Skocz do zawartości
IGNORED

Nowe na forum czyli mistrzowie lansu za wszelką cenę

Gość discomaniac71

Rekomendowane odpowiedzi

A kto to wie ...

Parę osób wie jak zapomniałeś to przypomnę.

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Udzielałeś się w wątku notorycznego klona.

Rozumiem szlachetne pobudki dla tworcy tego tematu ale obawiam sie ze to tylko woda na mlyn dla tych wszystkich ktorzy sieja to zepsute ziarno...

Tak masz rację woda na młyn notorycznych naciągaczy i naganiaczy, którzy traktują to forum jak tablice ogłoszeń i teren łowów na jelenie.

Ktos cie skrzywdzil kiedys oszukal?

A wiesz że chyba nie. Twoja diagnoza jest błędna.

Ukryta Zawartość

Ja nie uważam się za jakiegoś wszystkowiedzącego guru audio. Owszem jestem z branży ale to nie znaczy że we wszystkich jej aspektach jestem szpecem. W związku z tym zadałem jakieś tam pytanie - bo w końcu chyba taka jest idea forum. Czasem ja pytam, a czasem też ja staram się komuś pomóc. Tymczasem pewien "pan " powiedział mi wprost:

cyt:

Może byś tak - wyp.... ał z obcego ci tematu!

Hę?

Normalnie majtki mi z *upy spadły - jakiś właściciel tematu czy co ? - dla mnie to jest obrażające i zasługujące co najmniej na jakieś ostrzeżenie od administratora. Faktycznie forum jest momentami chamskie ale to jest walka z wiatrakami - moderatorzy powinni się jakoś bardziej temu przyglądać.

No i wlasnie to mialem na mysli: bloto leci z kazdej storny... byle wiecej, byle bardziej brudne...

To prawda, ze na anglojezycznych forach kultura jest nieporownywalna - moze takze dlatego ze jakos wszyscy tam znaja i czesto uzywaja takich slow jak przepraszam i dziekuje. Moze wystarczy troche wiecej uprzejmosci a mniej checi brylowania i udowadniania wszystkim ze to oni sa wszytkiemu winni a ja jedyny sprawiedliwy...

Jaki naród, takie forum. Dopiero jak zdechniecie, to się coś tu zmieni. Piszę o Was, bo 98% osób tu piszących pamięta komunę i w komunie było wychowywanych.

Gość discomaniac71

(Konto usunięte)

Jaki naród, takie forum. Dopiero jak zdechniecie, to się coś tu zmieni. Piszę o Was, bo 98% osób tu piszących pamięta komunę i w komunie było wychowywanych.

A jaki to ma związek z tematem wątku? Za tekst "dopiero jak zdechniecie" mógłbyś w realnym świcie zdrowo oberwać jakby znalazł się ktoś nerwowy. Jest nie tylko wulgarny ale także niesamowicie podły i chamski. To że ktoś urodził się w czasach komuny nie ma większego znaczenia. Nie sugeruje także żadnego typu mentalności bo ta zależy od człowieka.

Panowie - moze tak zaczniemy od checi zrozumienia drugiego czlowieka? Troche wiecej checi moze wystarczy na poczatek?

Lansowanie czegos lub kogos to nic innego jak chec bycia zauwazonym - ludziom brakuje atencji w dzisiejszych czasach dlatego chyba staraja sie wskakiwac tu i tam i dodawac to i owo w nadziei ze ktos zauwazy.... no i tak sie dzieje ... niestety.

Takie myslenie zabronione nie jest - ale gdybys ubral to w takie slowa zeby nikogo nie obrazac to wielu zrozumialoby bez bycia obrazanymi...

... notorycznych naciągaczy i naganiaczy, którzy traktują to forum jak tablice ogłoszeń i teren łowów na jelenie.

A ty nasz wielki guru wiesz co w audio jest audio voodoo a co nie jest. Co jest warte swojej ceny a co nie jest. Bez testów, bez odsłuchów, bez doświadczenia.

Żenujące jest to, że wypowiadasz się w tematach o których nie masz zielonego pojęcia. Czysto teoretycznie. Mieszasz w głowach początkującym. Bo zamiast zachęcać do testów wypowiadasz się autorytatywnie jakbyś był wielce doświadczonym "audiofilem".

Fanless PC + Roon ROCK -> WiFi -> Arcam SA30 (Gigawatt LC-2 mk2) DIRAC! -> QED Silver Anniversary XT -> Fyne Audio F500SP

A ty nasz wielki guru wiesz co w audio jest audio voodoo a co nie jest. Co jest warte swojej ceny a co nie jest. Bez testów, bez odsłuchów, bez doświadczenia.

Żenujące jest to, że wypowiadasz się w tematach o których nie masz zielonego pojęcia. Czysto teoretycznie. Mieszasz w głowach początkującym. Bo zamiast zachęcać do testów wypowiadasz się autorytatywnie jakbyś był wielce doświadczonym "audiofilem".

Ja wyrażam swoje zdanie i tylko moje. Nie zabraniam nikomu testować sprzętów to każdego indywidualna sprawa. Co do voodoo każdy ma jakiś granice, gdzie wg niego zaczyna się bajka. Ja mam takie a nie inne. Czy ktoś bierze moje argumenty za bardziej przekonujące czy np. Twoje jego wybór.

Przy okazji mógłbyś odnieść się do swojej wielopostaciowości na forum, zważywszy na to że jesteś z branży uważam taką postawę za wysoce niemoralną. Czy nie uważasz że takie zachowanie jest bardziej naganne niż wypowiadanie swojego zdania na jakiś temat?

ja jestem wychowany w komunie i raczej widzę problem w młodych ludziach. Tutaj jest olbrzymi pokład nieuzasadnionej agresji. Młody człowiek jest przyzwyczajony do pisania z ukrycia za nick'iem. Jak co, to go zmieni. Ja cenię mój nick jak moje imię i nazwisko.

Ostatnio też pojawiło się dużo młodych użytkowników, którzy nie mając doświadczenia, ale mając wiedzę ze szkoły średniej uważają, że zjedli wszystkie rozumy i pouczają innych, tworząc grono osób opiniotwórczych. Przy czy walą takie błędy........ Ale spróbuj coś wytłumaczyć nie po ich myśli. Wiadro pomyj leci.

Lumin T3, Arcam CD37, Hegel H360, ekta MKII (Troels Gravesen)

Ja wyrażam swoje zdanie i tylko moje.

Tak jak czeczen, 123stop, pawelxyz, i wielu innych. Problem polega na tym, że takie podejście do tematu nie powinno mieć miejsca na forum miłośników audio ...

Fanless PC + Roon ROCK -> WiFi -> Arcam SA30 (Gigawatt LC-2 mk2) DIRAC! -> QED Silver Anniversary XT -> Fyne Audio F500SP

Szacunku owszem brakuje w wielu wątkach..

Skoro coraz więcej kontaktów międzyludzkich ogranicza się do maili, portali społecznościowych, sms, telefonów to i ludzie zapomnieli jak to jest wyrazić swoją opinię prosto w oczy rozmówcy. Tak jak piszecie - każdy zasłania się nickiem - zamiast być dumnym z reprezentowanej sobą treści i kultury.

Takie myslenie zabronione nie jest - ale gdybys ubral to w takie slowa zeby nikogo nie obrazac to wielu zrozumialoby bez bycia obrazanymi...

Prawda, użyłem złych słów do przekazania tego, co mam na myśli. Akurat osoby, które odpowiedziały na mojego posta, nie widziałem, żeby kogoś kiedyś obrażały, bądź były nie fair. Kierowałem posta do osób, które czekają, żeby komuś tutaj wirtualną nogę podstawić.

A jaki to ma związek z tematem wątku?

ma bo było o tym, jak tu się jeden do drugiego odzywa.

Sporo ludzi tu na forum po prostu nie wchodzi, a inni nie wdają się w dyskusje, bo poziom jest jaki jest.

Za tekst "dopiero jak zdechniecie" mógłbyś w realnym świcie zdrowo oberwać

w realnym świecie można za darmo oberwać, albo nie oberwać za na prawdę bardzo złe rzeczy. Różnie bywa.

z jednej strony tego się nie da powstrzymać bo jak zbanujesz jednego trolla to wróca dwa. trzeba też sporego wyczucia i obiektywizmu żeby prowadzić w miarę sensownie cenzurę i oddzielać cenną wiedzę od bełkotu - na tę chwile wydaje mi się to niemożliwe dla kogoś kto nie siedzi na forum 20h dziennie

Od jakiegoś czasu odpuściłem sobie udzielanie się w takich wątkach. Tak robi sporo osób. Zaglądają do zakładki film, muzyka itd. Problem o którym wspomniałeś, dla ludzi którzy dokładnie wiedzą czego chcą jest wielce uciążliwy. Takie specyficzne postrzeganie tego hobby przenosi się na niektórych sprzedawców. Zadajesz pytanie i otrzymujesz odpowiedź z której absolutnie nic nie wynika. Dobrze że przynajmniej część osób nie dała się ogłupić.

Aha i jeszcze coś. Ostatnio na anglojęzycznym forum czytałem 25 stron wypowiedzi na temat jednego DAC. Opisy wrażeń były różniste, ale nie napotkałem ani jednego wpisu w którym ktoś zgłosił by zastrzeżenia; że to nonsens, że trzeba wyrównać poziomy, że różnic nie ma, a jeśli ktoś je słyszy no to jest złotouchym idiotą itd. To daje do myślenia. No chyba że przyjmiemy, że wszyscy na tamtym forum to idioci.

Tak jak czeczen, 123stop, pawelxyz, i wielu innych. Problem polega na tym, że takie podejście do tematu nie powinno mieć miejsca na forum miłośników audio ...

A to niby dlaczego? Dyskusja na argumenty jest wartością samą w sobie.

Daczego nie odpowiedziałeś na pytanie na temat klonów?

Dyskusja teoretyka z praktykiem nie ma sensu.

Aha i jeszcze coś. Ostatnio na anglojęzycznym forum czytałem 25 stron wypowiedzi na temat jednego DAC. Opisy wrażeń był różniste, ale nie napotkałem jednego wpisu w którym ktoś zgłosił by zastrzeżenie, że to nonsens, że trzeba wyrównać poziomy, że różnic nie ma, a jeśli ktoś je słyszy no to jest idiotą. To daje do myślenia. No chyba że przyjmiemy, że wszyscy na tamtym forum to idioci

No właśnie o to mi chodziło. Inne nastawienie ludzi względem siebie.

Poziomy trzeba wyrównać, to fakt. A z dobrym transportem nowoczesne DACi brzmią podobnie to też fakt.

Dyskusja teoretyka z praktykiem nie ma sensu.

Ma sens dla jednej i drugiej strony. Audio nie tworzą praktycy bez podstaw teoretycznych to nie gotowanie że przypadkiem coś wspaniałego nam się uda.

Dalej pytam o klona uważasz że nie ma nic złegow tworzeniu wilu kont na jednym forum.

No właśnie o to mi chodziło. Inne nastawienie ludzi względem siebie.

Zdecydowanie. Tam co rusz, ktoś komuś dziękował z uśmiechem za zamieszczenie informacji, opis wrażeń, linki. Wątek też tętnił życiem, ale tam były konkrety. Więcej się od tych ludzi dowiedziałem, niż z branżowej prasy polskiej i polskich recenzji tego urządzenia. Nie mówię konkretnie o co chodzi, bo nie chcę robić zadymy.

Ja to bym zbanował moderację :)

Miedzy innymi z a to, że pozwalają się klonować userom. Przez to robi się tu taki syf.

Co rusz wyskakuje cwaniak:

A mundrzy sie !

Ty -- wódkę za wódką w bufecie...

Oczami po sali drewnianej -- i serce ci wali (Czy pamiętasz?)

Nie powinniśmy odzywać się w takich wątkach bo raz że to nic nie daje to jeszcze przedłuża bezsensownie wątek .

Sam nie raz niepotrzebnie się tak udzielałem ale czas z tym skończyć .

Co do trolli to w moich wątkach pewne osoby na starcie banuję bo wiem że wcześniej czy później syf zrobią .

Moderacja powinna pewne wątki od razu zamykać choćby dla trzymania poziomu tego forum a tu taki wątek od lat choćby o hujni . Wstyd dla forum .

Dalej pytam o klona uważasz że nie ma nic złegow tworzeniu wilu kont na jednym forum.

Oto typowe dla trolla celowe wyciąganie fałszywych wniosków i podkręcanie emocji ;-)

NIE MA LITOŚCI DLA KLONÓW.

Moderacjo weźcie się w garść.

Obudźcie się moderujące oszołomy

Panowie proszę o dyskusję na temat bo posypią się bany.

Znaczy na jaki temat? W tytule ch..j wi o co chodzi

Moderacja powinna pewne wątki od razu zamykać choćby dla trzymania poziomu tego forum a tu taki wątek od lat choćby o hujni . Wstyd dla forum .

Moderacja ma to w dupie.Liczy kasę

Ty -- wódkę za wódką w bufecie...

Oczami po sali drewnianej -- i serce ci wali (Czy pamiętasz?)

Oto typowe dla trolla celowe wyciąganie fałszywych wniosków i podkręcanie emocji ;-)

A jak nazwać tworzenie klona przez kogoś z branży, klon taki oczywiście ma wypowiedzi zbieżne z interesem branżowca?

Piopio kreujesz się na jedynego sprawiedliwego, który jednym ruchem ręki uzdrowił by to forum a sam grasz nieczysto.

A jak nazwać tworzenie klona przez kogoś z branży, klon taki oczywiście ma wypowiedzi zbieżne z interesem branżowca?

Piopio kreujesz się na jedynego sprawiedliwego, który jednym ruchem ręki uzdrowił by to forum a sam grasz nieczysto.

Każdy ocenia po sobie ;-) Widocznie Ty byś tak robił ...

Każdy ocenia po sobie ;-) Widocznie Ty byś tak robił ...

Podałem link do strony z Twoim klonem, więc każdy może to sam ocenić.

Ja uważam to za nieczyste zagranie.

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

A co takiego mówił Papa żeby napędzić sprzedaż produktów Piopia ?

Gość discomaniac71

(Konto usunięte)

Temat klonów i wylewania własnych żali jest tematem na bocznicę. Nie zamierzam nikogo bez końca upominać. Kilku osobom machamy na pożegnanie.

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.