Skocz do zawartości
IGNORED

Kolumny do 2900 dla advance xi90

Janusz_59795

Rekomendowane odpowiedzi

Witaj,

moim zdaniem posłuchaj polskich kolumn Pylon Audio Sapphire 25 lub Dynavoice Definition DF-6. To dwie konstrukcje, które powinny się idealnie sprawdzić w Twoim systemie, stawiając na dobry, wyraźny bas.

W przypadku pytań służę pomocą, zapraszam jednak serdecznie do naszego salonu na odsłuchy.

Pomagamy, doradzamy, wypożyczamy, zapraszamy na indywidualne odsłuchy.

Najlepsze ceny dla forumowiczów magazynu Audiostereo - zapytaj o ofertę! Pełna oferta na stronie www.Q21.pl.

Ja miałem wcześniej Oli40 czyli bliźniaczą kolumne Bl40 i jeśli faktycznie brzmią tak samo to polecam. Grały dynamicznie z mocnym dość miękkim basem, brzmienie było ciepłe,wysokie tony nienatarczywe. Kolumny te zupełnie nie męczyły swoim brzmieniem.

Jeśli lubisz brzmienie BL40 to koniecznie sprawdź Polk Audio TSx330T - bardzo podobny charakter ale zdecydowanie lepsza rozdzielczość i dynamika.

http://sklep.rms.pl/polk-audio-tsx330t-tsx-330t-kolumny-podlogowe-2-szt

Jeśli zaś szukasz czegoś spokojniejszego na górze to Tesi 560

http://sklep.rms.pl/indiana-line-tesi-560-c-tesi560c-kolumny-podlogowe-wisnia-2szt

Zapraszamy na profil Triangle Audio Polska

www.facebook.com/TrianglePolska/

Byłem dziś w Q21 dzieki za cierpliwosc i fachowosć . Posłuchałem melodike bl40 , Pylon Audio Sapphire 25 ,Pylon Audio Sapphire 31, Audio Pro Black Diamond V3,szkoda ze nie mieli do odsłuchu Dynavoice Definition DF-6, dla mnie najlepiej zagrały sapphire 25 ale Melodika tez fajnie gra. Co sądzicie porównując Pylon Audio Sapphire 25 z Pylon Audio Sapphire 31 bardzo zależy mi na opinii i uzasadnieniu . Ponieważ opinia Q21 jest że 25 lepiej gra od 31 ja tez tak słyszałem lecz boje się ze na mojej ocenie zaważyła sugestia sprzedawcy .

Zdecydowanie poproś o podłączenie TSx330T od Polk Audio. Na pewno chłopaki z Q21 mają lub są w stanie zorganizować.

Zapraszamy na profil Triangle Audio Polska

www.facebook.com/TrianglePolska/

Byłem dziś w Q21 dzieki za cierpliwosc i fachowosć . Posłuchałem melodike bl40 , Pylon Audio Sapphire 25 ,Pylon Audio Sapphire 31, Audio Pro Black Diamond V3,szkoda ze nie mieli do odsłuchu Dynavoice Definition DF-6, dla mnie najlepiej zagrały sapphire 25 ale Melodika tez fajnie gra. Co sądzicie porównując Pylon Audio Sapphire 25 z Pylon Audio Sapphire 31 bardzo zależy mi na opinii i uzasadnieniu . Ponieważ opinia Q21 jest że 25 lepiej gra od 31 ja tez tak słyszałem lecz boje się ze na mojej ocenie zaważyła sugestia sprzedawcy .

Głośniki podobne, choć różnią się drożnością/konstrukcją, wysokie tony te same. Barwa powinna być identyczna a różnice mogą być w basie oraz zbalansowaniu pasm, ich spójności (płynności) dźwięku. Zresztą sam słyszałeś najlepiej.

Głośniki podobne, choć różnią się drożnością/konstrukcją, wysokie tony te same. Barwa powinna być identyczna a różnice mogą być w basie oraz zbalansowaniu pasm, ich spójności (płynności) dźwięku. Zresztą sam słyszałeś najlepiej.

ale 25 wydawały mi się bardziej uniwersalne

Hi

Do tego metrażu z pewnością Definition DF 6 będą za duże................u mnie stoją w 42 metrach ( stare budownictwo) i potrzebują wzmaka z dużą ilościa prądu, aby trzymać kontrolę, naprawdę są bardzo dobre w swojej cenie.

Natomiast do tego metrażu polecam DF 5, miękkie, z dobrze kontrolowanym basem, nisko schodzącym, z dobrą ( o ile masz dobrze wytłumione pomieszczenie) średnicą, do przodu i bez sybilantów na górze, pewnie to zasługa dobrego podziału wysokiego głośnika ( wstęga + kopułka) są bardzo czułe i można dobrze je ustawić, do tego dużo zabawy z przepinaniem bolców + bi-wire ( o ile usłyszysz), grały u mnie przez 3 miesiące i prawie zostały.......dla wymagających, dobrze wykończone (lakier forte) Pylon 25 to dobra kolumna w swojej cenie,( grały 4 miesiące) ale dla mnie przy zróżnicowanej muzyce ( głównie starocie) po prostu zbyt monotonne..........ale najlepiej posłuchaj (dużo) różnej muzy.......nie kupuj oczami, bo będziesz rozczarowany................życzę udanego wyboru.

DEFINITION df5 myślę ze mogą być za słabe choć cenowo by wyszły lepiej mam zamiar kupić wzmaka advenc xi90 czyli dość mocnego pewnie dał by rade z df6

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.