objęciu władzy przystąpiliśmy do działań, aby ŚDM potraktować priorytetowo. Dlatego powstało wiele zespołów, które określiły stan przygotowań. Wiemy, że są zastrzeżenia do lokalizacji w Brzegach. Po to są raporty, żeby wyciągać wnioski i przeprowadzać zmiany. Pracujemy nad wynikami raportu i służby pracują nad poprawą bezpieczeństwa - powiedziała dziś Beata Szydło."

Ukryta Zawartość

No i teraz z większym zrozumieniem można przyjąć działania w sprawie dętki prezydenta.

"Owszem, mieliśmy nowe opony do samochodu prezydenta ale wyciągnęliśmy starą ze śmietnika bo "Mogę mówić o stanie, jaki zastaliśmy po poprzednikach"

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Pan Zbyszek strasznie ucieszony po spotkaniu z JAglandem:

"Aby rozmowa była możliwa - jak powiedziałem panu Jaglandowi, który przyjął to z uśmiechem, widać znał te uwarunkowania - do tanga trzeba dwojga i obie strony muszą mieć do tego gotowość i być skłonnym do budowania kompromisu, a nie stawiać twarde progi i nieprzekraczalne granice - podkreślił minister."

Jagland pewnie uśmiechnął się bo po cichu pomyślał : "Boże, ten buc ma mnie za idiotę?"

Edytowane przez Jaro_747

Jestem Europejczykiem.

PO i inne bliskie jej środowiska polityczne nie mogą się pogodzić z wynikiem demokratycznych wyborów

Kolejne kłamstwo, prosto z pisowskiego repertuaru. Nie chcą się pogodzić i słusznie, ze zmianami które chce wprowadzić PiS w ustroju państwa, metodami pozakonstytucyjnymi, bo brakuje im większości konstytucyjnej by je legalnie wprowadzić. Nie ma to nic wspólnego z pogodzeniem się z wynikami wyborów. Przynajmniej zachwali się jak powinni, a nie darli mordy jak PiS, że wybory samorządowe sfałszowano.

Poza tym Milewicz w michnikowskiej "GW" już dawno ogłosiła,ze SLD wolno mniej.

Teraz już nic nie wolno, bo w końcu zdechła. I bardzo dobrze.

Festiwal idiotów.

"Rządowe Centrum Bezpieczeństwa zaznacza, że analizę, która datowana jest na 18 marca, należy traktować jako materiał wyjściowy do zabezpieczenia wydarzenia.

Przy wydarzeniu o takiej skali i charakterze, miejscowość Brzegi nie powinna być brana pod uwagę jako jedna z głównych lokalizacji uroczystości. Miejsce to jest źródłem wysokiego ryzyka dla życia i zdrowia ludzi" - można przeczytać w raporcie."

"Mogę mówić o stanie, jaki zastaliśmy po poprzednikach. Po objęciu władzy przystąpiliśmy do działań, aby ŚDM potraktować priorytetowo. Dlatego powstało wiele zespołów, które określiły stan przygotowań. Wiemy, że są zastrzeżenia do lokalizacji w Brzegach. Po to są raporty, żeby wyciągać wnioski i przeprowadzać zmiany. Pracujemy nad wynikami raportu i służby pracują nad poprawą bezpieczeństwa - powiedziała dziś Beata Szydło."

Ukryta Zawartość

Hmmm...

Co by tu podpowiedzieć?

Pustynia Błędowska?

Wojsko by otoczyło i temat załatwiony.

Jakby jednak coś wybuchło, to by się dziurę piachem zasypało i załatwione

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) Edytowane przez Jaro_747

Jestem Europejczykiem.

A ja mam dla was Panowie przeciwnicy rozwiąznie .

Namówncie swoich liderów do stanięcia pod murem.

A mnie dać cyngiel..

Krótko załatwię Wasze problemy.

Tylko co WY pitoloki będziecie wtedy wypisywać??

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.