Skocz do zawartości
IGNORED

Codzienność IV RP czyli pod butem i knutem Prezesa :)

Rekomendowane odpowiedzi

Gość

(Konto usunięte)

Nie kręć. Jeżeli w PKB ok. 50% to płace to we wszystkich wskaźnikach, w których występuje PKB płace będą istotne.

Osobną kwestią jest sposób liczenia PKB (w tym płac) oraz sens używania tak policzonego PKB jako wskaźnika wielkości gospodarki.

Edytowane przez JuG

Jeszcze raz.

Polska montownia niemieckich samochodów czy silników ma czterokrotnie mniejszą wydajność niż niemiecka?

Nie jeśli wezmiemy takie same zakłady należące do tego samego koncerny to Polski zakład będzie wydajniejszy.

Ale myk polega na tym ze my montujemy a oni robią więcej bardziej zaawansowanych prac przez co mają większą produktywność. W warunkach globalizmu ciężko dorównac najlepszym będąc w drugiej czy trzeciej lidzie nie ma jak przeskoczyć pewnych barier np $$$. Ale tania siła rrobicza jest jednym ze sposobów oczywiście to za mało. Także Balcerowicz w części dobrze mówi ale nie w całości nie wspomina o monopolizacji i deidustralizacji gospodarki i calej machinie finansowej która weszla i wykonała to wszystko dla zysku. I nie wspomina ze plan Balcerowicza to tylko efekt uboczny działań macbiny finansowokorporacyjnej. I ze to tylko mmiekszs zlo a więc lepeij jak aparat opresji panstwowej i pamstwowe zarzadzanie i jest to tez niedoskonale bo zarzadzane wciąż jest przez niepamstwose monopole. Jedynie własność prywatna powstala. Ale to tez efekt uboczny. Po prostu na własności prywatnej mozna bhlo kosic ogromne $$$ w postsci długu... Zreszta wciąż sie to robi.

chwilowy brak działalności w audio.

Ja pier**lę!

Na naszych oczach historia pisana jest na nowo:

"Gdyby nie mój świętej pamięci brat, cały ten nurt, który się przeciwstawiał postkomunizmowi by nie powstał - mówił podczas promocji swojej książki szef PiS, Jarosław Kaczyński."

I jeszcze to:

"zastępcą Lecha Wałęsy w Solidarności, potężną postacią faktycznie kierującą związkiem był mój brat".

Jeszcze wczoraj wydawałało mi się, że te wszystkie memy z Kaczyńskim jako pierwszym człowiekiem na Księżycu są śmieszne, ale trochę infantylne. Teraz ich twórcom muszę przyznać rację, mieli genialną intuicję.

Jestem Europejczykiem.

Nie ma co się przejmować przeciętny polityk to psychopata. A psychopata ma trochę inne spojrzenie na świat. Skrzywione.

Lech,który był figurantem i popychadłem w rękach Jarusia jawi się obecnie jako istny gigant polskiej polityki ,Wielki Konspirator,który obalił komunizm nie tylko w Polsce ale i na świecie .Taki Ziuk przy nim to betka!

Gość Paweł Skurzewski

(Konto usunięte)

Lech,który był figurantem i popychadłem w rękach Jarusia jawi się obecnie jako istny gigant polskiej polityki ,Wielki Konspirator,który obalił komunizm nie tylko w Polsce ale i na świecie .Taki Ziuk przy nim to betka!

Jarosław nigdy nie wyszedł z cienia Lecha.To Lech Kaczyński kreował i tworzył podwaliny pod obecne państwo,nigdy nie było sytuacji odwrotnej.

Swoją drogą jak tak sobie czytam panie doktorze,na co sobie pan pozwala w publicznym,bądź co bądź miejscu,nazywając wyborców PiSu w niewybredny sposób w wielu politycznych wątkach,to zastanawiam się co by się stało,gdyby te mohery,które pan leczy i być może cieszy się wśród nich autorytetem,dowiedziały się w jakiej pogardzie ma pan ich poglądy,oraz stan umysłu. Może warto było by ich spytać?

Kolejna sprawa,to pańskie wystąpienia w tak egzotycznym towarzystwie jak jaro,adalbert i paru innych userów,najprawdopodobniej piszących za pieniądze(zawsze na posterunku,bez względu na godzinę) moim zdaniem wmanipulowali sobie pana dla swoich potrzeb i pewnie zdepczą,jak skończy się ich misja,proszę to rozważyć,jest pan inteligentnym człowiekiem.

Edytowane przez Paweł Skurzewski

proszę to rozważyć

Walnij mocniej

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) Edytowane przez toptwenty

Kolejna sprawa,to pańskie wystąpienia w tak egzotycznym towarzystwie jak jaro,adalbert i paru innych userów,najprawdopodobniej piszących za pieniądze(zawsze na posterunku,bez względu na godzinę) moim zdaniem wmanipulowali sobie pana dla swoich potrzeb i pewnie zdepczą,jak skończy się ich misja,proszę to rozważyć,jest pan inteligentnym człowiekiem.

Skurzewski!

Gdzie do cholery są moje pieniądze???

Jestem Europejczykiem.

Ja też chcę, mogę pisać więcej!

"Pogardzam wszystkimi i mam wstręt taki do hołoty umysłowej, że rzygam."          Stanisław Ignacy Witkiewicz – Listy do żony (1928-1931)

Gdzie do cholery są moje pieniądze???

Widocznie słabo się starasz i poszły do puszki na biuletyn kodu.

Jaruś, a tak przy okazji czy możesz zareklamować obecną opozycję totalną jakimś jej programem gospodarczym, politycznym?

Masz okazję...może docenią, przecież taki KOD ma fundusze na takich jak TY.

Edytowane przez xniwax

Znane są tysiące sposobów zabijania czasu, ale nikt nie wie, jak go wskrzesić.

Przecież on nie potrafi korzystać z komputera.

"Pogardzam wszystkimi i mam wstręt taki do hołoty umysłowej, że rzygam."          Stanisław Ignacy Witkiewicz – Listy do żony (1928-1931)

"W Rumuni premierem jest teraz Dacian Ciolos, ex-komisarz rolnictwa w KE. Facet, ktory mial w Brukseli dobra renome, teraz robi dobra robote u siebie w kraju. No i pierwszy kwartal tego roku Rumunia zamknela z najwiekszym przyrostem PKB w UE.

Szkoda tylko, ze u nas w Polsce w odwrotna strone ida..."

Wielu zalatrzylo się na emerytowanego kawalera komuniste i jego szajke... I takie tego konsekwencje.

Kabaretu cd.

Ukryta Zawartość

Nie tylko Solidarnością, Tupolewem też.

Ukryta Zawartość

Kabaretu cd.

Ukryta Zawartość

Nie tylko Solidarnością, Tupolewem też.

To jest chore panowie ............gratuluje prezesa fanom tej partii.....

Ukryta Zawartość

On już jest stary ale co z Wami dzieci specjalnej troski?

Znane są tysiące sposobów zabijania czasu, ale nikt nie wie, jak go wskrzesić.

Włączyłem radio. Jakiś facet coś gadał, za chwile poznałem, że to Wildsztajn czyta swoje własne pamiętniki. Dobra - myślę sobie - pobrzęczy chwile i zaraz będzie muzyka.

Pobrzęczał, skończył, zaczęła sie następna audycja. I co? Prowadzi Piotr Semka. Wyłączełem. Co to się k... mać dzieje, wszędzie muszą się wp***dolić i wszystko muszą sp***dolić???

Jestem Europejczykiem.

Swoją drogą jak tak sobie czytam panie doktorze,na co sobie pan pozwala w publicznym,bądź co bądź miejscu,nazywając wyborców PiSu w niewybredny sposób w wielu politycznych wątkach,to zastanawiam się co by się stało,gdyby te mohery,które pan leczy i być może cieszy się wśród nich autorytetem,dowiedziały się w jakiej pogardzie ma pan ich poglądy,oraz stan umysłu. Może warto było by ich spytać?

A jeżeli ja nie biorę ani grosza za posta to mogę zapytać jaki związek ma leczenie pacjenta z poglądami lekarza? Uważasz że jak idziesz do kościoła to ksiądz cię kocha?

A gdybym pokusił się z kolei o odpowiedź na Twoje pytanie rzekłbym że pewnie udusiłyby wojciecha moherem w najlepszym wypadku wepchnęły by mu do gardła, co byłoby tylko potwierdzeniem słuszności jego pogardy.

Z drugiej strony zastanawia Twoje pytanie, choć nie podejrzewam to mógłbym założyć że to życzenie aby zapewnić wiernym wyborcom leczenie przez lekarzy o właściwej , czytaj jedynej słusznej moralności.

Jaro przed chwilą zdziwił się jak blisko od memów ro realnego życia, ja nie zdziwię się gdy Twoje pytanie w wolnej chwili dla rządzących stanie się podstawą nocnego głosowania.

Edytowane przez Risto

Uważasz że jak idziesz do kościoła to ksiądz cię kocha?

Obawiam się, że takie przypadki mogą mieć miejsce ;-).

Jestem Europejczykiem.

To jest chore panowie ............gratuluje prezesa fanom tej partii.....

Trzeba w pełni zacytować - suchy link nie maa tej siły rażenia :)

Lider Prawa i Sprawiedliwości mówił o roli byłego prezydenta w "Solidarności". A w jego wspomnieniach Lech Kaczyński jawi się jako postać ważniejsza nawet od legendarnego przywódcy związku, Lecha Wałęsy!

- Gdyby nie mój śp. brat, cały ten nurt, który się przeciwstawiał postkomunizmowi by nie powstał - mówił Kaczyński. - Wtedy były trzy siły polityczne, które się liczyły: Kościół, Solidarność i Lech Wałęsa, i głównie elity warszawsko-krakowskie, które później powoływały UD i UW. Jeżeli ktoś chciał uzyskać coś poważnego w polityce, musiał mieć zaczepienie w co najmniej jednym z tych ośrodków - wyjaśnił.

- My mogliśmy rozpocząć działalność, bo zastępcą Lecha Wałęsy w "Solidarności", potężną postacią faktycznie kierującą związkiem był mój brat. Bez tego nie zostałbym naczelnym "Tygodnika Solidarność". Bez tej pozycji, wszystko by nie ruszyło do przodu - powiedział Jarosław Kaczyński.

W jego autobiografii pojawił się zaś taki fragment, opisujący wypadki z jesieni 1988 r.: "Leszek formalnie wciąż był sekretarzem KKW (Krajowa Komisja Wykonawcza NSZZ "Solidarność" - jednolite kierownictwo "Solidarności" powołane na wspólnym posiedzeniu Tymczasowej Komisji Koordynacyjnej "S", Tymczasowej Rady „S” i Lecha Wałęsy 25 października 1987 r.), ale faktycznie zaczął prowadzić posiedzenia, załatwiać bieżące sprawy związku. Niedługo później Henryk Wujec pytał drwiąco: 'który z Lechów tu decyduje?'".

Tymczasem sam Wałęsa o roli brata Jarosława Kaczyńskiego mówił w wywiadzie dla Wirtualnej Polski kilka lat temu coś zupełnie innego. - Lech był w związku (Solidarności - przyp. red.) nic nieznaczącą postacią. Nie można mówić o zmarłych źle, ale niech już dadzą spokój z tymi bzdurami! - powiedział zbulwersowany.

- Żyją świadkowie i wiedzą, że z litości go tu i ówdzie brałem. Obaj byli tchórzliwi strasznie, jak już było bezpieczniej to odwagi nabierali. Dwóch się ubezpieczało, więc im się udawało. Do 1989 r. żadnej roli nie odegrali - stwierdził w 2011 r. w WP Wałęsa. (JOSIE/PAP/WP)

Nic dodać, nic ująć ...

Edytowane przez argus

Po tych wypowiedziach Wałęsy przypominających jak było naprawdę PiSSmani dostaną szału.

Jestem Europejczykiem.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.