Skocz do zawartości
IGNORED

Codzienność IV RP czyli pod butem i knutem Prezesa :)

Rekomendowane odpowiedzi

Wracajmy może do meritum: MILION ZŁOTYCH - na tyle szacuje się "mieszkanie w bloku" Jurasa i Dzidzi. 115m. kw. - zmieszczą się wszystkie Melony i Mrówki...

Bramę - jak to w bloku - otwiera czytnik linii papilarnych.

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

"Bits are bits, right? Wrong! 

If you can't hear the difference between cables, DACs, etc. - count yourself lucky. Your audio life is much simpler."

Wracajmy może do meritum: MILION ZŁOTYCH - na tyle szacuje się "mieszkanie w bloku" Jurasa i Dzidzi. 115m. kw. - zmieszczą się wszystkie Melony i Mrówki...

Ukryta Zawartość

Zestaw to co zrobił Jurek vs jego chałupa i zestaw katabasów pasibrzuchów w sukienkach vs to co oni robią. Jurek jest jeden, pomaga i musi gdzieś przecież k...a mieszkać (ma spać w przyczepie? wtedy będzie ok dla katolskich zakutych łbów?) a katabasów mamy dziesiątki tysięcy z czego baaardzo niewielki odsetek robi cokolwiek pożytecznego, reszta to wrzody na tych biednych ciemnych ludkach Polakach :-) a w jakich pałacach mieszkają i jakimi furami się rozbijają i ch...a w zęby od nich dostaniesz, a nie dadzą Ci zajrzeć w swoje finanse :-)

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) Edytowane przez thrak

"Proszę państwa. Ja nie jestem przeciwny zebraniom, wręcz przeciwnie, nie mam nic naprzeciwko, ale..."

Czy istnieją dowody na to, że mieszkanie to zakupił za przywłaszczoną gotówkę z corocznych zrzutek?

Chyba każdy polityk ma takie mieszkanie, i to nie jedno, na przykład Prezydent Miasta Gdańska ma ich na razie z siedem, i nic nie wskazuje na to aby było to ostatnie. Czy zarabia aż tyle aby wywalić co kilka lat pół bańki na każde mieszkanie?

Rotel A14, RCD-971 & Dynaudio Focus 140.

Ukryta Zawartość

Jak myślisz miglanc? Co postawi sobie w salonie?

Denona z marketu?

Ukryta Zawartość

Jurek jest jeden, pomaga i musi gdzieś przecież k...a mieszkać (ma spać w przyczepie?

Przypominasz mi o. Rydzyka i jego tłumaczenie "co - nakrowie mam jeździć?". :)

Ale oczywiście Rydzyk do Jurasa podskoku nie ma, przypominam, że Rydzyk jeździ gorszą bryką (Audi A6 vs Land Rover Discovery IV Jurasa).

Co postawi sobie w salonie?

Denona z marketu?

Najprawdopodobniej.

Tacy ludzie mają tylko jedną pasję - robienie kasiory - więc o pasję do dobrej muzyki i dobrego dźwięku go nie podejrzewam.

Czy istnieją dowody na to, że mieszkanie to zakupił za przywłaszczoną gotówkę z corocznych zrzutek?

Na taki numer to on jest za mądry.

Ale naiwni niech dalej wierzą że "mieszka w bloku i ma wujowe OFE". :)

If you can't hear the difference between cables, DACs, etc. - count yourself lucky. Your audio life is much simpler."

Przypominasz mi o. Rydzyka i jego tłumaczenie "co - nakrowie mam jeździć?". :)

Ale oczywiście Rydzyk do Jurasa podskoku nie ma, przypominam, że Rydzyk jeździ gorszą bryką (Audi A6 vs Land Rover Discovery IV Jurasa).

Żeby wszystko było cacy to ma chodzić pieszo, najlepiej bosy w łachmanach i mieszkać na Centralnym ? :-))) Aleś mnie k..a z tym rydzykiem obraził !!! Gorszej obelgi żeś nie mógł znaleźć, porównanie mnie do tej parszywej kreatury! Chyba musiałem Ci za skórę zajść :-)

Nie porównuj Jurka z jego 115 m2 i terenóweczką do ojca inkasenta z jego hektarami i setkami m2 imperium wyrwanego podstępem od dziadulków ciemnych którym obiecuje życie wieczne i pozbycie się "żydostwa i masonerii" z tego kraju :-) musiałby najpierw zacząć od zdjęcia Jezuska z krzyża :-)))

Edytowane przez thrak

"Proszę państwa. Ja nie jestem przeciwny zebraniom, wręcz przeciwnie, nie mam nic naprzeciwko, ale..."

Chyba każdy polityk ma takie mieszkanie, i to nie jedno, na przykład Prezydent Miasta Gdańska ma ich na razie z siedem, i nic nie wskazuje na to aby było to ostatnie. Czy zarabia aż tyle aby wywalić co kilka lat pół bańki na każde mieszkanie?

Ale Juras nie jest politykiem. Co do prezydenta Gdańska to przecież jest w tym mieście CBA i UKS - czemu nie wezmą go w obroty?

A nie,przepraszam - głupie pytanie i głupi pomysł. :)

To raczej on może szefów tych instytucji wziąć w obroty... :)

Gość Gosc

(Konto usunięte)

iIDottore

W stanach już dawno wyborcy są na tyle dojrzali, że nie wybiorą żebraka, nieudacznika życiowego w żadnych wyborach.

Na żadną odpowiedzialną funkcję.

Ty, piewca kapitalizmu, głoszący na forum szczytną ideologię cytuję:

,, śmierć frajerom'' wmawiasz nam, że w kraju mamy popierać gołodupców, bo nikt nie ma prawa niczego się u nas dorobić!

Mało ważne, że nie masz żadnych argumentów, że jego kasa jest nielegalnie zarobiona, ważne że on potrafi a Ty nie.

Mało tego jego praca jest ewenementem na skalę europejską, więc trzeba ją opluć.

Mnie tam na 115m byłoby ciasno. A też nikomu nic nie ukradłem. I jestem sporo młodszy od Owsiaka.

Edytowane przez HQ150

Aleś mnie k..a z tym rydzykiem obraził !!! Gorszej obelgi żeś nie mógł znaleźć, porównanie mnie do tej parszywej kreatury! Chyba musiałem Ci za skórę zajść :-)

Oj faktycznie przesadziłem - bardzo Cię niniejszym przepraszam! :)

iIDottore

W stanach już dawno wyborcy są na tyle dojrzali, że nie wybiorą żebraka, nieudacznika życiowego w żadnych wyborach.

Na żadną odpowiedzialną funkcję.

Ty, piewca kapitalizmu, głoszący na forum szczytną ideologię cytuję:

,, śmierć frajerom'' wmawiasz nam, że w kraju mamy popierać gołodupców, bo nikt nie ma prawa niczego się u nas dorobić!

Mało ważne, że nie masz żadnych argumentów, że jego kasa jest nielegalnie zarobiona, ważne że on potrafi a Ty nie.

Mało tego jego praca jest ewenementem na skalę europejską, więc trzeba ją opluć.

Mnie tam na 115m byłoby ciasno. A też nikomu nic nie ukradłem. I jestem sporo młodszy od Owsiaka.

Ja wiem, że pierwszy milion trzeba ukraść... to już Janusz Lewandowski z Bonim, Bieleckim i innymi aferałami głosili jako prawdę objawioną wiele lat temu.

W świetle Twoich doświadczeń oczywiście współczuję Jurasowi i Dzidzi że muszą się gnieść biedactwa na marnych 115 m. kw... kiedyś byłem na takim osiedlu w Warszawie - kolega tam mieszkanie sobie kupił z pracy dla niemieckiego korpo. Tam miał chyba 120 m. kw. i mieszkał sam.

I podobnie jak Ty - cierpiał wielce w tak niskim metrażu, ale dzielnie powtarzał: "chałupka ciasna ale własna".

Także - uszy do góry Juras! Większe sobie kupisz! Tylko trzeba jeszcze pogolić naiwniaków przez parę latek.

Piszesz, że on potrafi a ja nie... szczerze - to nie wiem!

Nie wiem, bo nigdy nie próbowałem żyć z przekrętów - całe życie pracuję uczciwie i być może to jest mój błąd.

Choć daleki jestem od narzekań! :)

Nie. Można zarobić uczciwie. I to w kraju. Nie trzeba tułać się na wygnaniu.

Kto mówi, że nie można?

Pewnie i w Rosji czy w Somalii też można.

Ale to kwestia procentów.

Znam paru ludzi w PL co zrobili kasę jak najbardziej uczciwie.

Ale zrobili ją WBREW systemowi a nie DZIĘKI niemu.

Ciekawe , frapujące i zastanawiające jest to że niektórzy forumowicze / raczej z tej lewej strony / najczęściej popierający PO i OWSIAKA, swoich przeciwników nazywają "nieudacznikami".

Skąd się to bierze ?

Jakim trzeba być megalomanem nie mylić z "melomanem" żeby podjąć się takiej oceny drugiego człowieka tylko na podstawie tego że "krytykuje Owsiaka bądź nie"

No chyba że zwolennicy Platformy mają wyłączność na bycie BOGATYM,PIĘKNYM, i POPULARNYM.

Kanał Prawy Kanał Lewy STEREO......................Przenicowany świat

Gość wieslaw119

(Konto usunięte)

http://wiadomosci.onet.pl/kraj/niezalezna-pl-owsiak-kupil-115-metrowe-mieszkanie-na-luksusowym-osiedlu/k70f3

Strona nie została odnaleziona ...

No kurcze spisek jakiś :P

Ale nic to, na zmywaku jest lepiej i pluć można do nie swoich garnków.

W przypadku Owsiaka idiotyzmem jest dzielić zwolenników pod kątem politycznym. Trzeba mieć nieźle sprany łeb, aby każde zachowanie tłumaczyć sobie to jakąś opcją polityczną.

najczęściej popierający PO i OWSIAKA, swoich przeciwników nazywają "nieudacznikami".

Od nieudaczników to chyba wyzywał Polaków taki mały jeden, z metra cięty, który teraz dla odmiany bardzo ich kocha.

Gość wieslaw119

(Konto usunięte)

Jurek jest jeden, pomaga i musi gdzieś przecież k...a mieszkać (ma spać w przyczepie? wtedy będzie ok dla katolskich zakutych łbów?)

Historia współczesna pokazuje, że to trochę inaczej wygląda...

Czerwoni tatusiowie mieli wszystko.

Ich synalkowie, po upadku komuny, pozakładali lewe interesy.

Ale się skończyło i dostali kopa w postkomunistyczne różowe dupeczki.

I teraz płaczą znad zmywaków...

Tacy ludzie mają tylko jedną pasję - robienie kasiory

Lekarze?

Lekarze?

Tu gdzie teraz jestem - robienie kasiory dla lekarza jest tak oczywiste, że nikt o pieniądzach nawet nie wspomina. Nie ma o czym gadać. :)

apisano dziś, 23:18

Wyświetl postUżytkownik il Dottore dnia 21.01.2014 - 19:44 napisał

Ukryta Zawartość

Strona nie została odnaleziona ...

No kurcze spisek jakiś :P

37946211414030850490.jpg

Nie. Można zarobić uczciwie. I to w kraju. Nie trzeba tułać się na wygnaniu.

Oczywiście że można trzeba mieć tylko legitymację partyjną lub być z rodziny urzędasa najlepiej członka PO lub PSL wtedy nawet można dostać GRANTY nie mylić z "Granatami" UNIJNE

Kiedyś ktoś to pięknie opisał:

90720140654121949300.jpg

Ukryta Zawartość

Kanał Prawy Kanał Lewy STEREO......................Przenicowany świat

Gość wieslaw119

(Konto usunięte)

MILION ZŁOTYCH - na tyle szacuje się "mieszkanie w bloku" Jurasa i Dzidzi. 115m. kw.

No to podeprzyjmy się ulubionym szmatławcem Kolegi:

http://www.fakt.pl/W...y,157899,1.html

Wystarczyło, że Halina Martin i Ryszard Przedpełski, spadkobiercy właścicieli willi, którą zamieszkuje Wojciech Jaruzelski, znów się o nią upomnieli, a generał natychmiast przepisał ją razem z majątkiem na córkę Monikę Jaruzelską.

Położona tuż obok rezydencji ambasadora USA, w zacisznym i pełnym zieleni miejscu na warszawskim Mokotowie, przy ulicy Ikara 5, willa warta jest kilka milionów złotych - według różnych szacunków od 4 nawet do 5 milionów złotych. Jednak do willi roszczą sobie słusznie prawo jej dawni właściciele. I znów poprosili o jej zwrot. To - jak można się domyślić - nie podoba się gen. Jaruzelskiemu. Bo generał uważa, że dom jest jego.

Jaka jest zatem prawda? Willa, w której mieszka gen. Wojciech Jaruzelski, na ulicy Ikara 5 na Mokotowie, została zabrana przez władze PRL-u zasłużonej dla kraju rodzinie Przedpełskich, zaraz po tym, gdy ostatnia spadkobierczyni nieruchomości, córka Lidii Przedpełskiej, Halina Martin, szykanowana przez UB, uciekła do Londynu. Było to po wojnie.

Władze komunistyczne przez pewien czas nie wiedziały, co zrobić z tą nieruchomości i jak ją zalegalizować. Mataczono przez kilka lat. W końcu stworzono księgę wieczystą w 1971 roku. Potem nieruchomość szybko przekazano Wojsku Ludowemu. A 21 kwietnia 1979 roku aktem notarialnym, z obniżką o 70 proc., budynek kupił gen. Wojciech Jaruzelski. I mieszka tam do dziś. Czy zgodnie z prawem? No cóż, jak widać PRL już nie ma, ale dawne układy wciąż są mocne.

21.05.2012

634731075876658060.JPG

3-kondygnacyjna willa - to po ile metrów na piętro, doktorze?

Edytowane przez wieslaw119

3-kondynacyjna willa - to po ile metrów na piętro, doktorze?

Ale nie bardzo rozumiem... że willa w dobrym miejscu w Wawie jest droższa niż apartament Jurasa? To chyba oczywiste?

Wszystko zalezy od lokalizacji - znam miejsca w PL gdzie za milion zeta Złoty Melon mógłby kupić taki ultrawypas, że ta willa to obs*ana rudera w porównaniu.

Gość wieslaw119

(Konto usunięte)

3-kondygnacyjna willa - to po ile metrów na piętro, doktorze?

Ale nie bardzo rozumiem...

Czerwoni to jakoś tak w ogóle mało co rozumieją.

A zwłaszcza prawo.

Gość wieslaw119

(Konto usunięte)

Tu gdzie teraz jestem - robienie kasiory dla lekarza jest tak oczywiste, że nikt o pieniądzach nawet nie wspomina. Nie ma o czym gadać. :)

To może Koledze coś uświadomię. Żaden normalny lekarz nie chce pracować po nocach i w weekendy - i aby ich jednak skusić, wynagrodzenia za takie dyżury są znaczne...

Tyle tylko, że oni i tak nie chcą - no ale szczęśliwie mają wyrobników (z Indii czy z Polski).

A dlaczego nie chcą? Ponieważ mają normalne rodziny; wiedzą, że praca w nocy i w weekendy szkodzi zdrowiu - i jak widać tu na forum, to najbardziej psychicznemu chyba.

Edytowane przez wieslaw119

To może Koledze coś uświadomię. Żaden normalny lekarz nie chce pracować po nocach i w weekendy - i aby ich jednak skusić, wynagrodzenia za takie dyżury są znaczne...

Tyle tylko, że oni i tak nie chcą - no ale szczęśliwie mają wyrobników (z Indii czy z Polski).

A dlaczego nie chcą? Ponieważ mają normalne rodziny; wiedzą, że praca w nocy i w weekendy szkodzi zdrowiu - i jak widać tu na forum, to najbardziej psychicznemu chyba.

Nie wiem jak teraz w Polsce, ale tutaj stawka ze nockę/weekend to ok 25% więcej niż za normalną pracę.

Więc faktycznie - interes średni, biorąc pod uwagę, że już stawka podstawowa pozwala jakoś związać koniec z końcem... ;)

W weekendy pracowałem planowo ostatni raz może 5 lat temu. Jak nie 6 lat temu.... nie pamiętam. Powiedzmy, że 5 lat. Od 5 lat w weekendy się nie bawię, za wyjątkiem sytuacji awaryjnych - wówczas pomagam, bo niby czemu mam nie pomóc? Firma o mnie dba to i ja dbam o firmę. :)

Gość wieslaw119

(Konto usunięte)

tutaj stawka ze nockę/weekend to ok 25% więcej niż za normalną pracę.

A dlaczego? Ponieważ już nie trzeba płacić dużo Irlandczykom.

BTW. Przypomniało mi się... Kolega sam ostatnio podawał (w tym lub sąsiednim wątku), że zmywał gary - z wpisów wynika, że od 11pm do 4am - mnie wołami by nie ruszyli ;)

Firma o mnie dba to i ja dbam o firmę.

Dbam o was, krowy moje,

Dlatego bo was doję…

Gość Arek__45

(Konto usunięte)

W latach 2008-13 na nagrody dla rządowych urzędników wydano 571,99 mln zł

wpis z dnia 19/01/2014

Z wyliczeń dziennika "Super Express" wynika, że w latach 2008-2013 na nagrody dla urzędników ministerstw oraz Kancelarii Premiera wydano z pieniędzy podatników aż 571,99 mln zł! Przypomnijmy, że 23 listopada 2007 r. podczas wygłaszania expose Donald Tusk powiedział: "Ograniczymy przywileje władzy, wracamy do idei taniego państwa, skromnej władzy. Nie będzie miesiąca, żeby informacja o cięciu kosztów nie docierała do opinii publicznej".

Na rynku pracy idzie ku nowemu. Dyrektor sądu apelacyjnego w Szczecinie ogłosił "przetarg" na pracowników biurowych. Pracę dostanie ten, kto zaproponuje najniższą stawkę. O sprawie poinformowało Radio Szczecin.

Edytowane przez Arek__45

Maju dnia 21.01.2014 - 07:36 napisał

"Sittek mam propozycję załóż temat "Co sądzisz o Maju" i pisz do woli, myślisz że tu kogoś interesują Twoje opinie o mnie? ":))

Sam sobie załóż temat, najlepiej na swoich uduchowionych forach, gdzie piorą wam łby. Mnie tam personalnie wisisz.

Sam sobie zaprzeczasz, nie ma wpisu bez wycieczki personalnej to każdy może sprawdzić.

I nie dodawaj sobie, ja walczę z twoimi zakłamanymi poglądami i sposobem w jaki to robisz, jak manipulujesz, jak unikasz niewygodnych odpowiedzi, jak sprytnie omijasz fakty, posiłkując się jedynie słuszną prasą katolicką. Żądasz merytoryki? Przecież od wielu miesięcy ją otrzymujesz, nie tylko ode mnie, jednakże coś co nie jest po twojej myśli, odrzucasz, tworzysz własne teorie lub sztucznie wprowadzasz pierwiastek niepokoju. Już ci pisałem, że postawą twą rządzi apologetyka, do której co ciekawe tak bardzo nie chcesz się przyznać. Czy są to już cechy sektyzmu? Niech inni osądzą.

Słusznie każdy kto chce może to rozsądzić...tylko ty kłamiąc na mój temat i pomawiając mnie liczysz że nikt tego nie zrobi....stąd Twoja "przewaga"...erystyką wszystkiego nie załatwisz, prawdy nie odwrócisz!

Załóż sobie ten temat....wszyscy tu są już znudzeni tymi Twoimi atakami na mnie! ;)

Edytowane przez Maju

"Głupi nie szuka prawdy ani sprawiedliwości - szuka tylko satysfakcji.....Prawda nie sprawia tyle dobrego, ile złego sprawiają jej pozory....Nic tak nie odciąga ludzi od prawdy, jak bezmyślne naśladowanie tego, co robią wszyscy....Kto nie wykrzyczy prawdy wtedy, gdy ją zna, staje się sojusznikiem kłamców i fałszerzy....Kłamią niewolnicy, wolni mówią prawdę."

Maju, wypowiadaj się za siebie tylko.

Każdy zdrowy na umyśle i duszy człek będzie wiedział że osoba broniąca pedofilów i wypowiadająca się za ogół, bo wzmocnić swoje lękliwe poglądy, to chory socjopata

Dbam o was, krowy moje,

Dlatego bo was doję…

Dokładnie - musze o nich dbać! :)

wszyscy tu są już znudzeni tymi Twoimi atakami na mnie! ;)

Wszyscy to znaczy kto? Występujesz może jako Trójca Święta? Ja nie zgadzam się z twoimi krętactwami, a że odbierasz to personalnie, to i bardzo dobrze. Ze swoją nachalną wiarą pakujecie się od wieków do domów, do spodni i kieszeni, to jak ty trochę oberwiesz nic się nie stanie. Nie płacz.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.