Skocz do zawartości
IGNORED

Audio Tekne

Stasiop

Rekomendowane odpowiedzi

... i nie chodzi mi wcale o brzmienie zestawu, bo być może jest bardzo fajne - chodzi o politykę Azji i ich zupełnie bezsensowny snobizm. Bez grupy nowej, nowobogackiej kasty chorych tam ludzi - sprzęt taki jak to syfiaste w wyglądzie Audio Tekne kosztowałoby pewnie nie więcej niż dwadzieścia tysięcy euro za komplet. Już kiedyś pisałem, że w podobny sposób rozwalili japońce pod koniec lat siedemdziesiątych ustabilizowany i znośny rynek win z Burgundii. Nie znam większych snobów niż ta rasa ludzi, ale to już taka kultura i nic się na to nie poradzi - no chyba, że następna bomba mogłaby coś zdziałać.

No ale wyjdź z domu i się rozejrzyj dookoła, z kogo ma być ten snobizm :)

Duże osiągnięcia pojawiają się wyłącznie wtedy gdy oczekiwania są duże

Gość Paweł Skurzewski

(Konto usunięte)

Mozna stworzyc!

Z mojego punktu widzenia inne firmy o ktorych tutaj kolega byl raczyc sie wypowiedziec nie wnosza do audio juz nic nowego...to jest tylko odgrzewanie tego samego pasztetu, Audio Tekne jest inne i otym chcialbym dyskutowac oczywiscie w kontekscie innych konstrukcji.

Mógłbyś pogłębić swoją złotą myśl i napisać,co takiego innowacyjnego zrobiło Audio Tekne a nie zrobili uzanawani za najlepszych twórców lampowców w Japonii? chodzi o marki,które wymieniłem.

Wysokiej klasy domowym stereo interesuje się ułamek procenta populacji - mówię o proporcjach. Z surowych ryb też zrobili kult i mówią, że lepienia ryżu trzeba się uczyć z dziesięć lat, zanim się zostanie mistrzem sushi. Tak już mają. Kamikadze to też niezły wybryk!

> [email protected]

Parker's Mood

Mark co nieco przegina, ale ma sporo racji.

Wykonanie i ceny sa nie na miejscu.

W dzwieku mozna sie zakochac, ale to nie znaczy, ze nie da sie taniej.

Mam taka ogolniejsza refleksje, ze dazenie do doskonalosci rzadko skutkuje jej osiagnieciem ,czesto natomiast - arogancja.

Czlowiek jest ulomny i dopiero jak sie z tym pogodzi, potrafi zrobic cos naprawde wartosciowego.

Konto w trakcie usuwania

no chyba, że następna bomba mogłaby coś zdziałać.

Przegiales po calosci, ban w watku za glupi rasistowski wpis, poogladaj moze przez co ludzie przechodzili po bombach w Hiroshimie i Nagasaki...przestaniesz bredzic.

Ja, tytułowy zestaw, ale niestety tylko do czwartku, a co? ;-)

No i jak?

Czy tez uwazasz ze nic lepiej juz nie gra niz Audio Tekne?

Zawsze da się lepiej, ale na dzień dzisiejszy mimo moich preferencji lekkiego podkolorowywania swoją rozdzielczością i graniem bez oszukiwania jest ciężki do pobicia. U mnie trafił w punkt.

Gość Paweł Skurzewski

(Konto usunięte)

Ja, tytułowy zestaw, ale niestety tylko do czwartku, a co? ;-)

Że Ty masz to ja wiem,czytam Was:))

Ale sam tu nie będziesz gadał a nikt inny tego w domu nie miał.

StasioP,czy mógłbyś odpowiedzieć na moje pytanie???

Najlepsze pre gramofonowe jakie dane było mi słyszeć wpięte w mój system .Mam je jeszcze do czwartku-( Ciężko będzie słuchać muzyki z czarnego placka bez tego klocka.

Jak TEA 2000, to się nie dziwię? Niestety można lepiej i to u nich. I to jeszcze nie jest ich ostatnie słowo. ;-)

Gość miniabyr

(Konto usunięte)

No wiem że można i na samą myśl robi mi się gorąco. Cieszę się ,że dane mi było poznać entry level tego producenta.Niemniej Tea 2000 to niezły killer i trudno będzie bez niego żyć. Tak samo jak ciułać na niego kasę.-(

W opisie z testu można przeczytać, że Audio Tekne korzysta z najbardziej standardowych lamp. Tym samym tanich. Co w zupełności pokrywa się z moim przekonaniem, że prawidłowa współpraca wzmacniacza lampowego z kolumną jest od razu wyczuwalna i na dobrą sprawę nie wiem na czym polega. Jeśli takowa się nie układa, to żadna roszada w lampach w niczym nie pomoże. To być może jest dowód, że w jednej edycji Audio Tekne ma dźwięk wystawy, a w kolejnej zawodzi. Były zupełnie inne kolumny. To nie wyjaśnia wszystkiego, o ile cokolwiek, ale osiąganie wybitnego dźwięku ze wspólczesnych i niedrogich lamp jest faktem. Do trzech razy sztuka...

Gość Paweł Skurzewski

(Konto usunięte)

Odpowiedz na priv

Zakładasz wątek a zapytany w nim odpisujesz jakieś dziwactwa na priv. Napisz tu,czym takim różni się Audio Tekne od np Kondo?co pozwala Ci pisać,że ten drugi to pasztet. Transformatorów w AT nie widziałeś i nie zobaczysz,to co jeszcze?

Zakładasz wątek a zapytany w nim odpisujesz jakieś dziwactwa na priv. Napisz tu,czym takim różni się Audio Tekne od np Kondo?co pozwala Ci pisać,że ten drugi to pasztet. Transformatorów w AT nie widziałeś i nie zobaczysz,to co jeszcze?

Czlowieku ty dalej z uporem maniaka stawiasz glupie pytania ....czym sie rozni od innych to proste, Dzwiekiem....

Co wazniejsze dzwiek czy wypchane po brzegi Klocki wszelkiej masci elektronika, ale z przecietnym brzmieniem....

Napisz tu,czym takim różni się Audio Tekne od np Kondo?co pozwala Ci pisać,że ten drugi to pasztet.

Po pierwsze sluchalem sporo bardzo dobrych wzmacniaczy lampowych i podstawowa roznica to tak jak pisal kolega to naturalny bezwysilkowy dzwiek, jak na lampe stosunkowo malo podbarwiony. W mojej ocenie inne wzmaki lampowe nawet Kondo Kagury itp...sa mocno niedorobione dzwiekowo, znieksztalcaja i podbarwiaja nie radza sobie z basem.

Co do budowy, roznic istotnych jest kilka ale ogolnie zastosowano kilogramy superpermalloyu oraz grafit, czy jakis inny producent cos takiego stosuje? ;)

A gra to Davidiana Machine Head ?

Sluchalismy sporo roznej muzyki i byly tez ciezsze nagrania, ten sprzet radzi sobie z kazda muzyka. Generalnie slucha sie tego tak ze wie sie jak kombinowali w studio i jak nawet rozstawione byly mikrofony, jaka byla akustyka, to naprawde genialne jak dluzej poslucha sie tego sprzetu ile mozna wycisnac ze stereo. Ale prosze nie zrozumiec tego ze to jest jakis bardzo analityczny dzwiek, on takowy jest ale to jest wszystko polaczone w piekna calosc i jest bardzo wciagajace i chce sie tego sluchac godzinami bo z plyty na plyte jestesmy w innym miejscu o innej akustyce i z innym instrumentami i artystami, GENIALNA sprawa! :)

Powiem wiecej lampy wogole nie sa potrzebne aby wzniesc sie na taki poziom dzwieku, bo nie o lampy tu chodzi.;)

Pozdr

Jeżeli lampy w AT nie są potrzebne i nie o nie tu chodzi, to dlaczego je stosują?

Ciekawe, bardzo ciekawe.

Jeżeli lampy w AT nie są potrzebne i nie o nie tu chodzi, to dlaczego je stosują?

Ciekawe, bardzo ciekawe.

No musi byc jakis element aktywny ktory wzmocni dzwiek, bez tego sie przeciez nie da. Chodzilo mi w tym zdaniu ze to moim zdaniem nie koniecznie musialoby zrobione na lampach, moglo na tranzystorach. Tylko ze na lampach jest latwiej i szybciej.

To być może jest dowód, że w jednej edycji Audio Tekne ma dźwięk wystawy, a w kolejnej zawodzi.

Ja sluchalem na takim samym wzmacniaczu i kolumnach w Wa-wie i na takim samym zestawieniu w Monachium, roznice byly ogromne.

Może wilgotność albo ciśnienie były różne.

Moim zdaniem cos gdzies po prostu bylo spieprzone, w high-endzie tak juz jest ze maly blad i jestesmy zupelnie gdzie indziej z dzwiekiem.

Gość Paweł Skurzewski

(Konto usunięte)

Czlowieku ty dalej z uporem maniaka stawiasz glupie pytania ....czym sie rozni od innych to proste, Dzwiekiem....

Co wazniejsze dzwiek czy wypchane po brzegi Klocki wszelkiej masci elektronika, ale z przecietnym brzmieniem....

To teraz opowiedz nam swoje przygody z Audio Tekne pod swoim dachem,nie możesz? To debilnie nie komentuj,skoro nie skumałeś mojej polemiki z autorem. Nikt tu poza umką nie miał tego sprzętu w domu,Stasiop słuchał tego na wystawach,lub YouTube,na oczy nie widział jak zbudowane są te urządzenia,nie trzymał w ręku transformatorów,nie wie z czego i jak są zbudowane i dlaczego Audio Tekne gra tak a nie inaczej. To nie są empiryczne porównania,kapujesz? On twierdzi,że gra to najlepiej na Ziemi a reszta to pasztety a ja pytam na jakiej podstawie?zdjęć?odsłuchu w przypadkowych warunkach? Jesteś tak głupi,że nie rozumiesz,czy trolujesz dla sportu?

No w Monachium akuratnie byla taka mozliwosc aby godzinami siedziec i sluchac dwoch systemow Audio Tekne, zainteresowanie na szczescie Audio Tekne bylo male, co denerwowalo bardzo sympatycznego zreszta wlasciciela, a mnie cieszylo bo byl spokoj i warunki ciagle kameralne, czesto sluchalem tylko ja i sprzet. Nasluchalem sie tego przez 3 dni do woli i tez na swoich plytach, bo tak sie zlozylo ze mieszkalem pare ulic od Mariota wiec wpadalem tam rano i wieczor. Wiec argument ze to co innego miec to w domu a sluchac na wystawie moim zdaniem jest w tym wypadku bez sensu. Systemy byly starannie skonfigurowane, wiadomo Monachium jak ktos wydaje spora kase na dwa pokoje to i musi sie postarac aby to zagralo a nie rozstawiac na szybko i jakos to bedzie...

Co tu duzo deliberowac o roznicach trzeba tego posluchac i samemu wyrobic sobie opinie, ja mam i jestem do dzisiaj pod mocnym wrazeniem.

Gość Paweł Skurzewski

(Konto usunięte)

No w Monachium akuratnie byla taka mozliwosc aby godzinami siedziec i sluchac dwoch systemow Audio Tekne, zainteresowanie na szczescie Audio Tekne bylo male, co denerwowalo bardzo sympatycznego zreszta wlasciciela, a mnie cieszylo bo byl spokoj i warunki ciagle kameralne, czesto sluchalem tylko ja i sprzet. Nasluchalem sie tego przez 3 dni do woli i tez na swoich plytach, bo tak sie zlozylo ze mieszkalem pare ulic od Mariota wiec wpadalem tam rano i wieczor. Wiec argument ze to co innego miec to w domu a sluchac na wystawie moim zdaniem jest w tym wypadku bez sensu. Systemy byly starannie skonfigurowane, wiadomo Monachium jak ktos wydaje spora kase na dwa pokoje to i musi sie postarac aby to zagralo a nie rozstawiac na szybko i jakos to bedzie...

Co tu duzo deliberowac o roznicach trzeba tego posluchac i samemu wyrobic sobie opinie, ja mam i jestem do dzisiaj pod mocnym wrazeniem.

A słuchałeś w tych samych warunkach,na tych samych płytach,o tej samej godzinie Kondo,Reimyo,Mactone,Lebena łot ever,żeby mieć miarodajne porównanie?nie?to Twoje wnioski nie są warte funta kłaków. Audio Tekne swój dźwięk,najparwdopodobniej zbudowało głównie w oparciu o transformatory,wiesz jak i z czego są zbudowane?nie!to o czym chcesz dyskutować?

p.s. Pawle prosilbym o zmiane tonu w moim watku i bez obrazania rozmowcow, bo bede zmuszony dac kolejnego bana.

A słuchałeś w tych samych warunkach,na tych samych płytach,o tej samej godzinie Kondo,Reimyo,Mactone,Lebena łot ever,żeby mieć miarodajne porównanie?nie?to Twoje wnioski nie są warte funta kłaków.

Wiele sprzetow nie porownywalem w ten sposob i wcale nie jestem bardzo ciekawy takich porownan. Audio Tekne to na tyle wysoka polka dzwiekowa ze to sie slyszy po kilku taktach. Jakos widzisz sporadycznie sie myle w swoich ocenach na temat jakosci sonicznej roznych sprzetow sluchajac w ten sposob. Czemu jak sluchalem kilka razy Kondo to nie wpadlem az w taki zachwyt, chociaz zle nie bylo...bo Kondo to moim zdaniem nizsza liga, takie jest moje zdanie, mozna sie z tym zgodzic lub nie i to wszystko. :)

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.