Skocz do zawartości
IGNORED

Amplituner do Focal Chorus 826v , budżet ~6 tys

Vlad84

Rekomendowane odpowiedzi

Witam,

Posiadam kolumny Focal Chorus 826v, głośnik centralny Focala - Electra CC 900 i JPW 610 jako surroundy.

Jaki wybrać amplituner wielokanałowy, żeby był w stanie odpowiednio napędzić i zagrać z 826? Zależy mi bardzo na brzmieniu w stereo 60% / filmy 40% przy średniej/niewielkiej głośności, bo mieszkanie jest w bloku. Wtopiłem i bez uprzedniego przesłuchania kupiłem do nich Marantza SR7009, który nie jest w stanie sobie z nimi ani trochę poradzić - dźwięk jest zupełnie bez życia, dynamiki, dołu, ale też detali czy średnicy.

Budżet to ok 6k, z czego nie zależy mi koniecznie na nowym sprzęcie

Ten Marantz ma pre-out. Może spróbuj końcówkę mocy podpiąć na kolumny przednie ?

Osobiście do muzyki zamiast amplitunera wielokanałowego zawsze będę polecał wzmacniacz stereo...

ten Marantz to popierdziawka,jak wszystkie nowe klocki,miałem 7008 i lipa,to samo brak mu mocy,i nic nie da wzmacniacz na fronty,a co z tyłami,centralem,i ewentualnie bokami,albo końcówka 5,1,lub 7,1,lub kupno starszego czteroletniego porządnego klocka.

ten Marantz to popierdziawka,jak wszystkie nowe klocki,miałem 7008 i lipa

Nie znam tego modelu. Zdziwiłeś mnie jednak, że aż taka słabizna skoro pozostałych kanałów nie pociągnie.. Jak widać nie robią już dobrych ampli z solidnym zasilaczem.

tak jest zobaczcie jak sporo pojawiło się 7008 ,oraz avr 4000,4100 na allegro i to za bezcen 7008 były ostatnio 3 takie modele,i poszły za 2,5-2,6,Deonon avr 4000 za 2,300 zl,i nowsze 4100 za mniej niż 3 tyś ,ciekawe dlaczego.......

Takie modele kupują raczej ludzie przy kasie i często mają zwykły kaprys na zmiane ;) Kto bogatemu zabroni... a producentom kuszenie przychodzi łatwo, ludzie sie też nie znają i łykają taki marketing :)

Bo jest wifi, bluetooth i 4K, atmosy i inne bajery ;) Poza tym czytają takie fora i sie dowiadują że g*wna nakupili ;>

Niezadowolenie to też często jest z niewiedzy i nieodpowiednich oczekiwań...

Ktoś miał kilkanaście lat jakiś wzmacniacz stereo, kupuje nagle wysoki model amplitunera.. dobre głośniki.. i jest rozczarowanie bo to nie to, bo nie gra...

Nie wie że niezbędny jest subwoofer, kalibracja, nie weźmie nawet instrukcji do ręki... i jest dramat bo stare lepiej grało, bo grało...

Niestety za dużo w stereo nie wyciagniesz z SR7009 nawet po dodaniu końcówki mocy bo samo pre do stereo jest tragicznie.

Najlepiej będzie jak skupisz się na frontach i jako DAC streamer zakupisz np coś ala CA SM6 a wzmacniacz też tylko na fronty jakiś używany w tych 6 tyś przeskok jaki usłyszysz będzie kolosalny a i do kina odciążysz maksymalnie amplituner bo fronty jednak najwięcej prądu potrzebują

Ja zrobiłem dokładnie to samo co ty zakupiłem też SR7008 potem kombinować musiałem ,zakupiłem końcówkę mocy za wiele to się nie zdało.

Sprzedałem końcówkę sprzedałem SR7008 zakupiłem wzmaka stereo plus DACa porządnego a do kina Onkyo636 i jestem teraz zadowolony nareszcie

Onkyo się chwali,że wystrugało jakiegoś niedrogiego amplitunera KD ,który ponoć gra dobrze w stereo.

O to ten tylko nie napisali ile kosztuje :

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Witaj,

jeśli zalezy Ci na możliwie najlepszej jakości także stereo, zdecydowanie polecam amplituner Anthem, to bardzo mocne, wydajne urządzenia, skonstruowane z ogromnym naciskiem na zasilanie, świetne koncówki mocy, co bezpośrednio przedkłada się na jakość.

Zapraszam serdecznie do naszego salonu na odsłuchy, w przypadku pytań oraz oferty finansowej oczywiscie służę pomocą.

Pomagamy, doradzamy, wypożyczamy, zapraszamy na indywidualne odsłuchy.

Najlepsze ceny dla forumowiczów magazynu Audiostereo - zapytaj o ofertę! Pełna oferta na stronie www.Q21.pl.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.