Skocz do zawartości
IGNORED

Codzienność IV RP czyli pod butem i knutem Prezesa :)

Rekomendowane odpowiedzi

>subagazi, 5 Sty 2010, 11:08

>możemy założyć że kłamie częściej niż mówi prawdę.

Zapewne takie samo założenie poczynił sobie sędzia.

Jestem Europejczykiem.

>subagazi, 5 Sty 2010, 11:12

Jak widać supergazowy wypełnia partyjne polecenie odgrzewania sprawy Piesiewicza, bo niestety coś ucichło.

Oczywiście nie chcę oglądać ani jednego ani drugiego z czym dzięki pilotowi nie mam problemu. Są w ogóle jakieś telewizory tylko z jednym programem? Jeżeli tak, to pewnie od Czarnego Tatula z Torunia :-).

Jestem Europejczykiem.

>modrzew47, 5 Sty 2010, 11:24

A coś ty się chłopie tak tych SBków czepił? Przecież nie o tym tu mowa.

Jestem Europejczykiem.

Jaro_747, 5 Sty 2010, 11:46

>Są w ogóle jakieś telewizory tylko z jednym programem?

Są. Springsteen śpiewał kiedyś "fifty seven channels and nothin' on". W Polsce też jest trochę kanałów ale we wszystkich typy z tej samej bandy: Walter+Weichert, Solorz, rózni Urbańscy (a przedtem takie arcytypy jak Drawicz).

Jaro_747, 5 Sty 2010, 11:47

>A coś ty się chłopie tak tych SBków czepił? Przecież nie o tym tu mowa.

Nie o ubekach mowa ale ubecy zabierają głos.

>subagazi, 5 Sty 2010, 11:29

>W sprawach lustracyjnych rozstrzygac powinny zapisy z archiwów. Jest zarejestrowany jako TW - to

>jest i koniec, nie ma dyskusji.

To może nasz ekspert wyjaśni co o tym myśleć:

>>"Rzeczpospolita": nuncjusz apostolski abp Józef Kowalczyk został zarejestrowany jako kontakt informacyjny (KI) wywiadu PRL o pseudonimie Cappino bez swojej wiedzy.

"Rzeczpospolita" dotarła do dokumentu, który wprost stwierdza, że jego rejestracja była fikcyjna.

W 1986 roku płk Eugeniusz Spyra, odpowiedzialny w wywiadzie za Watykan, podsumowując pracę agentury, napisał, iż "Cappino" został "na wyrost" zarejestrowany w kategorii KI. Miał być jedynie "kontaktem przykrycia" oficera wywiadu Edwarda Kotowskiego (ps. Pietro), który spotykał się z ks. Kowalczykiem jedynie jako sekretarz Ambasady PRL.

Jestem Europejczykiem.

"subagazi, 5 Sty 2010, 11:41

>wladz, 5 Sty 2010, 11:34

>

>>wspomnij proces Gilowskiej

>

>A co z nim?"

zakończony (o szczegółach poczytaj w internecie)

>subagazi, 5 Sty 2010, 11:50

A nie można sobie na Discovery, National Geographic, Planete przełączyć?

Tudzież CNN, Euronews, Bloomberg i co tam jeszcze?

Jak się takie gówna jak ty ogląda to i spojrzenie na świat się wykrzywia a niektórym nawet neurony obumierają ;-).

Z rozrywki polecam disco z Pendżabu :-).

Jestem Europejczykiem.

Jaro_747

>A coś ty się chłopie tak tych SBków czepił?Przecież nie o tym tu mowa.

Niee?A o czym?O dziennikarzach szmaciarzach?Nie widze.Tych malowanych lal i jej podobnych.

Dziennikarze często, zwłaszcza ci prestiżowi są jednoczesmie współpracownikami lub wręcz oficerami SB, WSW lub II Departamentu MSW (ci starsi) lub obecnych wielorakich służb (młodsi).

Jaro_747, 5 Sty 2010, 12:01

>>subagazi, 5 Sty 2010, 11:50

>

>A nie można sobie na Discovery, National Geographic, Planete przełączyć?

>Tudzież CNN, Euronews, Bloomberg i co tam jeszcze?

Albo Abbę pooglądać, jak za Waltera w "Studio 2".

Kraj wali się w ruinę, rosną miliardowe długi u lichwiarzy, w kazamatach rwą paznokcie a my sobie "Dęsynk kłin"... lalalala.

Jaro_747, 5 Sty 2010, 11:53

>>subagazi, 5 Sty 2010, 11:29

>

>>W sprawach lustracyjnych rozstrzygac powinny zapisy z archiwów. Jest zarejestrowany jako TW - to

>>jest i koniec, nie ma dyskusji.

>> abp Józef Kowalczyk został zarejestrowany jako kontakt informacyjny (KI)

Czy ty w ogóle rozróżniasz TW od KI?

TW, tacy jak Bolek Wałęsa, Alek Kwaśniewski czy Filozof abp. Życiński to elita, najwyższa szarża współpracowników - gorliwi aż do przesady (bywało że raportowali wyżej w sprawie swoich oficerów prowadzących za słabą inicjatywę), zawsze dobrowolni, zawsze działający świadomie, z pobudek ideologicznych, merkantylnych lub prestiżowych (docenci!).

Nie ma w ich przypadku mowy o braku wiedzy, zgody czy szantażu.

KI mogłeś być nawet i ty, wystarczyło że nablubrałeś "gumowemu uchu" po pijaku, że Ziutek to lubi sobie posłuchać "Wolnej Europy", jak już ksończy ze starą hehe, ale nie mów tego nikomu itp.

>subagazi, 5 Sty 2010, 12:24

Abba? Nie przepadam za kiczem. Kazamaty? Skąd wiesz, że w piwnicy dalej przesłuchuję NSZowców?

No tak, przecież dla niepoznaki sam o tym pisałem.

Jestem Europejczykiem.

>subagazi, 5 Sty 2010, 12:34

>Czy ty w ogóle rozróżniasz TW od KI?

Oczywiście że nie! Przecież cały czas piszę, że mnie to lata :-).

Jestem Europejczykiem.

"Dziennikarze często, zwłaszcza ci prestiżowi są jednoczesmie współpracownikami lub wręcz oficerami SB, WSW lub II Departamentu MSW (ci starsi) lub obecnych wielorakich służb (młodsi)."

pomawianie to twój styl...

wladz, 5 Sty 2010, 11:57

>>>wspomnij proces Gilowskiej

>>

>>A co z nim?"

>

>zakończony (o szczegółach poczytaj w internecie)

Znalazłem tylko wzmiankę że Sąd Lustracyjny uznał że złożyła oświadczenie zgodne z prawdą.

Szczerze mówiąc nie chce mi się szukać co to oznacza: czy oswiadczyła jak Olechowski, że była kapusiem, czy oświadczyła że nie była, choć była, ale jej oficer prowadzący powiedział do Sądu "Wysoki Sądzie, pierwszy raz widzę tę kobietę!", czym stworzył wątpliwość która zgodnie z zasadami tego Cyrku z Małpami przesądza o niewinności.

Są na nią papiery - zatem była TW. Widocznie ubecy mają jeszcze wobec niej plany.

wladz, 5 Sty 2010, 12:38

>"Dziennikarze często, zwłaszcza ci prestiżowi są jednoczesmie współpracownikami lub wręcz oficerami

>SB, WSW lub II Departamentu MSW (ci starsi) lub obecnych wielorakich służb (młodsi)."

>

>pomawianie to twój styl...

Często spotykam się z postawą naiwnego dziecka, chociaż nie, prawdę mówiąc, dziecka z Downem - nie ma żadnych tajnych służb, a jak nawet są, to grają tylko po pokojach w domino albo dokarmiają głodne, dzikie kotki.

Na przykład ginie już DWUNASTA osoba związana ze sprawą Papały a te dzieci twierdzą że to przypadek, zgony z przycyzn naturalnych.

1. Służby Tajne istnieją.

2. Służby potrzebują informacji (nie z gazet i od Orłosia z Teleekspresu)

3. Służby wywierają wpływ, prowadzą gry operacyjne, inspirują

4. W tym celu muszą posiadać tajnych współpracowników, kapusiów.

5. Media, obok sektora finansowego, energetycznego i podobnych dziedzin to obszary głównego zainteresowania służb.

6. Zatem także media muszą być naszpikowane współpracownikami w takim stopniu, który pozwala je kontrolować.

Wyłożyłem jak Downowi. Teraz chyba wszystko jasne?

więcej więcej....jest wesoło i powtórzę z urojeniami nie polemizuję

subagazi pisz pisz poprawisz statystyki w ilości wpisów na ten sam temat....mam ubaw

modrzew47, 5 Sty 2010, 13:20

>Ty to chyba nawet zwierząt nie lubisz.Co dopiero ludzi.

Zwierzęta lubię - w naturze.

Trzymanie zwierząt w domu to przejaw wiejskiej mentalności i fatalnych zwyczajów higienicznych.

Przy okazji: w przypadku kupowania jakichkolwiek urządzeń od forumowiczów i nie tylko, pytam zawsze czy w domu są zwierzęta. Nie zniósłbym psich kłaków wydmuchiwanych z otworów bass-reflex czy fetoru kota z ustroju akustycznego.

wladz, 5 Sty 2010, 13:11

>więcej więcej....jest wesoło i powtórzę z urojeniami nie polemizuję

Więc czym według ciebie zajmują się służby?

Tylko łapaniem obcych szpiegów i złych mafiozów, tak?

z tobą to jak z pewnym kolesiem pytającym się o drogę...udzieliłem odpowiedzi wskazując poprawny kierunek a on do żony ten facet się myli i pojechał w przeciwną stronę

wladz

to Ty nie wierzysz w tych zlych komunistów? nie miales z nimi do czynienia?

Home is where the needle marks try to heal my broken heart...

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.